שאלה

israelberger

New member
זה יותר מסובך

לא כתובות המילים גן עדן וגיהנום בפירוש אבל כל התנ"ך מזכיר אין סוף פעמים את העיניין של שכר ועונש. סביר להניח שבתקופת התנ"ך אפילו לא השתמשו בביטויים גן עדן וגיהנום והם נכנסו לשימוש לעינינינו רק אחרי זה אבל השמות שבהם מיתייחסים לעולם הבא הם רק דימוי. בקשר למילה גיהנום- מקורה בגיא בירושלים שנקרא "גיא (בן) הנום" שבו התבצעה העבודה למולך. העבודה למולך היא בעצם העמדת פסל ענק ומפחיד בצורת שור שכולם מפחדים ממנו ואז מדליקים אש וזורקים פנימה כמה ילדים. בגלל הזוועה הזאת ניתן השם גיהנום לדבר שאמור לזעזע.

1337hAx0r

New member
תסכימו איתי

שאין גן עדן וגיהינום,כשמתים פשוט מתים............ כמו שכל כלב מת,כמו שציפור מתה כך גם בן אדם מת וזהו.............

answers

New member
תגיד

אתה לא קורא את התגובות? מסבירים לך שאנשים רוצים לעבוד את האלוהים בלי קשר למה שקורה אחרי המוות

CHOFA

New member
ואת זה אתה

בס"ד יודע כי....... היה לך נסיון בזה? כל הענין של חיים לאחר המוות הוא עניין שבאמונה -אני מאמינה שיש ,אתה לא.

1337hAx0r

New member
יותר נכון להגיד

שאת רוצה שיהיו חיים אחרי המוות....... אבל גם הרצל רצה ולא יצא..............

Dorfl

New member
גם הוא וגם אני היינו רוצים שיהיו

חיים לאחר המוות. למה שלא נרצה? למה שלא נרצה לחיות לנצח בעולם שכולו טוב?

answers

New member
משום שאתם חושבים

שזה יחייב אותכם לקיים מצוות, דבר שאתם מעדיפים להימנע ממנו בכל מחיר. אם האדם הוא סתם ערימה של מולקולות אתם יכולים לעשות מה שבא לכם (ספציפית:לזיין חופשי)

Dorfl

New member
תפיסת עולם מעניינת יש לך

האמת היא כך וכך, ואם מישהו מפקפק זה בגלל שהוא מעדיף את חייו קצרים ( העולם הבא נמשך לנצח, לא?).

answers

New member
לא אמרתי שזו האמת

באופן אישי אני לא מאמין בעולם הבא. פשוט שאלת "למה שמישהו לא ירצה להאמין בעולם הבא " אז נתתי תשובה למה

Dorfl

New member
שטויות

באותה מידה תוכל להגיד שאני לא מאמין באיזו דת אפריקנית בגלל שאני מפחד מהכאב הכרוך באחד הטקסים שלהם - זו לא הסיבה. אני לא מאמין באותה הדת כי היא מגוחכת, לא בגלל שהיא בעלת חוקים שאינם מוצאים חן בעיני.

answers

New member
אז אתה טוען שזו לא סיבה?

אז מה ? כל הנושא של החיים שאחרי המוות הוא משעמם

1337hAx0r

New member
כמובן שאני רוצה

שיהיו חיים אחרי המוות,אני רוצה עוד הרבה דברים אבל מה לעשות שלא מקבלים תמיד מה שרוצים........

1337hAx0r

New member
מה זאת אומרת למה

כמו שאני רוצה לחיות עכשיו ולא למות,אני ארצה גם לחיות מחר,מחרתיים ועד אין סוף אך מכיוון שזה לא אפשרי להמשיך לחיות הרבה זמן בעולם הזה כי בסופו של דבר מתים,אני רוצה להמשיך לחיות במקום אחר........ (אבל אני יכול רק לרצות)

1337hAx0r

New member
נכון זה בדיוק מה שאני אעשה

במקום לשקר לעצמי,למנוע ממני הרבה דברים מהנים ולדבר אל עצמי במקום סגור (בית כנסת)

answers

New member
פראייר

אבל יש לך זכות לדפוק את החיים שלך איך שבא לך

begone

New member
אני מסכים עם זה

לכל אחד יש את הזכות לדפוק לעצמו את החיים. ואל תשכח שאלוהים לא ממש עזר לך בשואה. הוא קצת נימנם, הייתי אומר.

למעלה