שאלה..

Chrome-Boy

New member
שאלה..

אם יש רק כמה פרטים דפוקים בגיטרה שבהם אי אפשר לשמוע צליל או שהצליל מזמזם...מה עושים? מחליפים רק את הפרטים הפגומים הספציפיים או שאם מחליפים אחד אז חייב להחליף את כל השאר.

mocko

New member
קודם כל

לקח לי זמן להבין שפרטים=frets , קצת קשה תפיסה אנוכי , מה לעשות
כל דבר שהוא "fret/neck job" צריך קודם כל אבחון מדוייק של הבעייה , אז כדאי לקחת את הגיטרה בכל מקרה לבונה\מתקן מקצועי .לא תמיד חייבים להחליף - לפעמים הפרטים שחוקים ואז צריך להחליף אותם ולפעמים פשוט הם לא מיושרים בצורה טובה על הצוואר ( בשני המקרים יש באזים , תווים כפולים וכדומה צרות ... ) . החלפת פרטים היא נושא עדין ( אפשר להחליף חלק כמובן , תלוי בסיטואציה ) , שאפשר לקרוא עליו בספרי guitar repair למיניהם ( מומלץ להציץ פעם בספר של Dan Erlewine בנושא תיקונים ויש עוד כמובן , מאוד מעניין ) . עבור איזו גיטרה אתה צריך את זה ?

mocko

New member
קודם כל

לקח לי זמן להבין שפרטים=frets , קצת קשה תפיסה אנוכי , מה לעשות
כל דבר שהוא "fret/neck job" צריך קודם כל אבחון מדוייק של הבעייה , אז כדאי לקחת את הגיטרה בכל מקרה לבונה\מתקן מקצועי .לא תמיד חייבים להחליף - לפעמים הפרטים שחוקים ואז צריך להחליף אותם ולפעמים פשוט הם לא מיושרים בצורה טובה על הצוואר ( בשני המקרים יש באזים , תווים כפולים וכדומה צרות ... ) . החלפת פרטים היא נושא עדין ( אפשר להחליף חלק כמובן , תלוי בסיטואציה ) , שאפשר לקרוא עליו בספרי guitar repair למיניהם ( מומלץ להציץ פעם בספר של Dan Erlewine בנושא תיקונים ויש עוד כמובן , מאוד מעניין ) . עבור איזו גיטרה אתה צריך את זה ? חג שמח

Boogieman

New member
פרטים

הבעיה שדיברת עליה יכולה להגרם מ: פרטים לא ישרים[נפוץ בגיטרות זולות]-במקרה הזה צריך לשייף אותם. פרטים שחוקים[נפוץ בגיטרות ישנות]-צריך להחליף חלק,או את כולם, עסק יקר,כדאי שהגיטרה תהיה שווה את זה. צואר עקום,תופעה טבעית בכל גיטרה,בד"כ נפתר ע"י סט-אפ אבל יש מקרים שבהם הצוואר מקבל עוות שאי אפשר לתקן,במקרה הזה מה שנשאר זה לשייף פרטים. בקיצור,תלך למומחה.

mocko

New member
אהלן boogieman

שתי שאלות קצרות : 1) אתה קשור באיזושהי צורה לתיקוני גיטרות וכדומה , באופן חובבני או מקצועי ? 2) איפה אפשר לשים יד בארץ על אקוסטיות מיוחדות ואיכותיות , מעבר למרטין\טיילור\טקמין\אוביישן\גבסון ( ולא שאת אלו ממש מביאים .... ) דרך אגב , נתתי לך הנחה בזמנו בעניין הירידה על הפאלומה , אבל באמת לא חשבתי על זה שחסר לה עקב
....ובכל זאת , אני פשוט משתמש גאה שמחזיק פאלומה שעלתה משהו כמו 90 שקל לפני המון המון שנים , הצוואר לא התעוות יותר מדי עד היום ( ולכל צוואר זה קורה בצורה זו או אחרת .... ) והצליל אחרי שנים של נפילות , דפיקות ושברים - הרבה הרבה מעבר לעלות הראשונית ומול גיטרות אחרות באותה קטגוריית מחיר ומעבר
אבל זה כבר עניין יותר אינדיווידואלי כנראה .... חג שמח גם לך .

Boogieman

New member
ל MOCKO

עבדתי כמה שנים בענף כלי הנגינה ויצא לי להתעניין וללמוד די הרבה על גיטרות אבל בתיקונים לא ממש התעסקתי. אם אתה יכול לשים את היד על מרטין או טיילור אז תעשה את זה מהר אבל אותן באמת קשה למצוא בארץ. גיבסון לא טובים באקוסטיות,יש להם חשמליות נפח מדהימות וגם את הלס פול וה SG {שבכלל לא היו רעיון שלהם במקור} וחוץ מזה אין להם שום דבר טוב. היו להם בזמנו אקוסטיות מעולות בסגנון של גיטרות נפח {יותר נכון שגיטרות נפח היו בסגנון שלהן}אבל זה כבר משהו אחר. גם אוביישן לא כ"כ טובות כמו שחושבים,הן היו מאוד נחשבות בשנות ה 70 וה 80 כי הם היו הראשונים שעשו אקוסטיות מיוחדות להגברה. יש לי 2 רעיונות בשבילך,יש לטקמיני סדרה של גיטרות מדהימות ויוקרתיות שיוצאות במהדורה מוגבלת כל שנה. הן נורא יקרות אבל המחיר שלהן צונח כשיוצא ה limited edition של השנה הבאה. אולי {רק אולי} נשארה אחת כזאת משנת 99 ב"אפקט" בירושלים ומחכה למישהו שיודע מה היא שווה.אל תתפוס אותי במלה אבל היא צריכה לעלות משהו כמו 5000+ במקום 7000+. הרעיון השני הוא גיטרות של חברת GODIN הקנדית,חברה שאני מאוד מסמפט אפילו שהיא לא ברמה של מרטין וטיילור. מה שהכי יפה אצלהם זה שהם מומחים לעץ,יש להם יער משלהם בקנדה והם גם מוכרים עץ משובח לחברות אחרות. הם משלבים בצורה יפה שיטות בנייה מסורתיות בעבודת יד עם ציוד היי-טק כמו מסורי לייזר ודברים כאלה. זאת גם החברה שדפקה את אוביישן במגרש שלה כשהוציאה סדרה של אקוסטיות, וקלאסיות מוגברות עם גוף בגודל של חשמלית ובזה פתרו את בעיית הפידבקים בלי לקלקל את הסאונד. גם המחירים שלהם נוחים. לגבי העניין עם הפאלומה,יש לי בבית אקוסטית ישראלית תוצרת"יובל", היא גמורה לגמרי,יש לה 2 סדקים גדולים ומכוערים על לוח התהודה ומיתרים בני 3 שנים. יום אחד נשפך לי עליה יוגורט פרוביוטי ומאז היא נשמעת חבל על הזמן. כל גיטרה היא משהו אחר ויש גם גיטרות יקרות שנשמעות רע. כל דיון על גיטרות הוא מאוד כללי ונגמר רק בדגם ובאיך הוא עשוי אבל כל גיטרה נשמעת שונה ויש גם הפתעות.
איזה תשובה ארוכה.

mocko

New member
תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

על גודין שמתי עין כבר מזמן . ניגנתי על אחת או שתיים בארה"ב ומאוד אהבתי .... יש לי חיבה לא קטנה לאקוסטיות שה"גילדה" הקנדית יוצרת .... אני בקשר מיילים ראשוני עם שני בונים קנדיים לא ממש מוכרים , מקווה שיצא מזה משהו נחמד . תמיד העדפתי טיילור על מרטין ( בערך כמו שאני מעדיף פנדר על גבסון ) אבל לא בטוח שאני אקנה אי פעם אחד משניהם , מהסיבה הלא פשוטה שיש לי נטייה ל"הסתבך" וללכת על דברים פחות "קונבנציונליים" . שתי חברות אחרות שמושכות אותי יותר כרגע וממוקמות בתחום היצור הבינוני ( בערך כמה מאות עד אלפי כלים ספורים בשנה ) הן Lowden האירית ו Lakewood הגרמנית , מקווה לבדוק אותן באחת הגיחות הקרובות לאירופה . מזדהה באופן מלא עם זה שלכל גיטרה יש אישיות ואופי משלה , אפילו אם היא מאותה סדרת ייצור ודגם .... אני אנסה את הטריק עם היוגורט הפרוביוטי על הג´קסון שלי , היא נשמעת קצת חלשה בזמן האחרון
שוב תודה על התשובה הארוכה ....

Boogieman

New member
LEKEWOOD ! איך שכחתי

גיטרות נהדרות,תתפלא,אבל אפשר להשיג אותן בארץ. היבואן הוא"מוסיכל"מרח´ אלנבי,בד"כ זה רק בהזמנה אבל אולי יש להם איזה אחת מתחבאת שם איפה שהוא. אני יודע שהיתה להם כי מישהו שאני מכיר לקח אותה לבדיקה ובסוף הלך על טיילור ככה שאולי היא עוד שם.

Megapuzik

New member
סליחה על הבורות,

אבל מי אלו "גודין" ? יש להם אתר או משהו ? (יש בארץ ?) תודה.

Boogieman

New member
GODIN

חברה שהוקמה ב82 ע"י רוברט גודין,בעצם מעין אגודה של בוני גיטרות קנדיים. יש להם 3 ליינים של ייצור, אקוסטיות מסורתיות,למרות שחלק מטכניקות הבניה חדשניות מאוד. חשמליות,שחלקי העץ שלהן נעשים בעבודת יד בקנדה וההרכבה+אלקטרוניקה בארה"ב. החשמליות איכותיות מאוד ומעניינות,שילוב יפה של קלאסי וחדשני. הם גם מייצרים חשמליות עם פיק אפ פיאזו אקוסטי בנוסף לרגילים [בד"כ סימורים בדגמים היקרים]. ספינת הדגל שלהם היא סדרה של אקוסטיות,קלאסיות ובאסים עם תיבת תהודה קטנה [כמו גוף של חשמלית] ומתוכננת בצורה כזאת שתיתן,בהגברה,סאונד אקוסטי מצויין בלי פידבקים,חלק מהן מגיעות עם חיבור מידי. היבואן בארץ הוא מוסיכל ואפשר למצוא אותן ברוב החנויות בת"א ובאפקט בירושלים. המחירים נעים [בערך] בין 1500 ל 6000 לאקוסטיות 2000-7000 לחשמליות ו6000-8000 לאקוסטיות הקטנות. להבדיל מפנדר,הם בד"כ מצדיקים את המחיר שלהם. תהנה.

Megapuzik

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ברשותך עוד כמה שאלות... אמרת שחשמליות מתחילות מ2000, אז עוד חודש זה בערך התקציב שלי, אפשר לקבל עוד פרטים על איזה דגם זול שלהם ? וה"מיוסקל" האלה, יש להם אתר ? תודה רבה.

Boogieman

New member
ובכן...

בעצם יש להם רק דגם אחד במחיר הזה והגיטרה הזאת הייתה צריכה לעלות יותר. מה שכן,הגיטרה הזאת מעניינת,או מוזרה,תלוי איך מסתכלים על זה. היא קצת מזכירה גיטרות משנות ה50,יש לה פיק-גארד שמכסה את כל החלק העליון וזה די מכוער לדעתי. אבל יש לה אחלה סאונד,במיוחד אם אתה אוהב צליל נקי,יש לה 2 סינגלים שפותחו במיוחד בשבילה וגוף חלול חלקית מה שיוצר סאונד סטייל טליקסטר אבל קצת יותר אקוסטי. קראתי עליה ביקורות טובות מאוד בעיתונות הזרה אבל זאת לא גיטרה לכל אחד או לכל דבר,או שאתה אוהב אותה או שלא. אין לי מושג אם יש למוסיכל אתר אבל לגודין בטוח יש,ותמיד אפשר לקפוץ לחנות. כמעט שכחתי היא נקראת RADIATOR

Chrome-Boy

New member
חג שמח!! ../images/Emo13.gif

אני צריך את זה בשביל גיטרה מאד ישנה של איבנז (ROADSTER?) שכבר לא מייצרים אותה. אני בעיקרון רוצה למכור אותה ואני לא רוצה למכור אותה עם הפרטים הדפוקים (למרות שזה רק שניים) כי אז יהיה לי סיכוי קטן למכור. הגיטרה היא טובה בעיקרון, היא מיוצרת ביפן, נשמעת די טוב וגם נוחה. מכרתי כבר את הקלאסית המעפנה שהקלטתי איתה את הקטע...היא הייתה שווה בערך 150 שקל להערכתי בגלל שהיה לה דפיקות על כל הגוף אבל מכרתי אותה לאיזה פוץ ב85$ שזה בערך 400 שקל. ואני מתכנן למכור את החשמלית בערך ב200-250 דולר ואז יהיה לי מספיק ל A\E.

למעלה