שאלה

שאלה

רציתי לשאול האם הסינים והכושים האפריקאים נראים ככה בגלל המקום שהם גרים וכמה שנים לוקח לאנשים לשנות צורה גם בלי נישואי תערובת? כי יש כמה גרסאות שאם אתה בן של שם חם או יפת תמיד יהיה לך מראה אחיד, נניח אם אנשים בני שם יחיו באפריקה השחורה(כמו היהודים האתיופים) אלפי שנים אז הם יראו כמו הכושים רק עם שינוי קל בתווי הפנים, אז רציתי לשאול האם זה נכון שהאזור ומזג האוויר משנים את פני האדם גם בלי נישואי תערובת וכמובן במשך אלפי שנים.

raziel47

New member
מה עם האינדיאנים?

זאופיליה בתיבת נח? ,מטריד ביותר, בכל אופן אם השאלה שלך רצינית אז התשובה היא תלוי ,אם אם עכשיו תעביר את כולם ממקום למקום לא יקרה כלום אבל אם במשך אלפי שנים כשאין טכנולוגיה מתוכחמת יותר מתחתונים וחניתות אתה מציב אנשים או כל חיה אחרת במזגי אוויר שונים כשיש תכונות מסויימות כמו גוון עור שיכולים לעזור להם להימנע ממוות מוקדם מכל מיני סיבות אז כן מן הסתם תפעל עליהם ברירה טבעית ולאורך זמן מספק האוכלוסיה תשתנה.

ועוד דבר לא קשור שדי מצחיק אותי

למה כל דובר ספרדית או עם שם ספרדי שחי בארה"ב נקרא היספאני או לטיני אפילו אם הוא לבן לגמרי ואפילו בהיר שיער ועיניים?הנה תראו דוגמא פה בפרטים של שחקנית אמריקאית, זאת אומרת שמשפחה שוודית שתגיע לארה"ב ותחליט ששפתה היא ספרדית אז יותר היא לא לבנה? מה השפה הספרדית כזאת נחותה? מסתבר שהאמריקאים לא ממש מושלמים בנוגע לשכל שלהם

I S A A K

New member
כך אומר הזוהר הקדוש:

לפני 2000שנה``כל ישובא מתגלגלא בעגולא ככדור, אילין לתתאה ואילין לעילא, וכל אינון בריאן משנין בחיזיהו משנויא דאוירא כפום כל אתר ואתר וקיימין בקיומיהו כשאר בני נשא``, תרגום מה אומר הזוהר הקדוש? כל הישוב, כל העולם, והאנושות שעליו, מתגלגל בעגול ככדור, אלה למטה ואלה למעלה, זאת אומרת חלקם מתגוררים למטה בתחתית הכדור וחלקם למעלה מעל הכדור. |וכל אלה הבריות המתגוררים בחלקים השונים של הכדור, שונים בחזותם בצבעם, ובקלסתר פניהם, מחמת שינוי מזג האויר כפי מזג האויר של כל מקום ומקום, סדגש| מאיפה יודע הזוהר הקדוש על אנטרטיקה שנתגלתה לא מזמן? ``דהכי כתיב`` שכך כתוב, בתהלים דוד המלך אומר את זה: ``אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך``, ואומר הזוהר הקדוש: ``ורזא דא אתמסר למריהון דחכמתא``, הזוהר הקדוש אומר סוד זה נמסר לבעלי החכמה: חכמת התורה, מאיפה הסוד הזה נמסר? ואתם יודעים מה רבי שמעון בר יוחאי בספר הזוהר הקדוש כותב, מאיפה הוא יודע את זה? הוא אומר כך כתוב בספרו של אדם הראשון. אדם הראשון שנברא ע``י הקב``ה כתב ספר שבו הוא כתב את כל הפרטים האלה

I S A A K

New member
קודם כל התורה אומרת פסוק

ישיעו מ כב "הַיֹּשֵׁב עַל-חוּג הָאָרֶץ, וְיֹשְׁבֶיהָ כַּחֲגָבִים; הַנּוֹטֶה כַדֹּק שָׁמַיִם, וַיִּמְתָּחֵם כָּאֹהֶל לָשָׁבֶת." שה` יושב על חוג הארץ זאת אומרת שכדור הארץ עגול. אח``כ אנחנו רואים בזוהר הקדוש, פרשת ויקרא דף י` עמוד א`, שנכתב לפני כאלפיים שנה איוב כב יד "עָבִים סֵתֶר-לוֹ, וְלֹא יִרְאֶה; וְחוּג שָׁמַיִם, יִתְהַלָּךְ." משלי ח כז "בַּהֲכִינוֹ שָׁמַיִם, שָׁם אָנִי; בְּחֻקוֹ חוּג, עַל-פְּנֵי תְהוֹם."

Laxir

New member
אבל אני קראתי בויקיפדיה שהזוהר נכתב

לפני 700 שנה. ומי זה ה' הזה ?

I S A A K

New member
מעניין בדיוק שם קראתי

שהזהר מיוחס לרשב''י שחי לפני 1800שנה

Wolverchenus

New member
אנטרטיקה ? הם לא ידעו.

" מאיפה יודע הזוהר הקדוש על אנטרטיקה שנתגלתה לא מזמן? " לא כתוב בשום דבר ממה שכתבת את התשובה. אז נראה לי שבילבלת את השכל כרגיל. באשר לשאר אני אזרום עם תצפית ואינטואיציה. לא קשה לראות שיושבי מדבר הם כהים יותר ולו רק אם מסיקים את זה מטעמי שיזוף. (אני גם לא רואה איזכור למלוכסני עיניים, אדומי עור וכו')

Charles Darwin

New member
הוא כנראה שכח להדביק את הציטוט שמיוחס לספר

שהוא מגדיר כקדוש (ככה זה כשמעתיקים בצורה עיוורת ;)). עד כמה שהבנתי יש חלק בספר ה"קסום" הנ"ל שלכאורה מדבר על מקום שבו הימים או הלילות ארוכים במיוחד ואנחנו אמורים להסיק שמדובר בקוטב הדרומי (למרות שזה נכון גם לגבי הקוטב הצפוני וגם לאזורים צפוניים שמרוחקים מהקוטב, אזורים שמיושבים כבר אלפי שנים, למשל צפון אירופה). למעשה, בעוד שהיוונים ידעו את כל זה ויותר כבר לפני למעלה מ-2000 שנה, היהודים שכתבו את ספר הזוהר (מן הסתם לפני הרבה פחות מ-2000 שנה) לא הפליאו בידיעותיהם. חוץ מזה, האמונה לא אמורה להיות בלתי תלויה בעדויות גשמיות? שאם לא כן מצבן של הדתות הוא בכי רע.

I S A A K

New member
הוא ידע ועוד איך ידע

וכל אינון בריאן משנין בחיזיהו משנויא דאוירא כפום כל אתר ואתר וקיימין בקיומיהו כשאר בני נשא``, תרגום מה אומר הזוהר הקדוש? וכל אלה הבריות המתגוררים בחלקים השונים של הכדור, שונים בחזותם בצבעם, ובקלסתר פניהם, מחמת שינוי מזג האויר כפי מזג האויר של כל מקום ומקום

Wolverchenus

New member
ומה קשור אנטרטיקה??

יופי, אם אתה מכליל את הציטוט הזה על אנטרטיקה גם אם היא לא מצוינת במפורש ולהגיד שהם הכירו אותה אז אתה יכול להכליל את זה גם על האנשים שגרים על קרקעית הים ואת אלה שחיים על מאדים.

raziel47

New member
זה נראה לי כמו איזשהוא משל למשהו

משל שחתכו באמצע ,זה לא נשמע בכלל כמו התייחסות לארץ ,רשום שכל היישובים מתגלגלים כמו שכדור מתגלגל ,לא שכל יישוב הוא כדור או חלק מכדור בעצמו או מקושר לאיזשהוא כדור, מעניין אם הייתה כאן עריכה באמצע הקטע או שרק הפרידו אותו מהחלקים מסביבו שבבירור מראים שהוא משל נחמד למשהו.

I S A A K

New member
אגלה לך סוד נוסף לפני שהמדע

יוציא לאור בוא נלך קדימה +התורה מגלה שהמדע עוד לא גילה שכדור הארץ הוא כגלידי בצל, אתה יודע איך הולכים גלידי בצל, גליד, תוך גליד, תוך גליד, וזה נקרא שבעה ארצות יש שבעה רקיעים ושבע ארצות. שבע ארצות אלה אחת תוך השניה בתוך קרקעית כדור הארץ תקרא ספר מעם לועז בתחילה בספר פרשת בראשית כתוב שמה שבע עולמות עליונים שבעה רקיעים, ושבע ארצות ששמה יש תיאור מדויק מה יש בכל עולם ועולם ומה יש בכל ארץ וארץ, בסדר מותק?

ISAAK

התגעגעתי למלחמות שלך כאן ישר כוח אני לומד הרבה משני הצדדים של הקרבות האלה ובנתיים אני מרוצה אבל בלי קשר שכולם פה יכבדו את הדעות של כולם ולא להשמיץ את האבולוציונרים ובטח ובטח שלא להשמיץ את אלוקים בבקשה מכם גם אם הדעות שלכם שונות

raziel47

New member
טוב עזוב

שלא כמוך ,אני באמת רוצה לשמוע תשובות ,לא להתחמק משאלות רציניות ושלא יתחמקו ממני אז לא קראתי מה שכתבת כי זה לא קשור בטח, אני יודע שאתה מרוויח רק מלכתוב כאן שטויות ואתה לא מעוניין לשמוע גם כשאני מנסה באמת לתת לך תשובה ישירה ,הברירה הטרולית אני מניח ,צריך לשמור על אסטרטגיה יציבה בין הטמטום בשאלה לבין הטמטום בתגובה כדי להגיע למקסימום שרשור, אני במקומך הייתי גם מוסיף תמונה מפגרת של ערפילית או משהו כדי לחפות על החוסר עניין שלך בתשובה מדעית.

I S A A K

New member
אתה מקדיש כל יום זמן משמעותי

כדי לעבור על עיתוני הבוקר, לצפות בטלוויזיה, לשיחות רעים ולבילויים שונים. אבל האם הקדשת אפילו עשירית מן הזמן הזה לבדיקה אמיתית של אמונת אבותיך? להרבה דברים, חשובים יותר או פחות, נתת הזדמנות בחיים שלך. אך האם ייתכן שלדבר המשמעותי ביותר, שחיייך בעולם הזה ובעולם הבא תלויים בו - מעולם לא נתת הזדמנות אמיתית? אני יודע שאתה אדם עסוק וזמנך קצר, אך אם ישנה אמת ביהדות, אז הרי זה הדבר המשמעותי ביותר בחייך. הרי לא תרצה לסיים את חייך ולגלות שחיית 'סתם'. לא מדובר בהפסד של מאות שקלים. מדובר בהפסד של 'הכל'. הכל ממש!

למעלה