שאלה

שאלה

היי לכולם! שאלה לי אליכם: במסגרת עבודה שאני מכינה בחרתי לנתח פואמה של פול ורלן(תקופת הסוריאליזם) ופואמה של היינריך היינה. שאלתי היא האם אתם מכירים ספרי ביוגרפיות על ורלן באנגלית (או באיטלקית) ולא בצרפתית? תודה

ציפי ג

New member
ממש לא ../images/Emo104.gif

אולי תאירי את עיני מי הוא היה? שירה זה תחום בו אני ממש לא מבינה כלום.

friend9

New member
למה לא?

בחיפוש ברטלוג המאוחד www.libnet1.ac.il נמצאו, בין עשרות ספרים בצרפתית, רק קומץ באנגלית: Adam, Antoine. The art of Paul Verlaine. Biography, analysis, commentary. [Tel Aviv university library, Haifa] ] Nicholson, harold George (Sir). Paul Verlaine. 1921 [Bar Ilan: photocopy] Stephen, Philip. Paul Verlaine and decadence, 1882-90. [Haifa] Richardson, Joanna. Verlaine. Biography Hasson, Lawrence. Verlaine: fool of God. [Ben Gurion Un. Library] Hanson, Lawrence. Verlain, prince of poets. New edition of previous book. [Bar Ilan, National Library Jerusalem] .

מה שאני יודעת על ורלן פחות או יותר

למען האמת הידע שלי לוקה בחסר באשר לביוגרפיה של המשורר הנ"ל. אני מכירה את שיריו ששיכים לתקופת הסוריאליזם המערבים מראות רומנטים יחד עם מראות הזויים למדי. ידוע לי שלורלן היה רומן עם ארתור רמבו שהסתיים בכך שורלן ירה בכתפו (של רמבו) ונשלח על כך לכלא מעבר לזה הוא היה נשוי לאישה והיה מכור לטיפה המרה. על אף הכל הוא נחשב לנסיך התקופה ורמבו ודומיו שאבו ממנו השראה. הוא כנראה נפטר בחוסר כל. חוץ מזה כל השאר מבולבל אצלי משום שלא נכתב עליו הרבה בספרות העברית וגם כשחיפשתי תרגומים לעיברית או מקורות ספרים בלעז שאינם בצרפתית בתוך הוצאות ספרים מסויימות - לא ידעו על מי אני מדברת (עם זאת יצאו מספר תרגומים לשירי רמבו המדהימים בפני עצמם :)) זה בערך הכל :)

למעלה