סועד ,את העדשים
אני קונה בחנות של מוצרים הודים,אין בסופר.אם את גרה במרכז אפשר למצוא. לא ידוע לי שהעירקים אכלו.אני למדתי להכין אוכל הודי ממשפחתו של בעלי. הנה מתכון,אם לא תמצאי תוכלי להכין עם עדשים כתומות. דאל" תבשיל/מרק עדשים הודי בסגנון הודי./אילנית12 מגישים עם אורז בסמטי . החומרים: 2 כוסות (חד פעמי) עדשים צהובות,אשר הושרו במים פושרים כשעה. 1 בצל גדול קצוץ 8 שיני שום חצויים(אפשר גם קצוצים) מלח כמון בערך כפית, כורכום,בערך כפית עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות קורט פפריקה חריפה. חופן כוסברה טריה ההכנה: מאדים מעט את הבצל עם שמן,(לא לשרוף),מוסיפים את העדשים, אשר לפני זה סיננו אותן.מערבבים מוסיפים את העגבניות,והפפריקה הכורכום,הכוסברה ,מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי,מחכים לרתיחה. ולהעביר לאש קטנה,מידי פעם לפתוח את הסיר ולערבב. זה מתבשל בערך לאחר כשעה.,את המלח להוסיף לפני סוף הבישול. כשהעדשים מתבשלות,לטגן את השום והכמון עם שמן במחבת, צריך לטגן את השום משתי הצדדים,חשוב לא לשרוף אותן רק להזהיב. (הן נישרפות מהר ) לשפוך מיד את התערובת של השום והכמון והשמן,לתוך הסיר של העדשים לערבב לטעום לתקן תיבול אם צריך. אם רוצים לשתות בתור מרק,יש צורך להוסיף מים. להגיש עם אורז לבן,ומעל העדשים.מנה מזינה וטעימה. לאחר יום במקרר התבשיל קצת מסמיך מאוד,אז בכדי לחמם,יש צורך להוסיף מעט מים. יוצא כמות גדולה,אפשר להכין חצי כמות. בתיאבון ובהצלחה. מקור:בעלי.