שאלון גנוב

nothingman1

New member
בבליינד גרדיאן הבס הוא בשביל ההרגשה

כי הבס שם הוא כמו הגיטרה ברוב אם לא בכל השירים (שמעתי רק 5-6 שירים שלהם...) לא חסרות להקות שהבס הוא כלי חשוב מאוד, ולא חסרים סגנונות שהבס הוא כלי מפתח (פ'אנק וג'אז לדוגמה)

I am Cornholio

New member
ולגבי מה שכתבת על התאוריות...

זה ברור שD זה D... וC זה C וכל זה... פשוט אני השוותי רק בין גיטרה לבאס...
כי אני אישית למדתי לנגן על באס ממש מהר... כי כבר היה לי את התאוריות וזה מהגיטרה... כל מה שהייתי צריכה זה לדעת איך עושים סלאפים ולהזיז את האצבעות מהר מספיק..

לא, הכוונה היא לגבי איך שאת כותבת

את זה, תאוריה היא תאוריה בכל כלי, זה שלמדת לנגן על באס מהר זה לא קשור לתאורייה מגיטרה, כן, מי שמנגן על באס מאוד קל לו לנגן על גיטרה ולהפך, אבל המילה תאורייה לא קשורה.

I am Cornholio

New member
ולגבי התופים אתה צודק...

בתופים צריך חוש קצב וקואורדינציה (לא שזה כלום, זה גם קשה וצריך להתאמן), אבל בגיטרה ובאס (ולעוד מלא כלים שונים), מנגנים גם על פי תווים... צריך לזה שמיעה די מפותחת... אני לא חושבת שצריך שמיעה מוסיקלית כדי לתופף..

brass monkey

New member
אבל

בתופים, כל שטות חדשה חייבת המון המון המון המון תרגול.... שימי לב, אני מכיר חברים שלי שתוך שנה דפקו סולואים של מטאלי'קה בלי בעיה...(לא שאני תופס מהם)... אבל אני לא מכיר מתופף שמתופף שנה ויכול לתופף את השיר.... זה מסובך... בשורה התחתונה, אי אפשר להשוות בים הכלים. לפי דעתי ממה שאני יודע זה שתופים זה יותר קשה מגיטרה.... ואני מרגיש את זה ביום יום כשאני מנגן...

I am Cornholio

New member
אולי לך תופים קשה יותר מגיטרה...

זה משתנה... לכל אדם יש יכולת טבעית למשהו שונה.... אני מכירה בנאדם שישב מול גיטר פרו, וניגן את כל וואן של מטאליקה, מההתחלה ועד הסוף, בלי לעצור.. וזו הייתה הפעם הראשונה שהוא ניגן את השיר כולו... כאילו, אני בטוחה שהוא ידע את הפתיחה וזה, אבל אני ביקשתי ממנו לנגן לי אותו, וישבתי ושכנעתי אותו שינסה, כי הוא אמר שהוא לא למד אותו עדיין... אבל אז אמרתי לו כמובן שהוא חיה.. אז הוא יצליח... והוא הצליח כמובן (כולל את הסולו)... אבל על תופים, הוא חXא!=]

אני מצטער והכל, אבל אני לא יכול שלא

להגיב על זה. תנגן עוד כמה חודש על תופים, ותנסה פתאום לנגן על, לא יודע, חליל, נראה לך שזה יהיה לך יותר קל? נסה לדפוק סולואים של שמיניות ב200BPM, זה נראה לך יותר קל מאשר לתופף? כל כלי קשה בשביל כל בנאדם שהוא, זה שתופים קשה לך יותר מגיטרה, אז יופי, לי אישית לקח כמה חודשים על טכניקה בסיסית בגיטרה, ואני חושב שבתופים על משהו בסיסי היה לוקח לי פחות, אי אפשר לדעת. מה שבטוח, תופים לא יותר קשה מגיטרה, או כל כלי אחר לצורך העניין..

brass monkey

New member
הייתי מגיב ועונה לך את דעתי

אבל ממה שראיתי עד כה, אתה יוצא (אפילו יותר ממני) מנקודה כזאת שבה אתה בטוח ב100% שאתה צודק... אז אין לי סיבה אפילו לנסות להסביר לך למה דעתי היא ככה. קרני חושב שזה שאננות...אבל אני לא שם על זה... כי יש לי סיבות שבגללן אני אומר את זה... אז נסיים בזה. עד שלא יהיה משהו מעולה בגיטרה ותופים, לא נוכל לדעת... אני מתחיל בשניהם, אז אני אומר לך שלדעתי עד כה, תופים הרבה יותר קשה... ושלא נדבר על הקושיים הרציניים שיש בתופים ואין בגיטרה (כמו למצוא מקום שקט, שכנים, כלים- לפי חשבון שעשיתי עם אחי(גיטריסט) תופים זה עסק יקר יותר
- בעסה! , מקלות...) וזהו. סוף פסוק....

אני לא בטוח שאני צודק.

זתומרת, אני יודע שאני צודק במקרה הזה בגלל שאי אפשר לקבוע מה קל ומה לא קל כי זה משתנה בין אדם ואדם, לדעתך תופים יותר קשה לנגן מגיטרה. לדעתי דווקא גיטרה יותר קל, ולדעת מישהו אחר פסנתר זה הכלי הכי קשה עלי אדמות, לכל אחד קשה משהו אחד ואחר, זה עניין של דעה ותחושה, לא של צודק או לא. וכל הקשיים הטכניים בתופים זיון שכל, כאילו, זה נכון, אבל זה לא מה שעושה את זה יותר קשה.. וגיטרה עסק לא פחות יקר מתופים, לחבר שלי יש גיטרה ב10,000, ולמורה שלי יש גיטרה ב16 אלף ועוד מגבר שגם שווה איזה 4000, קיצר, אל תזרוק פרטים לאוויר, בבקשה ממך, שני הדברים קשים ושני הדברים יקרים.

brass monkey

New member
לאחי יש

גיטרה רצינית ובע"ה יהיה מגבר רציני... ועדיין זה עולה כמו סנייר אחד, ו4 מצילות.... אתה לוקח את הגיטרות הכי טובות שאתה מכיר, אם אני אקח את המערכת הפשוטה שאני אחלום עליה לילות, והסנייר, והמצילות....כל אחד מהם יעלה המון... ודרך אגב חישבתי עם אחי יחד עם אפקטים... זה יותר יקר... אתה יודע מה....אל תאמין! ראבק...לך לחנות ותבדוק...

מה הקשר מאמין או לא?

ואתה עוד אומר שאני יוצא מנקודת הנחה, תרגיע את עצמך. אני יודע, שלחבר שלי יש מערכת תופים, עם צ'יינה בתזונה, כמה מצילות, סנייר איכותי וכו', ב15 אלף שקל. לחבר אחר שלי יש גיטרה, שרק השווי שלה הוא 14 אלף, עוד מולטי אפקט 1000 שקל, ופדאל נוסף ב1500, ועוד מגבר ב3000. וזו לא הגיטרה הכי טובה שיש, זו גיטרה טובה.. לחבר אחר שלי יש מערכת ששווה סה"כ 11 אלף שקל, אני עם ציוד ששווה 8000 שקל, והגיטרה שלי די פשוטה, קיצר, אל תתווכח על שטויות, זה שהמערכת שלך שווה יותר מהציוד של אח שלך, זו בעייה שלכם, לחבר שלי יש ציוד גיטרה שווה יותר מתופים של מישהו אחר, אז קיצר, חלאס, ביחיאט, וויכוח מיותר, יש מחירים ויש מחירים, ואל תגיד לי בד"כ.

I am Cornholio

New member
אין דבר כזה "קל יותר"!!!!!!

לכל כלי יש את האיכויות שלו... אני מתופפת גיטריסטית וחצי באסיסטית.. ואף אחד מהכלים האלו הוא לא פיקניק..! כמו גם כינור, מנדולינה, צ'לו, פסנתר וכל כלי אחר שעולה לכם בראש!!!!! ברגע שבנאדם מנגן על משהו, יוצר מוסיקה בעזרת כלי מסוים, לדעתי הוא מוכשר מאוד!!! נכון שיש המון כאלו בעולם, אבל עדיין, מוסיקה זה דבר נורא מיוחד ומדהנים לדעתי, וכשאפשר ליצור אותו במו ידייך, אז זה לא בעזרת איזה כלי את/ה יוצר/ת אותה... תודה שלום.

brass monkey

New member
אמרת שאת מתופפת...

איזה שיר כרגע את יכולה לנגן אבל הוא קשה לך? (או במילים אחרות מה הרמה שלך? (לפי כמה שאפשר לקבוע)

I am Cornholio

New member
אני לא מתופפת שירים ספציפיים...

תראה, אח שלי יש לו חברה של הפקות לאירועים (SHELEG DJ אולי שמעת...), ואחת האטרקציות שהוא מציע זה מתופפים... ואני תמיד רציתי לתופף, אז אחרי שלמדתי כלמני מקצבים שונים, ופיתחתי לאט לאט את הקואורדינציה, עכשיו אני עובדת יותר על אילתורים של סולואים, כי אני רוצה להתחיל לעבוד עם אחי.. אני לא לומדת שירים ספציפיים, אני פשוט יושבת על התופים, תופחת באיזה בקצב מסויים ומפתחת אותו לסולואים שונים... לאט לאט אני נהיית יותר ויותר מהיר ויותר ויותר טובה..

למעלה