שאלה..

amitzangi

New member
שאלה..

יש לי במגבר AVT100 כפתור של Effects Loop )mix והוא לא עושה כלום שאני מרים ומוריד אותו..... בשביל מה זה?

khammel

New member
שולט על היחס בין סיגנל ה-FX ל-DRY

כשהמיקס על 0 תקבל רק את הצליל "הרגיל" שמגיע מהגיטרה דרך המגבר. ככל שתפתח את המיקס, תקבל פנימה את הצליל העיקרי שלך בתוספת (ברמה שכיוונת במיקס) עיבוד דרך האפקטס לופ. נניח חיברת שם קורוס, אז המיקס שולט על הערבוב של הקורוס לתוך הסאונד שלך.
When an effects unit is hooked-up to the aforementioned FX loop, this control adjusts the FX Mix for all three channels. Turning it clockwise increases the amount of effect you hear - from ‘dry’ (0) to ‘wet’ (10). Please note that the FX mix on your external processor should be set to maximum (i.e. ‘wet’).​
מתוך חוברת ההפעלה: http://www.marshallamps.com/downloads/files/AVT100%20hbk.pdf

Sham 69

New member
אבל אתה יכול לשלוט בערבוב של הקורוס

שלך דרך הפדאל עצמו, לא?

khammel

New member
כן ולא

לפי מה שכתוב (יש לי מארשל ישן יותר, אבל אני מנחשת שזה עובד אותו הדבר כמו אצלי), באפקטס לופ, צריך לתת מקסימום סיגנל ואז לשלוט מהמגבר. אם תשים את הקורוס בחזית, לפני העיבוד של המגבר, אז אתה צריך לשלוט בעצמך. אם מאחורה, בFX, אז עדיף לשלוט מהמגבר. זה פשוט יישמע יותר נכון ומלא. ברור שאפשר לשלוט בעצמך בקורוס שמחובר לאפקטס לופ, אבל אז יוצא שאתה מנחית את הווליום פעמיים. יש אפקטים שבהם זה יעבוד בסדר גמור ויש אפקטים שבהם זה יגמור על הסאונד. כל מקרה לגופו. אין דין מולטי כדין פדאל בודד ואין דין פדאל אחד כדין פדאל אחר. צריך לעבוד עם האזניים ולזכור שבדר"כ החברה שייצרה את המגבר לא ממליצה סתם לגבי איך כדאי לתפעל אותו.

Mr MAG

New member
אם זה רק קורוס אחד, אז כן.

אבל נניח שיש לך בלופ סדרה של 6 אפקטים, אתה צריך לכוון אותם קודם כל ביחס לעצמם ואז לכוון את המיקס ביחס לצליל הסופי... שם זה בא לידי ביטוי. אתה מכוון את הפדאלים בלופ ביחס לעצמם, במצב FULL WET, דרך הפדאלים ככה שהם מאוזנים ונותנים לך את הצליל שאתה רוצה... ואז בעזרת ה WET\DRY של המגבר אתה מכוון את היחס בין צליל יבש לבין מעובד.

amitzangi

New member
לא זה פשוט לא עושה כלום

כשאני מזיז אותו אני מכוון אפקט כלשהו וזה לא משנה בצליל...

amitzangi

New member
תראה

זה התמונה - http://www.hudobne-nastroje.sk/img_products/AVT100.jpg וליד המאסטר ווליום יש את האקפטס לופ וזה לא משםיע על כלום

Kfitzi

New member
אתם מדברים על דברים שונים

אתה מדבר על אפקטים הבנויים בתוך המגבר והם לא מושפעים מהאפקט לופ. אם תחבר פדאל אפקט בצורה כזאת - מאחורי המגבר יש יציאת "SEND" משם תוציא כבל ותחבר לאינפוט של הפדאל, את האווטפוט של הפדאל תחבר לכניסת ה"RETURN" שנמצאת גם כן מאחורה. אז האפקט לופ ישפיע ויקבע כמה מהאפקט אתה שומע. דיי פשוט. זה לא משפיע על אפקטים שבנויים בתוך המגבר רק על אפקטים חיצוניים.

amitzangi

New member
רק רגע

לחבר את האפקט גם תאינפוט שלו וגם תאוטפוט למגבר מאחורה? לסנד ולרטורן?

khammel

New member
כן

יש לך במגבר שני כפתורי מיקס DFX -- שולט על האפקטים המובנים בתוך המגבר. FX - שולט על האפקטים שאתה משרשר מאחורה. כלומר חבר את הסנד של המגבר לאינפוט של האפקט וחבר את האאוט של האפקט לריטרן של המגבר. כוון את האפקט למקסימום אאוטפוט ואז תשחק עם המיקס במגבר.

amitzangi

New member
זה מדובר על אפקטים כמו קורוס ודיליי?

או שאפר גם מטאל זון וכאלה? ובמה זה בדיוק עוזר..?

למעלה