שאלה

Wakamusha

New member
בטבע קיימות אינספור

דוגמות מדהימות לרמאות, ניצול של תכונות גנריות באורגניזמים אחרים, טפיליות... you name it אני זוכר דוגמה מעניינת שהוזכרה באחד הספרים של דוקינז - על חיפושית שמחכה תנועה מאוד מסוימת של נמלים כדי שנמלים יתנו לה אוכל והיא לא תחזיר להם שום דבר בתמורה. אפשר כמעט לחשוב שהחיפושית חשבה על זה בעצמה - הטבע עובד בדרכים מדהימות, ורמאות זו רק אחת הדרכים שבהם יצורים חיים משפרים את הפיטנס שלהם. תוכל להגיד מה הוא היצור שבתמונה, לספר עליו קצת?

לא הצלחתי למצוא

חומר על היצור הספציפי ואפילו לא את השם שלו אלא רק תמונה שלו עם כמה מילים בצד שמתארות את העיניים האלה כהגנה מפני טורפים. (עשיתי חיפוש בגוגל: "עיניים מדומות") מה גם שראיתי מלא תכניות בנשיונל ג'אוגרפיק על דגים שמשתמשים באותה טכניקה. יצא לך לקרוא הסבר ספציפי לעניין ?

הנה

יש פה את הקישור. זה מחיפוש בגוגל "עיניים מדומות". חוץ מזה ראיתי דוגמאות דומות בספר של דזמונד מוריס "תצפית על בע"ח". אבל אין הסברים להתפתחות האבולוציונית של המנגנונים האלה. ראיתי באותו ספר גם דוגמא של זחל שהזנב שלו מעוצב בצורת ראש של נחש+ עיניים+לשון מפוצלת.

דרך אגב

אבולוציונר יצירתי בטח יגיד לי על התמונה של הזחל\נחש. "הנה אתה רואה ? ככה מתפתח נחש"

dan154

New member
אני לא רואה כאן בעיה

כתם מקרי שאינו כזה מרשים יכול להיווצר באקראיות, ואולי נתן לפרפר הקדמון יתרון על פני השאר כיוון שחלק מהטורפים שלו התבלבלו וחשבו שמדובר בעין של אורגניזם יותר גדול. אמנם הכתם הראשוני לא היה יעיל כמו העין המצוירת על הפרפר בתמונה שהבאת, אבל הוא נתן לפרפר יתרון מסוים, גם אם קטן. ומשם עד לחיקוי מרשים של העין אפשר לחשוב על צעדים הדרגתיים שכל אחד מהם עזר לפרפר לשטות ביתר הצלחה בטורפיו.

כן אבל זה לא רק כתם

זה שני כתמים סימטריים שממש יוצרים אשליה של עיניים אמיתיות.

victorc

New member
יש הרבה דברים סימטריים

המון דברים בטבע הם סימטריים, בין השאר בגלל שחלק מההתפתחות העוברית היא על ידי קיפולים. לכן שני ה"עיניים" שעל כנפי הפרפר (כמו גם שני העיניים שלך..) לא היו צריכות להתפתח כל אחת בנפרד.

אתה יכול להרחיב קצת על הקיפולים ?

ובמה נניח שונה ההתפתחות הסימטרית של כתמי העיניים של הפרפר מהתפתחויות כתמי לידה לא סימטריים בגוף שלנו ?

victorc

New member
איברים לא סימטריים

איברים לא סימטריים (כמו כבד וטחול), או כתמי לידה - פשוט נוצרים אחרי הקיפול העוברי ולכן קיימים רק בצד אחד. לפרט על הקיפולים לצערי אני לא יכול, מחשש שאני אטעה אותך.. אני לא מרגיש שאני יודע מספיק בנושא כדי להסביר אותו לאחרים. אני בטוח שחיפוש של embryology + lateral folding בגוגל יעשה את העבודה יותר טוב ממני.

miyamoto

New member
שונה מאד.

רוב כתמי הלידה וסקולאריים (משמע, קשורים לכלי דם). ובאמת, הם נוצרים כתוצאה של מן פלונטר של כלי-דם מתחת לעור או בתוכו. (באחת משכבותיו; אפידרמיס, דרמיס או סאב-קוטן). ישנם גם כתמים מסוג Port-Wine Stains, המנגיומה קפילארית (בנימי הדם). ובכל אופן, הם אינם קשורים לפיגמנטים שונים (להבדיל ממקרה הפרפר, למשל).

broadcast

New member
טוב חברה נסחפתם

לזה קוראים גדולתו של אלוקים... אלוקים יוצר בע"ח עם יתרון מסויים שיכול להקנות לו אפשרות הסוואה והרתעה ובמיוחד לבע"J הנ"ל ולא לאחרים. זוהי לא צורה שמתפתחת מעצמה ואםן תחשבו ככה אתם טיפשים.. עם כל הכבוד צורות כאלו שעל בע"ח חיים אלו צורות שמתאימות בדיוק לבע"J אלו שצריכים את ההגנות וההסוואות שנמצאות עליהן במיוחד לשימוש מיקומם וכוחם וכו'.. קיצר זה לא מקריות!

למעלה