שאלה!

תחיה

New member
שאלה!

יש לי שאל הלמדריכים/ות ולכולם. יש לנו בעיה בסניף של מכנסיים בנות והאם זה נכון לשלוח אותם הבית להחליף או שמא להשאיר את זה ככה. אודה לכם על תשובתכם. יום מהנה ומסע נחמד לכולם!

s u g e r

New member
דעתי היא ש...

כן!!! אם לא נחזיר חניכות הביתה הם פשוט ימשיכו לבוא עם מכנסיים... צריך לחתוך את הצופעה "על המקום". לא לכעוס, לא להתעצבן, פשוט לומר: לכאן לא באים עם מכנסים, את יודעת את זה טוב מאוד, אז בבקשה לחזור הביתה, להחליף לחצאית ובשמחה נקבל אותך אז... אני יכולה לומר לך שבסניף שהייתי קומונרית עשיתי את זה למורת רוחם של המדריכים... כלומר, הכוונה שלי הייתה שמדריכים יעשו את זה מול החניכות, אבל הם, משום מה, "פחדו" ולא היה להם נעים אז אני לקחתי את התפקיד, התעקשתי גם על מכנסי חצאית, וזה פשוט עבד! חניכים לא שנאו אותי בעקבות כך (דבר שהמדריכים ממש חששו ממנו...) והתפועה הלכה ופחתה עד שלא היתה בכלל. החניכות לא טפשות וברגע שהן רואות כזאת תגובה לא כועסת אך בוטחת, הן ישר מבינות את העניין אולי יש קצת מרמור, אני לא אגיד שאין בכלל אבל זה עובד והתופעה נעלמית... וככה צריך להיות!!! בכלל, חניכים יודעם את ה"כללים" טוב מאוד ורק מנסים אותנו כל הזמן, לראות עד כמה אנחנו יודעים לעמוד על הדרישות וצריך להראות להם שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים!!! אנחנו אוהבים אותם מאוד אבל בני עקיבא זה לא עשה מה שבא לך אלא יש מסגרת וצריך לעמוד בה מתוך גאווה ובכיף!!!

coolit

New member
מובן שכן!../images/Emo102.gif

לא ייתכן שחניכות תבאנה לסניף שמכנסיים! מילא אם זו היתה תנועה דתית של בנות.. אבל בנים! כמובן שלא יקום ולא יהיה מי שבאה לסניף במכנסיים לא ראויה כלל להמנות בין חברות התנועה ברית.

FullTimeSpirit

New member
בואו לא ניסחף...

זה לא ברור להרבה חניכות, גם לא לכל המדריכות והמדריכים. יש כאלה שחושבים שזה בסדר וגם אם לא בסדר, זה לא *נורא*. לכן חשוב גם להסביר ולחנך, אחרי הכל, זה התפקיד של המדריכים...

נהריה

New member
זה תלוי

זה תלוי, יש מקומות שבבני עקיבא זה ברור שלא באים עם מכנסיים ויש מקומות בששני עקיבא זה לא משנה אם באים עם מכנסים בכל מקרה זה תלוי במקום בו אתה גר אבל לפי דעתי בני עקיבא מסמל משהו וזה התנועה הדתית ום אתה מרים דגל מסויים אז אתה צריך ללכת לפיו לכן לא אמרוים לבוא לבני עקיבא עם מכניים... מוריה

s u g e r

New member
נכון שיש כל מיני סוגים אבל

גם בסניפים שאת כותבת: "שזה לא משנה אם באים עם מכנסיים" זה לא אומר שצריך להשאיר כך את המצב, צריך לאט לאט להכניס את זה שזה כן משנה!!! זה אפשרי, צריך לא להתייאש ולעמוד קצת לחניכות על הראש!!!

תחיה

New member
תשובה!

אני בחלק מהדברים מסכימה איתך גם כשאני הייתי קומונרית תמיד הערתי לבנות על המכנסים שבאו וזה נורא הפריע לי... אבל גם כשאני הייתי בגיל שלהם זה תמיד היה מין מרד כזה למרוד במדריכות ולא לבוא עם חצאית ולכל מקום היינו הולכות עם מכנסיים, אז באיזה שהוא מקום אני דיי מבינה אותם, ומצד שני זה נראה לי הכי לא הגיוני שבנות יבואו לסניף עם מכנסיים!

s u g e r

New member
מרד...

קודם כל לא הבנתי אם את מדריכה, כי אח"כ את כותבת: "כשהייתי קומונרית..."(?????) בכל מקרה- גם אם זה מרד אנחנו אמורים לתמודד איתו באיזו שהיא צורה. "מרד"- זה לא אומר שאנחנו צריכים להגיב: "טוב, אין מה לעשות, זה מרד". אני אומרת לך בוודאות ששלחתי הביתה בנות שגם האמהות שלהן הולכות עם מכנסיים ובעיקרון זה יכול היה ממש לא להצליח לי כל הטאקטיקה הזאת אבל בסופו של דבר אם יודעים לעשות את זה נכון- זה ממש עובד ואין סיבה לוותר על עקרונות התנועה, אחרת - לאן נגיע????????

ארגרון

New member
תשובה

תחיה לפי דעתי הכל תלוי באיזה סניף את מדריכה ובאיזה סטוציה הבנות באו הם מכנסים ואיזה מכנסים לא נראה לי שצריך להעיף אותם אבל אם המכנסים בסניפך הם כאילו מתירנות אז צריך להסביר להם ופעם הבא לא להכניס אותם לפעולה

תחיה

New member
זה לא מרד!

אני חושבת שלא הבנתם אותי, אני בשבט שלם והגדולים אצלנו בסניף מאוד פעילים,ההיתי קומונרית שנה אחת, ועכשיו יש לנו דילמה של המכנסיים! אצלנו בעיקרון מחזירים את הבנות הביתה, אבל יש כאלה שלא מסכימים לכך. ולכן רציתי להתייעץ איתכם ולשאול אותכם מה דעתכם, כי אתם לא מאותו סניף שאני באה ממנו, ורציתי להתייעץ ולתת תשובות למדריכים אצלנו. מקווה שהסברתי את עצמי, יום טוב לכולנו!

s u g e r

New member
אני ממש מבינה...

כי גם כשאני הייתי קומונרית ורציתי להחזיר בנות הביתה היו מדריכים שלא הסכימו... וזה קשה לשכנע מי שלא מסכים. צריך לדבר עם אותם מדריכים שלא מסכימים ולשאול אותם מה האלטרנטיבה. כלומר, נגיד שלא נחזיר את הבנות האלה ביתה, מה יהיה אז? זה בסדר שהם ימשיכו להגיע עם מכנסיים? ועוד משהו- מה יגידו בנות אחרות? הרי בטח יש עוד כמה שהיו רוצות ולא מעיזות כי יודעות שלבנ"ע לא באים ככה, אז זה פשוט יתן להם לגיטימציה לבוא ככה גם כן, כי יראו שלא עושים עם זה כלום... מעבר לזה שבני עקיבא מחוייבת להלכה, ורובם ככולם של רבני הציבור הדתי קבעו שאין ללכת במכנסיים. ואפשר לעשות על זה פעולה ולהסביר למה...

תחיה

New member
יש הבנה!

אצלנו כמה שלא עשו פעולות על מכנסים עדיין יהיו את האלה שחייבות לבוא אם מכנסיים, כמה שהמדריכים שלהם מדברים איתם וכמה שאומרים להם שזה לא בסדר עדיין ממשיכים להגיע ככה. מצד אחד אני לא מסכימה כי לבני עקיבא באים אם חצאית זה כמו שבן לא יבוא עם כיפה, ומצד שני אני גם מבינה אותם כי אני הייתי ככה פעם, אומנם באיזה שהוא שלב התבגרתי ואמרתי לעצמי בני עקיבא זה בני עקיבא מה שאני עושה אחרי בני עקיבא לא צריך לעניין אף אחד!

אני חושבת ש..

זאת חובה לשלוח אותם הביתה.. אם הן באות לסניף עם מכנסיים אז זה קצת לא בסדר..

LordNor

New member
אני חושב אחרת...

לדעתי זה יהיה בושה לשלוח אותן הביתה אם הן באות במכנסיים. לכל בת יש את הזכות שלה. בני עקיבא לא יכולה לכפות עליה ללבוש חצאית כדי לבוא לפעילות. נניח שאני בא לסניף בלי כיפה, צריך לגרש אותי הביתה? אני חילוני בעינם? זה לא מוצדק!!! בני עקיבא היא תנועה שמטרתה היא לחזק את החיבה שלנו לארץ ישראל ולתורה בלבד. בני עקיבא היא בעצם תנועה ציונית! רק הבעתי את דעתי.

s u g e r

New member
אם היית קורא...ולתחיה הערה בסוף...

את ההודעה שלי היית מבין 2 דברים: 1. לא שולחים הביתה בזעם ועצבים אלא עם הבנה ותאמין לי שחניכות מבינות ולא כועסות (מנסיון). זה לא גירוש... 2. אדוני, מנהל פורום! בני עקיבא היא תנועה ציונית. נכון, אבל רק ציונית? שכחת את דתית? בני עקיבא מחוייבת להלכה,לידיעתך! ויש לה רבנים גדולי דור שקובעים את דרכה ההילכתית. זהו, זה עוד משהו, וגם לך תחיה. לדעתי כדאי ורצוי שיהיה לכל סניף רב שאיתו אפשר להתייעץ בשאלות הלכתיות ואת דעתו מקבלים. רצוי כמובן שיהיה רב שכיף לשוחח עימו ורוצים לשמוע את דעתו, מישהו שמבין עניין... ותדע לך שבאחד הסניפים שהייתי קומונרית אמנם אף אחד לא בא בלי כיפה אבל היו חניכים ששמו את הכיפה בכיס (מן אופנה מוזרה כזאת...) ואנחנו עברנו חניך חניך שישים כיפה על הראש. ברור לא? מה, חניכים יסתובבו בלי כיפה על הראש? למה? אז שילכו ל"צופים"...

LordNor

New member
אני מסכים איתך..

כל סניף צריך שיהיה לו רב. וישנם הרבה סניפים פעילים ללא רב. כמו הסניף שלנו. ורב לא תמיד עוזר. לרוב שמים רבנים שאין להם כל ידע בתחום ההלכה ולכן לא נותנים תשובה מספקת. ותחשבי, מה עם חניכים שרוצים לשאול שאלה ומתביישים ללכת לרב? הפורום יכול להיות מקום מצויין לחניכים שרוצים לשאול שאלה בלי להזדהות והרב יענה. אך הבעיה היא שאין לפורום רב שיכול להיות נוכח ולענות על שאלות חניכים ומדריכים. יהיה לי לעונג להזמין רב שיענה על שאלות חניכים ומדריכים שלא רוצים להזדהות. אך מאיפה אני אביא רב? ואיזה רב יסכים להיכנס לפורום מדיי פעם ולענות? נכון שבני עקיבא היא ציונית דתית ופועלת לפי ההלכה. ואני מכיר המון חניכים שאפילו לא לובשים כיפה בסניף ולא אומרים להם כלום. בעיקרון אני מתנגד לכך, מכיוון שחניכים אלה יכולים לגרום לחניכים אחרים לעשות בדיוק כמוהם וככה בני עקיבא תהפוך לחילונית?? צריך למנוע את התופעה הזאת. המצב מתדרדר מהר.. אני זוכר שאז במחנות היינו בעצם חילוניים ולא דתיים. רוב החניכים הסתובבו בלי כיפה ועברו על הרבה חטאים בהלכה שאפילו היו מודעים לכך. הרב של המחנה הסתובב במכנסיים קצרים שלא אופייני לרב. ובקושי היה אפשר לקרוא לו "הרב". ובשבת במחנה לא כל כך נשמר מצות "שמור את השבת". ולהרבה לא היה אכפת שהשבת היא קדושה וצריך לשמור. לפי זווית העין שלי, המצב ממש מתדרדר ובני עקיבא והצופים בעצם יאתחדו וצריך לעצור אותו.

תחיה

New member
אין רב!

קראתי את ההודעה שלך ויש לנו קצת בעיה, הישוב שלנו יחסית גדול אבל יש בו רק איזה 50 משפחות דתיות ויש לנו רב אחד שהוא די חרדי והוא גם לא גר בישוב. ובעצם הוא לא בעד בני עקיבא אז לא ממש יש לנו רב שאפשר ללכת ולהתייעץ איתו, בכלליות שלמדריכים יש בעיה הם באים אלינו לבוגרים של הסניף ומתייעצים איתנו, אני די בקטע שאין דבר כזה שבת לא תבוא עם חצאית אם את דתיה תלכי לפי ההלכות "לא תלבש אישה בלבוש גבר"! זה כמו שיש המון בנות שאחרי שהם מתחתנות הם לובשות כיסוי ראש אבל הולכות עם מכנסיים! מה זה? את דתיה או לא? אני שראיתי את המדריכות שלי ככה קיבלתי שוק! ככה חינכתם אותנו? גדלנו על הערכים שלכם וזה מה שקורה??? אז לפי דעתי חייבים לשלוח הביתה את הבנות!

coolit

New member
כיפה זה לא כמו חצאית.../images/Emo102.gif

זה לא צנוע ברית. כיפה זה לא ענייין של "לא צנוע" זה לא כמו כובע של אשה נשואה ולא כמו חצאית במקום מכנסיים

למעלה