שאלה

שאלה

האם זה נכון שהיפנים הם בני ישראל או לפחות ממוצא שמי? כי שמעתי הרבה על מנהגים יפנים שדומים ליהודים ואפילו יש אותיות דומות, ואפילו ראיתי שהרבה מיפנים דומים במראה החיצוני ליהודים.

0Pandemonium0

New member
לא.

היפנים לא דומים ליהודים. היפנים נמוכים עם שיער שחור ועיניים מלוכסנות, והיהודים מכוערים עם אף גדול וגיבנת.

tals56

New member
זה כמו להגיד "אני מטומטם חסר שכל

ומפגר עם אף גדול וגיבנת" =\

GnomeBubble

New member
קצת חומר קריאה

כמו כל ספר קונספירציה-הסטורית מדובר ברעיון יפה שכיף להשתעשע בו, אבל במקרה הזה ההקשרים הנסיבתיים כל-כך רופפים, שהוא שימושי יותר בתור חומר בידורי במקרה הטוב
חוץ מזה, אני מכיר יהודים עם שיער בלונדיני ועיניים כחולות ויהודיים עם שיער שחור ועור שחום לגמרי. אז חוץ מאף ארוך, מה הוא מראה יהודי?

Tenguy

New member
שטויות במיץ... הכל מגלומניה יהודית

אין שום קשר (ובאופן מוחלט) בין העם היפני לבין העם העברי. המדע מכיר רק סוג אחד של קשר או מוצא : הקשר הגנטי. המחקר הגנטי מוכיח בצורה מפורשת שאין *שום קשר* בין העמים המונגוליים, שמוצאם ממזרח אסיה (להם משתייכים היפנים) לבין העמים השמים, שמוצאם צפון-אפריקה והמזרח-התיכון. לפי המחקרים הגנטיים והאנתרופולוגיים - 10 השבטים האבודים, הם כניראה העם הפשטוני, קבוצה אתנית מוסלמית (רובם מוסלמים-סונים) שמונה כ-12 מיליון באפגניסטאן וכ-28 מליון בפקיסטאן, ועד היום רואים שאכן הם יושבו ועדיין מיושבים על הגבול המזרח של פרס/בבל הקדומה. ברור שבמרוצת הדורות, ובמיוחד תחת הכיבוש היווני של אלכסנדר הגדול מהמאה ה-4 לפנה"ס ושל הכיבוש הערבי במאה ה-7 לספירה, הפשטונים התקרבו גנטית לעם היווני ולעם הערבי (שגם ככה דומה גנטית לעם העברי-יהודי). קישורים בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Pashtun_people או : http://en.wikipedia.org/wiki/Pashtun#Demographics תמונה דמוגרפית נוספת : http://en.wikipedia.org/wiki/Image:pakistan_ethnic_80.jpg

לגבי הפשטונים אני יודע ממזמן

אבל לדעתי גם חלק מיהפנים(לא כולם) וגם שבט מנשה שאפילו בדקו אותם ומצאו קשר ודווקא יותר אצל הנשים, וגם שבט האיבו מאפריקה שחוץ מהאמהרים והיהודים באתיופיה הוא גם ממוצא שמי, אני אישית לא מאמין למיתוס שבני שם חיים רק במזרח התיכון, ואגב בצפון אפריקה האוכלוסיה המקורית היא ברברית שהיא בכלל ממוצא חם.

Tenguy

New member
"דעתך" אינה מתיישבת עם המחקר הגנטי

על סמך הגנטיקה - אין (ואני חוזר: *א*י*ן*) שום קשר בין היפנים ליהודים. ואם לחזור לערפילי הזמן של שחר האנושות, הרי שאפשר גם להסתמך על מחקרים בלשניים-לשוניים-פילולוגיים. מחקרים נוספים אלו, בשילוב עם מחקרים גיאולוגיים וגיאוגרפיים, מעידים בבירור שמוצא העם העברי הוא מצפון אפריקה (איזור תוניס) - שם גם מקומו של גן העדן האבוד מן התנ"ך, אותו עזבנו לפני כ-5000 עד 6000 אלף שנה. מה שכן הבאנו משם זו השפה העברית, שהיא גם נותרה שם עד ימינו - בדיאלקט של הטוארגים (שבט הנוודים הברברי המפורסם של הסהרה). הסיבה האמיתית שעזבנו את האיזור הייתה כפולה: סהרה שהייתה פעם ארץ רחבת ידיים נושבת, ירוקה ושופעת מים הלכה והתייבשה (ועד היום אפשר לראות מן החלל את האגמים ואפילו את נהר הגיחון/הפישון שהיה שם וחרב), ואילצה את רוב תושביה לעזוב. סיבה שנייה היתה רעידת האדמה הגדולה שהייתה שם באמצע האלף ה-4 לפנה"ס. הרבה התיישבו בעמק הנילוס (מצריים) ולא מעט המשיכו מזרחה לארץ שעל שני עברי-הירדן (מכאן מקור השם של העם העברי..) [כך שהסיבה ש"גורשנו" מגן עדן ולכך שאיננו יכולים לשוב, היא בגלל שגן העדן חרב (חרב, גם מלשון "יבש" וגם מלשון "חורבן") והתהפך ברעידת האדמה (ולא כפי בגלל הכיתוב המשובש "החרב המתהפכת", כמו שפירשו ושיכתבו כותבי המקרא המאוחרים).] מוסכם לכולם שהשפה העברית לא השתנתה, והיא חלק מובהק וראשיתה ועד ימינו מן השפות השמיות. היפנית, לעומת זאת, היא שפה שונה לחלוטין, כיוון שהיא שייכת לעם שונה לחלוטין, שבא מן חצי האי הקוריאני (כל המחקרים מעידים על דמיון גנטי-לשוני-תרבותי בין היפנים לקוריאנים). לפני כ-6 אלפי שנה הם היו למעשה אותו עם, שחי מצפון לסין ובנפרד מן הסינים, ושפתו הייתה פרוטו-אלטאו-טורקית. שפה קדומה זו אופיינית לשבטים נומאדיים ברחבי מרכז אסיה (גם המונגולים בימינו דוברים אותה). כך שגם אין שום קשר בין השפה היפנית לשפות השמיות המקומיות, וכל ניסיון למצוא דימיון הוא בגדר משאלת לב ודמיון פורה...

Tenguy

New member
עוד פרט לשוני מקומי על העברית...

בעמק הנילוס של מצריים הקדומה דיברו מצרית - שפה מקומית, שהיתה שונה מן השפה העברית. שפה זו שרדה עד ימינו כשפה הקופטית, ששימרה את השפה המצרית העתיקה כחלק מן הבדלנות של הקופטים כעדה נוצרית נפרדת מן הערבים המוסלמים שדיברו ערבית (הערבית, כולל הכתב הערבי, היא תולדה של שפת הנבאטים, שבט סוחרי-מדבר, שבירתו היתה פטרה שבירדן). הערבים כבשו במאה ה-7 לספירה כל המזרח התיכון, כולל מצרים וצפון אפריקה (+ספרד), והשתלטו על השפות המדוברות במרחב ודחקו את השפות הקדומות, כולל הדיאלקטים העבריים לאיזורי ספר נידחים (כמו בקרב שבטי הטוארג שבסהרה). כך שעקורי סהרה הקדומים (לפני כ-5 אלפי שנה ויותר) שנטמעו במצרים עברו לדבר במצרית (ככל המהגרים בכל הדורות שנטמעים בחברה דומיננטית). בעוד שבכל השבטים שהתמקמו סביב למצרים, כמו חצי האי סיני (מולדת הכתב הפרוטו-פיניקי), הנגב, עברי הירדן ולבנון, המשיכו לדבר עברית ונגזרותיה. הייתה גם השפעה גדולה ורצופה של הארמית (תולדה של בבלית, כשדית, ודומיהם) שבאה מכיוון ארם-נהריים, ושל חיתית-יוונית שבאה מאסיה הקטנה ואגן האיגאי (יוון, כרתים,...). אני בכוונה אומר ארם-נהריים (ולא עירק) או אסיה הקטנה (ולא טורקיה), כי מדובר בפולשים מאוחרים, שלא היו שם בעת העתיקה (הערבים בעירק והטורקים בטורקיה).

אף פעם לא אמרו על היפנים שהם

100% יהודים אלה רק השערות, אבל לדעתי הרבה מהעמים המלוכסנים בעיקר השבטים הלא מוכרים(בעיקר בבורמה) הם בני ישראל בלי תערובת של גויים ומראה החיצוני הוא בגלל מזג האוויר כי הם היו שם יותר מ-3000 שנה, ויש גם עמים מאפריקה קרובים אבל הפורום הזה לא מש קשור לאפריקה, לדעתי זו סתם אמירה מטופשת שהיהודים הם עקומי אף גיבנים ועם עיניים גדולות ,אומרים שהיהודים הקדומים שחיו באיזור היו בהירים בהרבה מהערבים מבחינת השיער וצבע העיניים, בגלל זה יש אפילו מרוקאים עם שיער בלונדיני ועיניים ירוקות, אגב עיניים ירוקות נפוצות מאוד אצל יהודים אפילו מזרחים ואפילו ראיתי אתיופי על עיניים כאלה

passioneta

New member
כמה שטויות (סליחה)

העיניים הבהירות (ראית את העיניים הכחולות המדהימות של תושבי חורפיש?) הגיעו למקומותינו ולצפון אפריקה עם כובשים אירןפיים שונים...

Tenguy

New member
דוקא ההיפך, העברים הקדומים היו כהים

(עם שיער כהה ועיניים חומות, ולדוד המלך היו לחיים אדמדמות ולא שיער אדום) והרבה יותר כהים מה"אשכנזים" של ימינו, שהתבהרו בגוון עורם ועיניהם בגלל הטמעותם בעמי אירופה (בכלל... יהדות מזרח אירופה כוללת את העם הכוזרי, שהיה עם אירופאי אחר לגמרי, ללא שייכות גנטית לעברים הקדומים), כך שהגנטיקאים בימינו יכולים לזהות בקלות הבדל גנטי ברור בין האשכנזים לספרדים. דווקא הספרדים והערבים, גם בחיצוניותם וגם במטען הגנטי שלהם, הם הרבה יותר קרובים לעברים הקדומים. לאתיופים אין שום קשר לעם העברי המקורי (מימי בית שני) - לא גנטית וגם לא בשפה שלהם. אם ראית עיניים ירוקות לאתיופי, זה כמו לראות עיניים כחולות לאשכנזי - זו השפעה של הטמעה/שילוב של גנים זרים לתוך המטען הגנטי המקורי. השתנות חיצונית (ליכסון עיניים, גוון עור ועיניים וכדומה) עצמאית היא בלתי אפשרית בגלל "מזג האוויר" ואפילו לאחר 3000 שנה ויותר. השתנות כזו יכולה להיגרם רק כתוצאה מהיטמעות גנטית (כן, נישואים והולדה משותפת של צאצאים) עם האוכלוסיה האחרת, שהיא בעלת מטען גנטי שונה (כמו במקרה של האשכנזים).

GnomeBubble

New member
מעניין

אבל גם כאן הכל לא מחקרים מדוייקים. האמת היא שבכל מה שקשור להיסטוריה של קבוצות אתניות בעבר הרחוק, אנחנו די בורים. בפועל יש הרבה תיאוריות ומחקרים לכאן ולכאן. מהכיוון הבלשני, אני רוצה לציין שמשפחת השפות הברברית בד"כ לא נחשבת היום כתת-קבוצה שמית, אלא כקבוצה-אחות של הקבוצה השמית בקבוצת-העל האפרו-אסיאתית. השפות המצריות (כמו המצרית הקדומה והקופטית) שיכות גם הן לענף במשפחת-העל הזאת, ככה שהן דומות לעברית בדיוק כמו השפה ברברית. העברית עצמה משוייכת לענף השמי הצפון-מערבי. לענף הזה משוייכות הרבה מאוד שפות נכחדות, במיוחד השפות הכנעניות האחרות ששרד מהן משהו (אמורית, אדומית ומואבית), אבל גם אוגריתית ופניקית. השפה החיה היחידה מהמשפחה הזאת היא הארמית (לשבעבר השפה הבינלאומית של המזרח הקדום), שכל מיני מיעוטים נידחים ברחבי המזרח התיכון מדברים דיאלקטים שונים ומגוונים שלה. מבחינה לשונית נראה שהמקור של השפה העברית (כלומר היכן השפה עצמה התחילה להתבדל משפות שמיות אחרות - ולא מאיפה באו אבות-אבותיהם של בני-ישראל) הוא בדיוק כאן - בארץ ישראל, מאחר השפות הדומות לה ביותר הן השפות הכנעניות. נסה למשל לקרוא את מצבת מישע - אם נתעלם מהקטעים החסרים בטקסט (פגמים באבן) השפה שמופיעה שם נראית בדיוק כמו עברית מקראית. וצריך לזכור שהערבית גם היא שפה שמית. היתה תמיד נטיה ברורה במזרח הקדום (שהפך בימינו למזרח התיכון) לכך ששפה מסויימת תהפוך לשפה-בינלאומית ותדחוק את השפות האחרות, כולל את השפה הבינלאומית הקודמת. השפה הראשונה היתה השומרית (שפה לא שמית שנכחדה כליל), אחריה באה האכדית (שפה שמית שאימצה את כתב היתדות השומרי), אח"כ הארמית (שהחליפה את העברית בתור שפתם של היהודים בימי בית-שני) ולבסוף הערבית. הארמית אינה תולדה של אכדית (שפה מזרח-שמית שדוברה בבבל, באשור ובכל איזור ארם-נהריים) אלא שפה צפון-מערב שמית (קרובה יותר לעברית) שבאה דווקא מהמכלול של שאר המדינות שנקראות ארם בתנ"ך: כמו ארם דמשק וארם צובא (העיר חלב של היום). בגדול אפשר לומר שהארמית באה פחות או יותר מאיזור סוריה של היום. כנראה שבגלל שארם-סוריה היתה צומת דרכים חשובה בסהר-הפורה, היא השפה הצליחה להתפשט בכל המזרח הקדום ובסופו של דבר הפרסים אמצו אותה בתור השפה הרשמית של כל החלק המערבי של האימפריה שלהם. היהודים אמצו אותה כשפתם בגלות בבל, וגם רוב העמים באיזור התחילו לדבר אותה. אפילו בימי היוונים והרומים, היוונית לא ממש קנתה דריסת רגל במזרח הקדום, והארמית שמרה על כוחה. אפשר לראות בתור הוכחה את כל הקהילות הנוצריות הקדומות שהשתמרו ושבהן עדיין מדברים ארמית. בכל מקרה, אם נחזור לנושא העמים: יכול להיות ש"שבטים אבודים" הגיעו ליפן, אבל אם כן הם נטמעו לחלוטין בין היפנים (שהם ככל הנראה עם מעורב מבחינה גנטית שנוצר ממהגרים מקוריאה סין ופולינזיה - אם כי עדיין אין הסכמה ברורה בנושא). אין שום הוכחות גנטיות, כמו ברוב המקרים של השבטים האבודים. אני מאמין שאדם הוא אשר קובע את דתו שלו ולא שום רב או פקיד ממשלתי, ככה שאם יקום יפני ויכריז על עצמו כיהודי, מבחינתי הוא יהודי (לא שדעתי תעזור לו להשיג אזרחות ישראלית או משהו כזה
). לשאלה האם אבותיו הקדומים הם שרידים של בני-ישראל אין בפועל הרבה משמעות. היה הרבה עירוב גנטי (גם אצל יהודים "טהורים" כמונו), והמסורת המקורית שלהם אבדה (בניגוד לבני-ישראל האתיופים ששימרו אותה). היום הקשר של היפנים ליהודים דומה לקשר של המצרים של ימינו למצרים של ימי פרעה. מתי בפעם האחרונה ראית מקדש פעיל לחור (הורוס) בקהיר או את פסטיבל אוזיריס החי ונושם באסואן?

tals56

New member
אבל אברהם לא היה גר בבל?

שבבל למיטב ידעתי,בבל היא איפה שעיראק (ומצאו שרידים) ובאזור הזה בכיוון של יפן (כאילו אסיה) העברית לא השתנתה?טוב אולי זה נכון,אבל למה שאני קורא תנ"ך בשיעור תנ"ך אז 50% מהמילים אני לא מבין כמעט? יש כאלה שיאמינו במפץ הגדול וכאלה שיאמינו בבריאת העולם ע"י ה' עדיין לא המצאתי מכונת זמן שתבדוק את כל הדברים האלה,אז תחכו עוד כמה ימים טוב?

Nisenhouse

New member
לפי התנ"ך, אברהם גר בארם נהריים

די קרוב לבבל (או אולי חלק ממנה). לפי פרויד - לא היה אברהם. ההסטוריה של העם היהודי בכלל מתחילה במשה ועם עבדים שלו נתן דת מונותאיסטית, נרצח והפך לקדוש...

וואסקי

New member
זה היה מעניין../images/Emo45.gif../images/Emo80.gif

תודה ששתפת אותנו(אותי בפרט)במידע הזה

וואסקי

New member
../images/Emo207.gifשאלה../images/Emo80.gif

אילו אגדות יש ליפנים? אני עובד עם ילדים ואני מספר להם מגוון סיפורים אבל מיפן איניני מכיר שום אגדה או סיפור עם ואני רוצה נורא לשתף את הדרדסים במעשיות מיפן... ראיתי לפני כמה חודשים כרזה של תאטרון בובות המספר אגדה יפנית 'הנסיכה והירח',לצערי לא יצא לי ללכת. אם למשיהו יש מושג היכן ניתן לקרוא עלילות,סיפורים ,מעשיות על נסיכות,דרקונים וסמרואים ברוח יפן,אולי מישהו שמע על ספר כזה, או אם משהו מכיר בע"פ סיפור ומוכן להעלות אותו לפורום, אשמח מאוד אם ישתף אותי באותן אגדות. תודה מראש

למעלה