שאלה?

• פותח הנושא tar69
  • פורסם בתאריך

tar69

New member
שאלה?

היי לכולם! ואני גרוש +2 בן-38-יש לי בת בת 12 ובן בן-11 .יש לי חברה שאני אוהב מאד היא בת 30 וגרושה + 2 ילדה בת 3.5 ובן בן 8 .יש בנינו הרמוניה כימיה אהבה ובאמת הכל ממש מושלם. אנו כבר גרים יחד מהחודש הראשון שהיכרנו מה לומר הלוואי על כולכם פרק ב' כזה. לאחרונה בילינו עם הילדים שבת משותפת וראוי לציין שהילדים חברים טובים ומסתדרים מצוין וחברתי שמה לב שבני בן ה11 התחכך עם בתה מי גרוי של ילדים נישק אותה הרים לה את החולצה והיה איתה בחדר מתחת לשמיכה כמובן שחברתי נלחצה מאד ויש לציין שהיא לא הגיבה בחוסר רגישות אלא באיפוק רב. האמת חדש לי ולא יודע איך לפעול אשמח מאד לשמוע עצה. תודה.

tar69

New member
תודה לכולם

לא כ"כ היתי כדי להגיב אבל ממש מודה לכם הנושא טופל כפי שרובכם היתם רוצים יום למחרת שוחחתי איתו ביתר רגישות שיחה מאד ברורה הבהרתי מה מותר ואסור בשיחה חברית הו הזיל דמעות ובתוך תוכו הבין שעשה מעשה חמור אמרתי לו בנוסף שהאמא לא יודעת מהסיפור ושזה הסוד שלי ושלו הוא ילד טוב חכם נבון ורגיש ואני בטוח שלא יחזור על זה שוב יחד עם זאת עדכנתי את זוגתי על השיחה איתו לפרטים ואני לא תמים כדי לחשוב שעברנו את זה בשלום ובדרך הנכונה ולגבי "המעשה" למי שלא הבין זה לא היה משהו גדול כ"כ אלא משהו שלדעתי בא מסקרנות ותמימות של ילד הילדה ראתה בזה משחק סה"כ הם ממש כמו אחים מבלים המון זמן יחד ומשחקים ועוד משהו כשזוגתי נכנסה לחדר וראתה אח של הילדה היה בחדר וראה טלויזיה ממש לידם כך שלא נראה שהיה משהו ממשי אלא חיכוך של ילדים למרות שעדין אני חושב שזה מעשה חמור אני מקוה שעשיתי נכון שוב תודה לכולם

הבן שלך גבר בריא !!../images/Emo8.gif

קח אותו הצידה, תסביר לו מה מותר ומה אסור בעולמם של ילדים, בנים- בנות.. מעבר לזה תן לו לספק לעצמו בצורה הכי טיבעית את הסקרנות הבריאה שלו.

deena

New member
מעניין

אם היית מגיב ככה אם הבן שלו היה עושה אותו מעשה באחת הבנות שלך.

הייתי מוריד לו את הביצה השמאלית.../images/Emo6.gif

ברצינות?....לא יודע איך הייתי מגיב.. אני מניח שהייתי מאוד כועס, ואולי לא... מן הסתם אם הייתי במקום האבא, הייתי מכיר את הנער, ולכן מן הסתם הייתי יודע איך להגיב.. על פניו כמו שכתבתי לשלי... נראה לי מעשה מאוד לא לגיטימי... בלשון המעטה.

avihuav

New member
אני עדין חושב שזה לא

מצחיק גם בתשובתך זו, זה נשמע יותר הלצה מאשר אמת והייתי מצפה ממך ליותר רצינות להתיחסות למקרה. לא הינחת את דעתי חבל ציפיתי ממך ליותר.

ניסיון שני...../images/Emo8.gif

ולו רק שתנוח דעתך...
המעשה חמור בזה אין כל ספק, אולם צריך לסייג אותו בעירבון מוגבל. הכי יפה והכי פופולרי זה לתקוף את הילד ולתאר אותו כעבריין מין בפונטציה., אבל גם הילד זכאי לחזקת החפות. אבל ...אולי מדובר כאן בילד לחלוטין תמים, שמעולם לא הציבו לו גבולות?? אולי מדובר בילד שהמושגים שיש לו אם בכלל מטושטשים, והוא לא מסוגל או קשה לו להבחין בין מותר לאסור?? אולי מדובר כאן בילד שלא קיבל חינוך מיני, ואולי מדובר בילד שעבר טראומה בילדותו? אז המעשה אסור, אבל להרוג את הילד או את האבא??? צריך לקחת את המקרה בפרופורציה, ולא לתאר אותו מעבר למה שהוא. בכל מקרה הילד צריך לדעת ולהבין מה מותר ומה אסור בזה אין ספק. ויפה שעה אחת קודם.

שירלי6

New member
דינה

השאלה היא, באיזו רוח נעשו הדברים. אולי בתום לב? אם לילדה היה לא נעים והוא המשיך? האם הוא בכלל מודע למעשיו? נישק אותה, איך? לי יש ילדה בגיל דומה...אני בהחלט יכולה לראות אותה מתחת לשמיכה עם אח שלה, כשהוא מנשק אותה.. ולא להזדעזע. השאלה באיזו רוח נעשן הדברים.

deena

New member
אני פוריטנית.

לדעתי זה לא היה צריך לקרות בשום 'רוח'. ואם קרה, ודברים קורים, צריך לעשות שיחה שתמנע את זה בהמשך. ילדים הם סקרנים, הם עושים בדיקות. ילד בגל 11 כבר היה אמור מזמן לדעת מה הגבולות המותרים (והרוח הפורינית שלי אומרת שהוא עבר אותם בענק) ולהיות בהחלט מודע למעשיו. לא הזדעזעתי בכלל. בעיניי זה פשוט צריך לקבל
ואור אדום להמשך.

n o g a1

New member
אני מסכימה אבל...

עדיין רוח העניין משמעותי בעיניי. יחד עם האור האדום וההסבר , השיחות בעניין חשוב מאד מאד ,בעיניי, לא להפוך את הילד לסוטה או לצאת מפרופורציות, מכוון שזה עשוי לעשות בדיוק את הפעולה הפוכה. חשוב להסביר , בהחלט ,ואף לאסור ויחד עם זאת לשחרר אותו מרגשות אשם או לחילופין יסורים על כך שהוא עשה מעשה "מלוכלך". ניתן לצאת מתוך נקודת הנחה שהדברים נעשו בתום לב.

שלי 9

New member
מאוד לא מסכימה איתך!

"הבן שלך הוא גבר בריא" - האמת..משפט די מקומם..לא מדובר בהתנהגות גברית חיובית,מדובר במעשה שלא ייעשה..המעשה הזה רחוק ממעשה "גברי בריא", אין צ'אנס שהילד לא ידע שמדובר במעשה לא לגיטימי.

לוקח את המילים שלי חזרה.

בקריאה שנייה, מקבל את דעתך ודעתה של דינה. יכול להיות שהקלתי ראש, וראיתי בזה סוג של משובת נעורים, שניעור קל מצד האבא יספיק. לא יודע אם הוא בריא או לא, הוא עשה מעשה אסור. בהתחלה חשבתי שהילדה בת 13.5 (ולא שאז זה מותר) , אבל עם ילדה בת 3.5 כמעט ברור שזה ניצול. מנחש שעם ילדה בת 13.5 הוא לא היה מעיז לעשות מעשה כזה.

שירלי6

New member
בוא..

אני לא הייתי ממהרת להגדיר את זה כניצול. דווקא עם ילדה בת 13.5 הייתי מקבלת יותר שיש כאן אלמנט מיני. עם ילדה בת 3.5.. לא ממהרת להגדיר אותו כ"מעשה אסור".

תראי...

בואי ונניח שהילד לא מודע לבין מותר או אסור בעיניני "נגיעות"... אבל תסכימי איתי שהוא כן מודע לזה שילדה בת 13.5 הרבה יותר מודעת למה קורה איתה ומה עושים לה, מאשר ילדה בת 3.5 שהיא לחלוטין חסרת ישע... מה שאני אומר זה שאולי הנגיעה היתה בתום לב או לא, מחוסר ידיעה או לא..אבל הבחירה בבת 3.5 היתה בהחלט מודעת.. לאותו ילד יש אחות בת 12 שהיא הרבה יותר "זמינה" עבורו, איתה הוא לא עשה כלום, זה לפחות על פי הידוע לנו, ומכאן אני מניח שהבחירה בבת 3.5 היתה כן מודעת.. בניצול חייב להתקיים האלמנט של חוסר מודעות של המנוצל למצב אותו יוצר המנצל, מה שאפשרי הרבה יותר עם ילדה בת 3.5 מאשר עם נערה מתבגרת. עכשיו כשאני כותב את זה, מתחזקת אצלי התחושה שזה לא היה מעשה כל כך תמים, וכן היה פה סוג של ניצול מצידו...

n o g a1

New member
האם מדובר על כך

שבנך בן ה-11 התחכך עם ביתה בת ה- 3.5? אם כן , אין מדובר כאן על מגע בין מתבגרים מתוך הסכמה אלא מצב שבו ילד בן 11 נוגע בילדה קטנה אשר אינה מסוגלת להפעיל שיקול דעת ובתמימות מוחלטת מסכימה. לא צריך , לדעתי , להתייחס כמעשה "מלוכלך" אבל בהחלט להתייחס לזה בכובד ראש. הילד חייב להבין ,חייב, שאין הוא יכול לגעת בילדה , הוא יכול לתת לה, בהחלט , נשיקה וחיבוק בהסכמתה , אבל לא לגעת לה מתחת לחולצה הרי זהו תחום גופה הפרטי. צריך להסביר לו על מיניות האדם , לא בהכרח "חינוך מיני" , למרות שמיניות האדם כולל בין היתר חינוך מיני. לטעמי , בכל גיל צריך להסביר בנושא מיניות ... גם ילדים קטנים , הכל בהתאם ליכולתם הקוגניטיבית ורגשית אך בהחלט מגיל קטן צריך לשוחח באופן פתוח על הנושא. חברתך הגיבה באיפוק , נראה לי שהיא מצפה ממך שתגיב. מכוון שתגובה אימפולסיבית לא היתה , וטוב שכך , בהחלט ניתן להגיב כעת תגובה מושכלת ,הכוללת הסבר המסבירה את התחום בין המותר ואסור באופן ברור וחד משמעי. תגובה אשר אינה כוללת כעס ומסר של מעשה "סוטה" , "מלוכלך" אלא מסר נקי , מכיל , פשוט אך חד משמעי!

ב../images/Emo18.gif עונה..

ילד בן 11 כבר אמור לדעת את גבולות המותר..והאסור.. ילד בן 11 שמגיע לסיטואציה כזו..בחופשיות<טוב ככה זה נשמע מהכתיבה שלך>..של מותר..לי צריך ומהר..להסביר לו שוב..את אותם גבולות.. לשאול אותו למעשיו.. ולהבהיר שמה שמותר לאבא עם האמא של הילדה.. לא מותר לבן עם הבת...<דיי יכול להיות כאן בלבול של היכן אני בתוך הפרק הזה של אבא שלי> אני.. אם היתי בת זוגתך.. היתי אני עם אותה רגישות ואיפוק..מבהירה לילד..ומסבירה לו את מקומו מה מותר מה אסור..ובכלל ילד בן 11 יודע כבר..מה מותר מה אסור..לפחות בגדול.

שלי 9

New member
לי זה נראה כמו משהו מאוד מאוד

בעייתי..ילד בן אחד עשרה שעושה מעשה כזה..זה אומר קצת על הוריו שלא הציבו לו גבולות ברורים וחינוך מיני -בעיקר במובן של מה מותר ומה אסור , שתואם לגילו. הייתי מתייחסת למקרה הזה בחומרה רבה (לא במובן של לצעוק על הילד, אלא במובן של לשקף לו באופן הכי ברור את חומרת המעשה ובאותה הזדמנות ללמד ולהעביר לו את המסרים הרצויים מבחינתי בכל הנושא של גבולות והתנהגות מינית).

למעלה