שאלה ??????????

Wakamusha

New member
../images/Emo13.gif תודה על ההגינות

הבנתי את טעותי, פירשתי לא נכונה את הביטוי "Within Races" - חשבתי בתמימותי שהכוונה היא ל"2 פרטים באותו הגזע" - אבל אני חוזר בי, ומודה לך על תיקון טעותי. מצד שני, אני חושב שהמסר שרציתי להעביר בזמנו הועבר לו? שלמעשה יש הבדל ממשי מאוד קטן בין הגזעים.

תגובה -

הכל עניין של הגדרה והכללה - מי כלול לשיטתך בקבוצת "היהודים האשכנזים"? אין לי ספק שהדמיון הגנטי בין יהודי קהילת סאטמר גדול מהדמיון בינם לבין רומני "מן השורה". אבל האם נניח (וזו דוגמא פרטית מאוד בכוונה, אני לא מנסה להוכיח דבר על ידה, אלא רק להעביר רעיון, מקווה שתבין) הדמיון בין נילס בוהר לאלברט אינשטיין גדול מהדמיון בין כל אחד מהם למקומיים הדנים או הגרמנים (בהנחה שאני לא מתבלבל כאן במולדותם של השניים), אני נוטה להניח שלא. ההודעה המקורית שלי, אולי בטעות, התייחסה בעיקר לטענות בדבר אחדות גנטית שמאפיינת את כל יהודי התפוצות, גישה שלטעמי היא אידיוגלית Rather than ביולוגית. ציפיות בלבד לא יכולות להפיק מח מבריק, אך הן יכולות להעלות משמעותית את ההסתברות לגלותו, במיוחד בעולם בו חופש העיסוק והמחשבה(לא במובן הטוטליטארי של המילה, אלא השמרני) לא היו מרכזיים כמו בתקופתנו אנו. יחד עם התרבות שזיכתה את העם היהודי בשם "עם הספר" והשאיפה למוביליות חברתית שתושג על ידי השכלה (תופעה שמאפיינת כיום את האיסיאתים החיים בארה"ב, וקבוצות מצוצמצות יחסית של ערבים ישראלים שמצטיינים בלימודיהם מעל ומעבר) מסבירים בצורה לא רעה את התופעה (הבאמת מעניינת) של יחס בלתי פרופורציוני והמרשים בין מספר הגאונים היהודים לבין מספר היהודים. אגב, לא רמזתי לפרויד. באופן כללי, פסיכולוגיה היא עיסוק "גרמני" ובדיחה ישנה במקצוע מספרת על פסיכולוגים שמשננים מבטא גרמני בלימודיהם.

למעלה