שאלה!

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

1.בקשר לערכים אני לא מסכימה... נראה לי שאנחנו לא מכירים את אותם חילונים.. וסליחה. 2.אם היית מכיר את האולפנה שלי, נראה לי שהיית מבין למה אני עוזבת ועוד יותר- אם היית מכיר את המקום שאני הולכת אליו. 3.נכון, זה הדבר שהכי יחזק אותי.. הבגרות בתושב"ע ובמחשבת ישראל..

לשעברתי

New member
תראי, אנחנו לא צריכים להכיר את אותם החילונים

מספיק שתצאי לרחוב, תראי איך הנשים החילוניות מתלבשות, ותביני שכך הן מתייחסות אל עצמן. בצורך המתמיד שהלבוש והיופי יהיו עיקר החיים. אלה הם חיים מעוותים. תבקרי (יותר נכון אל תבקרי) במקומות הבילוי שלהם, תראי איך הם מתייחסים אל השונה (ושוב, אלה הם הכללות גסות מידי, אבל אני באמת חושב שמדובר פה על רוב החילונים). אז אולי את מכירה כמה אנשים טובים, ואני יודע שיש הרבה חילונים כאלה, אבל ככל שעובר הזמן העולם החילוני מקבל פרצוף שונה לחלוטין ממה שאת מכירה מקרוב. ואני לא אומר שכל הדתיים הם אנשים מעולים, אבל זה רק כשלא אכפת להם ממוסר התורה. לעבור ממקום שמחנך לערכים של תורה, למקום שלא זאת ירידה נוראית. כשאין שום חינוך ולימוד תורה, אין מה ששומר על בן אדם במקום גבוה, אלא הדרך סלולה לירידה. וזה לא משנה כמה המקום טוב ואיכותי. הבאתי את הבגרויות הללו כמקום הכי נמוך של לימוד תורה - "מתוך שלא לשמה בא לשמה"... ואני בטוח שאולפניסטית ממוצעת לומדת הרבה יותר תורה משני הבגרויות הללו.

רוני13

New member
מה? איזה כופרת...חחח

את עוברת לשם כי...? זה בציפר למחוננים או משהו?

coolit

New member
איך אפשר לקרב אנשים בלי לחיות בתוכם?

מפריע כי כואב שהם לא רואים את האמת, אבל זה בדיוק המקום להשפיע, לא לברוח..

tamarhp

New member
יתכן שמפריע, אבל

בכל אדם שהוא יכולים להיות דברים שיפריעו לי. זה לא חייב להיות קשור לעצם היותו חילוני. אם אני אהיה עם אדם חילוני שידבר בשפה בוטה - כן, זה יפריע לי. אולי אני אבקש ממנו שכשהוא איתי, שינסה לדבר אחרת. אבל אני עדיין אוהב אותו למרות הכל :)

רוני13

New member
אמממ...

כאחד שחיי בחברה כופרת זה לא נראה לי מפריע-חוץ מבשבתות ובחגים ובמיוחד ביום כיפור שבשבילם זה בעצם "חג האופניים"
לדעתי זאת אפילו סוג של שליחות, הם הרי מסתכלים עלינו וזה משפיע עליהם...

למעלה