שאלון אמונות טפלות

עונה:...:...:...:...:...:...:..:...

1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן?ממש לא זורת איך רכשתי אותן... ויש לי אמנות טפלות, (ואני שונאת אותן י זה אידיוטי...) 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? לחזור הביתה אחרי 50 מטר ולבדוק אם נעלתי את הדלת?! 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם?יש להם אני מניחה ושיהיה להם בכיף (גם לי יש מה אני בר יכולה לחשוב עליהם?!) 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? ואו לא זוכרת 5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? טוב ביהדות 13 זה טוב ובנצרות זה רע 6.
- סתם חיה, שליח השטן או מאמי? סתם חיה שאוהבת זבל חחח 7. עברת פעם מתחת לסולם? כן 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? זה מתוך הרגל 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז?אם שברתי זה היה לפני יותר משבע שנים כך שזה לא משנה חחחחחחח 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? חחחחחחח לא 11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? אין זה משתנה כל פעם חחח אבל שמונה אני סתם תמיד אומרת 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן?הרגל?! 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם )מואהאהאהאה

חתולים לא אוהבים זבל

חתולי זבל פשוט חיים בזבל כי זה המקום היחידי שהם מוצאים אוכל. תאמיני לי שהם היו מעדיפים לחיות אחרת. ובקשר ל-2, זה לשאלון על הפרעות אובססיביות-קומפלסיביות, לא לשאלון על אמונות תפלות

g a l4

New member
עונה!

תודה על ההקדשה
1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? כן...לא לשים נעליים הפוכות,עין הרע וטפו טפו טפו,ריס שנופל וזהו אני חושבת
וזה מאנשים שקרובים אליי(אני אדם מושפע
) 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? אין דבר כזה. 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? לחברות שלי יש המון אמונות טפלות ואני פשוט לא עושה את הדברים שלדעתן מביאים מזל רע כשאני איתן. 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? יש המון אמונות טפלות הזויות שאני לא מבינה מאיפה הביאו אותן
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? אני לא חושבת ש-13 מביא מזל רע או משהו כזה חוץ מזה שזה גם מספר שמביא מזל טוב ביהדות אז בכלל... 6.
- סתם חיה, שליח השטן או מאמי?
אני לא חושבת שהיא מביאה מזל רע וזה דיי אפלייתי מה שעושים לחתולים שחורים. די לאפליה
7. עברת פעם מתחת לסולם? לא... 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? כן אני אומרת את זה דיי הרבה ולא מתוך הרגל אני מאמינה בזה 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? אף פעם לא שברתי מראה
10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? לא,אני לא מאמינה בזה אבל אני לא יושבת בפינות בלי קשר לזה... 11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? עכשיו כבר טיפה פחות אבל המון זמן מספר המזל שלי היה 4,ואין לי מושג למה אבל מאז שאני קטנה הוא מספר המזל שלי... 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? יכול להיות שזה משהו שהם למדו ממשהו או שהם עשו את זה סתם כמה פעמים וזה הפך ליותר הרגל מאשר לאמונה... 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם ) אוקיי אז נשתף פעולה
אמאל'ה!!!!!!!!!!!

../images/Emo220.gifאוווו, מעניין ../images/Emo9.gif

1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? פעם היו לי כמה, כמו לדפוק על השולחן וכאלה, לא רציניות. ואז נסענו לחו"ל עם דוד שלי, שהוא הבנאדם הכי הגיון-הגיון-הגיון בעולם
(אני יודעת ש"הגיון-הגיון-הגיון" זה לא ממש שם תואר
בכל מקרה..) והוא די שכנע אותי להפסיק עם האמונות הטפלות האלה...זאת אומרת, הוא הסביר לי למה הוא לא מאמין בדברים כאלה ולא יודעת איך ממש להסביר... זה לא שפעם האמנתי בזה כמו מטורפת, אבל עכשיו אני בכלל לא שמה על זה, נראה לי
חפרתי
2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? פירוט בשאלה הקודמת
אין קיצוניות
אני מקווה
3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? יכול להיות שיש, אבל לא משהו קיצוני, וגם אני בנאדם די הגיוני אני חושבת, אז אני לא מתייחסת יותר מדי, אולי אפילו מנסה להפסיק את את האנשים מלהאמין
4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? וואו
אין לי שמץ
יש את הקטע של לעבור מעל מישהו וזה יגרום לו לא לגדול, זה קצת מצחיק אותי
כי שמעתי על זה בשלב די מאוחר בחיי
ולא יודעת איזה עוד
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? בעיקרון סתמי, אבל כל מי שיהודי ואומר שהוא רע, הוא קצת מפגר
כי ביהדות זה בעיקרון מספר מזל
אני תמיד טורחת להזכיר את זה לאנשים יהודים שאומרים שזה מביא מזל רע
אבל היחס שלי הוא סתמי
6.
מאמי
יום יבוא ואני אהרוג את אלה שיורקים על חתולים
7. עברת פעם מתחת לסולם? ברור
למה, יש אמונה טפלה עליו?
כמו האמונה שלא גודלים?
זה שטויותתתת
8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? חס וחלילה אני אומרת לפעמים ובעזרת השם אני אומרת לפעמים, אבל בציניות, בצחוק לגמרי
אם חברה או אבא שלי שואלים אותי דברים כמו "מחר את הולכת לבלה בלה בלה?" אני אומרת "אם ירצה השם..." או "בעזרת השם..." בצחוק לגמרי
9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? נראה לי ששברתי, ומזלי תמיד היה די חרא
סתם
לא נראה לי שמשהו השתנה
10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? אני חושבת על זה לפעמים, עכשיו אני כולה בת 15, אז אני בעד לשבת בפינות כי אני ממש לא רוצה להתחתן בגיל 22
אבל תכל'ס, זה ממש לא משנה לי
11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? יש לי
מס' 6 ואח"כ 12. אבל זה לא שהוא ממש עושה משהו
זה יותר בקטע של מוטיבציה...הוא התחיל להיות מספר המזל בגלל המקלחות שלי, שניסיתי לקצר (אני מתקלחת שעות
) ואז יצאו דברים עם המספר 6 ו12
אז מאז הוא מספר מזל
אבל אני משתמשת בו כדי להגיד לעצמי דברים כמו "עוד 6 דקות תסיימי" או "וואי, היום היום ה-6, יהיה לך מזל!" וכאלה, כדי להעלות את המוטיבציה
12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? מתוך הרגל, אני מניחה
או מפחד שאם הם יפסיקו להאמין באמונה משהו רע יקרה להם
זה קצת דומה לדת...
13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם
)
אמאלההההההההההההההההההההה
*צרחה*
אחלה שאלון! דיר באלק אם תפוז מוחק לי משהו

האמונות הטפלות שלי

1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? יש לי כמה אמונות די מפגרות, אבל לפחות הן מקוריות. ימים שבהם השמיים בהירים לחלוטין הם ימים טובים ומלאי מזל (בלי קשר אם חם או קר) וימים שבהם מעונן הם ימים רעים וחסרי מזל. אם אני מסתכלת על השעון ושלושת המחוגים מתלכדים ואני חושבת על מישהו הוא יחשוב עלי בחזרה (אני גם צריכה להחזיק את הידיים באופן מסוים כשזה קורה). 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? לפעמים אני מוצאת את עצמי דוחה עשיית דברים כי היום מעונן. 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? כן. רובן נראות לי ממש מטופשות (כולל אלו שלי). 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? לא יודעת. יש כל מיני דברים שכביכול מנסים לתת צידוקים מדעיים, והם פשוט מגוחכים. דברים כמו שאם תתלשי שערה לבנה יצמחו לך 7 במקומה או כל מיני דברים מפגרים בקשר להריון. 5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? סתמי. 6.
. תמיד אהבתי חתולים שחורים. גם כי זה צבע חביב עלי וגם כי יש לי נטיה לפצות ולאהוב את מה ומי שהחברה לא אוהבת. כשמצאתי את טארה אחד השיקולים שלי בזה שלא היה לי לב להשאיר אותה ברחוב היה הצבע שלה. ידעתי שיתעללו בה אפילו יותר משמתעללים גם ככה בחתולי רחוב, רק כי היא שחורה. 7. עברת פעם מתחת לסולם? לא זוכרת. יש מצב. 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? לפעמים כשאני ליד אנשים שאני יודעת שחשוב להם או שאם אני לא אגיד יוסיפו בעצמם בטון מזועזע. 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? יכול להיות ששברתי מראה. אני לא זוכרת. לעומת זאת בריי שברה מראה לפני איזה שנתיים, אבל מכיוון ששנה אחת של חתול זה בערך כמו 7 שנים של בני אדם, נראה לי שהיא בטוחה עכשיו. 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? אני יושבת בפינות של שולחנות בתור ביטוח נגד חתונה
11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? 11. אני חושבת שזה בגלל שהאהבה הראשונה שלי נולד ב-11 לחודש. וגם כי אהבתי מאד את גיל 11. וגם כי זה מספר יפה וסימטרי (אפשר לקרוא אותו מהתחלה לסוף ומהסוף להתחלה. הוא מה שנקרא פלינדרום). 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? אנשים רוצים להרגיש שיש להם שליטה על הדברים שאין להם שליטה בהם. אמונות טפלות עוזרות להם להרגיש יותר שליטה. 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם ) אמא'לה!

שכחתי

אני כן מעיפה ריסים וגם סביונים, לפעמים וכמובן נרות על עוגות יומולדת. ולא שאני באמת מאמינה שהדברים האלה עוזרים. זה יותר עוזר לי להבין מה אני רוצה ומה סדר העדיפויות שלי.

שירוש1989

New member
יפה שאת נבהלת מעצמך../images/Emo6.gif

"יש לי נטיה לפצות ולאהוב את מה ומי שהחברה לא אוהבת"- אני שוקלת לקרוא לך hemela זה כבר מפחיד! אבל זה רק דופק את מי שמתנהג ככה לדעתי=\ זה להתחשב יותר בצרכים של אחרים משלך, וזה מתכון להרס

לא יותר משל עצמי

אבל בקטע של לאיזה סוג אנשים אני מוצאת את עצמי נמשכת (לא רומנטית אלא את מי אני חושבת שמעניין) זה אלה שבדרך כלל לא מוערכים ולא אהובים כל-כך. האנדרדוגים של החברה.

שירוש1989

New member
כן לזה התכוונתי בסופו של דבר

ואני ממשיכה לחשוב שזה לא בריא בעליל

שירוש1989

New member
אפשר לתרץ את זה במזל שור?

יש לי ידידה במזל שור שגם ככה, גם באהבה שתינו מנסות "לצאת מזה". לה הולך יותר טוב, אני סתם פוגעת באנשים וסובלת אח"כ וחוזרת לנקודת ההתחלה.

למעלה