13 לא מלחיץ אותי כבר ממזמן../images/Emo6.gif
1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? כן יש, בעיקר מאמא-אבא-סבתא, דברים כמו לשים את הנעליים אחת ליד השניה (לזה אני לא ממש מקשיבה, נראה לי שזה סתם תירוץ של אבא שלי לגרום לי לשמור על קצת סדר
, אממ לא להתקלח אחרי 12 בלילה (מכתבה מזורגגת בראש 1, לא להעביר סכין מיד ליד, לירוק כשרואים חתול שחור (כן אני יודעת...) וכל הטפו-טפו-טפו בלי-עין-הרע מלח שום בצל. אהה ובגלל סיו
לא לעבור מהצד השני השל העמוד וכאלה. וואו המון
2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? אני לא חושבת שהאמונות שלי דורשות משהו קיצוני.. ז"א נגיד לא להעביר סכין מיד ליד אז אני אשים אותו על הרצפה או משהו 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות?כן, בערך כמו שלי מה יחסך אליהם? חלק מצחיקות אותי, חלק כמו שלי 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? לא ללכת יחפה כשאת בהיריון כי אם תדרכי על ציפורניים תפילי
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? כשגיליתי שהוא מספר ש"עושה מזל רע" כשהייתי קטנה נורא נלחצתי, כי הרי נולדתי בתאריך שכולל את הספרה 13, אז תמיד אמרתי לעצמי כשהייתי קטנה שבגלל זה החיים שלי בזבל, ותמיד ניסו להרגיע אותי שביהדות זה מספר טוב, אבל פאק 13 בתאריך הלועזי לא העיברי! אז החלטתי שמספר הזה משפיע עליך לפי מה שאתה חושב עליו, בעצם כמו כל אמונה טפלה, ושמצד אחד החיים שלי מאוד לא מוצלחים("מזל רע") ומצד שני הם דיי טובים חיסית לאחרים ויש לי צדדים ויכולות שאנשים היו מתים שיהיו להם("מזל טוב"), אבל מצד שני חלקם זה קללה. קיצר, הכל בראש 6. - סתם חיה, שליח השטן או מאמי? חתול שחור או חתול? עם חתולים רגילים איןלי בעיה בכלל, חוץ מאחת מתחת לבניין שלי וטראומה מהילדות, ליד חתולים שחורים (חתולי רחוב, לא חתולי בית. ואני לא יודעת איזה סוג זה "חתול הרחוב" שאני מתכוונת אליו) אני ארק בד"כ או אלך 7 צעדים אחורה אם ממשמשעמם לי. 7. עברת פעם מתחת לסולם? כשהייתי קטנה, עכשיו לא ("אל תעברי!"נהנהנה.. הוחדר לי למוח) 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? למה או?
הכל. אני מאמינה בזה כן, יותר ממאמינה שזה מה שיכול לגרום לדברים להליח\להישמר\להיהרס, אני מאמנה שאם לא אומרים את זה יש הרגשת ביטחון, ויש דברים שאסור להיות שאננים לגביהם. 9. האם שברת פעם מראה? אוו כן
טראומה. בכיתה ג' נראה לי.אז ת'כלס המזל הרע היה אמור לעבור לי בשנה שעברה. ת'כלס הוא עבר באמת, אני מרגישה את זה שמשהו באמת השתנה ולא משנה כמה יגידו לי שזה בולשיט אני אחשוב שיש בזה משהו מהאמת. 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? גרר כן, אמא שלי רוצה להפטר ממני מהר
11. האם יש לך מספר מזל? 2, זה לא כזה מס' המזל שלי זה פשוט מה שאני עונה כששואלים אותי
לפי איזה בזוקה או משהו לא יודעת. קיצר כנראה שלא ממשXD 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? הרגל, ומשהו שיש גם באמונה באלוהים- אם לא האמנת בו והוא לא קיים לא הפסדת כלום, אבל אם הוא קיים ואתה לא מאמין בו תפסיד הרבה. 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם )