שאלון

Pinkgirl25

New member
שאלון ../images/Emo128.gif../images/Emo127.gif

האם מוטר לקפוץ אפ רייט בקנטר עם קבלט? האם דראס'ז זה רכיבה אומנותיתי? האם סוס יכול לקפוף 1.80? האם בתחרויות דראס'ז מוטר להכליף את צעד השוט?

תשובה....

האם מותר לקפוץ אפרייט בקנטר עם קבלט? תשובה:ברור שאפשר אם הקבלט הוא לצעד של קנטר... האם דראס'ז זה רכיבה אומנותיתי? תשובה:מה זאת אומרת האם..? זה כל הדרסז'... כל הרכיבה של הדרסז' עוסקת בצורה של הרוכב וההשתלבות שלו עם הסוס...ואת היכולות של שניהם... זה כולל מעברים יורדים ועולים,פתיחות וסגירות,החלפות רגליים,צורות וכו'... ברמה ה' למשל אפילו הרוכב בוחר מוזיקה שאיתה הוא מציג את קישוריו עם הסוס ועליה הוא עובד חודשים לפני התחרות...עם המוזיקה זה ניראה כאילו הוא רוקד עם הסוס בקצב המוזיקה... יש עוד רמה בדרסז' שהיא הדרסז' הספרדי....עם הסוסים האנדלוסים זה דרסז' ברמה גבוה מאוד וצריך לראות בשביל להאמין...עם התרגילים:קפריול,לאבדו,פירוט וכו'... האם סוס יכול לקפוף 1.80? תשובה: שיא הגובה שקפצו עד היום הוא 2.47 מ' איזה רוכב משוגע ממקסיקו עם סוס טוויל... האם בתחרויות דראס'ז מוטר להכליף את צעד השוט? לא ניראה לי שרוכב דרסז' ברמה גבוה צריך להשתמש בכלל עם שוט בזמן הרכיבה...

serdonix

New member
אני ינסה... ../images/Emo9.gif

מותר לקפוץ אפרייט עם קבלט בקנטר - עשיתי את זה כמה פעמים, זה מסדר לסוס את הצעד לפני הקפיצה,
דרסז' זה אכן רכיבה אומנותית,
כן סוס יכול לקפוץ 1.80 יש אצלי כמה אנשים בחווה שקפצו 1.80
ולגבי תחרויות דרסז' - אין לי שמץ! מקווה שעזרתי...

°fanta°

New member
אני...

האם מוטר לקפוץ אפ רייט בקנטר עם קבלט
כן מותר אבל זה צריך להיות של צעד קנטר
האם דראס'ז זו רכיבה אומנותית
כן
האם סוס יכול לקפוץ 1.80
תלוי ביכולות שלו

טוב....תשובות!!! ../images/Emo187.gif

האם מותר לקפוץ בקאנטר עם קבלט? כן ברור! אבל בתנאי שהקבלט מותאם לצעד של קאנטר. האם רדסאז' זו רכיבה אומנותית? כן. הדרסאז' זו אומנות הרכיבה, המטרה בדרסאג' היא להראות את העבודה של הסוס ותרגילים כביכול שהוא עושה בטבע כתנועות חיזור או "ריקוד" אך להראות אותן בצורה נכונה יפה לעין ובשליטה. הכוונה היא שבעצם הרוכב יכול לדרוז מסוסו לבצע את התנועות הללו בצורה כמעט מושלמת מבלי לסייע לו בעזרים גלויים לעין הצופה. האם סוס יכול לקפוץ 1.80? כן. כמובן זה תלוי ביכול של הסוס. אבל סוס יכול לקפוץ מכשול כזה . השיא עומד היום על מטר וחצי או משהו בסביבה אני חושבת. האם בתחרויות דרסאז' מותר להחליף את צד השוט? לא. בתחרויות דרסאג' אסור להחליף את היד האוחזת בשוט. לכן רצוי מן ההתחלה לאחוז בשוט ביד החזקה שלך או שאת רגילה אליה - כמו כן תשימי לב למבחן אולי חלק גדול מן המבחן הוא לצד מסוים - אני לא ממש מתמצאת בדרסאג' אז אפשר לעשות משהו.

charliebr

New member
השיא עומד על 2.43 אם אני לא טועה

ואצלנו בחווה פעם עשו תחרות גובה וקפצו 180

../images/Emo182.gif

האם מוטר לקפוץ אפ רייט בקנטר עם קבלט?
כן, זה מסדר את הצעדל לפני המכשול.
האם דראס'ז זה רכיבה אומנותית?
כן, אפשר להגיד.
האם סוס יכול לקפוץ 1.80?
בעיקרון כן
האם בתחרויות דראס'ז מוטר להכליף את צעד השוט?
חחחח.... אין לי מושג

../images/Emo60.gif

מותר לקפוץ אפרייט עם קורה בקאנטר
דרסאג' רכיבה אומנותית
יכול
לא

למעלה