שאלה

hyabusa

New member
שאלה

שלום לכולם רציתי לדעת איפה אני יכול לקבל פרטים על אג''ח ממשלתי זאתמרת כמה יעלה לי ליקנות אחת או עשר או מאה וכמה ומה יהיה הרווח ובתוך כמה זמן? ועוד שאלה: מה זה איגרות שיעבוד מס? יש דבר כזה בכלל פה בארץ? אשמח לקבל הסברים בתודה מראש על על כל העזרה hyabusa:)

../images/Emo30.gif אג"חים ממשלתיים

מחירי אג"חים תוכל לראות בקישור הבא: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/sh_agah.shtml (בחר למעלה את הסוג המבוקש, למשל "ממשלתי-גילון", "ממשלתי-שחר" וכיו"ב. עוד קצת הסברים על ההבדלים בין הסוגים השונים תוכל לקרוא במאמר המצויין הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=29&msgid=89530841&FlagSybase=1

hyabusa

New member
אממ...

כבר אמרתי שאני ניוב:)? אני קוויתי יותר למשהו בסגנון של: אגח הוא כך וכך קונים אותו פה ושם אתה מרוויח כש... אתה מפסיד כש... וכו וכ אני לגמרי בור ועם הארץ בנושא

../images/Emo133.gif 60 שניות על אג"ח

כאשר המדינה מנסה לגייס כסף לקופה שלה, עומדות בפניה מספר דרכים לעשות כן. היא יכולה למשל להדפיס עוד כסף, למכור נכסים שברשותה וכו'... אבל אחת הדרכים המקובלות בהמון מדינות בעולם היא ללוות כסף מהציבור באמצעות הבורסה. בתמורה לנדיבותו הפטריוטית וחסרת המעצורים של הציבור להלוות כסף למדינתו, מבטיחה המדינה ריבית מסויימת על תקופת ההלוואה. כאשר המדינה בוחרת בדרך הזו, היא לווה מהציבור סכום מסויים, ומנפקת לכל מלווה שטר שנקרא "אגרת חוב" (אג"ח) בה המדינה מבטיחה לאדם המלווה את החזר כספו וכן את הריבית והתנאים השונים. לגבי הריבית עצמה- גובה הריבית, המועדים בה היא מחולקת והשאלה אם היא קבועה או משתנה בהתאם לשינויים במשק- כל אלה משתנים מאגרת חוב אחת לרעותה ואכן יש קשת רחבה של אג"חים מסוגים שונים. האג"חים מונפקים דרך הבורסה ונסחרים בה כנייר ערך לכל דבר וענין. כלומר ניתן לקנות ולמכור אותם בכל רגע של המסחר, והמחיר שלהם נקבע לפי הביקושים וההיצעים בשוק, שהם עצמם פונקציה של שינויים שונים במשק כמו גובה הריבית, המדד ועוד, הכל בהתאם לסוג האג"ח. כך שבאופן כללי קונה האג"ח (כלומר מי שהלווה את כספו למדינה) לא חייב לחכות לתום התקופה האמורה, אלא יכול למכור את הנייר בכל רגע בשוק; אלא שחשוב להדגיש שאז לא מובטחת לו הריבית שננקבה בתחילה (הריבית היחסית לתקופה בה החזיק בה), כי מחיר האג"ח באותו רגע עלול להשתנות בהתאם לשינויים במשק, לטובה או לרעה. המדינה מצידה מחוייבת להעניק את הריבית והתנאים למחזיק הנייר בתום התקופה שנקובה באג"ח, ולא משנה אם הוא הראשון שקנה אותה או שהיא "עברה מספר ידיים" לפני כן. קניית אג"ח נחשבת לרוב להשקעה מאד סולידית. זאת משום שהלוואה למדינה נחשבת בטוחה יחסית, כי הנחת הבסיס היא שהמדינה תהיה קיימת בתום המועד ותעמוד בהתחייבותיה (עובדה שגם על סיכוייה הוודאיים יש שיחלקו). אבל אגרות חוב מונפקות גם על-ידי קונצרנים וחברות גדולות שאינם המדינה עצמה. כאן קיים סיכון מסויים שאלה יתפרקו ויעלמו (למרות שהסיכוי קטן), ובתמורה לסיכון זה הם יעניקו ריבית גבוהה יותר או תנאים מועדפים (אחרת- למה שנעדיף לקנות אצלהם ולא באופן בטוח יותר מהמדינה עצמה). יש גם מה שנקרא בסלנג "אג"ח זבל", אלה אג"חים שמונפקים על-ידי חברות קטנות (יחסית) שמבטיחות ריביות די גבוהות ביחס לאלה של הממשלה, אבל הסיכוי שלא נראה את הכסף הולך וגדל בהתאם. להסבר על סוגי האג"חים השונים הנהוגים בארץ ניתן לקרוא את ההודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=29&msgid=89671643 עד כאן באופן מאד כללי וממצה על האג"ח. הסקירה שכתבתי כאן ממש לא מספקת למי שרוצה לרכוש אג"ח מסוים או להבין בתחום, היא נועדה רק לשמש כבסיס וכהסבר על קצה המזלג. לפני שנכנסים לתחום מאד מומלץ לקרוא קצת יותר, יש מספר ספרים טובים בתחום (גם בעברית) כמו "הבורסה למתחילים", "ספר האג"ח", "הבורסה לני"ע ושוק ההון בישראל" ועוד. לפני רכישה מעשית מומלץ גם להתייעץ עם יועץ השקעות מוסמך או עם מומחה בתחום.

hyabusa

New member
מוטו מוטו אריגאטו גו זאי מס!!!

(תודה רבה רבה!!!!) מכיוון שכפי הניראה ניתקלתי במיתנקש מיקצועי(בענייני שוק ההון:) האם יש תשובה לשאלתי השנייה(מהי איגרת שיעבוד מס?)

למעלה