שאלה?

• פותח הנושא tar69
  • פורסם בתאריך

מגשימה1

New member
יכול להיות שהוא מזדהה?

כלומר אם יצא לו לראות אתכם עושים משהוא . בכל אופן אני הייתי שואלת מישהוא מקצועי , זה קצת מלחיץ , לא מתכוונת ממש לגשת ליעוץ , אלא משהוא בסגנון עיתון "הורים וילדים" או אפילו כאן בפורום , יש פסיכולוגית אפשר לשאול אותה כיצד לנהוג .

כמו שכתבו לך קודמותיי

ילד בן 11 אמור וצריך לדעת כבר מה מותר ומה אסור, לא רק מול ילדה בת 3.5, אלא מול ילדה בכל גיל קח אותו לשיחת גברים ותסביר לו את ההשלכות של זה, אבל בלי חיוכים מיותרים ותפיחה על השכם, שיבין שאסור בתכלית האיסור לנגוע ככה בילדה קטנה או כל ילדה אחרת שלא יודעת/מסוגלת/יכולה להגיב מכל סיבה שהיא. יאמר לזכותה של זוגתך על שהגיבה באיפוק, אם כי אני בטוחה שבתוך תוכה היא רועשת וגועשת ומתה מפחד אבל מצפה שתעשה אתה משהו בענין. מקרים כאלו צריכים לעצור מהשורש!!!!!!

הוא גדול ומודע למיניות שלו...

אך אינו מסוגל לשלוט בדחפים, ואינו מודע לסיכונים אנא ממךךךךךךךךךךךך תפוס איתו שיחה עניינית ובוגרת הבן שלך כבר איננו ילד (והילדים של היום לא כמו אתמול שלשום) הם חשופים יתר על העמידה ואין ספק שהסקרנות מרובה ילד בן 11 ליד 3.5 יוצר שליטה עליה והיא...ממש לא מבינה דבר אני שמחה שאתם ערים ומודעים למקרה והשאר רק לטיפולכם

avihuav

New member
אתה נשמע לי כאחד שלא בראש שלו

לחשוב, ומחכה לתגובות של האנשים פה , או לתגובתה של חברתך לחיים, שאגב מעריך אותה על ההאפקות שלה כלפי סיטואציה שנוצרה. לא חושב שרבות הנשים שהיו נוהגות כך. ולגופו של ענין יכול לומר לך שאת בנך הייתי לוקח לשיחה אישית ומבהיר לו את כל המשמעויות להתנהגותו, ואולי ביחד עם בת זוגתך שתרגע ותראה איך הנך פועל . ורק חומר למחשבה עבורך אם אינך יודע לפעול ומה לעשות בנידון, מענין מה היה קורה לך ואיך היית מגיב ולו שערה מבתך היתה נופלת ??????? בטוח שלא היית אדיש והיית מפעיל את התאים האפורים שיש לך במוח, סליחה שאני אולי תקיף אבל חושב שלא בראש שלך הענין ומנסה הנך לגלגל את המצב עד יעבור זעם.

מזל חי

New member
לא מצחיק הסיפור

ובהחלט אפשר גם לא להפוך אותו לסיפור, אם אפשר לשוחח עם הבן. תאמת לא יודעת איך ליעץ לשוחח איתו, אבל אסור גם לעבור על זה בשתיקה בלי שיחה ראויה בנושא גוף ופרטיות. ועדיף בלי לנקוב במעשה בו מדובר אלא בכלליות.

שירלי6

New member
לא הייתי עושה מזה עניין גדול.

מסבירה לבן ה-11 שהמעשים שלו לא נעימים לילדה ומבקשים ממנו לא לעשות כן. לא כל התחככות תמימה בין ילדים משמעה הטרדה מינית. יש לשים לב שזה לא חוזר על זה. גם הבן שלי בן 8 ואחותו מתקלחים יחד ולפעמים יש חיכוך ונשיקות, סקרנות ילדותית, ותו לא.

sugarmam

New member
תגובה לסקרנות המינית של הבן

שלום לך, הכי חשוב לא להלחיץ את הילדים. את שניהם. הגיבו במידת האפשר בטבעיות והסבירו להם את הגבולות הברורים בעיקר לבן. מה מותר ואסור כלפי אחרים וכלפי עצמם. אם הסיטואציה חוזרת חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מתאים.פסיכולוג ילדים / קליני. הכי חשוב לא להתחיל להניח הנחות שגויות וסטיגמטיות על הילד. הוא מתבגר וסקרן. ולא ממש הפנים עדיין את הגבולות הנכונים. עיזרו לו. המשך הצלחה בהרמוניה. פורים שמח לכולם

יערית

New member
טיבעי אבל...

אם כבר שמים לב לזה ולא רוצים לתת לזה לגיטמצייה וכבר היו סיפורים רחמנא ליצלן, אפשר לשבת עם הבוגר ולהסביר לו את המשמעות וההשלכות להתנהגות הזו, שהן לווא דווקא ישירות לאמא של הבת, אלא לא לאפשר בכלל מקום לחיכוכים מהסוג הזה במיוחד כשלא מדובר באחים, במיוחד כשמדובר בילדונת שיכול להיות שזה יראה לה טיבעי ואולי גם תנסה את זה עם אחר, אם זו היתה שובבות של פעם אחת גם לדבר על כך, לא להפוך את זה לאישו ויחד עם זה להעמיד גבולות. אחלה של פרק ב' מרגיש שם:))

חושבת שזה

דור הילדים של היום זה לא מה שאנו היינו..זה דור חשוף לאינטרנט ולפרונו בגיל מאוד צעיר. ברור שהוא אינו מבין את המשמעות..אך הסקרנות נמצאת שם, לכן לדעתי צריך עכשיו..לפני שיהיה מאוחר מידי להבהיר לילדים בגיל הזה מה משעמעות הדברים בלי לעטוף את הכל במעטפת סוכריות ורודה. משערת שזה נעשה מתוך סקרנות..אולי תמימות..בטח לא מתוך כוונה רעה..אבל צריך לעצור את זה עכשיו.

על פניו

נראה משחק תמים וההצעות שניתנו כאן טובות רק מוסיפה שגם את הקטנה כדי ללמד שאסור לאף אחד לגעת בגופה ולדעת לבטא משפט,כמו:זה לא נעים לי! (החינוך האוסטרלי ,בגלל ריבוי הפדופילים שם,טוען שמגיל מאד צעיר צריך ללמדאת הילדים מה מותר ומה אסור ואיך לבטא את האסור שזה כבר הרבה יותר קשה ליישם בגיל הרך) בהצלחה!

למעלה