שאלון אמונות טפלות

שאלון אמונות טפלות

מוקדש לגל, שנתנה לי את הרעיון. 1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? 5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? 6.
- סתם חיה, שליח השטן או מאמי? 7. עברת פעם מתחת לסולם? 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? 11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם
)

02:02, גל!

ונו, כי למה שאני אלך לישון לקראת הסופ"ש הארוך?
1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? אממ... לא משהו שעולה לי לראש. אני לא בקטע. 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? ראו תשובה 1
3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? יש לי חברה שממש פסיכית בקטע. מה היחס? אני לא ממש מבינה אותה אבל מן הסתם, מקבלת את זה. 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? יש כל מיני מוזרות, אבל ממש הזויה? לא עולה לי... יש את הקטע של לקשור נעל באחורה של האותו למזל שזו אמונה שנראית לי די מוזרה. אוווו אני יודעת. אנשים שממש נכנסים לפאניקה מלשבת בפינת השולחן ומתחננים שאני אחליף איתם מקום.
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? סתמי. 6.
- סתם חיה, שליח השטן או מאמי? זה לא יפה שאת מזכירה חתול כשאת יודעת שאני רוצה אחד ולא יכולה
7. עברת פעם מתחת לסולם? לא זכור לי מקרה ספציפי, אבל סביר להניח שכן. 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? אממ אני אומרת "חס וחלילה" אבל אני לא באמת יודעת מה הקטע של זה
סתם הרגל... "בעזרת השם" אני אומרת בהתקפים של ציניות לגביי הדת. 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? שברתי הרבה
ולא, לא השתנה. 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? ראו תשובה \ארבע
לא, לא מפריע לי. נראה לי כ"כ טיפשי שדבר כמו איפה אני יושבת ביחס לשולחן יקבע מתי אני אתחתן... 11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? אני תמיד אומרת ששבע, אבל אני לא באמת משתמשת בו ל... משהו. איך הוא הפך? אמי אח שלי ואני נולדנו ב14, 21 ו28, כולם מתחלקים בשבע, ואבא נולד ב6 שזה יום לפני, אז זה המספר מזל המשפחתי. או משהו. 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? אממ חלק מזה נראה לי מסורת... נגיד החברה שהזכרתי למעלה, היא ככה די בגלל אמא שלה. ואני גם חושבת שזה איכשהו נותן כוח/תקווה לאנשים. 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם
) *פאניקה היסטרית*

g a l4

New member
זה כבר מפחיד נעה!../images/Emo12.gif

את ממש חייבת גמילה השרשור יפתח כמה שיותר מהר

שירוש1989

New member
13 לא מלחיץ אותי כבר ממזמן../images/Emo6.gif

1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? כן יש, בעיקר מאמא-אבא-סבתא, דברים כמו לשים את הנעליים אחת ליד השניה (לזה אני לא ממש מקשיבה, נראה לי שזה סתם תירוץ של אבא שלי לגרום לי לשמור על קצת סדר
, אממ לא להתקלח אחרי 12 בלילה (מכתבה מזורגגת בראש 1, לא להעביר סכין מיד ליד, לירוק כשרואים חתול שחור (כן אני יודעת...) וכל הטפו-טפו-טפו בלי-עין-הרע מלח שום בצל. אהה ובגלל סיו
לא לעבור מהצד השני השל העמוד וכאלה. וואו המון
2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? אני לא חושבת שהאמונות שלי דורשות משהו קיצוני.. ז"א נגיד לא להעביר סכין מיד ליד אז אני אשים אותו על הרצפה או משהו 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות?כן, בערך כמו שלי מה יחסך אליהם? חלק מצחיקות אותי, חלק כמו שלי 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? לא ללכת יחפה כשאת בהיריון כי אם תדרכי על ציפורניים תפילי
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? כשגיליתי שהוא מספר ש"עושה מזל רע" כשהייתי קטנה נורא נלחצתי, כי הרי נולדתי בתאריך שכולל את הספרה 13, אז תמיד אמרתי לעצמי כשהייתי קטנה שבגלל זה החיים שלי בזבל, ותמיד ניסו להרגיע אותי שביהדות זה מספר טוב, אבל פאק 13 בתאריך הלועזי לא העיברי! אז החלטתי שמספר הזה משפיע עליך לפי מה שאתה חושב עליו, בעצם כמו כל אמונה טפלה, ושמצד אחד החיים שלי מאוד לא מוצלחים("מזל רע") ומצד שני הם דיי טובים חיסית לאחרים ויש לי צדדים ויכולות שאנשים היו מתים שיהיו להם("מזל טוב"), אבל מצד שני חלקם זה קללה. קיצר, הכל בראש 6. - סתם חיה, שליח השטן או מאמי? חתול שחור או חתול? עם חתולים רגילים איןלי בעיה בכלל, חוץ מאחת מתחת לבניין שלי וטראומה מהילדות, ליד חתולים שחורים (חתולי רחוב, לא חתולי בית. ואני לא יודעת איזה סוג זה "חתול הרחוב" שאני מתכוונת אליו) אני ארק בד"כ או אלך 7 צעדים אחורה אם ממשמשעמם לי. 7. עברת פעם מתחת לסולם? כשהייתי קטנה, עכשיו לא ("אל תעברי!"נהנהנה.. הוחדר לי למוח) 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? למה או?
הכל. אני מאמינה בזה כן, יותר ממאמינה שזה מה שיכול לגרום לדברים להליח\להישמר\להיהרס, אני מאמנה שאם לא אומרים את זה יש הרגשת ביטחון, ויש דברים שאסור להיות שאננים לגביהם. 9. האם שברת פעם מראה? אוו כן
טראומה. בכיתה ג' נראה לי.אז ת'כלס המזל הרע היה אמור לעבור לי בשנה שעברה. ת'כלס הוא עבר באמת, אני מרגישה את זה שמשהו באמת השתנה ולא משנה כמה יגידו לי שזה בולשיט אני אחשוב שיש בזה משהו מהאמת. 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? גרר כן, אמא שלי רוצה להפטר ממני מהר
11. האם יש לך מספר מזל? 2, זה לא כזה מס' המזל שלי זה פשוט מה שאני עונה כששואלים אותי
לפי איזה בזוקה או משהו לא יודעת. קיצר כנראה שלא ממשXD 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? הרגל, ומשהו שיש גם באמונה באלוהים- אם לא האמנת בו והוא לא קיים לא הפסדת כלום, אבל אם הוא קיים ואתה לא מאמין בו תפסיד הרבה. 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם )

moton

New member
למה לא התקלח אחרי 12?

עשיתי את זה כמה פעמים לאחרונה.. מה גורלי?

שירוש1989

New member
../images/Emo121.gifמזל רע, שדים ורוחות ועוד ../images/Emo11.gif

אבל בוא אני אגיד לך למה בתכל'ס אני לא עושה את זה- אחרי 12 (זאת אומרת בשעות הלילה) כל הג'וקים יוצאים מהביוב והאמבטיה וכל החורים שלהם, כי הג'וקים פועלים יותר בלילה, ועד כמה שאני יודעת בקיץ אפילו עוד יותר. ובגלל שאני מפחדת פחד מוות מג'וקים אני מעדיפה להשאר מטונפת רצח אבל לא להתקלח לפנות בוקר

יו, את כל-כך לא באה לבית שלי

אני כבר רואה בעיני רוחי את כל הרצפה שלי מרוחה בסמוחטות

שירוש1989

New member
../images/Emo6.gif כל כך ידעתי שתגידי את זה

אני לא יודעת לירוק סמוכטות, תמיד צוחקים עליי שאני לא יודעת לירוק
וכשעניתי על השאלה הזאת שאלתי את עצמי אם כדאי לי להבהיר את זה שאני לא יורקת בבית של אנשים עם חתול שחור, זה שונה האמונה הזאת תקפה יותר על חתול שחוצה את הכביש, מפה האמונה התחילה בעצם. ובעיקר על חתולי רחוב (כאלה שמאז ומתמיד ברחוב).

איך את יודעת אם החתול

מאז ומתמיד ברחוב? אולי הוא חתול בית שיצא לסיבוב בחוץ? אולי הוא גדל עד עכשיו בבית ופתאום מישהו החליט שהוא לא מתאים לספה?

שירוש1989

New member
אני מרחמת על זה שהחליט שהוא לא מתאי

ם לספה וגם על החתולים שלהם ב"מאז ומתמיד" התכוונתי לומר לכאלה שנמצאים ברחוב, לא לכאלה שפעם היו ואז אספו אותם הביתה קיצר הסתבכתי ובכל מילה שאני אומרת אני מחמירה את מצבי החמור ממילא זה לא חדש שההתנסחות שלי ותר גרועה משל ילדה בכיתה א' אני אסכם בזה שאני לא ארק בבית של מישהו שיש לו חתול שחור לא משנה איך החתול נראה (וזה גם נראה לי דיי מעליב, לא?)

בכלל, לירוק בבית של מישהו

לא נראה לי התנהגות מקובלת. ואני לא רואה הבדל בין חתול בית לבין חתול רחוב. זה רק הבדל במזל של החתול.

שירוש1989

New member
ברור שלא מקובלת

אפילו ערסים לא יורקים לאנשים בבית בקשר לחתול-הסתבכתי עם ההגדרה כי ניסיתי למנוע שאלות ובסוף רק גרמתי לכך שתשאלי לשאלות אחרות. בקיצור, אם אני אראה חתול ברחוב, יש מצב שאני כן ארק 3 פעמים ואולי אפילו אלך קצת אחורה(גם חלק מהאמונה, תלוי כמה אני מרשה לעצמי להיות מטופשת באותו הרגע). למה לא תמיד יש מצב? אל תנסי להבין את ההיגיון שלי, הוא גם ככה מעוות ובמילא מדובר באמונה טפלה.

moton

New member
עונההה

. האם יש לך אמונות טפלות? לא הרבה אלו? לדפוק על עץ ולהתרחק מחתולים שחורים.. ואני תמיד עושה הכול ברגל ימין.. זה באמת משהו חזק אצלי.. כיצד רכשת אותן? עם השנים
2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? לעבור צד בכביש כדי להתרחק מהחתול 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? יכול להיות.. לא עולה לי לראש.. מה יחסך אליהם? שיעשו מה שהם מוצאים לנכון.. לא מעסיק אותי 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? היו כל כך הרבה..
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? סתמי 6.
- סתם חיה, שליח השטן או מאמי? סתם חיה שאני מתרחק ממנה 7. עברת פעם מתחת לסולם? איזה... עם הגובה שלי?! 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? נוהג להגיד.. לא את הכול.. ואני די מאמין בזה 9. האם שברת פעם מראה? לא. האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות? לא.. אני נמנע כי זה לא נוח
11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? לא יודע מה אומרים מספרי מזל.. אבל אני אוהב את 7.. סתם ככה 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? מסורת, משפחה וקרובים שמשפיעים 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם )

שירוש1989

New member
7../images/Emo6.gif ובהום סנטר?

ולדפוק על עץ זה מנהג של נוצרים, 3 הדפיקות מסמלות את הצלב עליו נצלב ישו...

moton

New member
אני דופק פעמיים...../images/Emo3.gif

מה ז"א הום סנטר... לא הבנתי אותך

עונה../images/Emo13.gif../images/Emo80.gif

1. האם יש לך אמונות טפלות? אלו? כיצד רכשת אותן? לא בהיסטריה..רק לפני מבחנים..כמו להיכנס לכיתה ברגל ימין וכאלה..אבל ממש לא בהיסטריה.. 2. מה הדבר הכי קיצוני שאת/ה מוכנ/ה לעשות בגלל אמונה טפלה? לבזבז 2 דקות נחשב קיצוני? 3. האם יש לאנשים קרובים אליך אמונות טפלות? מה יחסך אליהם? יש ..ואני פשוט מתעלמת..אני לא יכולה להגיד להם מה לעשות.. 4. מה האמונה הטפלה הכי הזויה ששמעת עליה? משו שחברה שלי עושה..שלפני שכותבים על דף..מנשקים אותו..ואז זה נותן מזל טוב...
5. מה יחסך למספר 13? טוב, רע או סתמי? סתמי..מאוד
למה אמור להיות לי אליו יחס מיוחד שוב? 6. - סתם חיה, שליח השטן או מאמי? מאמיייייייי..חתולים זה כל כך חמוד!!! 7. עברת פעם מתחת לסולם? כה..למה? 8. האם את/ה נוהג/ת להגיד דברים כגון "חס וחלילה", "בלי נדר", "בלי עין הרע", "טפו טפו טפו" או "בעזרת השם" והאם את/ה מאמינ/ה בזה או שזה מתוך הרגל? זה מתוך הרגל..אבל אני לא עושה את זה.. 9. האם שברת פעם מראה? האם את/ה מרגיש/ה שמזלך השתנה מאז? שברתי..ולא.. 10. האם את/ה נמנע/ת מלשבת בפינות של שולחנות מחשש פן לא תתחתנ/י בשבע השנים הבאות ?
לא!ממש לא!!! 11. האם יש לך מספר מזל? מהו וכיצד הוא הפך למספר המזל שלך? 4..וסתם כי הוא מספר יפה... 12. מהי לדעתך הסיבה שלמרות שאנשים יודעים שאמונות מסוימות הן אמונות טפלות הם עדיין מחזיקים בהן? מתוך הרגל..או פחד מהלא נודע.. 13. (סתם רציתי לכתוב 13 כדי להלחיץ את כולם )

למעלה