שאלון....תענו בכנות

בת-עמי

New member
שאלון....תענו בכנות

דמ"י עש"ו בתחילת האנטיפדה ביקשו ממני להעביר סמינריון לנוער(דתיים וחלונים) בנושא "ארץ ישראל" אחד הנושאים המשניים היה על הערבים בא"י. איך מתמודדים עם זה שיש כאן עם נוסף. והאם יש להם זכויות כאן. יום שלם שזה חמש יחידות הוקדש ליחס לערבים(לא אני הכנתי את היום הזה) בתחילת היום חילקתי להם את השאלון הזה-תענו בכנות 1) פרסמת מודעה בעיתון להשכרת דירתך למודעה ענה סטו´ ערבי. תגובתך היא... 2) אתה בעל מפעל לשימורי מזון. דרוש לך הנדסאי מכונות,למודעה שפירסמת ענו ערבי ויהודי למועמד הערבי יש מעט יותר ניסיון. תגובתך היא... 3) כיו"ר מועצת התלמידים נשאלת אם תסכים שבשנת הלימודים הקרובה ילמד אותכם מורה למתמטיקה ערבי. תגובתך היא... 4)האם תשנה את עמדתך אם המורה הערבי יהיה אמור ללמד ערבית,התעמלות,היסטריה או אזרחות?... 5)נבחרת כממונה על משלחת נוער היוצאת לחו"ל כדי לייצג את ישראל נשאלת אם תכלול בני נוער ערבים במשלחת תגובתך היא... 6) זוג ערבי מבקש לשכור את דירת שכנך. שכנך שואל אותך כיצד לנהוג. תגובתך היא... 7) מפעל בגדים החליט לתרום בגדים למשפחות נזקקות. אתה האחרי על המבצע האם תתרום ליהודים בלבד או רק לערבים? 8) אתה בעל סוג דם נדיר שמעת ברדיו שצעיר ערבי זקוק למנת דם מסוג זה באופן דחוף. תגובתך היא.... 9) אתה מלמד גאוג´ באוניברסיטה הסטו´ הערבים מבקשים לאשר להם לכתוב את עבודותיהם בשפה הערבית. תגובת היא... 10)אחד המומעמדים לראשות העיר הוא ערבי. תגובתך היא.... חיים מאושרים.. בת-עמי

אז ככה:...

1) פרסמתי מודעה בעיתון להשכרת דירתי. למודעה ענה סטודנט ערבי. תגובתי היא: "יאללה, בוא, תתרשם.. רק בלי נרגילה בבקשה!! ובלי חאפלות באמצע הלילה!! השכנים מלמעלה סבלו מאד מעוואד, הדייר הקודם שהיה כאן.." 2) אני בעל מפעל לשימורי מזון. דרוש לי הנדסאי מכונות, למודעה שפירסמתי ענו ערבי ויהודי. למועמד הערבי יש מעט יותר ניסיון. תגובתי היא: "איך זה יכול להיות?? כל הערבים שאני מכיר מתקנים בעצמם את האוטו... נו טוב, אז אני אלמד אותו, שלא יבייש את הפירמה.." 3) כיו"ר מועצת התלמידים נשאלתי אם אסכים שבשנת הלימודים הקרובה ילמד אותנו מורה למתמטיקה ערבי. תגובתי היא: "נראה, אולי הוא יצליח סוף סוף להכניס בי את המקצוע הזה, אחרי שכל המורים היהודים נכשלו..." 4) האם אשנה את עמדתי אם המורה הערבי יהיה אמור ללמד ערבית, התעמלות, היסטוריה או אזרחות?... ממש לא. אבל למה אחד?? שיבואו מורים ערבים לכל אחד מהמקצועות האלה, ויהיה יותר שמח. ומה בקשר לכיתות מעורבות, ערבים ויהודים? אפשר להציע משהו כזה..? 5) נבחרת כממונה על משלחת נוער היוצאת לחו"ל כדי לייצג את ישראל. נשאלת אם תכלול בני נוער ערבים במשלחת. תגובתך היא: "אני לא מכיר כרגע אף נער/ה שיכול/רוצה לנסוע, אבל אני מבטיח לתקן את המעוות בשנה הבאה" 6) זוג ערבי מבקש לשכור את דירת שכני. השכן שואל אותי כיצד לנהוג. תגובתי היא: "עלי.." 7) מפעל בגדים החליט לתרום בגדים למשפחות נזקקות. אני האחראי על המבצע. האם אתרום ליהודים בלבד או רק לערבים? תגובתי: "על שאלה רצינית, אני מבטיח לענות ברצינות.." 8) אני בעל סוג דם נדיר. שמעתי ברדיו שצעיר ערבי זקוק למנת דם מסוג זה באופן דחוף. תגובתי היא: "אני שונא מחטים!!!! אבל מה לא עושים בשביל שכנים? יאללה, איפה אפשר לתרום?" 9) אני מלמד גאוגרפיה באוניברסיטה. הסטודנטים הערבים מבקשים לאשר להם לכתוב את עבודותיהם בשפה הערבית. תגובתי היא: "ומי יבדוק? אתם לעצמכם?? קודם תלמדו אותי ערבית! אם תצליחו - תפאדלו" 10)אחד המומעמדים לראשות העיר הוא ערבי. תגובתי היא: "זה בטח הערבי היחיד שעבר לגור כאן לפני חודשיים, וכבר מגיש מועמדות לראשות העיר.. כל הכבוד לו, נראה מה יש לו להציע."

בת-עמי

New member
עופר קרעת אותי מצחוק...

דמ"י עש"ו פעם מישהו ענה לי תשובות ממש דומות לשלך... אחרי שבועיים(!) הוא פרסת הודעה להשכרת הדירה כשהגיע ערבי הוא לא הסכים להשכיר לו. לא התכוונתי לרמוז כלום.. יום נפלא! בת-עמי

כמה חבל שאין לי דירה...

אבל היה לי רכב, ודווקא ממש לא היתה לי בעיה למכור אותו לערבי. רק שלערבים שדיברו איתי היתה בעייה לקנות אותו...

all

New member
על שאלון אענה לך בשאלון.

מוות לערבים ולכבאים!!!!

all

New member
כדי לא לבלבל אותך

אהמר כי תשובתך תהיה "אבל למה מוות לכבאים"? ואני אענה לך אם מוות לערבים הוא דבר ברור מאיליו בשילך - "התקבלת לארגון הניאונאצי שלנו"! זה מין חידה/בדיחה.

all

New member
נדמה לי שהעבירו מין שאלון כזה

לפני כ 50 שנה לגבי מורה/סטודנט יהודי בגרמניה. הוי בת-עמי, כמה אני מתביש להיות בן הגזע שלך.

בת-עמי

New member
allברשותך...

דמ"י עש"ו אם קראת את מה שכתבתי לפני זה חלק מסמנריון שהעברתי. בסמנריון כשהעברתי מטרת השאלון הייתה לפתוח את נושא הערבים בא"י ולפתח דיונים- לא אני חיברתי את השאלון(!) שאלתי אותכם כאן ת´שאלות מהסיבה הפשוטה שהרבה אנשים מדברים דו קיום אבל כשהם צריכים לקבל ערבים לעבודה פתאום זה כבר לא ממש דו קיום ורק התכוונו שצריך קצת לדבר איתם וכו´ חיים מאושרים! בת-עמי

תשובותי הן

1:לא ההיתי משיכרה לו את הדירה מכיוון שזה יכול להפריע לשאר תושבי הבנין בעיקר בתקופה בה אנו חיים שאפילו ערביפם ישראלים נחשדים ואף מבצעים פיגועים, כל דבר שהוא יעשה יגרום למתח בקרב שאר הדירים. 2:אני לא בודקת רק נסיון אלא גם המלצות ממקומות עבודה שונים ושיקולים נוספים והמעמד שיהיה טוב יותר יתקבל גם אם הוא ערבי זה לא משנה לי. 3:אם הוא מורה טוב והוא יגיש אותי לבגרות בצורה הטובה ביותר אז לא איכפת לי כלל שהוא ערבי 4:לא 5:תלוי לאן ובאיזה נושא המשלחת אם זה משלחת שפונה לנוער היהודי בחו"ל ברור שלא ההיתי משתפת ערבי אך אם זו משלחת בנושא דו קיום והשלום בישראל בין פלשתנאים לישראל אז ברור שיש מקום לנציגים ערבים. 6: ההיתי אומרת שזה יפריע לי ,אני לא אהיה צבועה ואגיד הדירה שלי לא אך של אחרים כן 7:אני אפנה לעריה ואבקש רשימה של משפחות נשקקות ואתרום למי שצריך לא רק ליהודים 8:בעקרון אסור לי לתרום דם אבל בעקרון ההיתי תורמת 9:לא כי אז גם הרוסים ירצו לכתוב ברוסית וכהנה וכהנה . 10: לא ההיתי בוחרת בראש עיר ערבי שמיים כחוליים

דזירה

New member
בת עמי......

כן כן אני יודעת - בת-עמי - אבל הצמידות הזאת של בת ולקשור אותה לעמי רק מביישת אותי. אינני יודעת מה מטרתך אם לא פרובוקציה גרידא. דעותיך ישמעו טוב יותר בפורום "מולדת" - לכי לשם - הצטרפי - ראי את תהני הרבה יותר!!!!! רק הניחי לנו עם דעותיך הגזעניות והנוראיות, וחיסכי מאיתנו את השאלונים המטופשים שלך - יש לנו דברים חשובים ומהותים יותר לעסוק בהם. ואת אמורה להעביר סמנריונים בחינוך?????. אבוי לחינוך שכזה!!!!!!!!!!!

all

New member
הצדק איתך עופר

כמו שאמר אינשטיין - "הכל יחסי". לכו תדעו אם בהתנחלות שלה בחברון "בת-עמי" היא אינה הסמן השמואלני ביותר? בדיוק כמו שאני משוכנע שהמון ערבים בארץ (שלא לדבר על חו"ל) יקראו ל "שוקור" בוגד או משת"פ.

דזירה

New member
אינני מגרשת אותה עופר...

מציעה לה "טרנספר" ידידותי לפורום אחר.... למדתי מגנדי....

והצליחו

מה שעשיתם לנו ברצח רבין: ההסתה נגד הציבור הדתי הימני, השנאה, הדה-לגיטימציה, יהיה כאין וכאפס לעומת מה שנעשה אנו לכם התרתם את דמו - דמו נדרש מידכם!

נו - ועכשיו מעריב מהר מחקו את

הודעת הפטירה שלו כשהתברר שהוא עדיין איתנו ומי אמר שהתקשורת לא שמאלנית.... (איזה טמטום מוחין יש לעיתונאים כשהם ממציאים כאלו דברים איומים ומפרסמים אותם!!!)

סלחתי.

ושים לב בבקשה לעובדה כי לא פעיל שמאל רצח את זאבי ז"ל, ולפחות לי לא זכורה שום הפגנה שנערכה ע"י פעילי תנועות שמאל וקראה להתרת דמו, בהשוואה/בניגוד לרצח פוליטי אחר שאותו הזכרת. זו, ורק זו הסיבה לעליהום שנעשה כלפי גוש הימין לאחר רצח רבין, והלקח: חשוב להיזהר בלשון ולא לאמר דברים שלא ייאמרו כלפי מי שדיעותיו (ובד"כ גם פועלו ומעשיו) שונים.

דזירה

New member
ואתה אוהב-ישראל - אוהב ישראל?

או שמא אוהב מחצית מישראל? ולמי מתכוון בדיוק כשאומר "מה שעשיתם"? ומי אלה "לנו"? ומה האיומים האלה? על מי מאיים בדיוק? על אנשי השמאל? האם יודע מה דינם של "מאיימים כמוך"? בגינם של "אוהבי ישראל" כמוך נחרב בית המקדש: על שנאת אחים, על שנאת חינם!!!!!!!!!!! זאת ועוד - אוהב ישראל - אל תדבר בשמו של הציבור הדתי בארץ; אינני בטוחה שהם ירצו נציג, או דובר, כמוך הקורא לנקמה בבני עמו, או בכלל בכל מי שדעותיו שונות משלו. עצוב, כל כך עצוב....

למעלה