שאלה!!!

elitaltal

New member
שאלה!!!

היי לא מזמן שיחקתי ארץ עיר עם ילדים בכיתה בנון מישהו כתב שיש מאכל כזה נון. חברות שלי צחקו עלי ואמרו לי שהם עובדים עלי, אבל הם שאלו ילד אחר שלא שיחק איתנו שאמר שיש מאכל כזה ושזה עם ביצה ושועית כמו חמין שעושים בערב שבת... אני מאמינה להם דווקא אבל אני נורא רוצה להוכיח לחברות שלי שזה נגון!!! אשמח אם תגידו

סליחה. מה שידוע לי ש"נון" הוא

בעברית דג. יש בפורום בשלניות הרבה יותר טובות ממני, ואולי הן מכירות, אני לא מכיר. את רוצה מאכלים שמתחילים בנון? הבה ונראה: נקניק, נאצ'וס, נבטים, נסקפה, (עוגת) נפוליון, נודלס... אם תצטרכי עוד אז רק תגידי. שיהיה לך יום נפלא (וזכרי: שעועית, לא שועית). יהודה כץ

elitaltal

New member
אה אני לא צריכה מאכלים בנון

פשוט שאלתי אם יש מאכל כזה... אז עכשיו אני פונה אל הבשלניות שבפורום בשאלה: האם יש דבר כזה נון? האם זה מאכל שהוא כמו חמין שאוכלים בערב שבת עם ביצה ושועית? אשמח מאוד אם תגידו כשתיכנסו ולפנטומימה- תודה בכל מקרה:)

סועד

New member
עד כמה שידוע לי יש מאכל שנקרא נאן

אני לא בטוחה אך יתכן שזה מאכל הודי של לחם עם בשר. צריך לבדוק, כי זה רק מידע אישי. בברכה סועד.

סועד

New member
ליתר דיוק זו פיתה עם בשר טחון

שאפו בטבון. בארץ גם ההודים מכינים את הנאן אך לא בטוח שהם מוסיפים בשר. בברכה, סועד.

נכון סועד-נאן קשור לאפגאנסטאן-ספר

בספר המומלץ "רודף העפיפונים" המאכל הזה מוזכר מספר פעמים. בתי הביאה לי את הספר ואני ממליצה עליו מאוד. תראי כמה שהילדים יש להם ידע נרחב יותר מהמורים.

א ש ר ת

New member
לא ידוע לי על מאכל כזה בעירק!

יש למישהו מושג מה זה? ואני באתי מבית של בשלנים .

סועד

New member
אשרת יקרה המאכל הוא לא מהמטבח

היהודי. בעיר נאסרייה בדרום, הכינו את הפיתה עם הבשר בטבון. בברכה שוש.

א ש ר ת

New member
סועד יקירה, אין לי ספק לגבי הפיתה

והבשר שאכן זה קיים, אך לגבי המאכל שציינה אחת החברות בפורום בשם "נון". על זה לא שמעתי. בברכה אושרת

סועד

New member
אשרת את צודקת לגבי נון, אך גם בקשה

מאכלים שמתחילים בנון, ולכן הבאתי את הנאן כדוגמא. ידוע לי שבמסעדות ההודיות בארץ מגישים נאן. אגב האם מוכר לך המאכל "דאל" שמקורו גם הודי אך נאכל גם אצל יהודי עירק(בחלקם). ביי חמודה ולהשתמע, שוש.

elitaltal

New member
חח עוררתי ממש סערה עזה....

מענין... ואני האמנתי להם דווקא והם אפילו שאלו עוד ילדים... אז אין דבר כזה תבשיל כמו חמין שאוכלים בשבת עם שעועית וביצה שנקרא נון?בטוח? כי אני לא מאמינה שהם ימציאו פרטים כאלה... אולי כדאי לחכות לעוד איזה חבר פורום שיראה...

אילנית12

New member
אין מאכל בשם הזה,כנראה

"עבדו" עליך.

DORIY1

New member
לסועד

מה זה אביאט' וביצ' ?أبيظ وبيض . אני מקווה שכתבתי נכון ص ض ط ظ כי תמיד מעירים לי על כך . לתשומת לבם של המומחים יהודה ולב אחד

למעלה