שאלה

eloshi

New member
שאלה

שלום, ברשותי מספר שאלות: יש לי גיטרה אקוסטית ובעקבות כל מיני מכות שהיא קיבלה התקלף לה קצת הצבע במקומות מסויימים. שאלתי היא אם אפשר לתקן את זה איכשהו בבית או בכלי זמר? שאלה שניה- כמה אמור לעלות לי הרכבת מיתר אחד באקוסטית בחנות וכמה כל המיתרים? ושאלה אחרונה- האם יש מיתרים יותר טובים מהמיתרים שהיו על הגיטרה בזמן הקניה? אני מעוניין במיתרים עם צליל איכותי וטוב. כמה זה אמור לעלות בערך? תודה

Kfitzi

New member
לפי השאלות שלך אתה דיי חדש בתחום

ההמלצה הכי טובה שהכי תשתלם לך כלכלית - קח מורה. קודם כל, איך אתה יודע שיש לך גיטרה אקוסטית? אולי היא קלאסית? לגבי השאלות שלך : 1) תיקוני צבע, זה בד"כ מיותר מאוד - אלא אם יש לגיטרה ערך מאוד יוצא דופן או בדיוק להפך ולא אכפת לך לעשות "תיקוני" צבע עם טושים. 2) מורה היה מלמד אותך להחליף בצורה נכונה ויעילה. מעולם לא ניסיתי לקחת גיטרה להחלפת מיתרים - כולם מחליפים באופן עצמאי. זה לא תהליך מורכב בכלל, אתה יכול ללמוד בשנייה. אם בכל זאת תלך - אם יש טיפת הגינות במוכר וטיפה זמן ואין עומס - הוא יחליף לך מיתר אחד או אולי אפילו סט בחינם חינם (ז"א אתה קונה את המיתרים, ההתקנה בחינם)... מאחר והגינות זה לא בדיוק מתחרז עם חנות... טוב אולי קצת... בד"כ יבקשו כסף. כמובן שאין שום סיבה לשלם על זה. 3) אתה בשלב ממש מוקדם כרגע, יש מיתרים טובים יותר וטובים פחות - לך כרגע על זולים. היינו הך האוזן שלך לא מספיק מיומנת כדי להבחין בין חברת מיתרים אחת לשניה... לפחות שזה לא יעלה לך ביוקר. סט מיתרים לקלאסית עולה בין 40 ל 100 ש"ח. לך לכיוון ה 40. דדאדריו בהחלט יעשו את העבודה. הכי חשוב, תפתח את העיניים והאוזנים - תפעיל את הראש ותוכל להתקדם מהר בהתמדה ובכיף.

למעלה