לדעתי אין מקום להשוואה בין
ROTJ לבין phantom זאת מכיוון האווירה הכללית ששוררת בסרטים, הכוונה נכון שהאיווקים הם חוליה חלשה יחסית ב-ROTJ אך למי שרואה את הטרילוגיה המקורית רואה, ש-ROTJ נמצא באותה אווירה בדיוק כמו TESB ו-ANH ,לכן האיווקים משתלבים בצורה הרמונית בתוך כלל ההתרחשויות ויוצרים סיפור בפני עצמו(כמובן תרבות והתנגות), בפנטום האוירה הכללית ללא קשר לג'אר ג'אר היא ילדותית, דיגיטלית וחסרת אופי ונשמה כפי שהוזכר, לכן כל מה שלא יהיה בסרט לא יסתדר כי ישר אנחנו כמעריצים של הטרילוגיה המקורית נשווה בין הסרטים, כבר טענתי וחזרתי על זה רבות, הפנטום כשלעצמו הוא סרט מדע בדיוני חביב עם אפקטים מרשימים ופורצי דרך אך כהמשך ישיר לSW הוא נפילה חזקה, הוא לא מדבר בכלל בשפה הפילוסופית והעמוקה(נשמה) שיש בטרילוגיה, המשחק גרוע(ניראה כאילו הם קוראים טקסטים על פלקטים מאחורי הקלעים), הציבעוניות והרמה העיצובית גבוהה במיוחד אבל היא לא מתאימה לטרילוגיה המקורית, הבימוי לוקה בחסר מבחנת בימוי שחקנים והעמדת הסיפור, הדמויות חסרות אופי ולא רק ג'אר ג'אר. הדבר היחיד שעובד זה המוזיקה של וויליאמס והקרב האנרגטי(אמנם גם ללא קשר לטרילוגיה) בין השלושה שבאמת מצליח לעבוד ולסחוף את הצופה. אני חושב שחלק מהנפילה של הסרט הוא כגודל הציפייה גודל האכזבה. אם חושבים על זה בכלל אין להשוות בין האיווקים לבין ג'אר ג'אר, מהאיווקים יצרו מיני סדרת סרטים שהתרחשה בכוכב אנדור והייתה עם אותה אווירה קסומה כמו בטרילוגיה, מג'אר ג'אר אי אפשר כלום לפתח כי הוא כדמות נופל בין הכסאות כי הוא לא מתחבר בשיט לכלום. אגב יצא לי לראות את המשובטים בשישי, ואני חייב לומר שמבחינת סרט, משחק ועומק כמובן עובד הרמונית הרבה יותר טוב, אך עדיין לא מצליח לעמוד בציפיות, היחיד שדווקה מפתיע זה כרסטיאן, לידו שחקנים מהשורה הם מחפירים וחסרי אופי. השלישי כבר הרבה יותר טוב..וכמובן הטוב ביותר מבין השלושה, אך עדיין כל הטרילוגיה הזו נופלת חזק!