שאלה ...!

הדס ק

New member
שאלה ...!

ברצוני לשפר את רמת האילתורים שלי..... יש לכם הצעה איך לעשות זאת חוץ מלשמוע כל מיני נגנים.??? ( בהנחה שאני נגנית ממש טובה...) תודה.

Megapuzik

New member
אני אישית

מדליק את המערכת על איזה שיר, מחבר את הגיטרה למגבר, ומנסה להוציא כמה שיותר דברים יפים שמתאימים לאותו שיר (כל פעם שיר אחר
[באילתורים כמובן
])

mocko

New member
תשובה ...!

בנוסף לרעיון הקודם של לשבת עם דסקים , להוציא קטעים וללוות אותם .... אם אין לך טייפ קסטות ישן עם רמקול פנימי להקלטה , זה הזמן להשיג אחד ( בהנחה שאת לא מקליטה לתוך המחשב או שאין לך אולפן ביתי .... ) . קחי צרופי אקורדים שכיחים מכל מיני סולמות שמתאימים לסגנונות שונים , שבי על קצב קבוע ונוח ( אם את רוצה את יכולה להוסיף מטרונום שיעזור .... ) ותקליטי את הליווי . בתור התחלה מומלץ לקחת צרופים פשוטים מ Am ( עבור אלתורים "ספרדיים" ) , ליווי בלוז פשוטים כמו E ו A כאלה ( יותר לכיוון של אילתורי סולמות פנטטוניים , מתיחות וסליידים למיניהם ) - כיד הדמיון הטובה . האצבע שלוחצת על Play ו Review קצת תתעייף מתישהוא , אבל זה מאוד מפתח את רמת האלתורים והחשיבה המוסיקלית .... בהנחה שאת נגנית ממש טובה , תוכלי להגיע באותה צורה גם לעבודה עם אקורדים מסובכים יותר , מעברי סולמות באותו קטע , מודוסים וכדומה . מעבר לזה , כמובן שיש גם ספרים ואתרי אנטרנט שיכולים לעזור בנושא , אם את מעוניינת אפשר לחשוב גם על הכיוון הזה , תלוי כמובן בסגנונות ורמת הרצינות . ואת מתכוונת לנגינה על גיטרה , נכון ?

cyber2200

New member
תיראי...

השיטה הכי טובה היא ללכת ללמוד מוזיקה... אבל נגיד שזה לא אופציה... אז חוברות שמלמדות סולמות ומודוסים, ובאינטרנט יש גם הרבה חומר שווה. וכמובן, אחד האתרים הכי טובים ברשת, עם המון המון חומר ובעיה אחת גדולה היא שנורא לא נוח להדפיס ממנו: wholenote

טיפ קטן

במקום להקליט לטייפ קסטות אקורדים, לשבת איתו וכל פעם להעביר אחורה לתחילת ההקלטה, את יכולה לחבר את הטייפ למחשב בחיבור בננה פשוט ליציאת ה-MIC, להשתמש בתוכנה להקלטה (לדוגמה MP3 SOUND RECORDER - תוכנה המקליטה מטייפ ישירות לפורמט MP3) ולהריץ אותה ב-WINAMP כשיר יחיד ברשימה תוך סימון אפשרות ה-REPEAT בחלון הראשי. אם את לא מרוצה מהתוכנה MP3 SOUND RECORDER, את יכולה לבדוק את רשימת התוכנות להקלטה שאתר TUCOWS מציע. אפשרות נוספת, הנוגעת יותר לקטעים מתוך שירים שרוצים לתרגל אותם, היא הורדת PLUG-IN ל-WINAMP בשם LOOP MASTER, שמאפשר תחימת קטע מסויים בשיר והרצתו בלופ אינסופי, דבר מצויין לתרגול נגינה תוך כדי השמעת שירים.

למעלה