שאלון למוזיקאים!

Shards

New member
*תיקון, שלי = שלך, כמובן.

איתך הסליחה, אני לא מיטיב להתנסח בעשרים לשש בבוקר P:

../images/Emo13.gif

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? סביב גיל 14 הבנתי
למרות שאני אוהב מוזיקה מגיל צעיר, אבל אז יותר התכווננתי. 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? גיטרה 3 שנים, בס שנה, מפוחית שנתיים, ופסנתר בערך 10 שנים. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? לא יודע
4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני לא מגביל את עצמי, אני אוהב קצת מהכול והכול מקצת
5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? דיוויד בואי, יוהן סבסטיאן באך, סיד בארט 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? רוברט פלאנט, תום יורק 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? כן, בדרך כלל זה אנטי-פולק שכזה. אבל לא סגנון יציב. התחלתי בערך ממתי שהתחלתי לנגן (רק שאז זה היה יותר בכיוון נאו-קלאסי) 8. האם יש לכם להקה/הרכב? לא 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? כן, זוכר 10. האם אתם סובלים מפחד במה? כן, ברגע שאני אפסיק לפחד לא יהיה בי צורך להופיע
11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? כן.

itoosh2

New member
עונה...

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? כשראיתי שההתעניינות שלי היא יותר משל בן אדם ממוצע.. 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? גיטרה - שלוש שנים, תופים - שלוש וחצי שנים, פיתוח קול - שנה, ולמדתי לפני הרבה זמן פסנתר כמה שנים... 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? כל אחד בגלל המשיכה אליו... 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? מוזיקה מושקעת... מכל הלב... ואני מאוד אוהב מוזיקה אקוסטית... לא אוהב כשיש סתם יותר מדי אלמנטים שרק גורעים מהשיר... 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? יוני רכטר, אביתר בנאי, כל לד זפלין, יצחק קלפטר, ג'ון באטלר. 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? ג'ון באטלר, כריס קורנל, ברי סחרוף, יהלי סובול, רוברט פלאנט... 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? אני מלחין, שירים שכתבתי בדרך כלל בסגנונות של רוק אקוסטי, רוק קל, ראגיי ומוזיקה "זורמת" (נורא קשה להגדיר), התחלתי בכיתה ח' בערך... 8. האם יש לכם להקה/הרכב? כן... שתיים... ובקרוב שלישית שאני אקח בה חלק יותר גדול... 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? כן, ומשתדל כמה שיותר... אני זוכר את הפעם שהכי השפיעה עליי והייתה בשבילי כמו הפעם הראשונה... 10. האם אתם סובלים מפחד במה? לא לפני שאני עולה עליה... 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? מאוד...

כמה תשובות:)

. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? בגיל גן....הגננת היית מתלוננת לאמא שלי במקום לשחק עם כולם אני מזמזם צ'ייקובסקי...(בזמן שאני משחק עם צב על חוט...יצור מוזר). 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? הכלי העיקרי שלי הוא גיטרה, אני מגנן 11 שנים (לומד קלאסית, מנגן על כל הסוגים). למדתי פסנתר כשהיתי בן 6 למשך 4 שנים....היום אני מנגן משמיעה בעיקר...ויותר לכיוון חופשי וג'אז. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה?פסנתר לא בחרתי...גיטרה בחרתי כשהייתי בן 12 כי ראיתי את הפנדר של חבר שלי וממש נהניתי לנגן עליה (אז זה לא היה כל כך לנגן כמו שזה היה פשוט להוציא צלילים מוזרים). 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני אוהב מוסיקה קלאסית, רוק אלטרנטיבי, פרוגרסיב רוק, ג'אז, בריט פופ (ישן בעיקר) בריט רוק, קצת גראנג' וטיפה אלקטרוני. לא מחבב בעליל מוסיקה מזרחית, ראפ, והרבה מהדברים שנקראים "פופ" ומשודרים בmtv אבל בעצם הם תעשיית פורנו במסווה של מוסיקה. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? השלושה הגדולים הם: ביטלס, פינק פלויד ורדיוהד. בקלאסי - שוברט וברהמס. בג'אז - בראד מלדאו וצ'ט בייקר. יש כמובן עוד המון... 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? ט'ום יורק (סולן רדיוהד), ביורק, דייויד סילביאן, ברנדון פרי, Feist, סטינג, מתי כספי ואחרים... 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? התחלתי להלחין בגיל 17. אני כותב בעיקר רוק אלטרנטיבי ובלדות (באנגלית). 8. האם יש לכם להקה/הרכב? יש לי הרכב עם החברה המדהימה שלי (ווקליסטית). אפשר לשמוע אותנו כאן: www.myspace.com/nerium 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? כן, זו לא הייתה חוייה מדהימה, הייתי גיטריסט בשביל חבר שרצה להרים הופעה חד פעמית....היה סביר מינוס.. 10. האם אתם סובלים מפחד במה? אני תמיד נלחץ לפני שעולים, אבל משהו שמשתק.... 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? בהחלט. הנסיעה לחו"ל מתוכננת אחרי סיום התואר. ההקלטות ממשיכות, בתקווה שיהיה טוב. סוף שבוע נעים לכולם!

מרי לי

New member
אה אני זוכרת את השיר שלכם

הזה שנכתב באוניברסיטה נדמה לי, ובגלל זה יש רעש של כתה. באמת יפה כל הכבוד עוד פעם

pasiava

New member
עונה

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? בערך בגיל 8-9 כששמעתי דיסק של קווין 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? תופים - 7-8 חודשים 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? האמת שהתלבטתי בין גיטרה לתופים אבל מה שקבע עבורי לבסוף זה העובדה שיש כל כך הרבה גיטריסטים בעולם(שזה יותר בבצפר שלי) שצריכים גם מתופף אחד
4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני אוהב את כל סגנונות המוזיקה חוץ ממזרחי. באמת שהכל. האהובים עליי הם רוק, גראנג' וPאנק. אני אוהב להאזין לג'אז כשאני רוצה להירגע יותר. רגאי, ראפ, היפ הופ, לטיני, טראנסים, מיקסים ועוד אני יכול לשמוע אבל אוהב יותר את המצויינים מעליהם. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? הלהקה האהובה עליי היא ללא ספק קווין. אני אוהב עוד הרבה להקות אז בין האהובות הן GNR, אירוסמית', נירוואנה, לד זפלין, RHCP, גרין דיי, בוב דילן, ביטלס, רולינג סטונס, איגלס, סטינג & פוליס ועוד כל כך הרבה אמנים ישראלים שזה פשוט קשה מדי
6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? את הקול הכי יפה שהאנושות שמעה אי פעם יש לפרדי מרקורי. בנוסף אקסל רוז, סטייבן טיילור ואנתוני קידיס שרים מקסים כל אחד בז'אנר שלו. 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? אני מתופף אז אני לא ממש מלחין... אני נותן תפקידי תופים לקטעים שחברים שלי מחברים
8. האם יש לכם להקה/הרכב? כן. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? לצערי לא. הייתי אמור להופיע במסיבת סוף שנה אבל המורה שלי הייתה מנעה את זה ברוע. סיפור ארוך... אני עדיין מחכה כבר להופיע. 10. האם אתם סובלים מפחד במה? אני לא יודע, אבל אני חושב שאף אחד לא יכול לעלות פעם ראשונה לבמה ואפילו פעם 100 בלי להרגיש משהו מפחיד. אני כבר יכול לדמיין שכשאני אופיע אני פשוט אתן מה שיש לי לתת אפילו שאני כמעט אמות מבפנים
11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? לא בטוח... אני קצת צעיר בשביל לענות על זה לדעתי. זה נקרה לי כיף לסוק במשהו שאתה אוהב, אבל בעסקי המוזיקה בעולם בכלל ובארץ בפרט קשה להצליח.

PianoGirl20

New member
קווין...../images/Emo99.gif

הם פשוט מדהימים..איך שכחתי אותם??..ומסכימה איתך בקשר לקול של פרדי מרקורי...אחד הקולות המדהימים שיש (או היו..) בעולם..

pasiava

New member
יאפ.

הוא הופך כל שיר לממש חוויה. (וכמובן גם בריאן מאי, רוג'ר טיילור וג'ון דיקון - נגנים מעולים!)

Shards

New member
אם תשאלו אותי

בראין מאי שר יותר יפה מפרדי (בייחוד בשיר 39), אבל פרדי כריזמטי בטירוף ואי אפשר שלא להתרכז לחלוטין בנוכחות האדירה שלו. אכן אחת הלהקות המשובחות ביותר אי פעם :) עומרי.

inbal287

New member
יאיי עונה../images/Emo9.gif

מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? אממ אני לא באמת יודעת. כאילו, מוזיקה הייתה חלק ענק מהחיים שלי מאז שהייתי קטנה... גדלתי על מוזיקה, חייתי על מוזיקה... זה פשוט חלק ממני מגיל כ"כ צעיר. לכן אני כ"כ קשורה למוזיקה. ואני לא יכולה להצביע על נקודה מסויימת שבה הבנתי, אבל אני מניחה שזה היה שהייתי מאוד צעירה, פשוט תמיד אהבתי והתחברתי למוזיקה... תמיד אהבתי לשיר ורציתי לשיר... אז אממ זהו
. מה שכן, מאז החטיבה אני מודה כל יום מחדש למוזיקה... הדבר המדהים הזה שיכול להתאים לכל מצב בו אני נמצאת ולעשות לי את היום כל פעם מחדש. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? חליל צד [אממ ניגנתי 6 שנים בערך... כבר לא מנגנת כרגע], גיטרה [שלוש שנים, גם לא מנגנת כרגע], מיתרי הקול שלי [מאז שני ילדה קטנה, גיל 6 ופחות מזה] למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? אממ חליל צד אהבתי את הצליל שלו, גם אמא שלי למדה את זה כשהייתה קטנה וזה נראה לי מגניב אז החלטתי לנסות. גיטרה, כי פשוט הייתי צריכה כלי שאני אוכל להלחין איתו ולעזור לעצמי לעשות תרגילים בפיתוח קול [ואממ פסנתר פשוט קצת גדול מדי לבית הקטן שלי וגם יקר
]. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני אוהבת המון סוגי מוזיקה. בעיקר רוק ומטאל, אבל גם קלאסי וג'אז... הדבר שהכי עולה בדעתי שאני לא מתחברת אליו זה מוזיקה מזרחית, פשוט כי ככה. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? אני נורא מעריכה את וילה ואלו [סולן להקת HIM] שכותב מדהים [הוא כותב ומלחין את כל השירים של הלהקה לבד] וגם מבצע מדהים לדעתי [יש לו קול מעולה]. אני מאוד אוהבת את המילים של הגו גו דולס כי הן גורמות לכל אחד להתחבר אליהן לא משנה מה וזה יתרון משמעותי. אני אוהבת את מה שאיימי לי מאוונסנס עושה עם הקול שלה, אולי הלחנים של השירים לא מיוחדים, אבל עם הגוון של הטון שלה היא הופכת את המוזיקה למאוד מאתגרת ומעניינת לאוזן וגם לביצוע. מלחינים מעולים הם מבחינתי שלישיית אפוקליפטיקה, שלושה נגני צ'לו פינים שעושים מוזיקה אינסטרומנטלית בעיקרון [מדי פעם יש זמר אורח] ומצליחים לעשות מטאל עם צ'לו שהוא כלי קלאסי... הגדולה שלהם היא בזה שהם נגיד נותים לשיר שם מסויים כמו [Farewell] ובאמת כשאתה מאזין למנגינה אתה מרגיש את התחושה הזאת של גודביי ועצב... זה מדהים בעיניי. קיצר אם אני לא אפסיק זה לא ייגמר בקרוב
. מי הם הזמרים האהובים עליכם? וילה ואלו [HIM], ג'ון בון ג'ובי, איימי לי, מאריה קארי, גו גו דולס, לד זפלין האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? אממ לא כ"כ הרבה... כי אני פחות מסתדרת עם זה. אבל יצא לי להלחין קצת והתחלתי בסביבות כיתה ח'. האם יש לכם להקה/הרכב? היה עד לא מזמן, כרגע אין. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? הפעם הראשונה שלי על הבמה הייתה כ"כ מזמן
... גיל 6 כזה. לא זוכרת את הפעם הראשונה ספציפית, אבל זוכרת הרבה פעמים אחרות שהופעתי ואהבתי
. האם אתם סובלים מפחד במה? בעיקרון מול קהל גדול אין לי שום בעיה להופיע. מול קהל קטן זו הבעיה שלי... אני עובדת על זה... האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? מאוד מקווה. מאוד מאוד... ומקווה לא לווותר על זה אף פעם ולא להתייאש באמצע. וואו, איזה שאלון מעולה. נהניתי ממש לענות עליו. יטוגלן
.

PianoGirl20

New member
מעניין,

לי דווקא הרבה יותר קשה להופיע בפני קהל גדול מאשר קהל קטן.. מבחינתי ככל שהקהל יותר גדול זה יותר מפחיד. ככל שיש פחות אנשים זה יותר אינטימי ופחות מאיים... אבל האמת שזו לא פעם ראשונה שאני שומעת את זה, יש עוד אנשים שדווקא מעדיפים קהלים גדולים על פני קטנים..

A D u d a

New member
עונה

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? לא מצליחה להזכר ברגע ספציפי. אני חושבת שאתה פשוט נולד עם זה.... 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? פסנתר. למדתי 5 שנים כשהייתי קטנה והיום יותר לליווי עצמי. אז בסה"כ כבר 17 שנה בערך. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה?הייתי קטנה כששלחו אותי ללמוד אז אני לא יודעת אם רציתי או שדחפו אותי. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? מתה על ג'אז שונאת מזרחית מתבכיינת וכל רוק שהוא לא רוק רך/אלטרנטיבי/רוק-פופ. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם?מתי כספי, סשה ארגוב, יוני רכטר, אנדרו לויד וובר, קול פורטר 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? שאלה קשה. זה לא זמרים כמו שזה סגנונות. 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם?התחלתי בשנה האחרונה. הסגנון עוד מגבש את עצמו. 8. האם יש לכם להקה/הרכב?לא 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה?כן. והפעם הראשונה הייתה כל כך מזמן והייתי כל כך קטנה אז לא. אבל יש כמה שזכורות לי במיוחד. 10. האם אתם סובלים מפחד במה?טפו טפו טפו, לא 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד?כןןןןןןןןןןןן מישהו מכיר מוזיקאי שלא?

Shards

New member
תמי כיף לענות על שאלוני מוסיקה :)

1. בגיל 5, כשהתחלתי לנגן בפסנתר. 2. מנגן, מנגן, גיטרות (8 שנים), קלידים (12 שנים), באס (6 שנים), עוּד (3 שנים), אקורדיון (4 שנים), מפוחית (3 שנים), כלי הקשה (שנתיים), וגם שר (8 שנים, עם פיתוח קול). (למען הפרספקטיבה- אני בן 21). 3. ההורים שלי בחרו בפסנתר בשבילי, ומאז אני מנגן בכל כלי שאני מצליח לשים עליו את הידיים :) 4. בתור מלחין לתאטרון אני נהנה רוב הזמן מפסי קול, בעיקר האוורד שור, ג'ון וויליאמס וכו', בזמני החופשי מתעסק גם בג'אז, פיוז'ן, בלוז, פ'אנק ומוסיקה אתנית. לא אוהב מוסיקה מזרחית כבדה, טראנסים, ופופ, שזה לדעתי בכלל דבר נפרד ממוסיקה. 5. האוורד שור, ג'ון וויליאמס, אניו מוריקון, ברנארד הרמאן, הוראס סילבר, מקוי טיינר, ג'ון קולטריין, אלוהים, הרשימה לא נגמרת. 6. דניאל גילדנלואו, דולצ'ה פונטס, ביבי קינג. 7. אני מלחין, בעיקר מוסיקה תזמורתית, באופן מקצועי - פסי קול לתאטרון, קולנוע עצמאי, מחול מודרני, וכו'.. בזמני החופשי - פיוז'ן וג'אז מתקדם. התחלתי להלחין בגיל 13, למעשה רוב הלחנים הכי מוצלחים שלי נכתבו בתקופה הזו, היה צריך רק לעבד מחדש. 8. כרגע לא. 9. מיליון פעם :) הפעם הראשונה..... זוכר במעורפל, זה היה עם פרוייקט מחווה לסטיב וואי, באמצע הקטע הכי מהיר בfor the love of god נפל לי המפרט, ואחותי עלתה לבמה והרימה לי אותו וגאלה אותי מייסורי הפינגר סטייל :) 10. פחד במה הרבההההה מאחוריי תודה לאל. 11. אני מקווה לעשות במוסיקה בעתיד, נכון לעכשיו אני מצליח להתפרנס בכבוד מהלחנת והפקת פסי קול, עבודה באולפנים, תפעול אולפן משלי, ומהצד אני עושה דיבוב, זה לא הכי קשור אבל זה כיף. עומרי.

Yoko Nakajima

New member
:)

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? -מתישהו בגיל 3 או 4 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? אורגן/פסנתר, חלילית, גיטרה...כל אחד מגיל שונה אבל באופן כללי התחלתי לנגן בגיל 6 ככה. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה?- הקלידים מרתקים אותי, מושכים אותי, יותר מכל כלי אחר בינתיים. עם חלילית זה כיף כי אני מנגנת הרבה לפי שמיעה וזה קליל כזה. מה גם שבכיתה א' אני זוכרת שלקחו אותי לשיעור ניסיון בחלילית ושיעור ניסיון באורגנית. משום מה בחרתי אז בחלילית [ואורגנית התחלתי ללמוד שנה מאוחר יותר], זה מה שאהבתי. גיטרה- זה כלי מאוד נפוץ, הרבה פעמים מביאים גיטרה כשנפגשים וזה תמיד טוב וכיף לדעת לנגן בה. קנו לי גיטרה מלפני שנה ומאז בערך התחלתי ללמוד אקורדים פה ושם, אבל לא באופן רציני עם מורה. אגב, הצליל של הקלאסית דווקא לא קוסם לי באופן מיוחד, בניגוד לחשמלית או אקוסטית שאני נורא אוהבת. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אצלי <כמעט> לכל מוסיקה יש מקום וכל ז'אנר מיועד לשימושים אחרים. רוק, מטאל, פאנק ובלדות למיניהן- מוסיקה שאני אוהבת להאזין לה, כנ"ל לשיר אותה או לנגן אותה. מוסיקה שחורה- הדבר האולטימטיבי לריקוד. מוסיקה קלאסית- נעים לשמוע ונעים לנגן. מזרחית- זהו (זה ושנות ה80) הקשר המוסיקלי היחיד שיש לי עם ההורים שלי, ובערך הדבר היחיד שאבא שלי מקבל כמוסיקה חח. פופ- לא מתה על הז'אנר, האמנים בתחום הזה משדרים יותר מידי רדידות שזה מוציא תחשק מהמוסיקה. טראנסים- אוהבת עוד פחות, אבל בשביל לרקוד זה בסדר. מוסיקה אירית- אוהבת. דיכאון- הבה נקצין ונאמר הצילו. עוד משהו ששכחתי? 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? אני לא שומעת הרבה מוסיקה ישראלית, אבל יש כמה כמו אביב גפן, מופע הארנבות של ד"ר קספר, מוניקה סקס.. לגבי מוסיקה לועזית, יש כלכך הרבה שעדיף שאני אשתוק XD 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? איימי לי- הקול שלה מהפנט אותי. הסולן של TOOL שניחן בקול מיוחד, הסולן של 3 דורז דאון שהוא בעל קול פשוט ונעים לאוזן, בריאן אדאמס, בן מברייקינג בנג'מין, ועוד שלא עולים לי לראש כרגע =] 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? יאפ. אני משתדלת להתקדם ולצמוח תוך התפרסות על כמה שיותר סוגים, אבל נדמה לי שלרוב יוצאות לי בלדות (הכלי העיקרי שלי הוא פסנתר, אז זה הגיוני). אני זוכרת שפעם בשנות היסודי רציתי לכתוב ולהלחין שירים, אבל היה חסר לי את הרגש שיש לי עכשיו. יש לי עוד כמה שירים ולחנים מאז, וזה מוזר לראות איך הישנים שונים מאלו של השנים האחרונות (היום אני עולה ל-י"ב). כל העניין של הכתיבה בכלל (לחנים, שירים, סיפורים) התחיל כנראה בגיל 6 בערך, זה הכי רחוק שאני מצליחה להיזכר בינתיים. 8. האם יש לכם להקה/הרכב? בערך. עושים חזרות לפעמים, עוד אין לנו משהו מקורי מוגמר ובעיונת- חסרים תופים. ויש עוד הרכב, אבל קשה לנו להיפגש וזה קצת בעייתי. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? הופעתי, וזה כיף. משחרר. מחייה. למען האמת הופעתי יותר בריקוד (האהבה השנייה שלי) מאשר במוסיקה.טמון בזה משהו מיוחד כי לפעמים הבמה היא המקום בו אנשים יכולים לראות חלק ממך שהוא אמיתי והם לא רואים בדרך כלל. לכן אני אוהבת כשאנשים שקרובים אליי רואים אותי מופיעה, זה נובע מצורך אמיתי "לחלוק" איתם את עצמי. שיראו אותי כמו שאני, שיכירו אותי. הרי לא כולם נמצאים איתי בחזרות או בסטודיו. את הפעם הראשונה אני לא זוכרת, בטח הייתי קטנה מידי. 10. האם אתם סובלים מפחד במה? לא, אני לא חושבת
11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? בטח! ובזאת תמה החפירה! -_-''

הבטחתי לך שאני אענה ../images/Emo9.gif

(קצת באיחור.. אבל אם בקושי יש לי זמן לפורום שלי, אז בקושי יוצא לי להיכנס לפורומים אחרים...) מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה?
בערך בגיל חצי שנה כששברתי לאמא שלי את התקליט של הפסקול של שיער... סתם, לא זוכרת. אבל ממש ממש כמו שאומרים - גיל 0. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן?
ניגנתי על פסנתר 3 שנים בערך (ועכשיו אני בעיקר אוהבת "לשחק" איתו, לא ממש לנגן), חצי שנה על מנדולינה (כן כן...), למדתי עוד קצת פה ושם, אבל זה כבר 8 או 9 שנים שהגיטרה הפכה להיות אחד מהאיברים הפנימיים שלי. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה?
על הפסנתר כי לסבתא היה פסנתר, על המנדולינה כי רציתי להיות מיוחדת, ועל הגיטרה בגלל יהודית רביץ ובריאן מיי (אבל אני לא משווה ביניהם
) איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא?
אני אוהבת כמעט הכל. פופ, רוק, היפ-הופ, R&B, רוק קלאסי, מזרחית קלה, אלקטרוני, קלאסי... כמעט הכל. אבל חוץ מרוק כבד שאיכשהו הצליח לעבור, אני לא אוהבת שום דבר כבד. לא מטאל, לא מזרחית כבדה, לא טראנסים בצורה אלקטרונית לגמרי. אני משתדלת לא להגביל את עצמי אף פעם. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם?
אני אוהבת שירה, אז כמעט כל מה שקשור אליה. מלחינים ישראליים בעיקר, כמו רכטר, כספי, שלום חנוך, יהודית רביץ (מלכת העולם), ועוד המון המון המון. מי הם הזמרים האהובים עליכם?
מבחינה ווקאלית יעני? רק יהודית.
. סתם, כל עוד הוא לא עושה חלטורות לשירים ובטח שלא הורס אותם עם עיבודים מזעזעים ושר עם רגש, אז אין לי בעייה איתו. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם?
כן, מלחינה בעיקר חומרים שלי כשאני שואפת שיהיה להם לחן. זה לא ממש תחביב שלי, אני מעדיפה שאחרים ילחינו (
, פיאנו - בשבילך
). התחלתי בערך כמה שנים אחרי שהתחלתי לכתוב, אנאערף, 15-16. ואיזה סוג? מה שאני מושפעת ממנו. זה יכול להיות הכל. אצלי זה תמיד הולך לכמה מקומות, גם בלחן הראשוני וגם בעיבודים שבאים אח"כ. האם יש לכם להקה/הרכב?
לא
אין לי זמן כמעט לנשום, אז בטח שלא בשביל להחזיק אחד... האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה?
בשירה - בגיל 7. ואני לא זוכרת הרבה. זה היה פלייבק, אבל היה לי סולו די ארוך. בנגינה - בגיל 10 או 11 ניגנתי באיזה טקס במנדולינה, ואח"כ עוד קצת בפסנתר פה ושם בטקסים. בתיכון הרבה פעמים עם הגיטרה, ולרוב זה היה יפה. האם אתם סובלים מפחד במה?
בשניות הראשונות בד"כ כן. אח"כ כשאני משתחררת זה איכשהו עובר. גם יותר מפחד במה, הכי קשה לי זה לשיר מול אנשים שאני אוהבת. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? אינשאללה! מלח מים, מלח מים! בקרוב מתחילים להזיז עניינים.

PianoGirl20

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

מה, גם את בקטע של יהודית רביץ??...:p נחמד לראותך!..

Idan Katz

New member
יאללה..

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? ניסיתי שלא להשמע פלצן אבל כן, בערך מאז שאני זוכר את עצמי p; 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? כן, גיטרה בעיקר.. 7 שנים. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? הוא היה בארון. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? בכל דבר מוצאים משהו טוב. בעיקר בלוז ופולק ישן, רוק לכל סוגיו.. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? אני אענה על השאלה הזו ועל הבאה ביחד: 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם?neil young, the who, cream, dylan, beatles, ten years after, hendrix, tom waits, nick drake, fairport convantion, zepplin, velvet underground, radiohead, sonic youth, johnny cash, jeferson airplane, srv, muddy waters, bb king וכו' וכו' וכו'........................... 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? כן. לא זוכר, בערך ממתי שהתחלתי לנגן..וזה מאוד משתנה. 8. האם יש לכם להקה/הרכב? ממ כן. לא כ"כ פעילים כבר הרבה זמן אבל. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? הופענו הפענו...וזוכר, כן.. 10. האם אתם סובלים מפחד במה? לא! 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? ללא ספק!

למעלה