שאלה..

shir203

New member
שאלה..

X אמריקאים מעשנים X סיגרים קובניים ב-X ימים כמה סיגרים קובניים יעשנו Y אמריקאים ב-Y ימים? נראה לי שזאת שאלה ממש פשוטה ומשום מה לא עולה לי הפתרון אז אשמח לעזרתכם... ואגב... פעם ראשונה שאני רושמת פה.. אני שירלי

רק התחיל הקורס וכבר את מריצה

שאלות הספק. מבלי להכנס לנוסחאות את צריכה לדעת כמה סיגרים מעשן אמרקאי ביום אחד-וכך תוכלי לדעת כמה סיגרים מעשנים Y אמרקאים ב Y ימים על ידי הכפלה כפולה בY (כלומר הכפלה בY בריבוע). אם X אמרקאים מעשנים X סיגרים ב X ימים- אזי אמרקאי אחד מעשן סיגר אחד ב X ימים-אזי אמרקאי אחד מעשן 1 חלקי X סיגרים ביום. סך הכל יוצא ש Y אמרקאים מעשנים ב Y ימים: Y בריבוע חלקי X סיגרים. אם הכל נראה לך מסובך מדי ,עזבי את השאלה וחכי עד שילמדו אותך בעיות הספק בקורס.

shir203

New member
תודה .. :)

צודק עוד לא עשיתי בעיות הספק... אני פשוט קצת רצה עם זה הקורס קצת מתקדם לאט בשבילי (אפילו שהיה רק שיעור ראשון) והשאלה הזאת האמת באה מהסימולוציית פתיחה שלנו... פשוט לקחתי את זה קשה כי לא עמדתי עם סטופר ובחצי כמותי שלי כבר נגמר הזמן כי פשוט רק מהלחץ עברו לי 10 דקות וזה קצת הלחיץ אותי אחרי זה בשאר הנושאים (בשביל שבאנגלית יהיו לי 5 טעויות צריך המון לחץ!) קיצר יצא שקיבלתי 600+.. קצת מבאס אבל אני אלמד להתגבר על הלחץ ולעמוד בזמנים

svetaa

New member
מאוד פשוט בזכות לחמן

שיטת עז"מ עז"מ שאומרת: (כשישי לך עובדים עם הספק זהה בשני המצבים) עבודה1 עבודה2 ------- = ---------- זמן1 * מספר עובדים1 זמן2 * מספר עובדים2 כלומר בבעיה שלך: M X ----- = ------ Y*Y X*X M- זה המשתנה שאת מחפשת, פותרת משוואה פשוטה (מבודדת את M) ויוצא לך Y*Y M= -------- X

סנטה

New member
וואי את מעצבנת

בזכות לחמן,בזכות לחמן הכנת כבר מזבח ? פאתטי .

svetaa

New member
אבל מה לעשות זו האמת

אם יש לך בעיות פשוט אל תתיחסי, טוב?

Proteous11

New member
כן זאת שאלה שמופיעה קבוע בלחמן

הם נותנים אותה תמיד במבחן פתיחה ...

RYaniv

New member
גם לי זכורה השאלה הספציפית הזאת

מהמבחן פתיחה. שיגע אותי שלא היה לי מושג מה לעשות שם בכלל.

shir203

New member
כן גם אני בלחמן

וגם לי זה היה בסימולציית פתיחה... אז זאת די הסיבה שהרצתי את השאלה, כי את רוב הטעויות שלי כבר תחקרתי

t0mer

New member
לא הבנתי את ההסבר...

למה זה לא Y סיגרים? אם אפשר הסבר בשיטה הרגילה של עבודה=הספק*זמן

זה יותר פשוט ככה,

אבל אם אתה מתעקש, אפשר גם בנוסחה של ההספק: ההספק של X אמריקאים הוא X סיגרים בX ימים (X/X=1), בגלל שמדובר בהספק של X אמריקאים ואנחנו מעוניים בהספק של אמריקאי אחד, אז צריך לחלק את ההספק הקודם במספר באמריקאים (X) שזה יוצא 1 חלקי X. עכשיו שיש לנו את ההספק של אמריקאי אחד אנחנו יכולים לענות על השאלה, שואלים אותנו לגבי עבודה, לכן הנוסחה המתאימה היא הספק*זמן, בגלל שמדובר במספר אמריקאים (Y) נצטרך להכפיל את ההספק שלנו במספר האמריקאים: Y/X ולהציב בנוסחה: זמן * הספק = עבודה Y/X * Y = עבודה Y²/X

t0mer

New member
תודה רבה!

אני מעדיף לא להישתמש בטריקים בשלב הזה של הלימוד(אני רק בהתחלה) אני חושב שטריקים מועילים למי שיודע את החומר ממש טוב, כי זה לפעמים יכול לבלבל בשלב יותר מאוחר אני אלמד טריקים

johngalt2

New member
משהו לא מובן לי...

אם "X אמריקאים מעשנים X סיגרים קובניים ב-X ימים", אז x יכול להיות שווה רק 1, לא? אם כך התשובה היא פשוט y^2. לא??

לא

לדוגמה: אם אמריקאי מעשן חצי סיגר ביום. ביומיים הוא יעשן סיגר אחד. שני אמריקאים יעשנו פי 2 (שני סיגרים) 2 אמריקאים, 2 סיגרים ב2 ימים. אתה יכול לעשות את זה עם כל מספר.

johngalt2

New member
לדעתי לא...

ההספק נתון ע"י הנוסחה: x^2=x הפתרון היחיד שלה חוץ מ- 0 הוא 1. במילים: אם אמריקאי אחד מעשן סיגריה אחת ביום, שני אמריקאם מעשנים 4 סיגריות ביומיים, ואז המשוואה לא נכונה.

למעלה