שאלון למוזיקאים!

PianoGirl20

New member
שאלון למוזיקאים!

טוב חבר'ה, תתעוררו! הכנתי לכם שאלון ואתם מוזמנים לענות עליו.... 1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? 8. האם יש לכם להקה/הרכב? 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? 10. האם אתם סובלים מפחד במה? 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד?

מרי לי

New member
כל הכבוד על השאלון, ואני עונה

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? מאז שאני זוכרת את עצמי, נולדתי בבית של מוזיקאים, וכבר בגיל 3 אמרו לי לא געת בפטיפון כי אני לא יודעת להשתמש בו - אז למדתי כשלא הסתכלו והתחלתי לשים את כל התקליטים שהיו בבית אחד אחרי השני
2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? אני שרה, מגיל 3, מנגנת קצת על גיטרה (ברמת התמצאות בסיסית באקורדים) ופסנתר, שלמרות שפעם החריכו אותי להתאמן, אני עכשיו לאט לאט מנסה לחזור לנגינה של פעם... 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? השירה בחרה אותי, כולם רצו שאני אנגן על פסנתר, והשירה בחרה אותי. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אחרי כמה קורסים כמו מוזיקת עולם במכללה שלי, אני לא חושבת שאוכל להגיד שאני לא אוהבת מוזיקה מסויימת, אבל אני לא אוהבת מוזיקה ששומעים ממנה שהיא נודעה להיות HIT MACHINE, ומהפחות מובן מאליו, אני פחות אוהבת מוזיקת AMBIENT כי כשאני שומעת אותה יורד לי לחץ הדם, אצלי, אישית אני מעדיפה מוזיקה שתעורר אותי, רק לא טראנס
5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? NINE INCH NAILS, RADIOHEAD, AEROSMITH, יש עוד, אבל כרגע לא עולה לי... 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? לארה פביאן, סלין דיון (האלבומים הצרפתים במיוחד), MAURANE, GAROU, סטיבן טיילר, ברונו פלטייה, 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? אני כותבת שירים, אני רגדיר את מה שאני עושה כפופ, כי כ אני יכולה להתנסות בכל הסגנונות ולתת לזה כותרת אחת, אני כותבת שירים שלי, לאחרונה אתחלתי לעשות גם קטעים אינסטרומנטלים בשביל הלימודים ולמדתי מהם המון. 8. האם יש לכם להקה/הרכב? עבדתי בעבר עם להקות, אבל לא מצאתי את האנשים "שלי" עדיין, למרות שלאחרונה אני כן מוצאת כמה. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? המון
הפעם הראשונה אי פעם הייתה כשהייתי בלהקת שירה וריקוד (כשבזמנו עוד לא רקדנו), והיא הייתה בבית אבות
, אבל בכ"ז ההופעה הראשונה שלי בחיים - התאריך 11/8/98 כשהייתי בת 13. הופעת הסולו (או ליתר דיוק דואט) הראשונה הייתה בגיל 15, ב YMCA בירושלים, שרנו גרסה שלנו לשיר YOU'VE GOT A FRIEND, שאח"כ עוד עיבדנו בצורה אחרת לגמרי. - ה"הפקה" הראשונה שלי.
10. האם אתם סובלים מפחד במה? אני כל החיים אותו דבר: קודם קופצת אל המים ורק אחרי שאני יוצאת מהם אני חוטפת פחד מהם
אני עולה על הבמה, מופיעה, אח"כ יורדת ממנה ונזכרת בפחד שלפני ההופעה שהדחקתי קודם
11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? מאוד, אני מאמינה שהמוזיקה היא זו שבוחרת בנו, ולא אנחנו בה, לכן יש לנו אחריות אליה, ולחיים יש אחריות אלינו, לתמוך בנו בדרך אל היעד. מקווה שלא חפרתי יותר מדיי,
סוף סוף שאלון שאני נהנית לענות על כל שאלה ושאלה בו כל הכבוד

PianoGirl20

New member
תודה רבה!..

הקדמת אותי מסתבר..
והזכרת לי שגם אני מאוד אוהבת את רדיוהד!..בחירה יפה..:)

PianoGirl20

New member
ואני אענה ראשונה...

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? אני חושבת שתמיד ידעתי שאני אוהבת מוזיקה, שתמיד הרגשתי את זה. אבל התחלתי יותר להתעסק במוזיקה ולהתעניין במוזיקה ובסוגים שונים של מוזיקה בגיל ההתבגרות, מגיל 13-14 והלך. 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? כן. אני מנגנת על פסנתר, מגיל 6 בערך, עם הפסקות. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? אממ...אני זוכרת שבגיל 6 ראיתי איזה פסנתרן בטלויזיה, ואמרתי לאמא שלי שאני רוצה ללמוד פסנתר..ככה זה התחיל, אבל האמת שהיום אם הייתי יכולה לחזור אחורה הייתי מעדיפה לדעת לנגן על גיטרה או משהו קצת יותר נייד מפסנתר.. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני מאוד אוהבת מוזיקה ישראלית, במיוחד ישנה (אבל גם יותר חדשה). באופן עקרוני אני פתוחה להרבה מאוד סוגי מוזיקה ואוהבת הרבה דברים ולא משנה כל כך מה הז'אנר שלה. מה שנאי ממש לא אוהבת זה מאטל לכל סוגיו, מוזיקה מזרחית כבדה, מוזיקה שחורה כבדה, מוזיקה שהיא ממש פופ ומוזיקה משעממת מבחינה מלודית והרמונית. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? אחד המלחינים שאני הכי מעריכה זה יוני רכטר. מהנשים זו יודית רביץ. חוץ מזה אני גם מאוד אוהבת ומעריכה את מתי כספי, שלום חנוך, אביב גפן, סטינג, כוורת, הביטלס ועוד כמה שאני לא זוכרת כרגע.. 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? אוקיי, קודם כל יהודית רביץ... אני ממש אוהבת אותה וחושבת שהיא זמרת מדהימה עם קול ממיס. אריק איינשטיין, גידי גוב (בעיקר כשהוא בתוך להקה..) ויש עוד הרבה שאני חושבת שיש להם קול מאוד יפה אבל לא עולה לי בראש מישהו ספציפי. 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? אכן, אני מלחינה.. התחלתי להלחין בגיל 16, ואני מלחינה בסגנון ששומעים בו הרבה נגיעות קלאסיות (אני באה מרקע קלאסי, אז אפשר להבין..) אבל שהם נשמעים ישראלים. בעיקרון זה לרוב בלדות רומנטיות כאלה.. אבל לא רק. יש גם דברים מקפיצים יותר.. 8. האם יש לכם להקה/הרכב?, כרגע אין לי להקה או הרכב, לצערי..אבל מאוד הייית רוצה שיהיה לי. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? הופעתי על במה כמה פעמים במשך חיי..קשה לי להגדיר את הפעם הראשונה שהופעתי על במה כי היו לי הרבה פעמים שהופעתי בקונצרטים שהיו מול עוד נגנים והוריהם וזה לא בדיוק להופיע על במה אבל זו עדיין הופעה.. הפעם הראשונה שהייתי על במה אמיתית במועדון הייתה בגיל 17, כשהופעתי באיזה מועדון/פאב עם ההרכב שהיה לי בזמנו (וזה היה באנגליה אגב..). 10. האם אתם סובלים מפחד במה? אני קצת סובלת מפחד במה, אבל בסופו של דבר אני לא נותנת לו להשתלט עליי. אני מנסה פשוט להתרכז במוזיקה ולא לחשוב על הקהל, ולרוב זה מצליח...חוץ מזה שהדברים האלה עוברים ככל שמופיעים יותר. 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? הלוואי..מאוד הייתי רוצה לעסוק במוזיקה בעתיד, אבל כרגע אני לומדת משהו קצת יותר פרקטי..אני מקווה שבעתיד אני כן אוכל להתעסק במוזיקה באיזו שהיא צורה..

SallySkelly

New member
מניסיון, כדאי שתדעי

שגיטרה רק נראית ניידת. אם את בוחרת בגיטרה חשמלית ואת צריכה להסתובב איתה באוטובוסים [כמוני, עד לאחרונה
], זה לא ממש נחמד - כבד וכל הזמן דואגים שלא יקרה לה כלום. עוד לא מאוחר מדי לנגן גם על גיטרה :] פסנתר הוא פשוט יותר מיוחד =]

PianoGirl20

New member
חח, אבל

תסכימי איתי שלהיסחב עם גיטרה זה הרבה פחות כבד מלהיסחב עם פסנתר, נכון?..:p בקשר לגיטרה, דווקא ניסיתי להתחיל ללמוד, אבל אין לי כל כך כוח לזה...אני דווקא תופסת מהר וזה רק עניין של רצון, אז אולי באמת מתי שהוא אני אחזור לזה..

מצטרפת לפורום!

1. מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? לפני 4 שנים.. 2. האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? גיטרה, כמעט שנה.. 3. למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? כי הוא הכי מצא חן בעיני מהשאר.. 4. איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? פאנק רוק..ואני ממש לא אוהבת תימנית, מזרחית וכל דבר שקשור לזה איכשהו.. 5. מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? שי גבסו הוא כותב ומלחין מעולה, הוא אולי לא מסוג המוזיקה שאני שומעת בד"כ אבל הוא אדיר!, יוני בלוך, יובל מנדלסון, רענן פוגל, ועוד כמה שהמוח שלי לא מצליח לחשוב עליהם כרגע.. 6. מי הם הזמרים האהובים עליכם? בדיוק כל מה שכתבתי למעלה.. 7. האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? כן, אפשר להגדיר את זה כרוק..התחלתי השנה.. 8. האם יש לכם להקה/הרכב? בדרך.. 9. האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? לא ולא.. 10. האם אתם סובלים מפחד במה? לא עשיתי את זה אף פעם אז אני לא יכולה להגיד.. 11. האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? מקווה.. בתקווה להקים להקה עוד החופש..

ברשותכם מנצלש"ת..

מישהו מכיר מתופף/באסיסט בני 15-17 מרחובות שבמקרה מתחשק להם להקים להקת פאנק רוק?! בתקווה..

SallySkelly

New member
חיכיתי לשאלון כזה :]

מתי הבנתם לראשונה שאתם אוהבים מוזיקה? האמת, שלא היה רגע של הארה שעצרתי ואמרתי "וואו, מוזיקה
". גדלתי בבית די מוזיקלי. כל יום היינו שמים אלבומים של להקות שונות וזמרים שההורים אהבו, אצלנו הילדים ערוצי המוזיקה והרדיו היו פתוחים, וגיליתי כל מיני סוגים של מוזיקה דרך האינטרנט.
האם אתם מנגנים על כלי כלשהו? כמה זמן? על גיטרה. כבר כמעט שלוש שנים :]
למה בחרתם דווקא את הכלי הזה? הזמרת האהובה עליי מנגנת על גיטרה [בצורה די בסיסית, אבל בכל זאת
] והחלטתי שזה מוצא חן בעיניי להחזיק גיטרה ביד וליצור מוזיקה.
איזה מוזיקה אתם אוהבים? ואיזה לא? אני אוהבת רוק, בעיקר גותי וקלאסי. אני מקשיבה גם להרבה פופ, אבל יש לי סלידה מפופיסטיות שמורידות יותר מדי בגדים, אז רק מוזיקת פופ מסויימת. קצת קאנטרי ו... קצת אולדיז
מי הם האומנים/מלחינים אהובים עליכם? שאניה טווין, פרדי מרקיורי, איימי לי.
מי הם הזמרים האהובים עליכם? השאלה הזאת קצת מזכירה את השאלה הקודמת
נשנה אותה קצת
אני אוהבת את קווין, שאניה טווין, אוונסנס, ביטלס, קלי קלארקסון, הקורס, קולדפליי, מארון 5, אימברייס, טייק דאת' ועוד הרבה מאוד
האם אתם מלחינים? איזה סוג של מוזיקה ומתי התחלתם? לא. הלוואי. הגעתי למסקנה שאני פשוט לא יצירתית
האם יש לכם להקה/הרכב? לא. החלטתי שאני לא מספיק טובה וסירבתי לכמה הצעות...
האם הופעתם פעם על במה? והאם אתם זוכרים את הפעם הראשונה? כן, כמה פעמים. הפעם הראשונה? וואי, כמה זמן לא חשבתי על זה *נוסטלגיה* זה היה לפני שנתיים וחצי בערך, בהופעת סוף שנה של הקונסרבטריון בו אני לומדת. ניגנתי שיר קליל בעיקר עם ליווי וקצת סולו [נו, מה, למדתי רק ארבעה חודשים
]. ההופעה השנייה כבר הייתה הרבה יותר גרועה
האם אתם סובלים מפחד במה? אוי. מאוד. אני נלחצת, נהייה לי קר מאוד [גם באמצע אוגוסט], ואני מתחילה לרעוד ולשכוח מכל החזרות שעשיתי. לא הייתה אפילו הופעה אחת שיצאה טוב בגלל הפחד במה הזה. אפשר לנגן ולעשות חזרות עד שהאצבעות ידממו, אבל בשנייה שאני רואה קהל אני משבשת את כל השיר וממציאה שורות גרועות משלי
האם אתם מקווים לעסוק במוזיקה בעתיד? לא. אני מקווה שאוכל בעתיד לקנות גיבסון סקסית שתמריץ אותי לזנוח את הילדים [
] ולנגן כתחביב, אבל כעיסוק או קריירה - לא. כמו שאמרתי כבר, אני פשוט לא יצירתית. ולא מסוגלת לנגן בפני קהל.

מרי לי

New member
היי../images/Emo140.gif

אף פעם אל תגידי שאת לא יצירתית, כשיהיה לך דחף להוציא משהו, את תתחילי להלחין. גם אם זה יהיה קודם כמה אקורדים ויימשך 30 שניות אוי...איזו נוסטלגיה הבאת לי.....
פעם כ"כ אהבתי את שאניה טויין
כ"כ אהבתי את האלבומים המוקדמים שלה ואת COME ON OVER, אפילו אני וחברה שלי הופענו עם HONEY, I'M HONE כשהייתי בת 16. מאז האלבומים שאחריו...פחתה לי ההתלהבות... למרות שאני עדיין אוהבת את השיר FOREVER AND FOR ALWAYS... הוא מזכיר את הסגנון הישן... http://www.youtube.com/watch?v=i-IDQj3C9_Q פחד במה הולך רק עם הזמן.... אם בכלל.... בהצלחה

SallySkelly

New member
מממ... תודה על החיזוקים../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif

האמת שפעם ניסיתי לחבר כמה אקורדים וגיליתי שזה חלק משיר. שאני מכירה
בקשר לשאניה טוויין, אם לא אהבת את Up!, זה כנראה בגלל שהסגנון באמת השתנה בין האלבומים - אבל עוד מעט יוצא אלבום חדש. עזבי שלא שמעתי אותו - מומלץ בחום
*מקשיבה ל Forever & For Always
* [ד"א, שידרתי וייב של חדשה או משהו כזה? כי אני פה כבר בערך חודשיים
]

מרי לי

New member
באמת../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

אז אני מצטערת... פשוט, את יודעת רק אחרי שמישהו מספר על עצמו מתחילים להכיר אותו... סליחה שלא שמתי לב

PianoGirl20

New member
היי, תשמעי..

גם אני רעדתי בכמה פעמים הראשונות שהייתי צריכה לנגן לפני אנשים, אבל זה משהו שעובר עם הזמן. ככל שתעשי את זה יותר, את תראי שזה יקרה פחות ופחות..זה רק עניין של נסיון. ואגב, גם אני ממש אוהבת את קווין, באמת שכחתי לכתוב אותם ברשימה שלי... וברוכה הבאה!.

SallySkelly

New member
לא נראה לי שאני אופיע יותר

כי אני פשוט לא מצליחה לנגן היטב בהופעות =/ זה לא קטע של חוסר ביטחון [כלומר זה כן, כי זה חלק מהפחד במה - אבל אני לא סתם ממציאה שאני לא טובה בהופעות, יש לי הקלטות שמוכיחות!
], אני פשוט הרבה יותר טובה בחדר לבד, כשאף אחד לא מקשיב ואני מנגנת רק בשביל החיוך של עצמי כשאני מצליחה סופסוף =] אני בהחלט מקווה שהפחד במה ייעלם. זה ממש מוזר, כי אני גם רוקדת ובהופעות ריקוד אין לי פחד במה
כנראה שזה בגלל שבנגינה יותר חשוב לי להתפתח. [האמת שאני לא חדשה, אבל תודה
]

Shards

New member
רובין וויליאמס אמר בריאיון

שיש לו עד היום קטע לפני שהוא עולה על במה, שהגוף אומר "אוקיי, כולם החוצה!" ויש אנשים מסוימים שזה תמיד ככה אצלהם, זה לא אומר שצריך לרדת מהבמה לעד.. :) עם הזמן וההתמקצעות לומדים לנגן היטב למרות הנרבוזיות הזו, וכפי שכבר אמרו זה אך ורק עניין של צבירת ניסיון ו"השתפשפות" על במה. טיפים? במות קטנות מלחיצות הרבה יותר מבמות גדולות, נסי ללכת על מקומות "המוניים" כמו פאבים או מסעדות, בהם אנשים לא בדיוק מתרכזים בנגינה אבל גם לא מתעלמים ממך, זה טוב להתחלה. נסי להתאמן על יד החלון שלך כשהוא פתוח, תוך ידיעה שהשכנים או האנשים ברחוב שומעים אותך. את ההופעה הבאה שלי, נסי להקליט או להסריט, תקשיבי לה אח"כ ותפיקי את הלקחים שלך, על מה צריך לעבוד באופן ספציפי. מקווה שעזרתי :) עומרי.

למעלה