שאלה

Y. Welis

New member
זה לא כמו סאורון והאורקים

מפקדי הצי ומפקד כוכב המוות יכלו לפעול גם בלי הוראות - אבל אדמירל פיאט לא עשה את מה שצריך - כי אחרי שמרבית ה-TIE הושמדו (הקרביות של המורדים היו יעילות יותר), המשחתות נעשו פגיעות מאוד להתקפות מטווח קרוב. נשק האנרגיה של כוכב המוות לא היה יעיל כשהציים היו כה קרובים אלו לאלו, כך שבכך שהוא מנע מהמשחתות לסגת, פיאט בעצם חרץ את גורל הצי שלו. גם הוא הופתע וגם החיילים על אנדור, וכך מרגע שהמגן הוסר, כוכב המוות נעשה מטרה נייחת. גם אם הקיסר היה חי ומקבל דיווחים, לא נראה שהוא היה יכול לעשות משהו - אלא אם הכוכב היה יכול לעבור למהירות האור (נראה שהראשון היה מסוגל). סביר שהקיסר היה מושמד בכל מקרה.

DDN

New member
כן, אבל למה שיעשו את זה בעצם?

זה כמו כשאימפריה גדולה נופלת, כל אחד מנסה להציל לעצמו נתח במקום לשמור על השלם, שהוא יודע שיהיה קשה לשמירה. בכל מקרה, הנקודה שלי היא שלא האיווקים ניצחו את הקרב, אבל כן היה להם חלק בניצחון

נכון

וגם הגונגים בסרט הראשון לא ניצחו. הם היו מפסידים בוודאות אם אנאקין לא היה מפוצץ את הספינה של פדרציית הסחר. דרך אגב, זה לא נראה מוזר שכל מקור הכח של הדרואידים מצוי בספינה אחת? אם פוצצו אותה אז הלך עליהם.

DDN

New member
אחרי שצפיתי ב"איום הנסתר" מחדש

השד (כלומר ג'אר ג'אר) לא היה נורא כל כך. למעשה, אפילו מצאתי אותו חביב (הרבה יותר ממה שארטו ות'ריפיאו היו בטרילוגיה החדשה)

zigmond 69

New member
מסכים לגמרי.

אמנם הוא גימיקי במקצת,אבל בהחלט משעשע. פחות כאשר הוא רציני ורשמי בתור הסנטור המחליף של אמידלה. שם הוא סתם יצור עם תחביר קולקל ואוזני חמור שמוטות.

steve2

New member
כנראה שזה באמת עניין של טעם, כי בכל

פעם שאני רואה את הפנטום הוא מעצבן יותר ויותר, בכל כל הדביקות שיש בסרט, חבל היה לו כ"כ הרבה פוטנציאל שלא מומש... יש לו מצד שני מעלות חיוביות אמנם לא רבות. 1.הפסקול של וויליאמס בעיקר dual of the fates 2.אפקטים מדהימים, שלל סגנונות אומנות וצבעוניות שניתן לראות רק במסך גדול שלשם כך הסרט יועד כמובן. 3.הפוד רייס במערכת שמע טובה(כמו אצלי:)), פשוט חוויה, צריך THX EX 7.1 בשביל להבין. 4.הדו קרב המשולש, סוחף בהחלט. אבל זהו, וזה מה שמאכזב:((

advanced soul

New member
תרגום נכון יותר של אימת הפנטום

התרגום העברי המקורי אין לו קשר למשמעות שם הסרט באנגלית.

Y. Welis

New member
יש אגב אפקט טוב יותר למעבר ספינות

החלל הקטנות ב-7.1 מאשר ה'טרטרטרטר' הזה? לא הבנתי עדיין מדוע זה החליף את הרעם של ה-SD או הצווחה של ה-TIE. בסרט השני, במרדף אחרי אובי-וואן בין האסטרואידים, יש שניית-דממה כשהמטענים מופעלים וגל ההלם מתפשט - יש אפקט כלשהו בשניה הזו?

rocky7

New member
השניית שקט זה בכוונה

קוראים לזה sonic black hole. זה שנייה בסרט שאין בא סאונד בכלל וזה ה"אפקט" שהם בחרו לרגע שהמטען מופעל. תודה שזה עושה את זה דרמטי.

Y. Welis

New member
דרמטי? אני לא יודע. אני ציפיתי

למשהו יותר מיוחד. שנים הייתי בטוח שבגלל שראיתי את הסרט באולם עם סאונד נחות (כמו רוב האולמות בארץ, חוץ מכמה שב'סינמה סיטי') הרמקול שהיה אמור להשמיע את הצליל הנמוך לא היה, ולכן האפקט פוספס. אני עדיין זוכר את החוויה של 'שובו של המלך' בסינמאקס: כל מכה של המגח בשערי מינאס טירית הורגשה בבטן... הבחירה בסאונד החדש לספינות, וכן האפקט שהזכרת לפיצוצים (הרי למה יש בכלל קול בחלל? חבל להסתבך עם פיזיקה שלא קיימת) לא הוסיפו לדעתי לטרילוגיה החדשה.

Y. Welis

New member
אני מתכן לקנות מערכת כזו

לדירה הבאה שלי. הגיע הזמן. אבל הייתי גם שמח אילו הסרטים היו חוזרים ל'סימנאקס' - זו היתה חוויה גדולה לראות שם את השלישי. הפתיחה היתה ממש רכבת שדים...

Gilliana

New member
מה שבאמת הייתי רוצה זה...

... לראות את כל השישיה ב-IMAX DOME. אחחח, איזה חלום!

יכול להיות נחמד

אבל לדעתי זה יהרוס קצת את החוויה שבסרטים שיש עכשיו. אני לא ממש מדמיין את הטרילוגיה הישנה בתלת-מימד.

advanced soul

New member
אף אחד לא טען שהוא לא חביב

אבל החביבות שלו לא מתאימה למלחמת הכוכבים.

למעלה