שאלה

שאלה

עכשיו בכותרות: ההתחממות הגלובלית! והשאלה: בעקבות ההתחממות, הקרח בקטבים יפשיר וכתוצאה מכך יהיו יותר מים במצב נוזלי. מדוע למרות זאת צפויה ירידה במשקעים ? תודה
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אינני מומחה גדול בנושא.

אבל נראה לי שכמות המשקעים שיורדת בכל כדוה"א למשך שנה (כולל המשקעים שיורדים באוקינוסים ובימים) אם היא משתנה (יורדת/עולה) לא תלויה באופן ישיר בהפשרת הקרחונים. ישנם פרמטרים אחרים, כמו הטמפרטורות (למרות שייתכנו גשמים בטמפרטורות גבוהות, מן הסתם). הבעיה, שאני לא יודע עד כמה הדברים שציינתי מדוייקים, מה שאני די בטוח הוא שהפרמטרים ליצירת ענני גשם הוא לא רק שכמות המים בכדוה"א תגדל, אני לא חושב שזה תלוי בכלל בזה. אבל כמובן יכול להיות שאני טועה כאן בגדול.
 

doronimous

New member
איפה קראת שתהיה ירידה ?

עד כמה שאני יודע השטפונות העזים יאזנו את המידבור המואץ ובסה"כ המשקעים לא יפחתו
 

phobos

New member
אפשר להסביר הכל

תראה, במטאורולוגיה יש כ"כ הרבה מנגנונים שפועלים בו-זמנית שאפשר להסביר גם למה יהיו יותר משקעים וגם למה יהיו פחות. מה יקרה במציאות - רק אללה יודע. אם הקרח בקטבים יפשיר מי האוקיינוסים יתקררו ולכן האידוי מהאוקיינוסים יתמעט לכן יהיו המון מים נוזליים במקווי המים, וכן מעל ת"א, ניו-יורק וסאו-פאולו, אבל פחות מים באוויר. שים לב שלמרות שכמות המים הנוזליים בעולם תגדל שטח הפנים של האוקיינוסים לא יגדל משמעותית, כך שהשטח ממנו יש אידוי לא יגדל. נוסף לכך, המים מחזירים קרינה יותר טוב מיבשה, כך שהשינוי בשטח הפנים של האוקיינוסים דווקא יקטין את אנרגיית הקרינה הנקלטת ע"י כדה"א כך שהמים, הקרים מספיק גם ככה, גם יקבלו פחות אנרגיה מהשמש בשביל להתאדות. כמובן שאם יקרה ההיפך יהיה לנו הסבר מצוין גם לכך.
 
למעלה