שאלה

lolo bear

New member
שאלה

אמ... אז ככה קודם כל היי! אני חדשה פה.... אני שומעת EvanesceNce, Simple Plan, tokiohotel ועד כל מיני.... ורציתי לדעת אם יש לכם להקה להמליץ לי... אני אשמח נורא תודה!

מורנא007

New member
ברוכה הבאה לפורום

מקום נחמד להכיר מהו רוק מתקדם (אם כי צריך לקחת את הכתוב שם בעירבון מוגבל), לשמוע דוגמאות ולהוריד באופן חוקי שירים הוא באתר הבא: http://www.mitkadem.co.il/ שבת שלום

מורנא007

New member
בעצם

גם כאן בפורום, במדור המאמרים יש לא מעט מידע, שנוסף עם הזמן.

FunkyMonk

New member
אממ תראי...

רוק מתקדם זה לא רוק כבד, אלא רוק מתקדם, פרוגרסיב, ז'אנר שונה לחלוטין.

RamiSun

New member
לא אגעת למקום הנכון כנראה אבל...

אפשר להמליץ לך אולי על פרוגרסיב מטאל? Dream Theatre Symphony X Pain Of Salvation אם את לא מכירה אותן, לכי על זה. בעיקר על הראשונה.....

B a z a

New member
גם אני הספקתי ../images/Emo13.gif

יש בו קטעים טובים... אבל יותר מדי קיטש... בכל מקרה אני צריך יותר האזנות בשביל להחליט. בכל, בכל הפרוג (בעיקר פרוג-מטאל) העכשווי, אני לא מצאתי יותר מדי אלבומים טובים, חוץ מ"תמונות מזכרון" של דרים, "סטיל לייף" של אופת' ו- Agalloch - The Mantle. אני לא יודע אם הבעייה היא שלא הקשבתי מספיק או שבאמת אין ללהקות בתחום הרבה מה להציע. אני מדבר על דרים, פורקופיין טרי, טול, פיין אוף סלביישן, ריברסייד, איירון, ועוד. רק מאופת' יש לי עוד תקווה שהם יכולים לעשות משהו טוב, כי היו כמה שירים די טובים באלבום האחרון שלהם, במיוחד השיר הראשון, Ghost of perdition, שאני הולך לשמוע אותו עכשיו בדרך לעבודה.

Apoca1ypse

New member
Prophets of war

מיוז לפנים!!!!!! ועזוב שטויות זה קצת ברור ש Ministry השיר הכי טוב. טיפה קיטשי אבל כל כך יפה, במיוחד הפזמון וההתחלה בזמן האחרון התחלתי די לחרוש על אופת', בלאקווטר זה האלבום הכי טוב שלהם ולעומתו סטיל לייף נראה כמו איזה סמרטוט שיש גוסט רווריז אפילו עדיף, Grand conjuration שיר חזק בטירוף אבל הראשון GoP הוא כנראה השיר הכי טוב של אופת' לתאריך זה אה ואם כבר, במקום שני אצלי נמצא Deliverance... פשוט אדיר

B a z a

New member
לא מכיר את מיוז

אין לי מושג מה קורה במוזיקה המודרנית, גם את Kid A לא שמעתי. אבל הבנתי שגם באלבום הקודם היו השפעות של מיוז. לגבי האלבום של דרים... לא יודע, הוא בסדר, אבל אחרי 5-6 האזנות הוא לא נשמע לי מדהים. אבל עדיין יפה שדרים יכולים לעשות אלבום כזה אחרי 21 שנות פעילות, כשהם כבר בני 40 (רודס בכלל בן 50), אין כמעט להקות שהיו מסוגלות לזה. לגבי אופת' - בהתחלה לא רציתי לתת להם סיכוי, חשבתי שהם סתם להקת דת' מטאל, הורדתי את "Still life" (בגלל שהוא היה הראשון בדירוג של אלבומי אופת' בפרוגארכיבז). לא אהבתי את מה ששמעתי, ומחקתי את האלבום. למזלי לפני זה הספקתי לצרוב אותו, שמעתי אותו אחרי זמן מסוים, והתאהבתי. אלבום ענק, לדעתי, כל 7 השירים טובים עד מצוינים (במיוחד השני), ואהבתי גם את הקונספט, אפילו שהוא לא מקורי במיוחד. יש לי עכשיו את הדיסק המקורי, וגם קניתי את Ghost reveries לא מזמן. אני כ"כ מצטער שלא הלכתי להופעה שלהם לפני שנה, "Ghost of perdition" היה השיר הראשון שהם ניגנו, הייתי משתגע שם. אני מקווה שהעזיבה של לופז התותח לא תפגע בלהקה, קראתי את מה שמייקל אקרפלת' מתכנן לאלבום הבא, זה נשמע טוב, במיוחד הקאבר לשיר של ניק דרייק... את Blackwater park לא אהבתי, אבל שמעתי אותו רק פעמיים, אז הוא לא הספיק "לשקוע" אצלי. את Deliverance לא שמעתי. חוץ מזה, אפשר להגיד שאני נמצא ב"משבר מוזיקלי" בתקופה האחרונה. הרצון לחקור אלבומי פרוג פחות ידועים משנות ה-70 נעלם אצלי לחלוטין, הייתי לא מזמן בתו השמיני וקניתי כמה דיסקים, סתם, בגלל ההרגל, בקושי שמעתי אותם ואני לא רוצה לשמוע אותם, למרות שהם בטח לא רעים. שמעתי קצת פרוג מטאל בתקופה האחרונה, אבל אין שם יותר מדי דברים טובים. אז אני לא ממש יודע לאן להמשיך מכאן, אין לי עוד את הרצון לחקור מוזיקה חדשה. מה שבטוח, אני לעולם לא אקנה עוד דיסק בלי ששמעתי אותו ואהבתי אותו לפני זה.

RamiSun

New member
אופת מעולים

אבל לי יש בעיה עם הגראולינג, לכן אני כמעט ולא נוהג להקשיב להם.... אבל מוזיקאלית, אין ספק שהם מליגת העל.

kurush

New member
אולי זה השלב לחקור

דברים קצת יותר אקסצנטריים ניסית את Sleepytime Gorilla Museum? או פרויקט מטאל-פרוג-דת'-ווטאבר בשם Subterranean Masquerade?

B a z a

New member
מכיר

שמעתי את האלבום השני שלהם, הוא לא הכי קל לעיכול, צריך לשמוע עוד כמה פעמים בשביל להבין. שמעתי גם שממש עכשיו יצא להם אלבום שלישי. עוד להקה בסגנון הזה ששמעתי עליה היא Kayo dot שאלבומה השני נבחר לאלבום השנה של שנת 2006 ע"י צוות פרוגארכיבז (למרות שהציונים שהאלבום מקבל לא גבוהים), אבל האלבום הזה הוא מעבר ליכולת ההבנה שלי כרגע, בגלל זה גם הרבה אנשים נתנו לו ציון נמוך - כי האלבום כ"כ קשה לשמיעה.

Apoca1ypse

New member
אז תכיר את מיוז

Origin of symmetry אחד האלבומים הכי אהובים עלי, מאט בלאמי הוא מוזיקאי ע-נ-ק שנמצא בשיאו, חבל פשוט לא לשמוע אותם, את הגיטריסט הוירטואוזי והפסנתרן האדיר הזה, וכן גם בתור סולן לא חסר לו... בטור הבא 99% שהם באים לארץ, אינשאללה אקסרנוט (המתופף החדש של אופת') לא רע בכלל אבל יש דברים שקשה לחקות כמו ההשפעות הלטיניות בתיפוף של לופז, באמת חבל שהוא עזב ודי......די לזרוע מלח על הפצעים, הלוואי ויכולתי להחזיר את הזמן אחורה חבל שפסלתי אותם רק בגלל איזה קאבר גרוע ורושם חרא על להקות דת' שעדיין אני מחשיב כ...צואה

למעלה