שאלה!

תשובה.......

טוף,אז לי קוראים מעין ואני משבט עמיצור (מתכחשת לעובדות...) ואני גרה בקיבוץ (מן קיבוץ) ואנחנו מגיל אפס הולכות עם מכנסיים ולדעתי לשלוח את הבנות בחזרה הבייתה זה לא פתרון.אם הם ירצו ללכת עם חצאיות - הם ילכו עם חצאיות וזה יגיע בסופו של דבר בדרך של כפיה זה לא יילך ויכול להיות שהם אפילו יעשו דווקא. בקיצור- יש סניפים שבהם הולכים עם מכנסיים (כמו הסניף שלנו...)לרוב זה הקיבוצים.... אם חינכו את אותן הבנות ללכת עם מכנסיים הם ילכו עם מכנסים אם לא - אז אולי לא. יומטוב.

לפי דעתי............

בס"ד בני עקיבא זאת מסגרת עם כללים ברורים! ומי שלא מכבד/ת את הכללים האלו לא יוכל להשתתף במסגרת זו! כמובן שאין לעשות זאת בכוח אלא תוך הסברה יפה ונאותה והבהרת המצב! זוהי דעתי לפחות ליאור כהן

צריך לבחון את זה בעדינות

יש פה שאלה של קירוב לבבות מול סטנדרטים והעניין הזה לא פשוט בכלל. השאלה היא איזו חברה רוצים ליצור. אם אתה רוצה לחתור לחברה עליתיסטית ובכך להפוך את הסיכוי "לכוון" ו"לשכנע" גם את אילו שאינם משוכנעים מראש-הצלחת בכך שהסברת בנעימות כי המכנסיים לא תואמים את המסגרת. אם אתה מאמין מספיק בעמוד השדרה של החברה ובחינוך שלך צא וחנך ולמד גם את אילו שאינם באותם "נורמות" אין בכך רע. אי אפשר להיסגר במקומנו. בכך אתם מונעים המון דברים

LadyTitania

New member
ובכל זאת...../images/Emo96.gif

מכיוון שלא הייתי בבנ"ע יותר מידי ( Understatment....) אני חושבת שאני יכולה להסתכל על דברים אולי קצת מהצד. אבל מצד שני אולי אני טועה
בכל אופן, הנה דעתי בעניין בקצרה. כתנועה ציונית דתית אני חושבת שיש מקום להלכה כחלק מ"כללי" ההתנהגות. אני מתנגדת למשפט "קירוב לבבות מול סטנדרטים" - ההלכה אינה "סטנדרט". מדובר בדברים שממש אין עליהם ויכוח. אני לא חושבת שיש לנו בכלל רשות להתפשר על דבר כזה. כמו שאני רואה את זה - צריך להבהיר לאותן בנות שלסניף ולכל הפעילויות הקשורות מגיעים עם לבוש צנוע. בנ"ע היא תנועה דתית ציונית, וכפי שלאמר קודם לא - רק- ציונית ועל כן צריך לנהוג בהתאם. רפי, בשבילך :) - אני גם חושבת שבנים צריכים לשים כיפה אם הם באים לסניף. אני לא רואה בזה כל כפיה. מי שמגיע לסניף אמור לדעת שיש כללים מסויימים. אין כאן כפיה כמו שאי אפשר להגיד שכשאני מבקשת ממישהו לא לעשן אצלי בבית זאת כפיה. יש לי תיאוריה (היפוטתית) שהיחס ה"סלחני" לדברים כמו בנות שלובשות מכנסיים וכו לא מקרב לבבות. להיפך, אם יש יחס סלחני כנראה שזה לא כזה קריטי וחשוב. כל דבר שחשוב ועקרוני מתעקשים עליו.

s u g e r

New member
ועוד משהו לדבי קירוב לבבות...

אין לי בעיה עם המושג הזה אבל למושג הזה חייב להיות בסיס כלשהו. נקרב, אבל קודם כל יש דרישות מינימליות שצריך לעמוד בהם. זה לא יתכן, אחרת נקבל כל אחד שזז ונגיד שאנחנו רוצים לקרב אותנו? איך תיראה התנועה? עובדה שיש בבני עקיבא כל מיני סוגים ו"רמות דתיות" מלכתחילה, סימן שזה לא שהיא פוסלת כל אחד על הסף, אבל גם חניכות חילוניות בתנועה (ולי אישית היו כאלה) ידעו שלסניף באים בחצאית... יש מינימום שאותו צריך לכבד. תאמינו לי שיש לי כמה חברות חילוניות והן בעצמן לא מבינות את כל הדתיות למחצה האלה, זה ממש לא נראה להן "קול" ללכת עם מכנסיים וכיסוי ראש, לי אישית אין בעיה- כל אחת תעשה כרצונה, רק שתדע שאפילו כלפי חילוניים זה נראה קצת מגוחך... וזה בטח בושה לראות מדריכות שלנו לשעבר שפרצו כל גדר של צניעות, ממש צביעות לדעתי, אבל זה כבר לויכוח אחר כמו שכבר ציינתי כאן השבוע- מה הסטנדרטים להכניס חבר´ה להדרכה...

תחיה

New member
צודקת!

לי יש המון חברות חילוניות, כי באתי מהרקע החילוני. וזה באמת מוזר להרבה חברות שלי לראות בנות עם כיסוי ראש ומכנסיים. את דתיה או לא? אבל מצד שני יש פתגם שאומר "איש איש באמונתו יחיה" וצריך לכבד כל אחד!!! אבל לפי דעתי בסניף חייבים חצאית! זה לא בקטע של כפיה זה התנועה וככה היא מחנכת!!!

יש בעיה שצריך לעקור מהשורש

בכפיה זה לא יעבוד!!! צריך להסביר שמי שבא לבני עקיבא הוא מסכים לכללים של בני עקיבא... אחד הכללים של בני עקיבא הם לבוא עם חצאית... זה לא שיש סניפים ככה ויש סניפים ככה זה שיש סניפים שמטפלים בתופעה ויש סניפים שלא! אנסטסיה, גם אם מגיל 0 את עם מכנסיפ לסניף לא באים עם מכנסיים... אבל דבר אחד אני מסכים איתך שאכן בקיבוצים הסניפים יותר פרוצים.. וכל אלו בעיות שצריך לעקור מהשורש ומי שיתחיל בעבודה על כך תבוא עליו הברכה!! סתם עוד מישהו, שבט עמיצור סניף גבעת שרת.

Dari87

New member
תגובה

אני לא חושבת שזה נכון לשלוח אל זה הביתי אך כן נכון לשוחך עם אותה בת ולהבעיר לה שבני עקיבה זה לא מקום שהיא יכולה להיסתובב בו עם מכנסיים אך עם זה לא מתאים לה אז שתחפס מסגרת אחרת שתקבל אותה כמו שהי מכל הבחינות......

מה איכפת לכם?

שלום. לדעתי אם להורים שלהן לא איכפת למה שלכם יהיה איכפת? מילא אם זאת הייתה בעייה הרבה יותר מורכבת שיכולה להוריד את הרמה הדתית בסניף, כמו למשל סיגריות, אז היה צורך לטפל בזה. חוץ מזה בנתיים בכל מחנה של בני עקיבא אני רואה הרבה מאוד בנות עם מכנסיים וזה לא נראה כאילו שזה מפריע למישהו... אבל מצד אחר יכול להיות שזה ממש מפריע, לכן אפשר לתפוס את אותן בנות בצד ולבקש מהם יפה. מי יודע, אולי הן יסכימו... ליאור.

למעלה