שאלון....תענו בכנות

את יודעת מה הבעיה שלך?

שאת יכולה לסלוח רק למי שיחטיף לך סטירה ואח"כ עוד יירק בפנייך! מי שיחטיף סטירה ויתנצל - לא יזכה לסליחתך. הערבים, למשל, שמחטיפים ויורקים - הם הזוכים לרחמייך / סליחתך. אני שסטרתי והתנצלתי בכנות - מהווה טרף קל עבורך. ללמדני - שאסור להתנצל פן יבולע לי...

דזירה

New member
אוהב ישראל..

אין לי שום בעיה לך יש בעיה שלא מבין את דבריי, או לחליפין מוציאם מהקשרם לטובת הטיעונים שלך. להבדיל ממך אני נמנעת מהכללות - לגביי הערבים אינם אשמים - הטרוריסטים אשמים ואלה העומדים מאחוריהם! הם אלה שצריכים לתת את הדין! הם והם בלבד! מעולם לא סלחתי ולעולם לא אסלח לרוצחים ולאלה שמגבים אותם - ולא משנה מהו הלאום שלהם. רחמיי רבים - והם מופנים לכל הסובלים באשר הם. האם זוכר שגם אברהם אבינו ביקש על אנשי סדום ועמורה? בעבור 10 צדיקים? אם הוא יכול היה לבקש - גם אני יכולה. אני עדיין זוכרת את אותו ערבי ברמאללה שניסה לסייע לחייל המילואים שנקלע לשם לפני מספר שנים (מאיר) - שביקש רחמים על חייו של החייל תוך סיכון חייו. עדיין זוכרת את הערבי שהאיץ בי לפני כמה שנים לעשות פרסה ולעזוב במהירות את מבוא רמאללה כשטעיתי בפניה. ומה עם התינוקות? במה הם פשעו? עדיין יש צדיקים בסדום! ולא - הרשה לי לתקן אותך - אינני אוכלת בשר אדם או בשר חיות ולכן אינך מהווה טרף קל עבורי - תרתי משמע!!! אגב - לא ראיתי את אותה התנצלות

עזאם

New member
בשביל מה הויכוח?

אוהב ישראל הוא בעצם אינו אוהב ישראל אלא אוהב ארץ ישראל שזה מושג שאבד עליו הכלח

בת-עמי

New member
דזירה..

דמ"י עש"ו דבר ראשון השם שלי לא אומר הבת של העם כמו שכולם נוהגים לחשוב אלא בת-עמי הוא אחד משבעים השמות של עיר הקודש ירושלים. מישהו כבר שאל אותי מה אני עושה בפורום הזה אין לי כוח להתחיל לכתוב לך כאן את כל מה שאמרתי אז רק אגיד לך בקצרה- ברור לי שלא נוכל להלחם לתמיד. גזעניות את יכולה להגיד חופשי על הדעות שלי זה מזמן לא מפריע לי אבל נוראיות? בעיני יש דעות בשמאל נוראיות הרבה יותר ואיפה "חופש הביטוי?" מישהו הכריח אותך פעם לענות על השאלון או כל משהו אחר שכתבתי?(אני בטוחה שכותב השאלון שהוא פעיל שמאל היה נעלב לדעת שמישהו אמר על השאלון שלו שהוא מטופש. ואם כבר הזכרת את הסמנריון הנושא שלו היה א"י ומטרתו הייתי לגרום לחברה שם להבין הרבה יותר טוב על מה אנחנו מתווכחים. לדעתי חינוך שקורא להרג גרוע הרבה יותר! יום טוב! בת-עמי

דזירה

New member
בת עמי, יבוס, ציון, י-ם וכל השאר...

מה זה עקרוני? והרי משמעות השם נותרת בעינה... בכל אופן: אם מאמינה שאיננו יכולים להילחם לעד - למה לא מעלה רעיונות איך להפסיק את ההרג והמלחמות בשני הצדדים? דעות גזעניות הן נוראיות כשלעצמן, קרי: גזעניות=נוראיות נוראי הוא כל דבר שטומן בחובו רע. אז חדלי מלהפיץ פה שאלונים מטופשים (גם אם נכתבו ע"י פעיל שמאל - זה לא משנה את מהותם): מקומם אינו פה - הוא מתאים ל - לK.K.K , לאפרטהייד או לגרמניה הנאצית. כולם מכירים את הדרך המטופשת הזו שבוחנת עד כמה המשיבים גזענים או לא. אגב במולדת היית מקבלת פידבקים נהדרים לשאלון מעין זה. ובהקשר לחינוך להרג: של מי ? של הרשות? או של המחתרת היהודית? זה נבלה וזה טריפה. ושיהיה גם לך יום טוב, לילה טוב, כל טוב ושלום שלום ושלא יבוא רע לא במציאות ולא בחלום!!!!!!

טוב, אם בשיא הכנות אז ככה:

אני לא הולך לענות על כל שאלה ושאלה אבל הנה הקו הכללי: עניי עירך קודמים. מה זה אומר? אם יהודי ימכור לי שולחן בחמש מאות שקל וערבי ימכור את אותו השולחן בארבע מאות- אני אקנה מהיהודי לא מכיוון שאני שונא ערבים אלא מכיוון שיש לי איזה שהיא אחריות והדדיות לאח היהודי שלי. (כן, לכאורה ההבחנה היא גיזענית לחלוטין). אם יקרה מקרה שאצטרך לתת מדמי לערבי- אני אבדוק למה הוא בביה"ח. אם הוא נורה ע"י צה"ל אחרי שעשה פיגוע- אני לא אתן לו מדמי ולעומת זאת אם הוא נפגע בתאונת דרכים- אעזור לו. (דרך אגב- אני תורם כל 3 חודשים מדמי). וההבחנה היא לא מכיוון שהוא ערבי. אלא מכיוון שמי שעומד מולו הוא יהודי. כמו אח שלי ממש. אם אח שלי הביולוגי ימכור לי שולחן בחמש מאות ויהודי שאני לא מכיר מת"א ימכור לי בארבע מאות הרי זה ברור שאני אקנה מאחי. נכון? יפה. זאת הנקודה. ערבות הדדית. ולמי שיש ספק- אז כן, הערבות היא משהו שנובע מזה שיש לי הסטוריה משותפת בעלת אלפי שנים עם אותו יהודי ועם כל "גוי" (לפי אבן שושן- גוי= עם, אומה) אין לי שום שיתוף הדדי. פרט לכך, רציתי לשאול. האם באמת אחרי כל מה שקורה כיום וספציפית היום, האם באמת יש בכלל מקום ל"דו קיום"? האם אנחנו לא משלים את עצמנו בקשר לכוונות של השכנים שלנו? כל חתונה מורכבת מחתן אבל גם מכלה, האם החתונה הזאת היא לא חתונת דמים? ואני לא שואל כדי להקניט אלא ברצינות, כחשבון נפש. אשמח לתגובות על הכל.

עזאם

New member
ראשית תלמדי הסטוריה

אין דבר כזה ארץ ישראל השטח הזה זה פלשתין מזרח

פלסטינה המערבית (א"י) ולא המזרחית

כך אכן נקרא המקום עד 1948, אם כי שכחת את (א"י), למרות שהשם נכתב בסוגריים הוא היה חלק בלתי נפרד משמה של פלסטינה המנדטורית. ומאז.....ההיסטוריה המשיכה בדרכה, אלא שאתה "שכחת" להמשיך ולכתוב. ואגב, כיצד נקראת "פלסטינה (א"י) המזרחית" מאז 1921? ומהו שמה מאז 1946? מדוע שום מנהיג פלסטיני לא דורש "זכות שיבה" גם לשם?

עוד משהו - לזכרו של רחבעם זאבי ז"ל

ש ת י ג ד ו ת ל י ר ד ן - ז ו ש ל נ ו, ז ו ג ם כ ן!!! הגיע הזמן להזכיר לעם היושב בציון את הצדק ההיסטורי הרב שיש במשפט הנ"ל. אסור לשכוח מה כללה הצהרת בלפור, ומה היו גבולותיה הרשמיים של א"י באותם ימים. ארץ ישראל כבר חולקה ע"י הבריטים, הערבים כבר קיבלו 2/3 משיטחה, בדמות ממלכת ירדן, ו ז ה ו. ארץ ישראל לא תחולק שוב. אין טעם להתעטף בדיעות פרגמטיסטיות, בזמן שיריבינו הפלסטינים מלבים יום יום את האש הלאומנית בקרבם.

all

New member
עזאם היקר

רק לפני יומיים אמרת בעצמך ש - "ארץ ישראל היא חלום". רק כעט הבנתי שהכוונה שלך היא לכך שבשבילינו היא "חלום שהתגשם". אך בשבילכם היא סיוט שמתעצם מרגע לרגע. ובכן גם זו דעה לגיטימית, כל עוד לא פונים לכיוונים עלימים על מנת לשנות מציאות זו.

למעלה