שאלה

1337hAx0r

New member
שאלה

האם כתוב בתורה במפורש שמי ששמע לחוקי (צדיק) הולך לגן עדן ומי שלא (גוי?) הולך לגיהינום?

גוססי

New member
לא

העולם הבא בו מזומן לצדיק שכר ולחוטא עונש כלל לא מוזכר בתורה שבכתב.

1337hAx0r

New member
אז

נגיד ויש אלהים
והוא באמת כתב חוקים,השאלה היא למה לעזעזל לקיים אותם???? ממילא תמותו,מה איכפת לכם ממה שהוא רוצה שתעשו?

Dorfl

New member
בתורה

מבטיח אלהים שכר עוד בחיים - אבל הניסיון מלמד אותנו אחרת. No good deed goes unpunished.

answers

New member
משום שאנו רוצים לחיות

חיים מאושרים , ובעלי משמעות

uuuaaa

New member
התורה

התורה מורכבת מתורה שבע"פ ותורה שבכתב. בתורה שבע"פ כתוב על העולם הבא. בתורה שבכתב - לא. זה לא נכון שכל הגויים הולכים אוטומטית לגיהנום. זה הכל לפי המעשים שלהם. האנשים הטובים שבהם, שקיימו כמובן את 7 מצוות בני נוח - כן יזכו לחיי העולם הבא. אך הגויים שהרעו לישראל - הם יקבלו את עונשם לעיני עם ישראל ואז יאבדו לנצח.

CHOFA

New member
מה גורם לך

בס"ד לחשוב שאנשים מקיימים את המצוות ,רק כי מבטיחים להם גן עדן או מפחידים אותם בגהנום? אותנו למדו במהלך השנים שאנחנו מקיימים מצוות כי זו הדרך הנכונה לחיות-את משל מכונת הכביסה שמעת? כמו שהיצרן של מכונת הכביסה (או של כל מכונה אחרת) יודע טוב יותר מאדם אחר מה לעשות במכונה שהוא יצר(לדוג´ לכביסה צבעונית צריך....,להרתחה צריך...)ככה גם הקב"ה יודע טוב יותר מאיתנו איך צריך לחיות פה. זה לא אומר שאתה לא יכול לפעול נגד ההמלצות,או ללמוד בעצמך איך העסק פועל זה פשוט אומר שע"מ להפיק ת´מקסימום כדאי להשמע להוראות היצרן!

begone

New member
מכונת כביסה????

מכונת כביסה אני יכול לראות. את מנכ"ל חברת Sauter הגרמנית אני יכול לראות. אבל את אלוהים אני לא יכול לראות. לכן אין אלוהים, אין קב"ה, אין אלוקים - ואתה נופל על הריצפה.

CHOFA

New member
זה המבחן?מה אני יכול לראות??

בס"ד לא קצת עברנו ת´גיל??

CHOFA

New member
ואגב

בס"ד אתה יצאת מנק´ הנחה שיש אלוהים ושאלת -אם ככה למה לקיים מצוות,ועל זה בא המשל לענות.

ד ו ר י ס

New member
דו ערכיות

ציטוט שלך: "אדם יכול לנסות להבין למה אנשים אחרים עושים ת´מעשים שלהם אבל הכל יהיה בגדר ניחוש ואם להבין ת´מניעים של אדם קשה לך ,אז נראה לך שאת של הקב"ה תוכל???" ואם יורשה לי, מאיפה אתם יודעים מה הוא רוצה? אולי יש לכם ליקוי בהבנה? נניח שהוא קיים, אולי לא מעניין אותו אם אני מדליקה אור בשבת או לא? אולי הוא מבין, להבדיל מכם, את ההבדל בין לאסוף עצים ולהבעיר אש לפני אלפי שנים לבין ללחוץ על מתג - היום? אם אי אפשר להבין את המניעים שלו, איך זה שדווקא את מה שהוא רוצה אתם יודעים יופי? מעניין מאוד, הדו-ערכיות הזאת בתשובות שלך.

CHOFA

New member
לזה דווקא יש הסבר פשוט-

בס"ד לא להדליק אור בשבת אינה מצווה מהתורה אלא מחכמים. אבל בתורה כתוב שעל כל נושא שאנחנו לא בטוחים בו צריך לשאול את החכמים שבדור ולעשות כל מה שיאמרו לך-מלכוד 22....

ד ו ר י ס

New member
"חכמים"?

טוב, נו שיהיה.... תעשי את כל מה שאומרים לך בלי להטיל ספקות ושיהיה לך לבריאות. אל תצפי ממני לקנות כל מה שאיזה "חכם" אומר בלי לשאול למה ומה הקשר. אולי תחפשי לי בפסקי ההלכה ותספרי לי מה לללחוץ על מתג וללאסוף עצים?

CHOFA

New member
היה ברור שככה תגיבי

בס"ד בקשר למילה חכמים. ובלי נדר אני אחפש לך את זה בפסקי ההלכה.

begone

New member
לא, לא עברנו את גיל הרציונליות

אתה מתחמק מהטיעון שלי במונחים של ´גיל´? היית קונה דלת בלי לראות אותה קודם? היית מתחתן עם בחורה בלי לראות אותה קודם? כמובן שלא! אז למה שתאמין באלוהים בלי לראות אותו, לשמוע אותו או לחוש אותו? הוא איננו, תתעורר, הוא איננו. הוא הומצא בדמיונם ההוזה של בני-אדם קדמונים, ואתה ממשיך לעבוד אותו כמו פרימיטיב קנאי וחשוך. תתעורר - המציאות בכדור הארץ סותרת את כל השערותיך.

גוססי

New member
או יופי, ממשילים משלים

ככה אתה רואה את עצמך? כרובוט שיש רק דרך אחת להפעיל אותו בצורה אופטימלית?

uuuaaa

New member
לא יודע

לא יודע את כל התנ"ך. גם תלוי אם אתה מפרש את התנ"ך לפי חז"ל או לפי הפשט.

למעלה