שאלה

amithasson

New member
שאלה

אני לומד סולמות מהאינטרנט... ועכשיו אני רואה שהסולם המזור -למשל דו מזור הוא בדיוק אותו הדבר כמו המינור רק 3 סריגים אחורה זה הגיוני? מישהו מכיר אתר שנותן ליקים טובים לרוק בחינם?

loomer4

New member
יש דבר שנקרא מינור מקביל

זאת אומרת שעל כל סולם מג'ורי יש סולם מינורי טון וחצי למטה (או שלושה סריגים) עם אותם צלילים בדיוק, רק שמתחילים את הסולם מצליל שונה (הטוניקה היא שונה). לדוגמא לדו מג'ור יש את אותם הצלילים בדיוק כמו ללה מינור דו מג'ור: דו רה מי פה סול לה סי לה מינור: לה סי דו רה מי פה סול אם ניקח את הדוגמא שלך (דו מג'ור, דו מינור), זה נכון בצורה מסויימת, אך לא מדוייק! מי במול הוא המג'ור המקביל לדו מינור, כך שיש להם אותם צלילים, אך הטוניקה היא מי במול, הסולם נקרא מי במול, ושלושה סריגים למטה ממי במול זהו דו מג'ור.

Y036

New member
אחי לאן הגענו שאני מתקן אותך..../images/Emo3.gif

קודם כל לה מינור ודו מז'ור הם סולמות יחסיים (realtive), איתי יודע את זה אבל הוא התרגל ואורן מתקן אותו X: דו מז'ור ודו מינור הם סולמות מקבילים (parallel). וסולמות יחסיים נמצאים במרחק של טרצה קטנה, לא טון וחצי, ושכחתי למה

loomer4

New member
אחי עניין של כותרות ../images/Emo3.gif

המורה שלי ואיתי לימדו אותי שזה מינור מקביל, יכול להיות שאורן אמר יחסי, לא ממש זוכר. מה שחשוב זה התוכן
ולא שמעתי בחיים על זה שזה לא טון וחצי אלא טרצה קטנה כיוון שזה לא עניין של מרווחים (אם הייתי אומר נגיד סקונדה גדולה מוגדלת אז זה לא היה נכון), פשוט אמרתי כמה רחוק בטונים המינור המקביל (או היחסי, איך שתרצה
) מהמג'ור שלו. כנראה זה עוד אחד מהשטיקים של אורן

Sunshine41

New member
סלמות מקבילים!

מבחינה טונלית, לכל סולם יש לפחות עוד סולם אחד אשר זהה לו. לכל סולם מז'ורי מכיל את אותם תווים כמו הדרגה השישית שלו בצורה מינורית. כל סולם מינורי מכיל את אותם תווים במתכונת מז'ורית. בקיצור, דרגה שישית בסולם דו מז'ור = מקביל מינורי. בסולם מינורי - דרגה שלישית. דוגמא: סולם דו מז'ור אינו מכיל דיאזים, כמו סולם לה מינור. לה - דרגה 6 בסולם דו מז'ור. דו - דרגה שלישית בסולם לה מינור.

Xirus

New member
טון וחצי זה קצת כבד - לא?

וחוץ מזה בפעם האחרונה שבדקתי טרצה קטנה עדיין היתה טון וחצי ... אבל לך תדע ...

יפתח מ

New member
לא נכון!!!!

טרצה קטנה זה 6 רבעי טון. בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד זה שאתם אומרים בדיוק אותו דבר רק נותנים לזה שמות אחרים. טרצה קטנה= טון וחצי ולא שום דבר אחר. סולמות יחסיים, או מקבילים, איך שתרצו לקרוא לזה: לכל סולם מז'ורי יש סולם מינורי מקביל לו הנמצא טון וחצי מתחתיו (דוגמא: דו מז'ור- לה מינור, רה מז'ור- סי מינור וכך הלאה), לשני הסולמות המקבילים יש את אותם סימני מפתח. למשל: לה מז'ור: לה, סי, דו דיאז, רה, מי, פה דיאז, סול דיאז, לה. על מנת למצוא את המינור המקביל אנחנו מורידים טרצה קטנה מלה, ומגיעים לצליל פה דיאז. כאשר אנחנו בונים סולם מינורי מהצליל פה דיאז אנחנו מגלים כי יש לנו אותם סימני מפתח כמו בלה מז'ור: פה דיאז מינור: פה דיאז, סול דיאז, לה, סי, דו דיאז, רה, מי, פה דיאז.

Xirus

New member
אתה מתפרץ לדלת פתוחה...

אבל אם זה עושה לך טוב ... מי אני ...

Y036

New member
אבל יש מקרים שלא, מבחינת המרווח.

אני כבר לא זוכר למה כי רק עכשיו חזרתי הביתה ואני ממש עייף, במינור הרמוני, המרווח בין ה-b6 ל-7, הוא סקונדה מוגדלת. ובטח יש לי עוד דוגמה אני יודע מתי שאני אזכר אני אסביר לך למה

למעלה