שאלון היכרות

טיףטף2

New member
שאלון היכרות

עלה לי רעיון נחמד קצת שנכיר אחד תשני עד כמה שאפשר וגם כדי שגם הסמויים ירגישו חלק מהפורום. בוא נעשה שאלון היכרות בו כל אחד יוכל לספר ככל אשר ירצה כמו:זרם ביהדות,גילו,מגיע או לא מגיע למפגשי הו"ד או כמוך,רב מובהק שמשתדל ללכת אחרי דרכו,שיר מיוחד שעושה לו טוב בלב וקרבת אלוקים. וכל אשר יחפץ יעשה.

טיףטף2

New member
מתחיל..

טוב את שמי אשמח לשמור לעצמי.. גילי בן 20.אין לי זרם מובהק. מאד אוהב ב"ה את תורתו של רבי נחמן מברסלב זיע"א למרות שלא שמעתי שיעורים מהדרשות שלו למעלה מחצי שנה
בנתיים לא הגעתי לאף מפגש קבוצתי,בהמשך נראה
לפני שנה שמעתי שיר של שולי רנד-שער הדמעות-כששמעתי תשיר הזה הבאתי כמה אני באמת רוצה
ב"ה קירבת אלוקים. השיר הזה חיזק אותי מאד במיוחד כשאני מרגיש דינים(דבר שאני חש לרוב
) נאמר בגמרא מיום שנחרב בית המקדש כל השערים ננעלו,חוץ משער הדמעות. תרופת קסם שכזו,תבכו(בצורה נכונה כמובן)ובע"ה נזכה לראות ישועות.

leopold5

New member
אוקיי, מצטרף

בן 27, מסיים את התואר השני בפילוסופיה. אוהב גם את ר' נחמן מברסלב, את ר' צדוק, הרב קוק ו"מי השילוח". בנוסף, לאחרונה דווקא מוצא עניין פילוסופי בלימוד ההלכה, שאת חלקו אני משלב בתזה שאני עובד עליה. הולך למפגשי חברותא.

טיףטף2

New member
אהא!!!!

עכשיו אני מבין למה הודעתיך מתפלספות.זה טמון בך! פילוסופי'ה זה לא מלא כפירה? איזה תותח שאתה למרות הכפירה הזו לא פורק עול!!! למה איני חזק ככה?

Nחמן

New member
הפורום נרגע?

מסתבר שכן. כך יש לי מעט זמן להודעוןת "ישנות". פילוסופיה איננה כפירה. פילוסופיה הינה מדע ככל המדעים. למעשה היא שייכת לאחד מסוגי המדעים הלא מדויקים לחלוטין. היא ניתנית לפרשנוית שונות ולכן אפשר בהחלט להתאים אותה לצורכי היהדות. עכשיו שווה בנפשך, שהפילוסופיה תשאל: "מיהו פילוסוף?" או "מהו פילוסוף?" ומי שיצטרך לענות על השאלה הוא ה... פילוסוף כמובן. עכשיו צא ובדוק את השקפתו. אם היא נובעת מאמונה דתית טהורה, הרי כל התשובות יתאימו לרוח התורה. אך אם חלילה וחס לא...

והנה אני (שוב)

גדלתי על ברכי "הפועל המזרחי" שנעשה אחר כך "מפד"ל", נהניתי מפיעלות בני עקיבא שם הייתי חבר עשר שנים,למדתי בישיבה תיכונית אני מגיע לחלק ממפגשי הו"ד כשאני בארץ. הרב הכרמי מקרית שמואל היה נערץ עלי, זאת בניגוד לראש הישיבה שלי שהשאיר טעם רע אצלי. מגיל 26 אני מאמין רק במה שחמשת החושים ומכשירי מדידה מגלים - לא בשום דבר "רוחני" או מופשט. אני מעריך את השיטה המדעית להבנת היקום ותופעת החיים. אני מעריך את העובדה שהשיטה המדעית מזמינה תמיד עירעורים על הקיים ומקבלת תאוריות חדשות בהתלהבות, ומנסה לאשש או להפריך אותן, בלי לכעוס או לאיים בעונש על בעליהן. מצד שני לא אכחיש אני נהנה מרעיונות מופשטים ומאומנות, אבל לא מבסס עליהם את תפישת העולם. אני נוסטלגי בענייני היהדות, המנהגים, השירים, התפילות והטקסים. שירים ישראלים ישנים, אבל ממש ישנים, עושים לי טוב בלב.

rid31

New member
שלום

אני בן 32, רווק. "דתי-לאומי" (כ' סרוגה) כמובן שמתחבר בעיקר לתורת הראי"ה קוק, הרצי"ה קוק ותלמידיהם (ומאד אוהב את הרב שלמה אבינר, וכמו שכבר כתבתי אין לי שום דבר נגד ארגון "עצת נפש"). אין לי רקע תורני מוסדי ואין לי רב מובהק. ככלל אני פתוח לקבל תורה מרבנים ותלמידי חכמים מכל הגוונים של הציונות הדתית, בין עם זה הרב יובל שרלו ורבני צהר אח' ובין עם זה הרב יהושוע שפירא או הרב דב ליאור ואח'. עוד לא הייתי במפגש של הו"ד או משהו דומה, בל"נ אולי במפגש הבא?

טיףטף2

New member
אולי?:p

נכון זה מלחיץ כל הקטע של המפגש? אותי אישית הכי מלחיץ הידיעה שאראה מישהו שאני מכיר. קרוב לוודאי שאעשה את הפעולות הבאות: אוציא מהתיק עת חפירה אחפור עמוק באדמה יכסה ת'בור. או במילים אחרות-אקבור תעצמי חיי

rid31

New member
../images/Emo3.gif

בוודאי שזה מלחיץ אותי!! (רק המחשבה לבדה - להגיע למקום, מן הסתם להסתובב שם שעה באזור ולעשות כאילו אני מחפש משהו.., להכנס ולהסתכל בעניים של האנשים שם שיודעים למה הגעתי...השתיקה שלי..) וחשבתי גם על האפשרות (הקלושה?) שאני אפגוש מישהו שאני מכיר...., ממש לא נעים. אבל נראה לי שאם יהיה מישהו שאתה מכיר גם הוא יקבור את עצמו. בכל מקרה אם תצטרף אלי אני יכול לעזור לך עם החפירה.

Nחמן

New member
תשובה לך וגם לטיף טף

בשניים מהמפגשים של הו"ד פגשתי מכר. מה זה מכר? אינני רשאי לפרסם פרטים בפורום אבל אני יכול לגלות, כי מדובר באדם נשוי, אב לילדים וסב לנכדים. אז מה עשינו לאחר הפגישה הראשונה? שום דבר. גם לא לאחר הפגישה השנייה. לפעמים אני פוגש אותו בשכונה וגם מדבר איתו לפעמים. רוצה לדעת על מה? כל כל הנושאים, שברומו של עולם, אבל אף מלה על המפגשים. כאילו לא נפגשנו מעודנו וכאילו איננו מכירים זה את זה במפגשים. מה קורה כאן בעצם? שום דבר מיוחד. שנינו נמצאים באותו צד של המתרס ולאף אחד מאיתנו אין אינטרס לפגוע בשני גם ללא כוונה. חוץ מכל הנ"ל מה כבר אפשר לגלות? שהייתי במפגש של הו"ד? כן! הייתי שם. לא רק אני. גם רבנים חשובים כמו הרב בורשטין, הרב מדן והרב פוירשטיין ועוד היו שם. אם כן, מה חטאי? האם מישהו יכול להעיד, שעברתי על איסור כלשהו מדאורייתא או מדרבנן? חלילה וחס! באנו למטרה משותפת: להתמודד עם אי אלו בעיות כדי לא לבוא לאיסורים. אני יכול לראות בזה כבוד גדול.
אז לא להיות בלחץ!
שלך נח

לא יודע אם זה מעניין אותכם...‏ ‏

טוב שמי -----‏ ‏.‏ ‏‏(נכון,‏ מה מעניין אותכם השם שלי‏) אני גר בבני ברק ‏‏(זה לא מוציא אותי מהארון,‏ נכון ?‏‏) ‏.‏ טוב אני בן ‏20‏ וקצת.‏ מה עושה במשך החיים ? אני עובד בכמה מקומות,‏ ו...‏ לומד ,‏ כן לומד,‏ אני גם סטודנט,‏ כרגע אני בימי מחלה אני קצת לא מרגיש טוב,‏ אבל בדרך כלל היוםם שלי די עמוס.‏ ‏.‏ רב שאני מחובר אליו ? אני מאוד מנסה לחכות את הדמות של אבא שלי,‏ אני רואה בו מודל לחיכוי.‏ אבל רב ? שניה אני יחשוב...‏ ! כן,‏ אני אוהב לקרוא על גדולי המוסר וביניהם ר` ישראל סלאנטר,‏ איזה יופי בעל מוסר ענק.‏ טוב ולסיום שיר שאני אוהב מאוד,‏ יש הרבה שירים שאני אוהב אבל לאחרונה יצא שיר חדש לזמר "חיים ישראל" השיר נקרא "מנורה" ממליץ לכל אדם לשמוע את השיר הזה מהתחלה עד הסופ.‏ שיר מהמם.‏ טוב,‏ מקווה שזה מספיק להיכרות,מי שירצה עוד פרטים ניתן לקבל.‏ אוהב,ביי.‏ ‏

טוב מה אני אספר?

אני בן 27 ממודיעין עולה חדש, עובד ולא לומד, גם לא מתכנן ללמוד, כבר לא מאמין באלוהים ולא שומר שבת, כשרות כן, אין לי ואני גם לא מחפש בן-זוג, על בת זוג לא נעריך כרגע, אבל כרגע אין. אני לא אדם של להיות לבד, אבל לצערי אני המון לבד, ומזל שאני חולה מוזיקה, ככה אני מוצא איך להעביר את הזמן, באינטרנט לא חסר הרי אתרים ופורומים של זמרים וכאילו. לבחור זמר או שיר אהוב עליי,זה כמו לשאול "אתה אוהב את אמא או אבא יותר", ולכן אני אפילו לא יכול לבחור זמר או זמרת אחת שאני אוהב. מה עוד? לא הייתי בשום מסיבת גייז, בשום מפגש גייז, וגם מהפורום רק פגשתי שתי אנשים, אחד מהם אני מתחרט שזה קרה, השני היה נחמד, וזה ממש לא קשור לסקס, כי זה לא קרה, וגם לא ייקרה, רק ישבנו ודיברנו. מעבר לזה, אני רוצה כבר לסוע לאילת כמה חודשים, ואין לי עם מי. אין לי ממש חברים, המעטים שיש לי הם דתיים ולא בעיר (מודיעין) רוב הזמן, ובשבת אני לא ממש אוהב לצאת מהבית. אז זהו לבנתיים סיפרתי כבר יותר מכולם נראה לי חחח

אדורם1

New member
אני

בן 29, חילוני בצעירותי עם זיקה למסורת. לפני מספר שנים "ראיתי את האור" והתחלתי להתקרב לדת בהדרגתיות, ולהקפיד על שמירת שבת, כשרות, תפילין וכד'. לא הגעתי (ולא אגיע) למפגשי הו"ד ושות' כי אני חושש מהדברים האלה. היות והחלטתי להיות 'נזיר' אז גם מעולם לא טרחתי להיפגש עם אנשים בשביל מטרות מפוקפקות
(מניסיוני הדל זה מה שאנשים באינטרנט מחפשים. בשניה שהם קולטים שאני לא מספק את הסחורה הם עוברים הלאה) אין לי רב שאני הולך אחריו. אני נהנה לשמוע את דבריו של הרב זמיר כהן.

ישי 321

New member
אני

בן 44 מאזור רחובות. דתי כיפה סרוגה אבל... עם המון שאלות. בארון. הייתי בשלושה מפגשים של הו"ד כולל השבת הקבוצתית . היה נהדר. למפגש הראשון הלכתי עם המון חרדות להחשף. למפגשים הבאים הלכתי הרבה יותר משוחרר. כולנו שם באותה סירה,לא? אין לי רב ספציפי שאני מחובר אליו אבל אני אוהב לשמוע את הרב זמיר כהן. אני הכי אוהב לשמוע את יהודה פוליקר, במיוחד את השירים גי'נג'י. זה הילד שבך. אהבה על תנאי ועוד... המילים בשירים ממש מדברות עלינו ועל הפחדים שלנו.

טיףטף2

New member
יהודה פוליקר

הוא נסיך יום הזיכרון בימי השואה הוא מתנגן ברדיוו ללא הפסקה
(כמובן שהכךל בהומור)

דני Man 22

New member
אני

שמי דני בן 22 לא מגיע לאף קבוצת תמיכה וכיו"ב אין לי רב. בעז"ה אני כנראה עומד לצאת בשאלה או לחזור בתבונה...

למעלה