שאלה

../images/Emo4.gifאם זה החרדי המצוי וחמי צודק

צדקו כל אלה שאמרו שכבר אי אפשר להשאיר לציבור החרדי את החופש להשתנות בעצמו וחייבת להיות כפיה של מערכת החינוך הממשלתית ובקרה יותר חזקה של המטרה על מה שקורה שם. העצב שלי הוא כי התרבות היהודית העתיקה אהובה עלי וככל שאני קוראת יותר מכם, (אני יודעת שאתם לגמרי אוביקטיבים), אני מבינה שהמבט שלי היה נאיבי. אני בטוחה שהמשפחה החרדית שלי לעולם לא תפגע במישהו אבל אולי הם המיוחדים ואתם צודקים שזה "החרדי המצוי".
כל מי שמתקרב קצת לצד הזה צריך רק לדבר איתכם והוא יברח לכיוון החילוני ולא ירצה לשמוע על הציבור שאתם מתארים. אין שום השואה לתרבות החילונית שמגנה את התוקפנות והפגיעה האלימה. כל חילוני יאמר שהוא לא יבקש להעניש מישהו על מחשבותיו אבל כשהמחשבות הופכות לתקיפה אלימה רוב החילונים יבקשו לעצור את הפושעים. השחתת גופה של אישה באקונומיקה הוא אחד הדברים הנתעבים ביותר ששמעתי.

קווים לדמותו של החרדי המצוי

החרדי המצוי מחשיב אדם שלא מאמין ואוכל חזיר כפושע ומבחינתו אין הבדל בינו לבין היטלר החרדי המצוי יתעב את היטלר ולא את סטלין אף שסטלין הרג יותר יהודים משום שהיטלר היה יותר נגד האלוהים מאשר סטלין הם דואגים לאלוהים לפני חיי אדם אין לי זמן להאריך בזה אבל בגדול חמי צדק איך שתיאר אותם

אנילה1

New member
מערכת עקיפת החוק במדינה

אשמה בריבוי מטורפים חרדים שעושים ככל העולה על רוחם, המשטרה ממתינה עד שירגעו, זאת אחרי שעוצרים 2 חרדים כדוגמית לאכיפת החוק, ולמחרת משחררים אותם כי הרבנים ביקשו יפה.

מערכת אכיפת החוק כושלת אבל דווקא

לחברה סגורה כמו החברה החרדית יכולות להיות סנקציות כלפי אנשים אלימים ותוקפניים כמו שנהוג בחברה החילונית. אצלם האמצעים יכולים להיות יותר יעילים. אם בחברות חרדיות מסוימות יש גיבוי למעשים האלה זה עצוב. אני יודעת שהקרוב שלי שהוא רב של קהילה קטנה טוען שאצלו אין דברים כאלה אבל אצלו יש גם חוזרים בתשובה והוא פתוח לחילוניים. ברור לי שלא כולם כאלה ועדיין אם יש קבוצות כאלה בחברה החרדית חייבים לבדוק את כלל החברה ולשנות שם את החינוך. אני מבינה שהקורבנות פוחדים להתלונן כי הן גרות שם ואם הן מתלוננות הרשויות מטפלות כמו שהן מטפלות במקרים במגזר החילוני וגם שם יש כשלים וכשלונות. הפתרון חייב להיות לחץ על החברה החרדית ויש דרכים להפעלת לחץ, כולל תקציבי החינוך. ילדים הם לא רעים. החינוך עלול להשחית אותם כאשר הם מפסיקים לראות במי שלא זהה להם בהתנהגות אדם. אני לא יכולה להסכים להשקפה שבדת ובתרבות היהודית יש אלימות ושנאה מובנית. אני חושבת שאפשר למצוא בדת ובתרבות היהודית גם עזרה לזולת, דאגה לחלש, חוכמה והרבה דברים יפים. אם עיוותו את התרבות היהודית היפה בדורות האחרונים והפכו אותה לתרבות שמאפשרת שינאה ואלימות צריך לשנות את החינוך מהיסוד אבל לדעתי אי אפשר לומר שהיהדות מטיבעה היא אלימה ותוקפנית. לא ידעתי שרוב החרדים בזים לחילוניים ועלולים להתנהג באלימות.
כשאנחנו הגענו לביקורים בשכונה חרדית התלבשנו בהתאם רק מתוך כבוד למשפחה שלנו. תמיד התיחסו אלינו בכבוד ובהרבה אהדה. אולי כי ידעו שאנחנו בני משפחתו של הרב שלהם. כל מה שמתואר בשרשור הזה חדש לי ומעציב אותי אבל לא משנה את ההשקפה הבסיסית שלי על היהדות. ביהדות אפשר יהיה למצוא גם הרבה דברים יפים. רק אנשים הצליחו לעוות את היופי שהיה בה.

hemi32

New member
אני מציע לך לשאול את הרב

שאת כל כך גאה בו וחושבת שאצלו אין דברים כאלה את השאלות הבאות : 1. אם היה פוגש עמלקי באופן וודאי האם היה הורג אותו ? (זהו מצווה!) כמובן במקום שאף אחד לא יידע ולא ירגיש ולא כלום ! 2. האם היה מתיר לסרובת גט להתחתן ? ואם האשה ברחה היה מתיר לגבר לישא אשה שנייה ? 3. איך היה מתייחס לבת/לבן שלו אם היה חוזר בשאלה ?? 4. מה היה עושה אם היו פותחים לו חנות לבשר חזיר ברחוב ? לא רק אלימות פיזית היא אלימות גם אלימות דתית רעיונית היא אלימות ! ולהכתיב למדינה שלמה מה לעשות בעקבות זה שאתה דתי ומאמין באמונות שונות זו אלימות . ואני לא מדבר רק על יהדות אלא על כל הדתות ! שיהיה לך ברור , מבחינת בסיס הדת על היהודי הדתי למחות ולהתריע ולבזות כל עובר עבירה , וכמו שנאמר בתורה בהקשרים רבים וביערת הרע מקרבך וכנאמר כל ישראל ערבים זה לזה וראי את ההתנהגות הבלתי סלחנית בכל ההיסטורייה היהודית לעוברי עבירה לדעתם .. השאלה היא איך מתייחסים היום , האם עדיף לחייך ולהסביר פנים לאותם 'תינוקות שנשבו' ולומר להם שאנחנו נגד אלימות וכו' וכשכבר יהיו תפוסים בציפורני הדת יבינו מעצמם מה לעשות.. או להילחם כמו ברברי מהרגע הראשון ... הרב שלך הוא מהסוג הראשון .. אבל אין כאן שני דתות יש בסיס אחד וזו שאלה של התנהגות במצב שנוצר !

אני לא גאה בו. הוא מאוד אנושי

הוא אנושי ומבין טוב חילוניים. אני מביטה עליו כאדם טוב שבמקרה ההשקפה שלו דתית/חרדית. פעם רצו להקניט אותו ושאלו על בית המקדש והוא חייך. הוא אמר שהקב"ה ידאג לזה ולא הוא. על כל הדברים שמבחינה מוסרית הוא מבין שאסור לעשות והדת מחייבת אותו הוא מחייך ואומר "דינא דמלכותא דינא" ורומז שמבחינתו כאילו האלוהים דאג להם שלא יצטרכו לעשות דברים לא מוסריים ברגע שהעמיד אותם תחת החוק החילוני. הוא לא ירצה לפגוע באף אחד. הוא קצת חונך בצורה חילונית. כל המשפחה שלנו הכירה את העולם החילוני לפחות מרחוק וחלק ממש שם. הוא לא יעשה שום דבר נגד הדת. הוא לא יתיר למסורבת גט להנשא וינסה למצוא פתרונות במסגרת ההלכה. הוא אדם דתי ואנחנו לגמרי לא מסכימים לדעות שלו. כולנו. כל החילוניים במשפחה. הוא יודע את זה. אנחנו לא רוצים את חוק ההלכה במדינה שלנו. אנחנו לא שאלנו אותו אם הוא רוצה. הוא לא רוצה לדבר על תאוריות. מזה מה הוא יעשה לקרוב משפחה שעבר לצד השני? אנחנו קרובי המשפחה שעברנו לצד השני והוא שומר קשר. לא אנחנו. אני חושבת שהוא לא מעלה בדעתו שיפתחו לו חנות לממכר חזיר דווקא ברחוב שלו כשהוא גר בסוג של "גטו" חרדי ואני מבינה אותו. מדוע לפתוח דווקא לידו? נפתח את החנויות האלו אצלנו. במרכז שוסטר ובטוב טעם בכל הארץ. הקרוב שלי תמיד מספר לו על המסעדות עם הבשר הלבן שהוא היה או השרימפס והוא מחייך ועובר נושא. הוא סתם אדם טוב. הוא בטוח שבכוח האישיות והשכנוע שלו הוא יצליח לשכנע יותר מכל דרך אחרת. הוא לא מאמין באלימות כדרך לפתרון בעיות. האבא שלו חינך אותו כך. עצוב אבל כנראה נולדת לחסידות הלא נכונה ואולי כמעט כל החרדים הם כאלו ורק הקהילה הקטנה שלו היא אחרת ואני לא מכירה. צריך הרבה אומץ וגבורה לצאת מהקהילה שלך בהחלטה אישית.
אני לא יודעת אם לי היה אומץ או יכולת לשאול שאלות. אין לי מושג איך הייתי לו הייתי נולדת בחסידות ההיא שלך. אני רוצה להאמין שהייתי בורחת כמוך ומבינה בין טוב ורע אבל מי יכול לדעת? כל הערכתי לך.

ephi79

New member
חמי, תרגיע

אין כאן בסיס אחד אלים שרוצה לטרוף את כולם, לצערי האכילו אותך בהרבה שטויות ודברים מעוותים בקשר לדת.

uty76

New member
זאת ממש רטוריקה בגרוש

מתי שאתה בודק את הגבולות תוכל למצוא תגובות קיצוניות אבל אני לעומת זאת מכיר שכונות חרדיות שלימות שחיות את חייהן בסך הכל בשקט ובשלווה נוח להם שלחנויות יש הכשר (השאלה לגבי חזיר כמובן לא רלוונטית...) לא מוזר להם לקנות סבון עם הכשר לפעמים צורם להם אישה שמתלבשת שלא בצניעות (ולא יותר מכך...) מובן מאליו שגירושין הם תהליך כואב פסולי חיתון הם דבר שלמדת עליו כשהיית בישיבה, אם אי פעם בכלל למדת אותו (איפה זה בכלל בגיטין? כתובות? קידושין? - בקיצור איפה שהוא שם...: ) לא יודעים בדיוק מה יקרה אם אני אפגוש פתאום ברחוב עמלקי (כנראה שלא יקרה...) וכן יש להם דיעות אורתודוקסיות - שמרניות אז מה משחקים לא הבנתי? משחקים בלדגדג גבולות של אנשים רגילים? לך לכל הורה וילד חילונים ותתחיל לראות מה קורה בגיל ההתבגרות כשמדגדגים שם את הגבולות...

rachel437

New member
אנשים טובים, אנשים רעים.

Good people will do good things, and bad people will do bad things. But for good people to do bad things -- that takes religion

כשבטוחים שאלוהים בצד שלך אפשר

לעשות הכל..
לא רק להכריח את השני לקיים מצוות דתיות אלא גם דברים אחרים. את גרה בארה"ב? אם את משם את מכירה את השיר של המשורר היהודי אמריקאי רוברט צימרמן על מי שבטוח שאלוהים לצידו. Oh my name it is nothin' My age it means less The country I come from Is called the Midwest I's taught and brought up there The laws to abide And that land that I live in Has God on its side. Oh the history books tell it They tell it so well The cavalries charged The Indians fell The cavalries charged The Indians died Oh the country was young With God on its side. Oh the Spanish-American War had its day And the Civil War too Was soon laid away And the names of the heroes I's made to memorize With guns in their hands And God on their side. Oh the First World War, boys It closed out its fate The reason for fighting I never got straight But I learned to accept it Accept it with pride For you don't count the dead When God's on your side. When the Second World War Came to an end We forgave the Germans And we were friends Though they murdered six million In the ovens they fried The Germans now too Have God on their side. I've learned to hate Russians All through my whole life If another war starts It's them we must fight To hate them and fear them To run and to hide And accept it all bravely With God on my side. But now we got weapons Of the chemical dust If fire them we're forced to Then fire them we must One push of the button And a shot the world wide And you never ask questions When God's on your side. In a many dark hour I've been thinkin' about this That Jesus Christ Was betrayed by a kiss But I can't think for you You'll have to decide Whether Judas Iscariot Had God on his side. So now as I'm leavin' I'm weary as Hell The confusion I'm feelin' Ain't no tongue can tell The words fill my head And fall to the floor If God's on our side He'll stop the next war.

uty76

New member
מסכים מאד

לא מדובר באנשים שנמצאים בעמדה שמחייבת אותם לנהוג בפראות דווקא מדובר באנשים שייסדו את הבסיס לחברה כפי שאנחנו מכירים אותה בהחלט מדובר בחברה מאורגנת, בעלת איזונים ובלמים. אני מאד לא מחבב את הגישה המתנשאת של אנילה. לצערי זאת דרך חשיבה של אנשים שאוהבים תאוריה, כמו מהנדסים, ואדריכלים או פקידים ברשויות סטטטוריות... המציאות משום מה לא מפסיקה להפתיעה אותם והם מצידם לא מפסיקים לנסות לנסח אותה...

בשרשור זה מעורבבים אמת והיפוכה

ולכל הקוראים כאן מומלץ להתייחס לדברים בספקנות.

למה אתה מתכוון?

אם לך יש ניסיון שונה אתה יכול לכתוב. אני טענתי שמההכרות שלי ראיתי תמונה אחרת אבל אני מבחוץ. אצל הקרוב שלי, רב הקהילה, אין דברים כאלה. אני בטוחה. כנראה חמי נולד בקהילה שמחנכת את מאמיניה לנקוט בדרכים אלימות.
מה הניסיון שלך?

אסביר למה אני מתכוון

בשרשור שאנו כותבים בו נכתבו במפורש ו/או במשתמע דברי אמת ודברים שאינם אמת. ומי שקורא את הדברים עלול להסיק מסקנות שגויות אם יקבל את "כל" הנכתב כאן כאמת לאמיתה. בדרך כלל בשרשורים כאלו אנשים מביעים את הדעה ההפוכה. אך בשרשור זה לא הבחנתי בתגובות מתבקשות ולכן כתבתי את הודעתי הקודמת.

החרדי המצוי יסתייג משפיכת אקונומיקה

החרדי המצוי גם לא יתפרץ בזעם על מחלל שבת ואוכל נבילות וכו' רק ידבר על הצורך לקרב אותו וכו' וכו'. ... אני חושב שאתה מקצין את הדברים כדי להציג את ההשקפה שלך. זה כמובן זכותך, אבל לצורך הדיון האינטלקטואלי חשוב להיצמד לעובדות.

למעלה