שאלה

מאיושSP

New member
שאלה

היי, אני מנגנת כמה חודשים ורציתי להתחיל ללמוד גם גיטרה חשמלית. השאלה היא כזאת.. האם כדאי לקנות גיטרה לא יותר מדי יקרה, שטובה למתחילים בחשמלית.. או שעדיף כבר לקנות גיטרה שאמנם יותר יקרה אבל תהיה שימושית להרבה זמן גם אחרי שאני אתקדם הרבה בחשמלית.. ראיתי הרבה כאן שרוצים לקנות גיטרה בתקציב מסוים, אבל מה הטעם אם מתישהו אני אצטרך להחליף אותה ואז לעשות עוד קניה? לא כדאי לקנות אחת וזהו? ואם כבר, אז אשמח לשמוע המלצות על גיטרות חשמליות (בנוגע למה שכל אחד חושב - למתחילים או לא) תודה :)

Mr MAG

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו.

אם תיכנסי עמוק יותר לתחום הנגינה, ואולי אפילו יספיק שיטוט קצר כאן בפורום, תביני שלמרות שהשאלה שלך הגיונית ועניינית... אי אפשר ממש לענות עליה. והסיבה היא פשוטה - כלי הנגינה הוא לא השקעה לחיים. אם, נניח, כל הגיטרות היו נגישות לנו מבחינה כלכלית וודאי שהיינו קונים, כל אחד ואחד פה, את כל הגיטרות שבעולם. לכל גיטרה איכויות שונות, צליל שונה, היא תספק צרכים אחדים ותתקשה לספק אחרים. אי אפשר, לצערנו או לשמחתנו לקנות גיטרה אחת וזהו. תיקני היום גיטרה, לא משנה אם היא באלף שקל או ב10 אלף וכבר מחר את עלולה לנגן על גיטרה אחרת שתכבוש אותך, תמשוך אותך ותרגישי ש"אני חייבת אותה !". בגלל זה לרוב האנשים שממשיכים ומתמידים בנגינה יש יותר מכלי אחד בבית והם ממשיכים לקנות, למכור, להחליף, לשפר... זה אינסופי. כשכל זאת נאמר, עליך להבין שהשימושיות של גיטרה לא נקבעת ע"י המחיר שלה. כל גיטרה סבירה היא שימושית השאלה היא רק אם היא טובה לך. אמנם במכירה של הכלי הנוכחי וקניה של חדש את "מפסידה" כסף אבל את מרוויחה שיפור, התאמה טובה יותר לטעם שלך, ככה שאין מה לעשות - כשעשכשיו תלכי לחנות ותקני את הגיטרה X עליך לקחת בחשבון שרוב הסיכויים בעוד זמן מה תרצי גיטרה שונה ותשאפי להשיג אותה. וזה טוב שיש למה לשאוף, להחליף כלי נגינה זה ממש לא בזבוז. על סמך מה שאמרתי עכשיו ועל סמך נסיון אגיד לך שהדרך הטובה ביותר להתחיל על כלי נגינה חדש, להלן גיטרה חשמלית, היא למצוא פשרה. מחד גיסא, את רוצה למצוא גיטרה כמה שיותר זולה ופשוטה, כך שא' כל ישאר כסף לשדרוגים, תוספות או אפילו גיטרה נוספת בעתיד. ב' כל, עדיין לא פיתחת טעם ספציפי בגיטרות ולכן לא כדאי להשקיע הרבה בכלי כשיש סבירות כה גבוה שתרצי ללכת בכיוון שונה לחלוטין ממש בקרוב. מאידך גיסא, רצוי לקנות כלי שיהיה אמין ולא יגביל אותך טכנית. או במילים אחרות, גיטרה שלא תתבאסי לנגן עליה, משמע שתהיה לה איכות סבירה ושיהיה לך נוח ונעים לנגן עליה. למצוא פשרה כזו - דורש איזון מסוים, זה דורש הרבה רצון להשיג את הטוב ביותר בשבילך - בכך שתלכי לחנויות, תתנסי, תתייעצי, תשאלי ותתני לידיים ולאוזניים (ואפילו לעיניים אם צריך) להחליט ולא להגיון הקשה.

מאיושSP

New member
תודה רבה,

כאן בדיוק הבעיה שלי. שאני משוטטת כאן בפורום ורואה את כל הידע הענקי של אנשים כאן בסוגי גיטרות שונים וכו', ואני פשוט לא יודעת מה כדאי מרוב כל כך הרבה אפשרויות. או למשל אני רואה ב'יד 2' המון הצעות מאוד זולות וטובות אך כשאני חושבת על זה, סביר להניח שיש סיבה שבגללה המחיר כל כך זול אז אולי זה בעצם לא כדאי. בכל מקרה, עזרת מאוד ואני חושבת שאלך לחנויות ואתרשם מגיטרות שונות.. ונראה לי שאקנה גיטרה במחיר סביר כדי שכמו שאמרת, אוכל להתקדם בעוד אחת בעתיד. תודה!

RoieL

New member
לפעמים יש דילים

שווה לך להתקשר למוכר ולשאול את כל מה שאת רוצה לדעת.

eVeR WiSH

New member
הלואי ואני היתי חושב ככה בהתחלה

תראי...בדרך כלל שכל אחד מתחיל הוא נרגש ורוצה לקנות את הדבר הראשון שהוא רואה רק "שיהיה" אבל אחרי כמה חודשים הוא מבין איזה טעות נוראית הוא עשה ומתחרט על זה. כך גם אני עשיתי וקניתי גיטרה מעפנה ומגבר חרא על ההתחלה ואחרי כמה חודשים לא יכולתי לנגן כי ה פשוט הוציא את החשק מהכל. אז כדאי שתחסכי עוד קצת/הרבה כסף ותקני משהו שהרבה ממליצים עליו לא בתור "גיטרה טובה להתחלה" אלא גיטרה "טובה" אותו דבר גם לגבי מגבר ... הרבה ממליצים על fender stratocaster המקסיקנית ואומרים שהיא גיטרה שנותנת מה שצריך גם להתחלה וגם לתמיד אז אני פשוט אומר אל תמהרי לקנות!תקחי מישהו שמבין בגיטרות וידע להגין לך מה כדאי ומה מתאים יום טוב :)

מאיושSP

New member
צודק,

זאת בדיוק ההתלבטות שלי. אני לא מכירה אף אחד שיודע להגיד לי בבירור איזו גיטרה ומגבר לקנות. (ובנוגע למגברים אני לא יודעת כלום כך שאין לי מושג מה זה אומר) המורה שלי בטח ימליץ לי על משהו מסוים, אך אז אני אשאל נגיד פה בפורום וכל אחד ימליץ על משהו אחר. בכל מקרה, תודה :] יום טוב.

The Walrus

New member
תשובה..

אין גיטרה אחת הכי טובה. אם הייתה כזאת, היה הגיוני לקנות אותה בהתחלה ולהנות ממנה הרבה שנים, במקום לקנות אותה עוד הרבה שנים, אבל יש עשרות סוגי גיטרות, כל אחת מעולה, אבל כל אחת שונה ולסגנון אחר. עכשיו, כאשר השמיעה המוזיקלית שלך עדיין בחיתוליה ואת לא יודעת לנגן על חשמלית (מה שאומר שתתקשי לדעת איזה גיטרות נוחות יותר ואיזה לא), לא תוכלי לזהות את גיטרת חלומותייך; יכול להיות שתקני גיטרה "נחשבת" כמו פנדר סטראטוקסטר, וים אחד יצא לך לנגן בmusic man של חבר\ה ותחשבי "היא הרבה יותר טובה, למה לא קניתי אותה!!". מצד שני אדם אחר יגיד שפנדר הרבה יותר טוב ממיוזיקמן. זה פשוט עניין של טעם. אני ממליץ לקנות חשמלית סבירה עכשיו, ללמוד, לתרגל, ואחרי שתפתחי סגנון אישי, השמיעה תתפתח ותדעי מה הדרישות שלך מגיטרה (לדוגמה - חלק מהנגנים לא יכולים בלי גשר טרמולו וחלק לא משתמשים בו, חלק צריך 24 פרטים ולחלק מספיק 22), תצאי לקנות את גיטרת חלומותייך. בהצלחה!

מאיושSP

New member
אממ..

תודה על העזרה. אבל כמו שאתה רואה אני לא מבינה בחשמליות כלום, ככה שכל המושגים האלה לא מובנים לי. אין לי מושג מה זה גשר טרמולו ומה זה 24 פרטים. אני פשוט לא רוצה לקנות עם הכסף שחסכתי ובסוף להתאכזב.. כמובן שקודם אני צריכה לפתח טעם אישי כמו שאמרת והכל אבל אני לא רוצה לטעות בבחירה. תודה!

RoieL

New member
אז הגיע הזמן ללמוד../images/Emo13.gif

גשר טרמולו- קודם כל מה זה גשר? גשר זה "התקן" שנמצא בגוף הגיטרה ומחזיק את המיתרים, המיתרים נמתחים עד לצד השני של הגיטרה- למפתחות הכיוון, הטיונרים. גשר טרמולו הוא גשר עם ידית שמורכבת עליו, ע"י קירובה לגוף המיתרים נרפים והצליל יורד, על ידי הרחקת הידית מהגוף הצליל עולה כי המיתרים נמתחים. פרטים- שריגים. את בטח יודעת מה זה
24 פרטים = גיטרה עם צוואר ובו 24 שריגים. [בזמן האחרון ראיתי שאני טועה בחלק מההסברים, אז תקנו אותי אם אני טועה]

מאיושSP

New member
אהה

הבנתי. ידעתי בערך את כל זה פשוט לא עם המושג. בכל אופן תודה על ההסבר :]

Y036

New member
רק דבר אחד בקשר לטרמולו

הוא לא מחובר לגיטרה בכל החלקים שלו, הוא חצי צף באוויר - כדי לאפשר את המתיחה ואת ההרפייה של המיתרים. גם מה שכתבת מתאר בכלליות גשרים צפים, גם פלויד רוז.

The Walrus

New member
בדיוק בשביל זה

לא צריך לקנות גיטרה מעולה על ההתחלה... את מבינה, יש עשרות סוגי גיטרות, כל אחת שונה מהשנייה... עם הזמן מצטבר ניסיון וידע, הבנה מה צריך יותר ומה לא... תוך שנה מהיום תדעי הרבה יותר לגבי מה את רוצה מהגיטרה החלומית שלך. תוכלי לדעת מה יותר נוח לך (לדוגמה, יש גיטרות שיותר נוח בהם לנגן מהר, או למתוח חזק - אבל איך תדעי לבדוק את זה אם את עדיין לא יודעת לנגן מהר?), מה נשמע לך יותר טוב, וכו'... אם תקני גיטרה מעולה עכשיו, יכול להיות שעוד שנתיים תרגישי שטעית בבחירה... תביני פתאום שהגיטרה שלך נשמעת לא כמו שאת אוהבת, שחסר לך משהו שהיית רוצה ואין בגיטרה שלך וכו'. תקני גיטרה פשוטה וטובה, איזה קורט חמודה או משהו, תתאמני... אין צורך למהר לשום מקום.

RoieL

New member
גם אני פעלתי בגישה כזו

ייתרונות: 1. עברתי גיטרות, ומצאתי את הגיטרה עם הצליל הכי יפה ששמעתי. גיטרה שאהיה מרוצה ממנה לעוד הרבה שנים. 2. חיסכון בכסף שתוציאי על ציוד זול שתוותרי עליו בעוד כמה שנים. 3. לא אהבת את מה שקנית? גיטרות יקרות תמיד אפשר למכור מהר
חסרונות: 1. הוצאה כספית גדולה, לא כולם מרשים לעצמם. 2. הגיטרות הזולות טובות גם לנסיונות, ז"א, אם את לא יודעת לנקות גיטרה, עדיף ללמוד את זה על גיטרה ב- 800 ש"ח מאשר על גיטרה ב- 8000 ש"ח
3. נניח שקנית גיטרה יקרה ויום אחד קיבלת מפוחית אלוהית, והחלטת להפסיק וללמוד גיטרה? בגיטרות יקרות הנזק לכיס הוא יותר גדול. 4. לוקח זמן. את תנסי הרבה גיטרות, תשקלי את הקניה בכובד ראש, יהיה לך קשה לקנות בספונטניות כי החלטת שזו הגיטרה שתהיה לך עוד הרבה שנים. אני עברתי כמעט חצי שנה עד שמצאתי את הגיטרה שלי.

RoieL

New member
והמלצות

אם החלטת ללכת על גיטרה זולה- הגיטרות של Cort לא רעות לדעתי, ואם את רוצה נזק בכיס שקטן מ- 1000 שקלים חדשים, יש את הגיטרות של בודגוב. גיטרות יקרות יותר- השמיים הם הגבול. כדי שניתן הצעות יותר ממוקדות כדאי שתספרי מה את מנגנת ושומעת, מה התקציב שלך ואיזה צליל את מחפשת (שמן, עמום, בהיר, חד) וכמה תקציב יש לך למגבר (חוליה חשובה, אל תשכחי שגם מגברים יש איכותיים ויש כאלה שלא, יש מגברי מנורות ויש טרנזיסורים- סוליד סטייט. לא כל המגברים נשמעים אותו הדבר). בהצלחה

מאיושSP

New member
וואו,

יש כל כך הרבה דברים שאני לא יודעת. קודם כל, התקציב שלי (לגיטרה+מגבר) הוא 2500 פלוס מינוס. אין לי מושג לגבי הצליל שאני מחפשת כי אני לא ממש מבינה. אני אוהבת המון סוגי מוסיקה כך שאני לא רוצה לקנות גיטרה שתתאים לי רק לרוק למשל. אני אוהבת רוק (לא כבד) אבל עוד המון! לגבי המגבר, מה מומלץ? האם כדאי להשקיע הרבה במגבר? תודה רבה!

RoieL

New member
עם תקציב כזה

ודעה לא מגובשת, הייתי ממליץ לך לקנות גיטרה זולה בתור התחלה. תקפצי לכלי זמר, בודגוב, מרום או מיוזיק סנטר [ויש עכשיו מבצעים גם ברעש געש] ותנסי סוגי גיטרות. תראה צורות, צבעים, סוגי גשרים, צלילים עם אופי שונה שהגיטרות מוציאות, ותבחרי לך אחת

eVeR WiSH

New member
עכשיו שידוע התקציב!

תראי 2500 שקל צריך ללכת(לפחות לדעתי)1500 גיטרה ו1000 מגבר גיטרה ב1500 עדיף יד שניה כי אפשר להשיג עיסקה הרבה! יותר טובה ככה אבל אם יד ראשונה אז המורה צריך להיות מסוגל להשיג הנחה גם... אותו דבר לגבי מגבר וכל דבר שנראה לך נחמד קודם את מראה למישהו שמבין ז"א למורה...והוא יעזור לך כבר

מאיושSP

New member
תודה =)

יש לכם המלצות לגבי מגברים? זאת אומרת גם חברות וסוגים, גם 15 וואט או יותר וכאלה?

למעלה