שאלה

שאלה

אם תיקח חרדי מצוי ותדבר איתו על מחלל שבת הוא יתמלא בזעם מתפרץ ויצעק על הרשע הפושע הזה ועוד יותר אם מדובר באוכל נבילויס וטריפויס ואני לא מבין איזה רע הבנאדם עשה שעושים אותו לכזה רשע מתועב? מי יותר רשע זה ששופך אקונומיקה בשם אלוהיו על בנות שהולכות לתומן ברחוב אחרי השעה 11 בלילה או זה שאוכל חזיר כמובן שילם הכל ולא עשה רע לאיש? האם לזה יקרא מתועב ולזה גיבור? אפילו שזה קשה תנסו להסביר את הראש החרדי

מישו שפך אקונומיקה על בת שהלכה?

במקום שהיית שפכו אקונומיקה על בנות שחזרו אחרי 11 בלילה? נורא. אין לי מילים. כנראה מכיוון שאתה בא משם אתה מכיר אותם יותר טוב ממני כי אני נפגשתי עם חרדים שמוכנים לדבר עם בנות ועם חילונים. החרדים שדיברתי איתם טענו שכמו שיש בחברה החילונית פושעים ולנו קשה להתגבר על התופעה יש גם אצלם פושעים והם מנסים להתגבר על התופעה. מה שכתבת מזעזע. זו היתה תופעה כללית שהתנכלו לבנות שחזרו מאוחר ושפכו עליהן אקונומיקה? מי הפושעים האלה? כל פעם שאני קוראת אני מזדעזעת יותר ויותר. צריך להגיש על הפושעים תלונה במשטרה. מה קרה שם אצלכם?

ח2דניק18

New member
צודקת!

מי שבשם אלוהיו עושה רע לאחרים זה לא בסדר אפילו לפי הראש החרדי. הם קוראים לזה "נבל ברשות התורה"... נ.ב. אני שגדלתי בחברה החרדית אף פעם לא ראיתי כאלה דברים..

ephi79

New member
רק להבהיר..

כמו שכבר כתבו פה, החרדי המצוי לא ישפוך אקונומיקה על אף אחד. ובכל מקרה - למיטב הבנתי, מדובר על שפיכת אקונומיקה במטרה של השחתת בגדים (ולא פנים/גוף), שנראו לשופכים כלא צנועים מספיק. לא שזה לא מזעזע, אבל בכל זאת צריך לדעת במה מדובר.

hemi32

New member
הכל שאלה של חינוך ..

אני באופן אישי גדלתי בבית כזה שבו ראו בקנאות פנטית התגשמות ההוייה האלוהית במשמעותה הטהורה והנעלה ביותר שאפשר , האנשים שם הרגישו אחרי כל דבר כזה ממש כמו פנחס בשעתו כאשר דקר למוות את הבועל והנבעלת ... הוא היה בשבילהם סמל והשראה של 'קנאין פוגעים בו' .. בבית הזה חינכו לזלזל בכל גינוי אפשרי את כל מי שלא חושב כמוני, לשרוף תחנות אוטובוס, לרסס תמונות תועבה, לשרוף חנויות לממכר דברי תועבה או בשר דבר אחר , לשפוך שמן על כביש פתוח בשבת , להפוך פרשים על יושבייהם , לצאת ולבזות כל מי שסרח במשהו , לשפוך אקנומיקה על כל פרוצה שעוברת ברחוב או לחילופין שק אשפה , לשרוף צפרדעים .. או פח זבל עמוסים במרכז הכביש , להכות ולהשפיל כל שוטר בתפקיד , לנפץ שמשות של מכוניות נוסעות בשבת , ובקיצור כל מה שניתן להפעיל בו כוח הרי שזהו עניין שבקדושה ! האנשים האלה עושים את הדברים בחדווה וישנים היטב בלילה וכל זאת מתוך כך שכך חונכו על ידי מחנכיהם הרואים בכך מצווה וכל השאר הינם מוגי לב הלוקים באמנותם ואינם יודעים קידוש ה' מהו .. אני אוהב תמיד להביא כדוגמה לכוחו של חינוך מגיל צעיר את הנושא של אכילת מקקים (ג'וקים מסוכרים) שאנחנו המערביים נגעלים לגמרי מלחשוב על כך וסביר להניח שאם יונח לנו על צלחת 2 מקקים מסוכרים היינו מקיאים את נפשינו מתוך גועל ואילו במדינות המזרח קונים את הייצורים הללו לילדים במקום סוכרייה על מקל אצלינו .. הרי לך עומק השפעתה של החינוך בכל מה שנוגע לתחושות של רע וטוב וכדו' ... כאשר אתה גודל בסביבה התומכת בכל אותן פעולות אתה מרגיש טוב + עם הפעולות הללו עד כדי שלמות אישית רוחנית עם כל פעולה שכזו .. אני רואה עד היום אל מול עיניי את האושר העילאי והעיניים הזורחות של אלו שיצאו לפעולה קנאית שהושלמה בהצלחה כמו ריסוס תחנת אוטובוס בספריי שחור וכדו' ומי שחושב שההגדרה של האנשים האלה זה נבל ברשות התורה .. וכל ההסברים שבכל חברה יש פושעים אנסים וכדו' אני חושב שאין מה להשוות לבין התרבות החילונית הנאורה לבין התרבות החרדית , כי בעוד החברה החילונית במה שהיא מגדירה פשע אילו יידע מישהו על פושע כזה או אחר יעשה משהו בנידון וישתדל להביא את הסיפור לגורמים המטפלים בעניין .. או לפחות להתרחק מהבן אדם עד כמה שניתן .. ואילו בחברה החרדית אותם פושעים ידועים וזוכים לכבוד לא מבוטל בחברה ...

אנילה1

New member
hemi32 מזעזע אותי מה שאתה כותב

נראה לי שחיי "פשע" כמו שאתה מתאר בחסות הדת, באים במקום סמים. מה שתיארת על שילהוב היצרים והברק בעיניים אחרי ריסוס אוטובוס, נשמע לי כמו היי של סמים. ויש גם סמים עצמיים למי שלא יודע. כשהרבנים של החברה הפושעת הזאת מרגישים שצאן מרעיתם זקוקים לשחטה, הם מוצאים כבר איזו נבלה וטריפה בכדי לצאת לפעולת חיסול וללכד את השורות במעשי המצווה. במדינה של גויים הם כבר היו יושבים בבית הסוהר. אני לא מבינה מדוע המדינה מאפשרת דברים כאלה.

התרבות החילונית

רחוקה מאוד מלהיות נאורה, ראה פה באחת ההודעות כתבה מישהי שלכתוב "בס"ד" זה קיצוני מדאי ורק "בע"ה" היא מוכנה לכתוב, וכהנה וכהנה סטיגמות שנאה לחלשים לדתיים (גם אם הם לא קיצונים) לאתיופים וכו'.

אנילה1

New member
אין דבר כזה תרבות נאורה

מה זה בכלל תרבות נאורה. יש תרבות שמאפשרת יותר חופש להבעה אישית לפרטים שלה, עד הגבול שמזיק לה. בחברות שמרניות הגבולות הם צרים, בחברות פחות שמרניות הגבולות הם יותר גמישים, לכן הפרטים מרגישים יותר חופשיים. יש אנשים שמרגישים טוב בגבולות צרים ויש כאלה שמרגישים מחנק. אלה כנראה היוצאים בשאלה. יש פרטים שהגבולות הגמישים הם יותר מידי עבורם והם מחפשים גבולות צרים ומובנים יותר. אלה מין הסתם החוזרים בתשובה.

hemi32

New member
ובכל אופן היא יותר נאורה ..

כי התרבות החילונית ולאוו דווקא היהודית אלא הכלל עולמית התנערה לחלוטין מכל תפיסות הדת העגומות והמבישות , וזה אכן מבייש להיות דתי מידי ולהעלות על נס את אותו אלוהים של האדוקים אשר בשמו כביכול שחטו מאות מליוני אנשים על מזבח האמונה , מה יותר מכוער ושנוא מאשר לכתוב פתגם דתי אשר מראה הזדהות עם דיעות כמו אלו של היהדות אשר גם היא אילו היה כוחה בידה הייתה שוחטת ורוצחת כל מי שלא מציית לחוקי תורתם , כל מחלל שבת היה עומד לסקילה , כל בועל נידה היה עומד לחנק , ועוד ועוד .. עמים שלמים היו מכחידים בשם הדת מעל פני האדמה כמו עמלק ושבעת עמים .. עם פינצטה היו מחפשים אותם בכל העולם ושוחטים אותם ! עם שמתנשא על כל שאר העמים , ומתיר למאמיניו לגנוב מגוי , ולרצוח גויים ולו בכך שאין לכך כל עונש מבחינת הדת ! אין חובה לרפא גוי רק בגלל דרכי שלום , ואילו ידם הייתה היום רמה על זה נאמר מורידין ואין מעלין .. ואין מחללין עליו את השבת .. וכל זה לא רק לגויים אלא לכל מי שהוא מומר לדבר אחד מן התורה כולה .. הוי אומר מי שלא נצמד לחוקים אין לו מקום חברתי .. וכפי שמופיע שחור על גבי לבן בגמ' "צאו ופשטו ידיכם בגדוד" .. זהו עם שובניסטי לחלוטין המעדיף את בורות הנשים לחלוטין והכל בשם האלוהים , אשה נשואה לא יכולה להתחתן בלי שהגבר הסוטה יתן לה גט ואילו הוא יכול לישא 100 נשים , ובכלל הדת לא מדברת לנשים , הם טמאות ומנודות ובכאבם אסור אפילו לגעת בהם בשם הדת ! מה עוד תרצה להכיר בדת שאתה מכיר כל כך מקרוב ? ואולי גם מתגאה בה שאתה מוצא לנכון להגדיר שונא את זה שלא רוצה להשתייך אליה ? אין לי בעייה עם אמונה באלוהים ובעזרתו , אבל צודקת זאת שחיפשה משפט יותר חילוני שיבטא את אמונתה ותקוותה לאלוהים ובשום פנים לא תשתמש במשפט הדתי המסורתי אשר בשמו נעשים פשעים בלבד ! אכן גם לתרבות החילונית יש עוד מה לגבש ולשפר , אך כל עוד הדתות קיימות תחושת הסלידה היא אך תחושה טבעית ואנושית .

hemi32

New member
זהו טקסט דתי !

הוא מריח למרחוק דת .. למה בעזרת 'השם' ולא בעזרת האל ? למה בסייעתא דשמייא ? מאיפה באה הארמית הזו ? אם לא מתוך כרכי הוראות הדת הנקראים 'תלמוד' כך אני מבין את הנקרא .. והמילה החילונית יותר היא 'בעזרת האל/אלוהים' כל השאר מורכב מטקסט דתי ומהוראות הדת .

החרדים והדתיים מחללים שבת, כל שבת.

ובאופן שיטתי. ידוע ומפורסם זה שכל נושא שמירת השבת הינה אחיזת עיניים אחת גדולה, עשרות אלפי חרדים עובדים בשבת במשרה מלאה, כולל רבנים, ראשי ישיבות, בעלי תפילה שמקבלים שכר, משגיחי כשרות בבתי מלון ובמקומות נוספים, עובדים בבתי חולים ובבתי אבות, עובדים באולמות שמחה וקייטרינגים, בקיצור תעשייה שלמה שמתפרנסת מהשבת. אבל בשביל למצוא 'היתר' המציאו את הרעיון של לעבוד קצת לפני שבת (נניח חצי שעה) ולהכריז קבל עם ועדה שהתשלום של אלפי שקלים בחודש היא עבור אותה חצי שעה, נו באמת. נו בחיי כולנו יודעים שזו אחיזת עיניים בלבד. תפרסם בהמודיע או ביתד "דרוש שליח ציבור ליו"כ תמורת 5,000 דולר" ותגיד לי כמה טלפונים תקבל. לעבוד ביו"כ!!!

אנילה1

New member
האם כל החברה החרדית

היא אחיזת עיניים? כל היהדות היא פלפולי פלפולים של מצוות כאלה או אחרות. שום דבר לא ישר? אף פעם לא אומרים את "האמת"? מה זה בכלל אמת לפי הדת?

אנילה1

New member
אני מוצאת ששינאה

היא תכונה שמובנת בתוך הדת. למשל יש מצווה לשנוא את עמלק. ומכך שינאת כל זר ומנהגי זרים הדרך קצרה. שינאה מהסוג הזה לא קיימת את חילוניים. חילוניים לא שונאים דתיים בגלל הדת, אלא בגלל שהם משתמשים בה בשביל צרכיהם הפוליטיים. לחילוני לא איכפת איזה סוג של דתי יש. לא איכפת לו אם זה ציוני דתי, חרדי הרב ש"ך או חרדי חסידי מאיזו חצר של אדמו"ר זה או אחר. הוא לא ממש מבדיל ביניהם. כולם משתמשים בדת בצורה מכוערת, וכך הופכים אותה למאוסה.

uty76

New member
נניח שדת אין לחילונים

אבל תבניות חשיבה מקובעות יש ויש וגם אילנות גבוהים להיתלות בהם יש ויש למשל שיקולי ביטחון למשל האדרת האקדמיה למשל השינאה לחלש והאדרת העוד"ים / רו"חים ושאר ירקות היחס לכסף, היחס לאלפיון העליון כאל חצי אלים (גאידמק, מוזס, ורטהיימר וכו'...) בקיצור, חילוני משתמש בתבניות מקובעות בצורה לא פחות מכוערת מאשר אחרון הדתיים. וכשאני אומר חילוני אני מתכוון בראש ובראשונה אל עצמי, ואולי גם את תסכימי איתי...

אנילה1

New member
כן, מסכימה. אז אנחנו בוחרים לחשוב

ולחיות במקום שהכי פחות כואב לנו. חופש הבחירה החילוני גבוה יותר. יש דברים מקובעים שמשתנים במשך החיים, כי העולם משתנה מהר מאוד. ויש כאלה שלא. אנחנו כולנו שטופי מדיה. קשה מאוד להנצל ממנה. המדיה מהללת את העשירון העליון כי זה חדשות חמות. היא מהללת את הדוגמניות והשחקנים, כי זה מביא רייטינג. תקשורת היא היום ביזנס לגיטימי. רק שהיא משפיעה מאוד על הנשמה. אם ההחלטה היא להתנתק מהמדיה, נוצרת תחושה של חיים בחלל ריק. נניח שרק מקשיבים לחדשות. זה לא הכי נעים. לא קוראים עיתון לא נכנסים לאינטרנט. אז מה כן? העולם של המדיה מנהל את החיים של כולנו.

uty76

New member
אני לא מסוגל לקבל

את ההצעה לפשרה שניסית לנסח הדת היא לא מובנת מאליה הדת היא לא מקור הומוגני לדעות פלטפורמה חלק חשוב שייך למדיה, אבל גם בלי להיות אלוף עולם בסוציולוגיה לבי אומר לי שזה רק פן אחד. ולגבי שורשי השנאה, לא יודע. האם אומנם כפי שקבעת, חוסר גמישות בדיעות מייצרת שנאה? אולי.

אנילה1

New member
אטימות מייצרת שינאה.

יש גם שנאה שמובנית בתוך התרבות. הגרמנים הם עם שהשנאה הפחד והאכזריות, מובנים בתוך התרבות שלהם, הרבה לפני היטלר. תקרא את האחים גרים, את המקור הלא מעובד עבור ילדים, ותבין ל-מה הכוונה.

למעלה