שאלון

demultiplexer

New member
סתם לקטע

אבא עשיר אבא עני ספר ענק... לא כספר קריאה מהנה אבל יש שם דברים ממש נכונים. הוא כתוב כשטיפת מוח וכספר לילדים קטנים כי מנסים להעביר מסרים די מורכבים להמונים אבל אם קוראים בין השורות הוא מכיל כמה מסרי מפתח חשובים ונכונים מאוד שחוזרים על עצמם בצורות שונות.

Kayben

New member
והם?

הבן-אדם הוא שרלטן, וזה בדוק, אתה יכול לעשות חיפוש קטן באינטרנט. הוא ממליץ לאנשים לקבל השכלה פיננסית, וזה בערך הטיפ היחיד שאפשר לקחת מהספר. אלא שהוא לא חידש כאן שום כלום. ע"מ ליצור תזרים מזומנים שוטף שיכסה אותך. אתה צריך מיליון ש"ח. (ריבית של 6%) או במילים אחרות, אתה צריך להיות עשיר, כדי להיות עשיר... אם אתה מוכן לעשות הכל ע"מ להיות עשיר: כל מי שאתה צריך לעשות זה לחסוך חצי מיליון (יקח לך בערך 10 שנים) - ועם קצת ידע בשוק ההון, אתה יכול להמשיך משם. אז נכון, עד גיל 40 אתה יכול להיות מיליונר, השאלה האם אתה מוכן לעשות את מה שזה דורש - אני בספק.

demultiplexer

New member
ממליץ לך בחום

להמשיך ולקרוא בסדרה. היום עם משכורת קבועה של 5000 שקל בחודש הבנק יהיה מוכן לתת לך הלוואה של 100,000 דולר. מה תעשה עם זה זו החלטה שלך. אם תקנה בזה בית ותחיה בו ותשתעבד למשכנתא אז אתה לא מבין את הפואנטה אבל אם תקנה עכשיו בית ותשכיר אותו בגובה המשכנתא אז יש לך בית שמשלם על עצמו. בעוד עשרים שנ יהיו לך חצי מיליון שקל בלי לעבוד בשבילם. אין לך כסף ? חפש שותפים. אני מניח שלא ציפית שקריאת הספר בלבד היא זו שתעשה אותך עשיר. כן, צריך לקבל השכלה פיננסית, מה שאנשים מתחילים לקלוט לאט לאט. תזרים מזומנים לא נוצר מריבית אף פעם. "בכל חודש שים קצת כסף בצד, אחרי המון שנים תגלה כמה קצת כסף שמת בצד" - תזרים לא יוצרים מריביות, אלא אם אתה בנק.

Kayben

New member
תראה

אני אתן לך דבר ראשון לינק קטן: http://www.johntreed.com/Kiyosaki.html זה יוציא אותך קצת מהבועה שלך. אתה מודע לזה שמשכנתא כמו שעכשיו אמרת זה ריבית של בערך פעם וחצי אולי. גם אם תמצא דירה שתחזיר לך את ההשקעה כעבור 20 שנה... (ולא תמצא) אתה יכול לשים את הכסף החודשי שלך בפק"מ במשך 20 שנה ותעשה יותר כסף. בכל מקרה, מה שהצעת נקרא מינוף, ויש מקרים שזה באמת מצליח - אבל זה בכלל לא פשוט... אלא נושא מורכב מאוד, למצוא דירה, לשפץ, למצוא משכנתא טובה, אחרי זה 20 שנה של להתעסק עם שוכרים. ובסוף גם לקוות שהערך של הנכס שלך לא צנח לרצפה. צריך להשקיע בכל העיניין הרבה זמן וכסף - ואתה לוקח סיכון גבוה מאוד. כיום אתה יכול להשיג בשוק ההון תשואה יותר טובה ובסיכון הרבה יותר נמוך. תראה, יש לי קצת מושג לגבי כל זה... אני די בטוח שהודעה בפורום לא ממש תשכנע אותך. אז אני ממליץ לך בחום להיכנס ללינק למעלה, שיבהיר לך קצת מי זה אותו שרלטן שכתב את הספרים האלה. אם אתה רוצה, אני אסביר לך עוד דברים במסנג'ר: [email protected] או בהודעות פרטיות אם אין לך מסנג'ר.

demultiplexer

New member
למי אין היום מסנג'ר

ואני לא מקבל כל מילה שלו כמובן מאליו ולא אומר שהוא גאון או קוסם ולא אומר שהוא המציא משהו. אבל הספר מכיל דברים נכונים וכל מה שהוא בא לעשות זה לגרום לאנשים לשנו תפיסה ולהבין שיש עוד דרך מלבד ללכת ללמוד ולמצוא עבודה טובה. יש אנשים שלא יהיו בנויים לזה, יש כאלה שכן. וכן, זה סיכון, אחרת זה לא היה רווחי, וכן צריך להתעסק עם שוכרים וצריך לעשות דברים לא רק לקרוא את הספר. ואתה לא יכול לשים את הכסף שלך בפק"מ כי להזכירך אין לך כסף, בגלל זה לקחת 100% משכנתא מלכתחילה זוכר ? ויש עוד המון דברים שניתן לעשות, לאו דווקא נדל"ן, במיוחד אם יש דברים שאתה יודע לעשות או שיש לך רעיונות טובים שניתן לממש, ובשביל כל זה צריך השכלה פיננסית, אבל כנראה לא מהסוג שאנשים בדר"כ רוכשים של מודלים מתמטיים בכלכלה, אלא יותר לכיוון של יזמות. ושוב הספר לא בא ללמד אותך איך הוא בא להגיד לך שאפשר וזה לא כזה קשה. ומשכנתא זה בעייתי אבל אם יש לך רעיון מוצלח ואתה חובר לכמה חברים ומקים עסק אתה יכול לקבל יופי של מימון מהמדינה בריביות נמוכות מאוד דרך קרנות. אפילו לחיילים משוחררים מציעים היום מענק, הלוואות וחניכה אישית בפתיחת עסק. כמה מנצלים את זה ? אף אחד. כולם הולכים לעבוד בעבודות שחורות בשביל 6000 מענק עבודה מועדפת.

Kayben

New member
תגובה נוספת

הבן אדם לא רוצה לגרום לאנשים לשנות תפיסה, אלא פשוט שיקנו כמה שיותר ספרים שלו. העושר שלו זה בגלל הספרים שהוא מכר ולא בגלל עסקאות נדל"ן שהוא פיברק. שוב, בלינק בתגובה הקודמת, אתה יכול לקרוא על זה. זה בדוק ומוכח. איזה כסף לשים בפק"מ? את הכסף שתיכננת באמצעותו לשלם כל חודש להחזר המשכנתא. אמנם הכסף יצטבר טיפין, טיפין, אך בסוף ה20 שנה יהיה לך יותר כסף בצורה כזאת. יזמות זה טוב ויפה, אבל זה לא היה מהות הספר למיטב זכרוני... חוץ מזה, תדע לך שאותה יזמות או בשמה הרשמי עסקים קטנים - רובם המוחלט נכשל. ככה שלומר שזה "לא כזה קשה" הייתי מגדיר כ understatement, רציני. וכל מקרה, שכיר או עצמאי זאת עדיין עבודה, ג'וב. הרעיון המרכזי בספר, לדעתי, הוה ליצור מצב בו הכסף שלך "עובד" בשבילך, בנוסף לעבודתך. או במילים אחרות, להגדיל את הנכסים שלך כמה שיותר ע"מ שהתזרים שלך יגדל. עד אשר תגיע למצב בו התזרים מכסה את כל הוצאותיך, והופה הפכת לעשיר. מה הם אותם נכסים אפשריים: הכנסה משכירות, תמלוגים, דיווידנדים, ריבית. אז אני מחזיר אותך להודעה הראשונה שלי: התמלוג הכי גבוה שניתן לקבל הוא בעזרת השקעה במניות - שזה אומר פחות או יותר 12% לשנה. (אחרי מס נשאר לך 10%) כלומר אתה צריך בסביבות חצי מיליון ש"ח בשביל 50 אלף שנתי. עכשיו, תחשב תוך כמה זמן אתה יכול להגיע לסכום הזה. אם תחסוך כל חודש 5000 ש"ח, במשך 8 שנים (קצת פחות בגלל ריבית דריבית) הגעת ליעד, והינך עשיר ואפילו לא הגעת לגיל 30 :) אם יש לך רעיון יזמי מעניין, אני כולי אוזן, וגם יש לי מימון :)

demultiplexer

New member
ברור שהבן אדם לא רוצה

לגרום לאנשים לשנות תפיסה ולא רוצה שגשוג להמונים, הוא רוצה להתעשר. אבל זה לא אומר שהספר לא טוב. אם יש לך מוסכניק מצויין זה לא אומר שהוא רוצה להיות מוסכניק כדי לשפר את התעבורה והניידות של בני אדם בעולם אלא רוצה לעשות כסף אבל זה לא אומר שהמוצר \ שירות שלו לא מצויינים. פיברק או לא פיברק ? ממש לא איכפת לי, אף אחד לא האמין שהסיפור הוא אמיתי ושאבא שלו היה שכיר אבל לחבר שלו היה אבא איש עסקים והם פתחו ספרייה בלה בלה בלה... זה הכל סיפורים עם מוסר השכל רלבנטי. הייתי במופע ממש מגניב לא מזמן, אדם ש"קורא מחשבות", אתה אמור לחשוב ממש חזק על שם של מישהו והוא יגיד לך מי זה. זה לא איזה שעשועון אלא הופעה פרטית והכרתי כל אדם בחדר כך שזה לא מכור. התעניינתי מאוד וקראתי על זה באינטרנט. מסתבר שפעם היה אדם שהיה מסתובב עם סוס וטוען שהסוס שלו יודע לקרוא מחשבות. היו מתאספים סביבו אנשים והם היו מחליטים על מספר בין אחד לעשר. הוא היה אומר שהסוס שלו מסוגל לרקוע ברגליים כמספר הפעמים שהם סיכמו עליו ללא הוראות מיוחדות רק ע"י קריאת מחשבות של הקהל. באמת קבעו מספר והסוס רקע ברגליים רקיעות כמספר שעליו הוחלט. מה מתברר ? שהוא הצליח לאלף את הסוס להבין הבעות פנים ותגובות של הסובבים וכך הסוס ידע מתי מצפים ממנו להפסיק לרקוע. מישהו הלך וקרא לו שרלטן ? הוא מכר בידור, לאף אחד לא איכפת שהסוס לא יודע מה המשמעות של מה שהוא עושה ובודאי לא קורא מחשבות. אם צוללים יותר לעומק מסתבר שלכל מחשבה שעוברת לאנשים בראש יש ביטוי פיזי כלשהו- וזו פיזיולוגיה טהורה. כלומר אם אתה חושב ממש חזק על שם מסויים או על כל דבר אחר ומתרכז בו המחשבה הזו תיתן איזשהו ביטוי חיצוני כמו הבעת פנים, תנועת גבות, עיניים, שפתיים, אף וכד'. זה מה שהבדרן במופע שהייתי עשה. עכשיו אני אלך ואקרא לו שרלטן ? כי הוא לא קורא מחשבות ? לא, הוא מוכר בידור. לא איכפת לי אם זה מופע או ספר. בטח לא קנית את הספר כדי ללכת איתו לבנק ולראות איך הסכום פתאום עולה. שיפברק מהיום עד מחר. "הרשת הזולה במדינה" זה לא פיברוק ? ואת הכסף תיכננתי להחזיר באמצעות דמי שכירות ולא מכסף שיצטבר אצלי ושניתן היה להכניס לפק"מ - הדירה משלמת על עצמה, כל ההנחה היא שאין לי כסף ולא יהיה לי ולא יצטבר לי ובכל זאת אוכל לשלם על דירה. או שלא יהיה לי שום כסף ובכל זאת אוכל לפתוח עסק. ואז מה עם נופלים ? לציון 700 מגיעים פחות מ5% באוכלוסייה כשהממוצע הארצי עומד על 540. לאיזה ציון אתה שואף ?

נחלוואי

New member
הכול יהיה פנאן

שם- חסוי :) גיל- 21 תאריך- 1.4 אני- אחרי צבא, השתחררתי לפני שבועיים בדיוק. פסיכומטרי- שני אחרי המבחן- חודשיים אחרי אני כבר בארה"ב ובדרום אמריקה, אז יש לאן לשאוף :) כשאני מתחרפן- לא מתחרפן, משתדל גם לא ללמוד יותר מדי... יותר חשוב להנות לא? הפסיכומטרי הוא- האמת שאני די נהנה להפעיל את המוח אחרי 3 שנים בשרות קרבי, והכי טוב- אני לומד הרבה מילים נחמדות וזה תמיד נחמד... טיפ- קחו הכול ברוגע ובשלווה, ואתם תצליחו פי מיליון. אם תצליחו להגיע למבחן רגועים, אני מבטיח לכם לפחות עוד 10-15נק' ספר- אמנות האושר- דאלאי לאמה ו"מבוא לבודהיזם"- אחלה ספרים- מומלצים ביותר. סרט- בופור. טלוויזיה- סיינפלד אין ספק שיר ברדיו- לא עולה שום דבר במוחי. באמת שהכי חשוב זה להיות רגועים, ולהנות. אני לומד בערך כ-4 שעות כל יום ובכל שאר הזמן אני מבלה. אל תשתעבדו לבחינה, צאו, תבלו, תעשו חיים. זה הזמן... ואל תשכחו, גם אם אסון יקרה בבחינה ותשכחו את כל החומר- חייכו הכול לטובה לא?

סיינפלד מפתח אינטלגנציה.

הסדרה כהגדרתה היא סדרה על כלום, משמע ואקום של ראקציונריות, עקביות וטפשות. ואוסקר וויילד אמר פעם שעקביות זה מפלטם של חסרי הדימיון. וידוע שאנשי מלאי דימיון ויצרתיות מוצלחים ומצליחים יותר, גם בפסיכומטרי. מה עוד, אחרי שצופים ככ הרבה בג'ורג, יודעים כיצד לא להתנהג בתחומי החיים וגם לא לרמות במבחני IQ של החברה שלך. אז תמיד כותבים בפורום שאין לקחת את הציונים שאנשים מפרסמים כאן שמדגם מייצג, כי לא כולם מקבלים מעל 700. אבל אם תביטו עמוקמוק בפנים, תראו שלא כל מי שמקבל ציון טוב צופה בסיינפלד, אבל כל מי שצופה בסיינפלד מקבל ציון טוב.

בלי ספק

לאנשים שרואים סיינפלד יש פחות סיכוי לעבור את ה700, Not that there is anything wrong with that

Kayben

New member
חחח, גדול

אין על הסדרה הזאת, פשוט אין. הבעיה היא שעכשיו כלום לא מצליח להגיע לרמתה. הכל טפל, כלום לא מצחיק... נראה לי יעבור דור עד שנתגבר על סיינפלד אם בכלל.

Kayben

New member
חביבי, הפרק האחרון זה כלום

זה כמו סיכום ענק של דמויות העבר. אבל מבלי לראות את מאות (?) הפרקים המקדימים, אין לזה ערך. מי שראה 95% מהפרקים בסיינפלד, מובטח לו פטור באנגלית. Gidiyap!!!

ראיתי גם ראיתי

כל פרק (לפחות פעמיים
). והפרק האחרון היה ללא ספק אכזבה, לפחות סיינפלד איכשהו פיצה על זה עם המערכון בSNL עם אוז (עוד סידרת מופת).

r0asso

New member
אחד המערכונים !!!

איך שהוא שם את הנייר טואלט בעדינות מסביב לאסלה

ענק

You missed out on the make-up sodomy? I missed out on the sodomy! The make-up sodomy's the best part of being nailed to a gym floor! Missed out, baby !

איילפ

New member
אני

שם: אייל פ :) גיל: 21.5 תאריך מבחן: כנראה דצמבר הקרוב חוץ מפסיכומטרי אני: השתחררתי מהצבא היום פסיכומטרי ראשון/שני/שלישי/מי סופר? ראשון (ואחרון?) הדבר הראשון שאני עושה אחרי המבחן: טססס מה אתה אומר לעצמך כשאתה מתחרפן? frick? סתם לא.. לדעתך הפסיכומטרי הוא... מדד לא בהכרח הוגן, אבל אין יותר מדי ברירה.. אפשר להצליח טיפ חשוב לאומה: Drink, but don't get drunk (אני היחיד?) הספר האחרון שקראתי: תשעה נסיכים לאמבר סרט אחרון שראיתי: Walk the line הכי אוהב בטלוויזיה... סקראבס, סיינפלד, Family guy, veronica mars השיר שאני הכי אוהב עכשיו ברדיו: אני שונא כמעט במגמתיות שירי גלגל"צ אבל Grace kelly מצחיק האייקון שאני הכי אוהב: D: עובדים בשביל לחיות ולא חיים בשביל לעבוד! נא להתאים את המשפט הזה לפסיכומטרי...

למעלה