שאלון לסמנריון

ellabs

New member
שאלון לסמנריון

חברים יקרים אבקש ממכם עזרה חברה סטודנטית עושה מחקר. נשמח לכמה דקות מזמנכם ואם תוכלו להעביר הלאה.. ממחקר הבוחן דפוסי שימוש של הומוסקסואלים ולסביות באינטרנט. השאלון הינו בעילום שם. נתוני השאלון הינם לצורכי מחקר זה בלבד ולא יעשה בהם שימוש נוסף. תודה רבה

terrapin

New member
למה לפרסם את זה כאן, אם

זה פונה ל"הומוסקסואלים ולסביות"?

ellabs

New member
אכן מיועד לקהילה

הומאים לסביות,בי,טרנס... והשאלון יתוקן תודה לכולם על העזרה

doro500

New member
דורש הרבה תיקונים

חוץ מזה שהשאלון בכותרת שלו פונה להומוסקסואלים/ות בלבד, יש עוד כל מיני טעויות: -"דו-מיני" במקום ביסקסואל/ית -אפשרויות ללא כותרת (אפשרות 4, אפשרות 8, שאלה ללא כותרת) -סולם 1-7 כשבעצם יש 5 אופציות -החלוקה המאוד גסה ומאוד סטריאוטיפית בין אשכנזי למזרחי, והניסוח המאוד לא מדעי של "חצי-חצי". (מה עם אתיופים? רוסים? ערבים?) -השימוש במילה "הומוסקסואל" לתאר באופן גורף הומוסקסואלים, לסביות, וביסקסואלים/ות. -השאלה של "עם מי נהגת להתייעץ על זהותך המינית" דורשת אופציה של "אחר" (נניח, במקרה של איש מקצוע כמו פסיכולוג) אני אשמח לענות על השאלון המתוקן

להכל מלבד התיקון ל"דו-מיני".

מעולם לא הייתה לי בעיה עם המונח ואני אפילו מעדיפה אותו לפעמים.

בעיקר השפה - מעדיפה בעברית

זה תמיד צלצל לי יפה יותר. בנוסף, כשאני חושבת על זה לעומק, כנראה שמשהו בסיומת הלועזית "סקסואל" תמיד התקשר לי למיניות במובן ה"חרמני" של העניין, כשביסקסואל יכול להיות הרבה מעבר למישהו שסתם "מתחרמן" משני המינים - מדובר על התאהבות, מערכת יחסים, וכו' וכו'... גם את המילה "הומוסקסואל", למשל, אני לא מחבבת - בדיוק מאותה סיבה. אבל אני כן משתמשת לפעמים במונח, למרות שמרוב עצלנות אני בד"כ פשוט אומרת דוּ או בי.

PurpleFilth

New member
אולי זה טוב, חלזונות זה חמוד

אבל נראה לי שהכוונה היא ש'דו-מיני' מכוון לבע"ח עם אברי רבייה זכריים ונקביים. רק מזכירה: 'ביסקסואל' זאת מילה שהומצאה ע"י ממסד רפואי ולא ע"י ביסקסואלים/ות, וגם בה השתמשו כדי לתאר גם משיכה מינית (ליותר ממין או מגדר אחד) וגם אנטומיה (זכרית ונקבית). כך שגם כאן, ההבדל הוא בשפה, ובמשמעויות התרבותיות שאנחנו מלבישות/ים על המילים שאנחנו משתמשים/ות בהן.

לא ידעתי את זה

יאיי!! אז זה הופך את האנטי כלפי המינוח העברי למיותר
לי הוא מעולם לא היה ברור, אבל אני מקבלת את זה.

PurpleFilth

New member
unrelated ניסחה את זה טוב ממני

בדיון שהיה לנו בדיוק על זה מזמן מזמן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1452&MessageId=155064103 "אני חושבת שההמנעות "הקהילתית" מהמונח "דומיניות" (עם או בלי רווח, עם או בלי מקף) היא בדיוק מקבילה להמנעות של הקהילה הטרנסית מהזהות הקוקסינלית, כלומר מדובר בהמנעות מעמדית. מי שמזדהות/ים כדומיניות/ים הן/ם בדרך כלל א/נשים שאין להן/ם גישה לקהילה, או לשיח הקהילתי, ולכן "אצלנו" המילה נושאת איתה איזשהו מטען של "בורות", כלומר: הנחה שמי שמזדהה כדו הן/ם א/נשים בורות/ים "שלא יודעות/ים יותר טוב"." בקיצור, אנטי למושגים מסויימים הרבה פעמים נובע מהרצון שלנו להרגיש טובות/ים יותר מאחרים/ות =]

Unrelated

New member
אם כי חייבת להוסיף

שברוח דומה, אני לא מבינה את חוסר החיבה לסיום "סקסואליות". אני חושבת שאין כל רע בסקס ושלא צריך להסתיר את זה מהזהויות שלנו. וגם, יבואו הא-מיניות/ים ויגידו, שהחלק הסקסואלי זה בדיוק מה שמפריד ביננו לבינן/ם.

PurpleFilth

New member
טוב, אז קראתי.

אם כבר, בעניין הדו/בי, בעיני עדיף היה לכתוב ביסקסואל/ית, ובסוגריים לפחות חלק מהזהויות שנמצאות מתחת לזהות המטריה הזאת (דומיניים/ות, פאנסקסואליות/ים, אומניסקסואלים/ות, בירומנטיות/ים, לא מוגדרים/ות, מתלבטות/ים, ועוד זהויות שכתובות בראש הפורום). אם לא זה, לפחות שיכתבו דו-מיני/ת במקום דו מיני =] וכן, השאלות בהחלט פונה להומואים, הומואים, הומואים, וקצת ללסביות, וממש לא לבי או לטרנס. הכי אני אוהבת את "האם אתה במערכת יחסים רצינית?" ובכן, אני בשתיים וחצי מערכות יחסים רציניות. איך אני אמורה לענות על זה בדיוק? מעבר לזה, יש קצת היתממות בנוגע לשימוש באינטרנט, ולאיזה מטרות. נגיד, הפורום הזה. כן, הוא גם בשביל היכרויות (למרות שלא דווקא בשביל למצוא 'קשר רציני', מה שזה לא אומר לעזאזל), וגם בשביל להתעדכן על אירועים (שהם לא תמיד 'המסיבות ההומו-לסביות הכי חמות') וגם בשביל לשפוך את הלב, להתלבט וכל זה, אבל גם בשביל לבנות פאקינג קהילה, להעלות מודעות, ללבן בנינו סוגיות, ליצור רב-שיח. סליחה על העצבים, אבל צריך להיות לגמרי הומו פריווילגי כדי לשכוח שהדברים האלה נחוצים.

תנקס
זה מונח קצת מבלבל...

אם אהבה רומנטית היא לא מינית - אז היא לא פשוט... אהבה אפלטונית?
מצד שני, כמי שהמשיכה לשה לנשים היא יותר רומנטית ממינית - אני כן מבינה את מהות הרעיון

PurpleFilth

New member
אם את מגדירה אהבה אפלטונית

כאהבה רומנטית ולא מינית, אז כן, זה בדיוק אותו דבר

זה מה שאני לא לגמרי מבינה-

מה ההבדל בין אהבה אפלטונית, שמוגדרת כאהבה ללא משיכה מינית, לבין אהבה רומנטית לא מינית? כשאנחנו לא א-מיניים - מה הופך אהבה לרומנטית אם לא משיכה? שאלתי את זה פעם גם בפורום א-מיניים.

למעלה