שאלה

eran1116

New member
שאלה

איזה מקצועות לדעתכם לומדים בדורמשטרנג? זאת אומרת מה כוללות אומנויות האופל?

The T Shirt

New member
לא כל מה ששחור הוא רע

אני לא אכנס לכל התאוריות שלי בנוגע לפער בין אומניות האופל ואומניות האור כרגע, כי 'מלאך שחור' התחיל לפני כמה דקות.. אולי יותר מאוחר. בכל מקרה, אומניות האופל לא כוללות רק קסמים מרושעים, ואין טעם להאמין שכל מי שמשתמש בהן הוא קוסם רשע (כמו שוולדמורט אומר, וצודק - למרות שהוא מטורף ורשע באמת) אומניות האופל כוללות בעיקר קללות יותר מסוכנות, יותר ביזאריות, ויותר כואבות. הן מכילות, כמובן, את 3 הקללות שהן עליהן מחילה, אבל גם קללות וכשפים אחרים, חלקן קשות כמו קללות ולחשים לעינוי, לשריפה של האיברים הפנימיים של אדם, לפגיעות ופצועות חמורות, ובטח יש גם אחת שמסרסת. חלקן יותר קלות, כמו קללות וכישופים חותכים, מפוצצים, אחת שמקבילה לקללת ה-Bludgegoing (שמדמה מכת אלה) וכדומה. שים לב שאני לא מביא את זה ממידע קאנוני, כי אין מידע קאנוני בנושא, אבל אחרי כל השוטטות בפורומים וקהילות הארי פוטר, וקריאה של מאות פאנפיקים - הגעתי למסקנות שלי ולנקודת המבט שלי בנוגע לעולם של רולינג. יש סיכוי שאני אכתוב בהזדמנות צאצר בנושא אומניות האופל, נשמע נושא מעניין לבזבז עליו 700 מילה.

ToryMaster

New member
רק 700?

אני מסכימה, אגב. זה ללמוד את אמנויות האופל כמו שקודם "אפל" ילמד אותן, אבל לקסמים עצמם אין "דעה" או "נאמנות" לאור לאופל, זו בחירה של קודם איך להשתמש בהם.

LiRs Lullaby

New member
האמת, אני דווקא תהיתי בקשר למשהו אחר

איך לעזאזל פותחים בית ספר שהמהות שלו היא אמנויות האופל?? כלומר, באים לשם ילדים ובגילאי 11-17 מלמדים אותם איך להרוג, להכאיב, ולקלל. זה נמצא בערך בתחתית הרשימה של "דברים שהייתי שולחת את הילד שלי ללמוד". אם היה לי אחד כזה, כה?
למה לא עושים את הבית ספר בתור מכללה? לגיל שהם קצת יותר בוגרים ואחראים+מבחני קבלה? איך תוקעים קבוצה גדולה של ילדים ומלמדים אותם בעיקר על זה? אני מסכימה שבטח לא כל הילדים שם הם רעים (דוגמת קרום, שדווקא נראה לי כזה מתוק בקטע הזה שהוא קינא בהארי על זה שהוא מדבר עם הרמיוני יותר מדי, איזה פשוש
) אבל בטח הרוב שם מתחילים לחשוב שיש להם כל כך הרבה כח שהם לא בדיוק משתמשים בו להצלת העולם.... הרי בהוגוורטס בכלל לא מלמדים על נושאים כאלה ועדיין יש מספיק קללות שאנשים מטילים אחד על השני (בעיקר לפני משחקי קווידיץ'). האם יש להם גם שיעורי הסברה על לקיחת אחריות, השלכות וכו'? זה ממש מוזר לפי דעתי....

The T Shirt

New member
אומניות האופל זה רק מקצוע אחד

מלמדים אותם שם הרבה דברים, ובין היתר, גם את אומניות האופל. אני בטוח שהמשמעת בדורמשטרנג הרבה יותר קפדנית (אפשר לראות את זה לפי הכניסה שלהם להוגוורטס ב'גביע האש') ויש שם גישה כמעט צבאית בנוגע לחינוך הילדים. הם כנראה מאמינים שצריך להפוך את התלמידים לגברים (או נשים קשוחות..) מהר, וללמד אותם הכל על הכל בלי דעות קדומות בנוגע לסוגים מסוימים של קסם. הם לומדים, כנראה, שיקויים, שינוי צורה, לחשים ואפילו התגוננות, אבל בין כל אלה, הם לומדים גם על אומניות האופל, וייתכן שגם דברים נוספים. דורשמטרנג פשוט מציע צורת חינוך אחרת, שלדעתי - היא הרבה יותר אפקטיבית, אם כי לא נעימה (כנראה). תסתכלו לרגע על החינוך שמקבל הקוסם הממוצע בהוגוורטס - 7 שנים של לימודים, וכשהקוסם הממוצע יוצא משם, הידע שלו שואף לאפס. מרבית הקוסמים הבוגרים בקושי יודעים להטיל לחש שיתוק או רדוקטו (חיתוך) פשוטים, ורוב הקוסמים שסיימו את לימודיהם פשוט מתברגים בתפקידים במשרד הקסמים שכוללים מילוי ניירת, או פותחים עסק כלשהו - בכל מקרה, התפקיד שלהם אינו דורש שימוש בקסם בקושי. וככה מגיעים למצב שבו 5 אוכלי מוות מפחידים בקלות 50 אזרחים תמימים, שלא יודעים להשתמש בשום כישוף או לחש התקפי.

Gummy Bears

New member
לעומת דורשמטרנג,

שם המצב הרבה יותר טוב. הקוסם הממוצע יוצא משם כסדיסט קטן שיודע לכרות לאנשים ידיים ולשרוף את הכליות שלהם, שיודע כשפי עינויים ושיקויים שבטח מטריפים עליהם את דעתם, שיודע להשתמש ברדוקטו לא לצורך חיתוך סלט (כמו שהקוסם הממוצע בהוג "לא יודע") אלא לצורך חיתוך אצבעות או משהו, ובכלל, הוא גדל בבי"ס שדוגל במשמעת צבאית והפיכתו לגבר קשוח בלי שום קשר או רצון לדעותיו או רצונותיו. המצב שם באמת הרבה יותר טוב. ורק לצורך הבהרה - אני בהחלט חושבת שקוסמים מאוד מוכשרים יצאו מהוג.

The T Shirt

New member
דורמשטרנג לא כל כך אכזרי

הוא מציע מערכת לימודים יותר מקיפה => הוא בצפר יותר טוב. כמובן שאני לא הייתי רוצה ללמוד בבצפר שכזה, מי יודע איזה יצורים יש שם. אני מעדיף את הערסים והערסים-וואנבי.

אבל בהוגוורטס לומדים לאהוב! |דמבלדור|

סתם. אבל עובדה שטום רידל אוהב את הוגוורטס. הוגוורטס מתאימה לכל מיני סוגים של אנשים, לבתים. היא נותנת לאנשים לבחור את הכיוון שלהם. לא נראה לי שהעובדה שרב הקוסמים לא מוכשרים במיוחד קשורה לבתי הספר. נדמה לי שזו יכולת שנולדים אותי, כמו שאי אפשר ללמד סקיב להיות קוסם. ככה אי אפשר ללמד קוסם בינוני להיות קוסם גדול. זה קשור גם לאינטלגנציה אני חושבת (אולי רגשית? לא יודעת). בגלל זה נורא עיצבן אותי בספר השישי בפרק "המערה" - שדמבלדור ידע לעשות כל מיני דברים מגניבים ולא לימד את הארי כלום. הארי בקושי ידע לעשות לומוס.
איזה אפס.

ToryMaster

New member
אני לא חושבת שזה בדיוק ככה

אומנם אומרים ששמים שם יותר דגש על אמנויות האופל, אבל זה לאו דווקא אומר שזה כל מה שזה סובב סביבו, לדעתי זה רק מעיד על כך שדורמשטנג מעמיק יותר בתחום, זה הכל.

The T Shirt

New member
הוא גדל בבית יתומים מוגלגי...

הוא לא ידע שום דבר על בתי ספר לקוסמות, כך שאין סיכוי שהוא שמע בכלל על דורמשטרנג. למה הוא לא עבר באמצע? אני משער שהוגוורטס היה מקום מאוד נוח בשבילו, למה לעזוב מקום שבו כולם מאמינים שאתה ילד טוב ותמים ומפלים אותך לטובה?

וואלה. ../images/Emo45.gifאבל...

הרי הוא רצה ללמד DADA - כדי לצרף לשורותיו תלמידים... אז למה הוא לא הלך לא הלך לדורמשטרנג כדי לבקש שם ללמד?

DearPrudence

New member
אממ נראה לי../images/Emo41.gif

במשך 7 שנות לימודיו הוא כבר למד והכיר את הוגוורטס כ"כ טוב, שלא הייתה לו סיבה לעבור. זאת אומרת, הוגוורטס הייתה מספקת אותו טוב מאוד, והוא בטח כבר בחר איזה חפץ להפוך להורקרוקס ותכנן כבר את כל שלביו, בהוגוורטס. בנוסף, אז לא היה כ"כ קשר בין הוגוורטס לדורמשטרנג, כמו שאנחנו קראנו. אז לא היה את "טורניר הקוסמים המשולש".

ToryMaster

New member
זה היה חלק מהעניין

הוא רצה חפצים מכל אחד מהמייסדים, מה יש לו לחפש בדורמשטנג? הוא לא רצה ללמד כדי לצרף תלמידים, הוא רצה ללמד כדי להיות בהוגוורטס ולהמשיך את "מפעל חייו", לפי מה שדמבלדור אומר.

The T Shirt

New member
הוגוורטס הוא המקום היחידי שהוא הרגיש בו בבית

טום רידל דומה מאוד להארי פוטר. לשניהם הייתה ילדות קשה, ושניהם מצאו בית רק בהוגוורטס. אני בטוח שטום היה רוצה להמשיך ללמד בהוגוורטס ולו רק בשביל להישאר בבית, ובסביבה המוכרת, למשך עוד כמה שנים. (אני מזהה פה פחד של וולדמורט מהבלתי נודע?)

ToryMaster

New member
אתה באמת שואל? ../images/Emo12.gif

טום רידל מפחד מהמוות, פחד מהמוות מייצג באופן כמעט אבסולוטי - ובהחלט בפסיכולוגיה שרולינג מציגה - את הפחד מהלא נודע.

אבל דראקו ציין במפורש שאמא שלו

שקלה לרשום אותו לדורמשטראנג או איך שלא כותבים את השם של בית הספר הזה.

למעלה