הבטחתי לך שאני אענה ../images/Emo9.gif
(קצת באיחור.. אבל אם בקושי יש לי זמן לפורום שלי, אז בקושי יוצא לי להיכנס לפורומים אחרים...)
מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה?
בערך בגיל חצי שנה כששברתי לאמא שלי את התקליט של הפסקול של שיער... סתם, לא זוכרת. אבל ממש ממש כמו שאומרים - גיל 0.
האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן?
ניגנתי על פסנתר 3 שנים בערך (ועכשיו אני בעיקר אוהבת "לשחק" איתו, לא ממש לנגן), חצי שנה על מנדולינה (כן כן...), למדתי עוד קצת פה ושם, אבל זה כבר 8 או 9 שנים שהגיטרה הפכה להיות אחד מהאיברים הפנימיים שלי.
למה בחרתם דווקא את הכלי הזה?
על הפסנתר כי לסבתא היה פסנתר, על המנדולינה כי רציתי להיות מיוחדת, ועל הגיטרה בגלל יהודית רביץ ובריאן מיי (אבל אני לא משווה ביניהם
)
איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא?
אני אוהבת כמעט הכל. פופ, רוק, היפ-הופ, R&B, רוק קלאסי, מזרחית קלה, אלקטרוני, קלאסי... כמעט הכל. אבל חוץ מרוק כבד שאיכשהו הצליח לעבור, אני לא אוהבת שום דבר כבד. לא מטאל, לא מזרחית כבדה, לא טראנסים בצורה אלקטרונית לגמרי. אני משתדלת לא להגביל את עצמי אף פעם.
מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם?
אני אוהבת שירה, אז כמעט כל מה שקשור אליה. מלחינים ישראליים בעיקר, כמו רכטר, כספי, שלום חנוך, יהודית רביץ (מלכת העולם), ועוד המון המון המון.
מי הם הזמרים האהובים עליכם?
מבחינה ווקאלית יעני? רק יהודית.
. סתם, כל עוד הוא לא עושה חלטורות לשירים ובטח שלא הורס אותם עם עיבודים מזעזעים ושר עם רגש, אז אין לי בעייה איתו.
האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם?
כן, מלחינה בעיקר חומרים שלי כשאני שואפת שיהיה להם לחן. זה לא ממש תחביב שלי, אני מעדיפה שאחרים ילחינו (
, פיאנו - בשבילך
). התחלתי בערך כמה שנים אחרי שהתחלתי לכתוב, אנאערף, 15-16. ואיזה סוג? מה שאני מושפעת ממנו. זה יכול להיות הכל. אצלי זה תמיד הולך לכמה מקומות, גם בלחן הראשוני וגם בעיבודים שבאים אח"כ.
האם יש לכם להקה/הרכב?
לא
אין לי זמן כמעט לנשום, אז בטח שלא בשביל להחזיק אחד...
האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה?
בשירה - בגיל 7. ואני לא זוכרת הרבה. זה היה פלייבק, אבל היה לי סולו די ארוך. בנגינה - בגיל 10 או 11 ניגנתי באיזה טקס במנדולינה, ואח"כ עוד קצת בפסנתר פה ושם בטקסים. בתיכון הרבה פעמים עם הגיטרה, ולרוב זה היה יפה.
האם אתם סובלים מפחד במה?
בשניות הראשונות בד"כ כן. אח"כ כשאני משתחררת זה איכשהו עובר. גם יותר מפחד במה, הכי קשה לי זה לשיר מול אנשים שאני אוהבת.
האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? אינשאללה! מלח מים, מלח מים! בקרוב מתחילים להזיז עניינים.