שאלה

LightbuIb sun

New member
שאלה

קודם כל, נעים לראות שיש פורום כזה.... אני נעם, ביום ראשון אני נגש לבגרות הראשונה שלי (אי פעם), יחידה אחת בערבית. <כיתה י'..> רציתי לדעת אם אני יכול שיהיה לי בתוך המילון פתק שיהיו כתובים בו כל הבניינים בערבית, והאם אני יכול לכתוב על המילון את סדר הא-ב בערבית? בנוסף רציתי לשאול מה דעתכם על מילון פרולוג, קניתי אותו רק היום לאחר שמילון "שרוני" שלי ממש לא מוצא חן בעייני, זו המהדורה הישנה שלו, והפונט כמעט בלתי ניתן לקריאה.

you make me feel sooooo loooooow

ובכן. אין מניעה שתכתוב את סדר הא"ב, ברוב המילונים הוא גם כתוב, או שתשים מדבקות כאלה בעמוד שבו מתחילה האות ושלל שטויות. לגבי פתק עם הבניינים אתה ממש לא יכול, זו בעצם העתקה, כיוון שבבגרותא תה נדרשש לנתח פעלים עפ"י הבניינים הללו. אתה לא צריך לזכור את השמות שלהם, מספיק לכתוב רק את מספר הבניין, אבל פתק כזה ממש לא אפשרי כי זה בעצם נותן לך את כל התשובה. המון בהצלחה

LightbuIb sun

New member
וואו באמת?

אוקי די ביאסת לגבי הקטע של הבניינים, כי, אני יודע שזה דבילי...אבל אני לא מצליח לזכור את כולם בע"פ, וגם אם כן- אני לא זוכר את הסדר ואת המספרים שלהם. אצטרך לעבוד על זה קשה... תודה רבה, גל. (את זוכרת אותי מהיהודים..לא?)

LightbuIb sun

New member
אה ועוד משהו חשוב.

יש לי את המילון בהוצאת פרולוג, שהוא משולב- גם עברי-ערבי, וגם ערבי עברי. הייתכן שזה לא מותר לשימוש בבגרות? אני צריך לציין שגם יש לי בחלק מהמילים את צורת הנקבה שלהם...(שאולי גם את זה אסור). חשבתי שכתוב על הטפסים עצמם : "חומר עזר לבחינה: מילון מכל סוג שהוא", ואני מקווה שזה באמת ככה.

למעלה