שאלה!

tahel93

New member
שאלה!

אולי כולם עדיין נסערים לגבי השירשור על מצעד הגאווה... אבל יש לי שאלה.. הם לחברה דתית ביום יום מפריע קיום של חילוני ביניהם? ואני מדברת על ללכת במכנסיים איתם (בנוגע לבנות).. או תפילה וכאלה...טיולים.. נסיעות... שפת היום יום.. צניעות..

ליחנוש 1

New member
זאת שאלה מורכבת..

יש לי עליה מלא תשובות..זה תלוי בסיבות שהם עושים ת'דברים האלה..

tahel93

New member
כי לחילוני פשוט יותר כיף איתם..

האם הם יקבלו אותו רגיל ויעלימו עין? או אחרת?

ליחנוש 1

New member
אממ..

אני חושבת שהייתי מקבלת אותו רגיל,כול עוד הוא לא מזלזל בתורה ולא מגזים יותר מידי.. ותראי יש כאלה שככה גידלו אותם,הם לא כול כךך אשמים כי ככה הם התרגלו(ברור שכשהם גודלים הם יכולים לחזור בתשובה..)אבל למשל עם חברות שלי פתאום יתחילו לעשות את זה סתם כי בא להן,אני לא יודעת איך אני יקבל את זה ואיך אני יתייחס עליהן..

chanush1

New member
hi tahel

אני חושבת שזה לא כל כך מפריע "לדתיים" מהחילונים בגלל שאף אחד מאיתנו לא יותר טובים כי כולנו יהודים ובזה שהחילונים הולכים אחרת זה לא עושה אותם פחות טובים מהדתיים

chanush1

New member
בגלל שאני אמריקאית../images/Emo13.gif

ליחנוש 1

New member
מה נסגרר איתכם?!

וואאאיי על מה הוויכוח המפגר הזה?? תהל,בלי קשר שחנה חברה שליי..מה הבעיה שהיא תרשום תנושא באנגלית? היא אוהבת לרושם באנגליתת וזה זכותה!!אני בטוחה שאם היא הייתה רושם גם ת'תוכן באנגלית לא היית מבינה כלוםם..!! קיצר אני לא באה לתקוףף אותך או משו כזה..אבל חנה יכולה לרשום איך שבה לה..

chanush1

New member
נכון..

אני לא התווכחתי. ובאמת מה הבעיה שכתבתי את הנושא באנגלית? ואיתמר על תתייחס למה שכתבתי לך,לא הבנתי למה התכוונת..

שאלת, אני עונה

(פה אני אומר את הדעה שלי בלבד, אני לא פוסק לאחרים ולא מחליט בשביל עוד אנשים חוץ מלעצמי) ה(א)ם לחברה דתית ביום יום מפריע קיום של חילוני ביניהם? בפירוש לא. ואני מדברת על... המכנסיים קצת מפריעים לי ושפת היום יום לא מפריעה בכלל בתנאי שהיא נקייה זה די ברור מה מפריע ומה לא. זה שיש משהו שמפריע לי זה לא אומר שדתיים מתרחקים מא/נשים לא מאמינים/ות אם יהודי בוחר לחיות ככה אני מכבד את ההחלטה שלו והיחס שלי אליו יהיה יחס טוב. (היחס שלי יהיה טוב כל עוד אורח החיים וההחלטות שלו לא יפגעו בי בלי שום דרך להמנע מכך [מצידי])

משהו קטן...

בקשר למה שאמרת..אמרת שכל עוד שזה לא פוגע בך אז זה סבבה...אבל לרוב אתה נפגע מזה ואני לא מדברת רק עליך אלא על כל הבנים שברגע שרואים חילוני'ה(אני לא אוהבת את המילה הזאת..)אז זה כבר פוגע בהם....ברגע שהיא לא לבושה צנוע כל בן שרואה אותה ככה ברחוב כבר עובר על איסור כביכול...אז נכון שפיזית זה לא פוגע בך אך נפשית זה כן...

אבל אני לא דיברתי על המקרה שאני כן נפגע

כתבתי בפירוש ש"כל עוד זה לא פוגע בי אז זה בסדר" ברור שלרוב אני נפגע מזה, אבל לא דיברנו על אם כמות הפגיעות והשכיחות שלהם, סך הכל דברנו על אם זה מפריע או לא ובאיזה מקרים.

לשעברתי

New member
אם אתה מסכים לדבר כזה

אתה גורם לזה שאתה מכניס דבר רע לתוך החיים שלך. מי אמר שמותר לך לעשות את זה?!

למעלה