שאלה!!!

לבאחד

New member
לדורי-אביט' וביט'

האם כוונתך לדוכן גדול שבעליו מוכר ביצים שלוקות עם מבחר ענק של סלטים מכל הסוגים והמינים, באיזו פינת רחוב? בשביל למכור את מרכולתו בעל הדוכן היה צועק : אביט' וביט'- ابيض وبيض

בשירה הבדווית, אלאביצֵ'ין הם השמש

והירח. העדיפות היא לירח (שצבעו לבן) שכן במדבר השמש מציינת מוות (חום, צמא וכו') בעוד הירח מציין קרירות ותחושה גופנית טובה. המעניין הוא, שברוב התרבויות השמש היא מקור החיים, בעוד אצל הבדווים זהו דווקא הירח. וסלאמתכם.

סועד

New member
לדורי ולב אחד, הבקר אמי נזכרה

אכן כן מה שלבאחד כתב, זה מה שהרוכל מוכר הביצים קורא. היא סיפרה לי שבעירק היו מוכרים ביצים קשות, דגים מטוגנים וכו'. אז לבאחד צדק בהחלט. אמא שלי כבר זקנה, יש לה הצתה מאוחרת לגבי שאלות שאני שואלת אותה. שבת שלום לכולם.

סועד

New member
דורי שאלתי את אמי לגבי אביאט' וביט'

לדעתה של אמי זה שם של צבע בגוון הביצה.בברכה סועד.

אילנית12

New member
סועד,המאכל "דאל", זה תבשיל עדשים

צהובים,שאוכלים עם אורז בסמטי.מקורו בהודו. הנה תמונה להמחשה-

סועד

New member
איילין יקרה תודה על התיחסותך לדאל

רק לא מוכרים לי העדשים הצהובים. אני מכירה אדומים וירוקים-חומים, היכן אפשר למצוא את הצהובים. האם ידוע לך על יהודי עירק שאכלו דאל, ידוע לי שזה תבשיל שדומה לדייסה. שלחי מתכון. בברכת שבת שלום , שוש.

אילנית12

New member
סועד ,את העדשים

אני קונה בחנות של מוצרים הודים,אין בסופר.אם את גרה במרכז אפשר למצוא. לא ידוע לי שהעירקים אכלו.אני למדתי להכין אוכל הודי ממשפחתו של בעלי. הנה מתכון,אם לא תמצאי תוכלי להכין עם עדשים כתומות. דאל" תבשיל/מרק עדשים הודי בסגנון הודי./אילנית12 מגישים עם אורז בסמטי . החומרים: 2 כוסות (חד פעמי) עדשים צהובות,אשר הושרו במים פושרים כשעה. 1 בצל גדול קצוץ 8 שיני שום חצויים(אפשר גם קצוצים) מלח כמון בערך כפית, כורכום,בערך כפית עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות קורט פפריקה חריפה. חופן כוסברה טריה ההכנה: מאדים מעט את הבצל עם שמן,(לא לשרוף),מוסיפים את העדשים, אשר לפני זה סיננו אותן.מערבבים מוסיפים את העגבניות,והפפריקה הכורכום,הכוסברה ,מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי,מחכים לרתיחה. ולהעביר לאש קטנה,מידי פעם לפתוח את הסיר ולערבב. זה מתבשל בערך לאחר כשעה.,את המלח להוסיף לפני סוף הבישול. כשהעדשים מתבשלות,לטגן את השום והכמון עם שמן במחבת, צריך לטגן את השום משתי הצדדים,חשוב לא לשרוף אותן רק להזהיב. (הן נישרפות מהר ) לשפוך מיד את התערובת של השום והכמון והשמן,לתוך הסיר של העדשים לערבב לטעום לתקן תיבול אם צריך. אם רוצים לשתות בתור מרק,יש צורך להוסיף מים. להגיש עם אורז לבן,ומעל העדשים.מנה מזינה וטעימה. לאחר יום במקרר התבשיל קצת מסמיך מאוד,אז בכדי לחמם,יש צורך להוסיף מעט מים. יוצא כמות גדולה,אפשר להכין חצי כמות. בתיאבון ובהצלחה. מקור:בעלי.

סועד

New member
תודה איילין על המתכון. לידיעתך גם

העירקים, כמובן חלק מהם אכלו דאל. אני מכירה את זה מבית אבי ז"ל. להזכירך השפעה הודית על מאכלים עירקיים היתה בעירק, בגלל המסחר שהיה בין שתי המדינות, כמו למשל העמבה שהגיעה מהודו. בברכה ותודה שוש.

סועד

New member
על פי סגנון הכתיבה מזכיר נשכחות כך

שאני לא מופתעת.אני מקווה שאתה מבין את כוונתי.

elitaltal

New member
אמממממ.....

ילדה בת 14! מה הקשר בין מורה ולהגיד שועית לעזאזל?????

למעלה