אין שום בעיה, ידידי
"צפרדע שמסוגלת לכתוב בפורומים נ ו ג ד את ההגיון. קיומו של סבא של סבא שלי , כמו גם קיומו של אלוהים לא נוגד את ההגיון" זה הגיוני שהיה לך סבא, אבל אתה לא יודע מיהו. כל עוד לא ראית תמונה שלו או תיעוד רשמי שלו, אינך יכול להיות בטוח בזהותו. לעומת זאת, ´אלוהים´ איננו סבא של אף אחד, ותמיד מתעוררת השאלה הפשוטה: מי ברא את אלוהים? הרי לפי התיאוריה שלך, שום דבר לא נוצר מכלום. "אם החשבונות של מישהו לא מעניינים אותי , אז אסור לי להאמין שהוא קיים ? סתם דמגוגיה" להיפך - אני דיברתי אליך בהגיון צרוף. אתה לא יכול, מבחינה לוגית, להאמין באלוהים אך להתעלם ממנו כאשר הוא נותן לרצח של שישה מליון יהודים להתרחש. אתה צריך להיות עיקבי - אסור לך להגיד "אני לא מוכן להתייחס לשואה כי זה לא ענייני". השואה היא מבחן ללוגיקה של הדת. ובמבחן הזה, הלוגיקה של הדת (אלוהים מגן עלינו, אלוהים שומר עלינו) נכשלה כישלון חרוץ. "כלומר שכל האנשים האלה מתו וסבלו סתם בגלל מקרה עיוור. אני מעדיף להאמין שהיתה סיבה לכל זה" בכלל לא אמרתי את זה. אני אומר שהכל קרה בגלל אוסף של סיבות הגיוניות. זה אתה שמעדיף לחשוב שיש כאן מקרה עיוור ("אלוהים"). אני כתבתי לך בפירוש שהשואה התרחשה, בעיקר, בגלל שהיטלר שנא את השחצנות ואת המראה החיצוני של היהודים הדתיים בגרמניה ובאוסטריה. זה הגרעין. "אי אפשר להוכיח שיש אלוהים , כפי שאי אפשר להוכיח שהוא איננו" שקר וכזב. אם אלוהים קיים, הרי שגם אללה קיים. ואם אללה קיים, הרי שגם האלוהים של הנוצרים קיים. ואם שלושת האלים האלו קיימים ביחד, אז לא ברור מי ברא את היקום הזה. בכלל, קיומם של אלוהים שונים סותר כל דת באופן פרטי, וגם סותר את ההגיון הפנימי של כל הדתות ביחד. "לא ניסיתי להתמודד עם השואה , ואיני חש כל צורך בכך" לא איכפת לי מה אתה חש. אתה חייב להתמודד עם השואה, בגלל שהשואה היא האירוע הכי משמעותי בחיי היהדות בכל ההיסטוריה האנושית. אם אתה לא מתמודד עם השואה, אתה פשוט בורח מן המציאות. "איך לעזאזל השואה מראה שאין אלוהים?" על פי הגישה היהודית, אלוהים הוא אל רחום וחנון. אלוהים דואג לעם ישראל. אלוהים הבטיח לנו שנהיה כמו החול על פני שפת הים. אלוהים משגיח עלינו כמו רועה צאן על כבשיו. אלוהים מציל אותנו מן הגויים. אלוהים החליט שאנחנו עם סגולה. השואה סותרת את כל הדברים האלה, ומפילה את הדת היהודית אל הקרשים. זו התשובה הפשוטה. הציונות הוכיחה שיהודי צריך להפסיק להאמין ברוחות רפאים, לקחת את עצמו בידיים ולחיות בעולם נטול-אלוהים. הציונים החילוניים הצליחו, אבל הדת נכשלה.