שאלה

daniroo

New member
שאלה

למה כולם שונאים את ג'אר ג'אר בינקס? ולמה הוא נחשב לנקודת שפל בסאגה?

Obi Dan Kenobi

New member
הא, שאלה שלי לקח זמן לפענח.

אבל לא לזמן רב. בגלל שעברו שלושים שנה מאז ROTJ, לוקאס חשב כי לא רק האופציות והאפקטים השתנו, אלא גם יעדי הקהל. הוא החליט לפנות ליעד הצעיר ביותר, וזהו הילדים - טעות ראשונה. הוא החליט ליצור את היצור המוזר והגמלוני הזה על מנת שהילדים יתחברו אליו, יצחקו ממנו, ובתקווה יקנו את הסרט בוידאו. כבר כאן אנשים התחילו לחשוב שבסרט הזה אין "נשמה" כמו בקודמים. יצא הסרט, וקהל המעריצים הותיק היה בשוק. הילדים אמנם נפלו שבי לארוך-האוזניים הכתמתם, אבל לא אותם מעריצים ותיקים שחיכו שלושים שנה ליצירת המופת הזאת. הם זכרו את סדרת הסרטים כבעלת טון בוגר יותר, רציני יותר, ולא הבינו איך לסיפור הזה נכנס יצור כל כך ילדותי. למעשה, היו כמה מעריצים שערכו את הסרט כך שג'אר ג'אר לא הופיע בו כלל. (כאן)

daniroo

New member
ומה עם האיווקים?

(הדובונים הקטנים והחמודים) ב"שובו של הג'דיי", הם לא לילדים. האם להם יש טון בוגר יותר? לא נראה לי.

Y. Welis

New member
זה נכון - הם סימנו את התחלת ההנמכה

לכיוון הילדותי, שהומשכה בפרק 1. אבל אם הם היו שם אלמנט משני, הרי שבחדשה הרוח שלהם שרתה על הכל. גם זו שאלה שהיה מעניין לשאול את לוקאס - אם הוא חשש מכישלון כלכלי של פרק 1 ולכן בחר בכיון הזה (כי לא היה כאן לחץ של אולפנים, כמו במקרים אחרים - הוא מפיק עצמאי שממן את סרטיו מכיסו הפרטי), או שמא ילדיו הפרטיים הפכו להיות קהל היעד האמיתי שלו (וזה אגב קורה לאנשים עם ילדים).

Obi Dan Kenobi

New member
שאלת על ג'אר ג'אר, לא אייוקים. ../images/Emo3.gif

דעתי על האיווקים: נכון, הם קטנים, חמודים וחסרי טון בוגר. רק מה, הם לא היו אמורים להיות כאלה. הרעיון הראשוני של לוקאס היה שהקרב ב-ROTJ יכלול ווקים, משמע שהקרב יתרחש על קאשייק ולא על אחד מירחי אנדור. אבל, בגלל חוסר בכסף, זמן ואנרגיות, הוא החליט לצמק את הווקים לאיווקים. גם אז תגובת המעריצים הייתה ביקורתית, בדיוק כמו התגובה כלפי ג'אר ג'אר. רק שלאיווקים מצאו הסבר חיובי יותר, שגרם למעריצים לקבל אותם - השימוש באיווקים שימש כדי להראות איך רוח ורצון לחופש, אפילו של הקטנים ביותר, יכולים לנצח מכונות ענק ורשע.

Obi Dan Kenobi

New member
אגב, רק נקודת הבהרה.

זה רק במקרה שבשפה העברית שהמילה "ווקים" נמצאת במילה "איווקים". באנגלית זה ממש לא ככה. אני מניח שזה כבר ידוע, רק רציתי להוריד מעצמי כל אשמה.

Y. Welis

New member
זה בעצם שיכול אותיות

אגב אני קראתי במקום אחר (לא זוכר כבר היכן) שהאיווקים היו אמורים להיות מאוד נבונים - עם כישורי טיסה ושליטה במכונות - ורק נראים תמימים ו'דובי כפת לי' (שונא את התרגום הזה). אבל בסופו של דבר הצד הזה שלהם צומצם (אם כי הערצתם לת'ריפיו מצביעה על קשר למכונות).

זה נכון שהאיווקים מראים איך רצון

וחופש יכולים לנצח מכונות רשע, אבל כך גם הגונגים, שמראים כיצד אפשר עם פרימטיביות לנצח את המכונות.

advanced soul

New member
טוב, תשובה היא ארוכה ומורכבת

מצד אחד הדמות של ג'אר ג'אר כדמות - מקסימה, ואין לי שום דבר אישי נגדה, רק לא מתאימה למלחמת הכוכבים (למשל הייתי נהנה לראות אותה בסרטים בסגנון "מדגסקר", שהם מראש סרטים קומיים לילדים) מצד שני זה לא הבעיה מעצם זה שהיא דמות קומית, כי במלחמת הכוכבים תמיד היו ויהיו הרובוטים כדמויות קומיות. רק שרובוטים זה סוג אחר של קומי, יותר מתוחכם, וכן מכניס מימד נוסף למלחמת הכוכבים. וגאר גאר הוא הומור ילדותי, פיזי ושטוח כמו צלחת סלט. אבל דווקה אהבתי את הרעיון שCLUMSINESS שלו דווקה עוזרת בקרב , זה מסר חמוד. עדיין הייתי מעדיף שמסר חיובי זה (שניתן כל חיסרון להפוך ליתרון) יעבירו בסרט אחר, ואל על חשבון אווירת מלחמת הכוכבים. אני דווקה חושב שב"מתקפת המשובטים" גאר גאר מקסים ומתאים, אולי בגלל הלבוש המכובד, התנהגות מאופקת, וזמן מסך המצומצם. לסיכום - הוא דמות לא מתאימה לאווירת מלחמת הכוכבים.

steve2

New member
לדעתי אין מקום להשוואה בין

ROTJ לבין phantom זאת מכיוון האווירה הכללית ששוררת בסרטים, הכוונה נכון שהאיווקים הם חוליה חלשה יחסית ב-ROTJ אך למי שרואה את הטרילוגיה המקורית רואה, ש-ROTJ נמצא באותה אווירה בדיוק כמו TESB ו-ANH ,לכן האיווקים משתלבים בצורה הרמונית בתוך כלל ההתרחשויות ויוצרים סיפור בפני עצמו(כמובן תרבות והתנגות), בפנטום האוירה הכללית ללא קשר לג'אר ג'אר היא ילדותית, דיגיטלית וחסרת אופי ונשמה כפי שהוזכר, לכן כל מה שלא יהיה בסרט לא יסתדר כי ישר אנחנו כמעריצים של הטרילוגיה המקורית נשווה בין הסרטים, כבר טענתי וחזרתי על זה רבות, הפנטום כשלעצמו הוא סרט מדע בדיוני חביב עם אפקטים מרשימים ופורצי דרך אך כהמשך ישיר לSW הוא נפילה חזקה, הוא לא מדבר בכלל בשפה הפילוסופית והעמוקה(נשמה) שיש בטרילוגיה, המשחק גרוע(ניראה כאילו הם קוראים טקסטים על פלקטים מאחורי הקלעים), הציבעוניות והרמה העיצובית גבוהה במיוחד אבל היא לא מתאימה לטרילוגיה המקורית, הבימוי לוקה בחסר מבחנת בימוי שחקנים והעמדת הסיפור, הדמויות חסרות אופי ולא רק ג'אר ג'אר. הדבר היחיד שעובד זה המוזיקה של וויליאמס והקרב האנרגטי(אמנם גם ללא קשר לטרילוגיה) בין השלושה שבאמת מצליח לעבוד ולסחוף את הצופה. אני חושב שחלק מהנפילה של הסרט הוא כגודל הציפייה גודל האכזבה. אם חושבים על זה בכלל אין להשוות בין האיווקים לבין ג'אר ג'אר, מהאיווקים יצרו מיני סדרת סרטים שהתרחשה בכוכב אנדור והייתה עם אותה אווירה קסומה כמו בטרילוגיה, מג'אר ג'אר אי אפשר כלום לפתח כי הוא כדמות נופל בין הכסאות כי הוא לא מתחבר בשיט לכלום. אגב יצא לי לראות את המשובטים בשישי, ואני חייב לומר שמבחינת סרט, משחק ועומק כמובן עובד הרמונית הרבה יותר טוב, אך עדיין לא מצליח לעמוד בציפיות, היחיד שדווקה מפתיע זה כרסטיאן, לידו שחקנים מהשורה הם מחפירים וחסרי אופי. השלישי כבר הרבה יותר טוב..וכמובן הטוב ביותר מבין השלושה, אך עדיין כל הטרילוגיה הזו נופלת חזק!

advanced soul

New member
אני חושב שכן יש מקום להשוות

EWOKS הרסו את ROTJ כמו שגאר גאר הרס את ה PHANTOM. דובונים מוזרים, חמודים וילדותיים, אשר בצורה לא הגיונית כמעט מנצחים גדוד שלם של TROOPERS. הם חמודים, מקסימים - אבל כן מתאימים לסרט אחר, בסרט זה הם הורסים עלילה. לכן ROTJ הוא הסרט הפחות אהוב עלי בטרילוגיה הישנה, וזה רק בגללם. אני מסכים שהקטעים הטובים ביותר ה PHANTOM זה הקרב המשולש הסופי והמוזיקה של וויליאמס. הייתי מוסיף לכך את הפרידה של אנאקין מאמו (במיוחד אם יודעים מה יקרה בהמשך). סוחף והכובש.

Y. Welis

New member
קראתי לכריסטיאנסן בפעם הראשונה

שראיתי אותו בסרט הזה (וזה מתועד בפורום אחר - מיוני 2002) 'בת-ימי'... ואני עדיין בדעה שהוא לא נראה כפאדוואן. זו אגב דוגמא לאישיות של שחקן ואיך היא מחזקת את הדמות שהוא עושה - מקגרגור יכול להתבדח בסרט הראשון באנדרסטייטמנט (המילה שחסרה לי בתגובה הזו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=477&msgid=92184641 ) ולהראות כמה כל העיסוק בהצלת יצורים נחותים מכוכב נחשל לא מעניינת אותו, כי יש לו דברים פנימיים חשובים יותר לעשות, או להיות הומוריסטי בסצנת הפתיחה של השני (המרדף) מבלי להנמיך את עצמו. אבל כריסטינאנסן פשוט לא מסוגל להרים את הדמות שלו לרמה הנדרשת. הוא ילדותי מדי כאן, ונאיבי מדי בשלישי. כריסטופר לי כמובן מתעלה מעל כולם בסרט הזה וחבל שלא הופיע יותר.

אין מה לעשות

כריסטופר לי הוא שחקן מצוין, אבל אם יחפשו תירוצים מאולצים כדי להראות את הדמות שלו שוב ושוב זה לא ייראה טוב.

Gilliana

New member
לדעתי האישית - זו שנאה בלתי מוצדקת

אני לא רואה היכן ג'אר-ג'אר ו/או האיווקס "הנמיכו" את הסדרה וממש לא מקבלת את הטענה שהם הוכנסו לסרטים על מנת להתחבב על הקהל הצעיר. לדעתי הרעיון הזה נוצר במוחם הקודח של צופים מהסוג שיחפש מום ופגם בכל דבר. האייוקים היו, לטעמי לפחות, משב רוח מרענן בסרט והציגו את הרעיון כי גם יצורים פרוותיים וחמודים לכאורה יכולים להיות לוחמים ובעלי השפעה. מעניין איך חושבים הצופים, התכוון לוקאס "להתחבב" על הילדים באמצעות דובונים קניבלים...
בשורה התחתונה: לא דובונים, ולא יער.

steve2

New member
צודק, עוד נקודה שרציתי לעלות לפני

האיווקים מוצגים לצופה כיצורים פרימיטיביים, אבל עם כל הפרימיטיביות שלהם(קידונים, מגנים), הם מצליחים להביס את האימפריה שהיא בשיאה מבחינה טכנולוגית(imperial walker, טנקים, רובוטי ענק, אקדחי לייזר), עוד נקודה למחשבה שהחלש וחסר הישע הוא לפעמים החזק והחכם יותר mind over musle. אני חושב שזה בסופו של דבר כפי שכבר נאמר לפני מה שלוקאס רצה להבהיר. ראינו זאת היטב על יודה כמובן.

zigmond 69

New member
למה בדיוק ציפית?

רק בשביל העלילה נתנו להם לנצח. אני מחשיב את עצמי אובייקטיבי,ואני עדיין חושב שהניצחון שלהם פשוט נגד כל הגיון בריא,אבל לעומת זאת,אני מסוגל להבין למה הם היו צריכים לנצח. לטובת העלילה. לא היו יכולים פשוט לתת לחיילי הסער למנוע מהם להרוס את המגן,זה יהרוס את כל הסרט,שלא לדבר על הטרילוגיה.

DDN

New member
האיווקים לא ניצחו

הם פשוט החזיקו את הקרב עד שהוא נוצח למעלה. הקרב הוכרע כשהקיסר מת. ככה אני רואה את זה.

למעלה