שאלה!

או נו באמת, מי אמר את זה בכלל?!

לא אמרתי שמכנסיים אצל בנות זה דבר שלא מפריע לי. לא אמרתי שזה שיש דברים שלא תואמים את ההלכה זה בסדר מבחינתי. בסך הכל אמרתי שגם בגלל המגבלות יש נסיון לקירוב ולהתחברות עם הצד הזה בעם. תקראו את מה שכתבתי, יש כאן אנשים שמחפשים על מה להגיב ולפעמים התגובות שלהם ממש לא קשורות למה שהם באו לתת כתגובה. כאילו פעם הבאה לקרוא עד הסוף ולנסות להבין מה כתוב ולא סתם להגיב. חבל.

אני מסכימה איתך...

ברור שצריך כמה שיותר לעשות קירוב לבבות וזה כמובן משהו שגם תנועת בני עקיבא דוגלת בו..ובגלל זה לא כל הסניפים נפרדים לגמרי...אבל ברור שיש בזה סוג של בעי'ה..השאלה היא מה העדיפות?!? ובזה אני לא יכולה להחליט....

לשעברתי

New member
רציתי לשאול, מה זה קשור להפרדה?

הפרדת סניפים היא סוגיה אחת וקירוב רחוקים היא סוגיה אחרת. מה הקשר ביניהן?

לשעברתי

New member
אם התכוונת אליי - אני מנסה לענות לגוף ההודעה

שלך, לא סתם בשביל להתווכח. התגובה שלי הייתה בעיקר לחלק הראשון של ההודעה שלך - עצם זה שאתה אומר שזה לא מפריע לך. לא הבנתי מדבריך שאתה מדבר על חילוני/ת שחי חיים של דתי/ה לפחות (לא מקלל, מתלבש ובעיקר מתלבשת צנוע, לא מדבר לשון הרע), כי אני באמת לא חושב שיש מישהו שמגדיר את עצמו חילוני וחי כמו שאתה אומר. לפחות על אחד מהסעיפים שכתבתי הוא עובר, אחרת זה שהוא לא עובר את הגבול כדי להיות דתי גובל בטפשות. בתוך עמינו אתה יושב, ואתה יודע מה זה אומר חילוני...

לשעברתי

New member
מה השאלה? ודאי שזה מפריע!

עכשיו השאלה מה עושים עם ההפרעה הזאת. אם באים בהנחה שאין לי כל קשר אל החוטא הזה, אז באמת יהיה עליי להתרחק ממנו כמו מאש, כי כל מה שהוא מייצג (בלבוש, בהתנהגות וכו') הוא שלילי. הביטוי הכי מוחצן שאפשר לאיסורי תורה ודרבנן. אבל אם אני מסתכל על החילוני כעל חלק מעם ישראל. כיהודי כשר שמבטא את היחס של עם ישראל לארצו. את הקשר העמוק שלנו עם כל המדעים שיוצרים את העולם (רפואה, פילוסופיה - שגדולי החכמים עסקו בהם, ושאר כל המקצועות שמטרתן אחת - לקיים את העולם, ובסופו של דבר יהיה קיום העולם הזה במלכות שד-י במהרה בימינו!). את הדמוקרטיה שנוצרה בתורה. ועוד ועוד. אז אני חייב להגיע למסקנה ברורה - שהקיום שלו ליידי הוא נצרך עליי, וכעת כל שנותר לי הוא לנסות לקרב אותו לקב"ה, שכל הדברים השליליים שבכל זאת יש בו - יהפכו לטוב.

אני לא יודעת עד כמה.

לא יפריע לי לדבר עם בנות חילוניות ולהסתובב איתן, וכנ"ל לגבי בנים חילוניים. ברור שמבחינת צניעות ושפת דיבור זה קצת מרתיע, אבל אני חושבת שאני יכולה, אישית, להתמודד עם התופעות האלה.. זה לא שזה יהפוך ואתי לאדם רע יותר. כבר יצא לי כמה פעמים לדבר עם חבר'ה חילוניים והם אפילו התעניינו בדרך חיים שלי. בד"כ מכבדים אותי ויודעים שיש דברים שמפריעים לי, אז משתדלים לשמור על ראש (!) נקי.. ככה נראה לי, לפחות..

isilme

New member
../images/Emo205.gifלא מפריע לי בכלל.

כל עוד מכבדים אותי. בגלל זה אני לא נרתעת מללכת לבית ספר שאני (כנראה) הולכת אליו...

isilme

New member
../images/Emo205.gifהתיכון למדעים ואומנויות ירושלים.

המכונה גם בשם יאס"א (קצת כמו נאס"א...) אבל זה לא בטוח כי אין לי תשובות סופיות מהם.

isilme

New member
../images/Emo205.gif

אני אכן אהנה אם אני אעבור... ואם לא אני תקועה באולפנה ה#$%^& לנצח!!!

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

לא כ"כ נורא... על מי אני עובדת?! נורא ואיום. ואני לא היחידה שחושבת ככה אבל לי לפחות יש אלטרנטיבה!

לשעברתי

New member
ומה יהיה על החינוך הערכי והתורני שלך?

סתם לקבל את הערכים חסרי הערכים של החילונים ולוותר ככה על עולמה של תורה?

isilme

New member
../images/Emo205.gif

אתה כ"כ בטוח שהעולם החילוני הוא חסר ערכים? ומי אמר שאני מוותרת על עולמה של תורה?

לשעברתי

New member
קודם כל ודאי.

אולי לא מחוסר ערכים, אבל חסר חלק נכבד מהערכים. ע"ע כמות השימוש באלכוהול, סמים, יחס לנשים ויחס הנשים לעצמן. יחס לזקן ולנכה שלמשל עולה לאוטובוס. ועוד ועוד... ועצם זה שאת הולכת לבי"ס חילוני במקום לאולפנה - שמשלבת תורה עם עבודה, מראה שאת מוותרת במידה כלשהי על עולמה של תורה. אני באמת מקווה שאת מספיק חזקה בשביל לא להתקלקל במקום כזה. ומספיק חזקה בשביל להתחזק בלימוד תורה, בלי שיחייבו אותך לעשות בגרות בתושב"ע ובמחשבת ישראל.

ערכים...

אני לא שותה אלכוהול, לא צורך סמים, דוגל גדול בשוויון זכויות לכל אדם (גם נשים הן בני אדם...), מפנה את מקומי למי שזקוק לו באוטובוס, ועוד ועוד - וכל זה בלי להיות תלמידת אולפנה, בלי להיות דתי בכלל - האמת היא שאני אפילו הומו-תועבה היית מאמינה?

coolit

New member
../images/Emo128.gif

הערכים של התורה הם לא רק ולא בעיקר ערכים של בן אדם לחברו. הערכים של התורה זה גם לשמור שבת, לשמור כשרות, להתלבש צנוע ולהתפלל. מוסר אנושי יש כמעט בכל מקום [הבעיה היא שזה תלוי בנורמות. למשל המוסר של קניבלים אומר שמותר לאכול בני אדם, ובעצם מי אני, בתור אדם חילוני, שאגיד לו שאסור? הרי המוסר שלי אומר שמותר לאכול חיות, אז מי אמר בעצם שזה שונה? ופה נכנסת הנקודה של התורה. יש לנו בדיוק מה אסור ומה מותר, ולכן נוכל להגיד: לאכול חיות מסוימות מותר, אך לאכול חזיר וחיות אחרות או בני אדם- אסור. מי אמר? התורה! לא אני מחליט לעצמי, אלא יש לי בדיוק מערכת ערכים של מה אסור ומה מותר, וכמובן אני מאמין שמערכת זו היא האמת המוחלטת.] לעומת זאת ערכים של בן אדם למקום יש רק בתורה מן הסתם... ומזה חבל להתרחק. כדאי לך, בחורה יקרה שלומדת בבי"ס לאומנות, לקבוע עתים לתורה, כי זה דבר שהוא חובה למי שלא נמצא במסגרת תורנית.. ב"הצלחה לך!

למעלה