שאלה

retard boi

New member
שאלה

היכן בספר של דרווין ישנן דוגמאות ספציפיות הסותרות את עקרון "הורשת תכונות נרכשות" של למרק? תודה מראש...

Wakamusha

New member
אתה צריך את דרווין

כדי שיגיד לך שהבן של ארנולד שוורצנגר לא יוולד עם ריבועים בבטן? אני חושב שכדאי לך להסתכל על מקורות מאוחרים יותר בשביל התייחסות נחרצת להבלים של למרק. אני אישית הייתי ממליץ על Darwin's Dangerous Idea של דניאל דנט

retard boi

New member
זו ממש לא הפואנטה

אני צריך את האינפורמציה הזאת בשביל קורס באבולוציה שהמרצה שלו לא ממש מצליח להבין בין היסטוריה וספרות למדע ... הוא רוצה הוכחות מהטקסט עצמו....

הוכחות מהטקסט?

באמת נשמע לא אופיני ללימודי ביולוגיה. איפה הקורס אגב? ומי המרצה? על כל פנים, רפרפתי בנושאים של כל פרק (כפי שהם מוצגים בתוכן העניינים) ולא מצאתי משהו כזה. גם השם למרק לא מוזכר בספר. מכאן שאם יש התייחסות לעניין, היא כנראה מאוד נקודתית וספציפית. מה שמחזיר אותי לתהייה, בשביל מה הוא רוצה שתתחילו לחפש איזה ציטוט מתוך ספר של 350 עמוד בערך...

retard boi

New member
קורס אבולוציה באוניברסיטה העברית

וזה מרצה חדש שלא ממש לימד לפני זה ככה שאין לו מושג מהחיים שלו...

Wakamusha

New member
אה.

ובכן, אם זכרוני אינו מטעני, דרווין בעצמו לא הציע תרחיש מוצלח במיוחד למכניזם שבאמצעותו האבולוציה מתרחשת (מה שידוע לנו כיום כשינוי בתדירות אללים באוכלוסיה) דרווין עצמו הציע את תיאוריית הפאנגנסיס (שהופרכה מאוחר יותר).. התיאוריה גרסה שתאי היצור החי פולטים חלקיקים שנאספים בתוצרי הרביה או האבקנים, במקרה של צמחים , למשל, הכוללים חלקיקים מהורי היצור. סביר להניח שאפשר להציג את התיאוריה בצורה מדויקת יותר, אבל למען ההגינות, מאחר והיא הופרכה כבר, לא מצאתי טעם בלחקור את ההיפותזה לעומק. אתה ממש רוצה התייחסות של צ'רלס דרווין ללמרקיזם? זה כבר שיעורי בית, לדעתי. אם איני טועה יש בפורום להורדה חינם את "מוצא המינים" (ייתכן שדרווין התייחס לזה בכתביו האחרים, אבל שווה לנסות) אתה יכול להריץ חיפוש בPDF של הספר, או לפחות לנסות להצליב חיפושים ולחפש את הצעתו של דרווין למכניזם האבולוציוני.

למעלה