שאלה :)

צטלע

New member
שאלה :)

איך מתרגמים את המשפט הבא جعلها الله من ابناء السعادة מצאתי את הפירוש של כל מילה, אבל לא הצלחתי להרכיב משפט. וזה נאמר בהקשר של מודעת איחולים להולדת בן. תודה מראש

Peepy

New member
קשה-קשה ../images/Emo9.gif

לפחות לדעתי... כמו שהצלחת להבין ולהסביר - מדובר בברכה לרגל הולדת ילד, במקרה הזה - ילדה. בערבית פעמים רבות הברכה נאמרת בלשון עבר, אבל המשמעות שלה היא לעתיד (מעצם היותה ברכה). מילולית: جعل (+ שני מושאים ישירים) = עשה או הפך (את X ל-X). ابناء = ילדים, בנים. سعادة - אושר, שמחה, ברכה, (אפילו הצלחה). כך שמילולית התרגום הוא בערך: שאלוהים יעשה אותה לאחת מבני האושר/הברכה (או לאחת מהילדים שמסבים אושר). קשה לי לחשוב על משהו מקביל בעברית - אולי: "שתרוו ממנה נחת", "שתדעו ממנה אושר", "שתביא לכם ברכה", או כל שילוב אחר של המילים. בעברית אנחנו לא נוטים לומר שאלוהים יעשה מישהו למשהו, אלא פשוט שזה "יקרה", מעצמו! או שהעצם עצמו (שעברית אלוהים יעשה אותו למשהו) הוא "יביא" את הדבר. אם למישהו יש הצעות לתרגום, אשמח גם אני לשמוע ולהחכים. בהצלחה

האמת שקראתי את השאלה ולא היה לי מושג

מה לענות, כי הנחתי שזה ביטוי כזה, שרק דוברי השפה יודעים, אז תודה על ההסבר
.

צטלע

New member
תודה רבה!

גם אני הסקתי שזה משפט, ומאחר שפירוש מילולי של כל מילה לא ממש עזר לי לפענח לא הצלחתי להבין על מה מדברים. תודה רבה על ההסבר

hameedshaab

New member
../images/Emo8.gifתשובה

נכון זאת תפילה לאלוהים------------------------> שהוא יברך אותה ויגרום לה אושר ושמחה!! שמח לעזור לכם בהצלחה עומר

צטלע

New member
עוד פתגם 2 מילים ../images/Emo9.gif

אני אודה למי שיעזור לי לפענח על מה מדברים, לא מצאתי את הפירוש במילון. تسث (זה בהקשר מודעת רכב..אחרי המילה הזו באמת המילה לשנה.) غالية והפתגם שהתקשתי- انا لله وانا اليه راجعون וזה בהקשר של ניחום אבלים. תודה רבה מראש לעונים

Peepy

New member
תשובה

לגבי המילים - נראה לי שהכוונה במילה הראשונה היא ל-"טסט" לרכב. כנראה המכונית עבר טסט או משהו כזה (טיפול אחרי מספר מסויים של ק"מ). בנוגע למילה השנייה, לדעתי משמעותה "יקרה", מבחינת מחיר. غالٍ / غالي = יקר + ة = יקרה. את הפתגם יש לקרוא כמובן: עם כסרה ב-א' ולא כמו "אנא" (ana) שמשמעותו "אני". انا - עם כסרה ב-א' הראשונה ושדה + פתחה על ה-נ' = אנ (אנ ואחיותיה) + סיומת "אנחנו", מתורגם - אנחנו. لله - מילת היחס ל' + الله = של/שייכים ל-אלוהים (או לאללה), שוב חזרה על وانا - ואנחנו. اليه = אליו (الى+ه). راجعين - חוזרים (בינוני פועל של רג'ע, בבניין ראשון). "אנחנו של אללה ואליו אנחנו חוזרים" - זה משפט שנאמר בד"כ בשעת אסון (מוות, למשל) וזה אומר - אלוהים הביא אותנו לעולם ואנחנו בעצם שייכים לו ואליו אנחנו חוזרים כשאנחנו מתים (אם תרצו יש בכך נחמה או צידוק- אנחנו שייכים לו לכן אנחנו "חוזרים" אליו, ולא "הולכים" אליו). מקווה שעזרתי

למעלה