שאלה

דהאמא

New member
שאלה

שלום, אשמח לאישוש או להפרכה של הדעה המובאת להלן: הצבא בארץ לא מכיר ב'פציפיזם חלקי', כלומר - אדם שאומר שאינו מוכן לשאת נשק ו/או לשרת בקרבי, אך מוכן לשרת בתפקידים אחרים. מאידך, הצבא כן מכיר בפציפיזם מוחלט: אדם שאומר שאינו מוכן לשרת בכל תפקיד שהוא בצבא. צבאות הם רוע באשר הם. פציפיסט גמור משתחרר מהצבא, בניגוד לפציפיסט מותנה / חלקי. האם הטענה הנ"ל נכונה?

liorvol

New member
והתשובה היא...

שאין תשובה. בעיקרון רוב האנשים יאששו לך את הטענה הזאת, ולרוב הצבא באמת נוטה לפטור את כל ה"שאנטי היפי" למיניהם, אלו שלא מוכנים אפילו לדרוך על נמלים וכו'.... אבל במקרה שלי, הם שחררו אותי למרות שבשלב כלשהו אמרתי "אני לא בדיוק פציפיסט, אני שוחר שלום". אז לך תדע...

mottip

New member
לא בדיוק

זה תלוי. בגדול, הצבא לא מכיר בשום סוג של פציפיזם (ברמת ההצהרה). סרבני המצפון בשנים האחרונות ישבו בכלא כי הם סרבני סלקטיבים (לפי הגדרת הצבא)... בכל מקרה, הצבא אף פעם לא הכיר במישהו שהוא פציפסט מלא (גם בן ארצי ישב מיליון שנה בכלא לפני ששוחרר) בפרקטיקה, לנשים יותר קל לצאת מהצבא (או לא להתגייס) בגלל שהן פצפיסטיות בעוד שגברים ברוב במקרים צריכים או קב"ן או תקופה בכלא ואז להתשחרר...

Mיקי_

New member
אתה טועה ומטעה וחבל

בהחלט יש פציפיסטים גברים שהשתחררו על פציפיזם. הם מעטים, כמו שסה"כ מעטות הנשים ששוחררו על פציפיזם (היחס הוא כמובן שונה, מעטים יותר הגברים). אני מציעה גם לך וגם לכותב השאלה לקרוא את השאלות הנפוצות. ההגדרה של כותב ההודעה היא לגמרי נכונה. סירוב חלקי / סירוב מטעמים פוליטיים נחשבת סרבנות סלקטיבית בעיני הצבא, בעוד פצפיזם "טהור" מהווה טענה לגיטימית לשיחרור. (כל עוד משכנעים את הצבא בו).

דהאמא

New member
איך בדיוק משכנעים את הצבא בפציפיזם?

יש להם "שאלון פציפיזם"? הם מגישים לך רובה ובוחנים איך תגיב?
איך פציפיזם 'נמדד' אצלהם?

דהאמא

New member
ועדת מצפון?

וו סה דוס? מה זה, כמה בוחנים יושבים איתך ושואלים אותך שאלות בכדי לבחון אם הפציפיזם שלך הוא הדבר האמיתי?

דהאמא

New member
זה עולה כסף לענות?

אם את מתכוונת לזה: מה זה פציפיזם? 1. המילון מגדיר כך: פציפיזם - אהבת השלום, התנגדות למלחמות, לתוקפנות ולפתרון בעיות בינלאומיות בכוח הזרוע ובשפיכות דמים. ואכן, זהו הבסיס לתפיסה הפציפיסטית. יש המון רמות של פציפיזם. ממתונות ועד קיצוניות. אז זה מאד תמציתי ופשטני, ולא משיב על שאלתי.

mottip

New member
מעולם לא שמעתי על גבר שהשתחרר

על פציפיזם (לא כולל גברים שישבו חודשים בכלא) את אולי מכירה? נשים משחררים הרבה יותר מהר ובקלות כי באופן כללי הצבא מחפש תירוצים לשחרר כמה שיותר נשים. יכול להיות שאיפשהו בספר החוקים של הצבא כתוב משהו על פציפיזם טהור אבל בין זה לבין שחרור מישהו על סעיף זה יש פער רציני... ושוב, אני רק מתאר את ההיכרות שלי עם הנושא, יכול להיות שאת מכירה אנשים שעשו את זה ואני לא...

Mיקי_

New member
אכן מכירה. ושיחרור נשים איננו קל

בנושא פציפיזם אף שיחרור איננו קל, ובוודאי לא מהיר. אגב יש גם סרבניות שישבו בכלא צבאי, אני משערת שגם את זה לא ידעת. סעיף מצפון, אכן נמדד לפי פציפיזם "טהור".

mottip

New member
ידעתי שיש סרבניות שישבו בכלא הצבאי.

לא ידעתי שיש גברים שהשתחררו על פציפיזם "טהור"... ולמה בעצם אנחנו שמים מרכאות?

Mיקי_

New member
נ.ב. לפני שהכרת אותי

הכרת אשה ששוחררה מהצבא על סעיף פציפיזם?

mottip

New member
לא אישית

אבל ידעתי שיש... ובעיקר לא ידעתי שזה סיפור רציני להשתחרר על סעיפציפיזם
לפי דעתי זה כנראה גם קשור לעל מי אתה נופל בבקום או איפה שזה לא יהיה...יכול להיות שיש שיותר מציקים ומפריעים ויש כאלו שישר משחררים... בכל מקרה, בסעיף השחרור כתוב אותו הדבר...

Mיקי_

New member
זה ממש לא שיחרור בבקום

זה שיחרור שקודם בהרבה לגיוס. גם במקרה של הבנים וגם במקרה של הבנות. כבר המלצתי לקרוא כדי לדעת יותר בשאלות נפוצות. זה תהליך מסובך. ולמה מרכאות? כי זה מעצבן אותי, זה מעצבן אותי כל העניין הסלקטיבי והמרדף אחריהם, ומעצבן אותי שזה תהליך כל כך קשה בהשוואה לסעיף דת.

mottip

New member
טוב... כנראה שזה פחות מטריד אותי

עכשיו כשאני כבר לא חלק מהעניין הזה (לפחות לא בקטע פעיל)... ובכל מקרה, כמו שכבר אמרתי, הניסיון שלי הוא רק מתוך המערכת הצבאית ולא לפני... אז אני מתנצל אם בלבלתי מישהו...

Mיקי_

New member
כבר אמרתי בעבר

ששיחרור סדירים הרבה הרבה יותר קשה, כל שיחרור על מצפון בדרך המקובלת, הוא קדם גיוס. להשתחרר על מצפון אחרי כל תהליכי החיול הוא קשה עד בלתי אפשרי.

mottip

New member
בגלל זה היה לי ברור שהרבה יותר חשוב

לי להפסיק להסתובב עם נשק מאשר להיכנס לסטטיסטיקה של הסרבנים... מה גם שב - 97 לא היו סרבנים בכלל... (חוץ מהמיתולוגיים) יכול להיות שהיום הייתי עושה את זה אחרת... גם אם המחיר היה ברור לי מההתחלה...

למעלה