שאלה..

זה עניין של כרונולוגיה -

אם קודם גוזלים ואז רוצחים, אזי אתה צודק. אבל אם רוצחים, ואז פתאום מגלים שיש רכוש (ומוכיחים מעל כל ספק שמטרת הרצח לא היתה גזל), ובהנחה שאין יורש חוקי לרכוש, לא ברור לי מדוע יותר מוסרי שהרכוש ישאר רכושו של אף אחד/יושמד מאשר שהרוצח יקח אותו. היות האושר הכללי הוא סך האושר הפרטי, ומי שמת כבר לא מהווה חלק מהמשוואה הזו, אזי הדבר הכי מוסרי יהיה לאמץ את הרכוש. שאל את מיל ובנת'הם.

סלוניק

New member
ומדוע אנו תובעים פיצויים על רכוש

שנגזל בתקופת השואה? להזכירך כספי הפיצוי הרכוש אינן של הניצולים או קרובי המשפחה, אלא מוענקות במרבית המקרים למדינה ולמוסדות הנצחה.

לא היא לא.

אבל היא לא משארת. למען האמת ישראל מעולם לא התייחסה באופן פומבי לשאלה האם יש לה פצצת אטום. היא נוקטת בעמדה של התעלמות מהנושא. לא מכחישה, ולא מאשרת. למעשה לא אומרת כלום.

Continuum

New member
כליאת פולארד

לפי מיטב הבנתי, היא הודאה רשמית לכל דבר בדבריו. עד שמישהו מכם ישכנע אותי אחרת..

Continuum

New member
לא פולארד, רבאק

ואנונו. כוס אמק עם כל הגרופים האלה של פולארד.

לא ממש....

ואנונו פשוט הפר אתת המדיניות של ישראל של לא לדבר על זה, ועל כן הוא נכלא. (או זה לפחות הטענה של ישראל). גם אני מאמין ובטוח שלישראל יש פצצות אטום. רק שהם אף פעם לא הודו בזה על אמת.....

Continuum

New member
אין ספק.

לשגע אותי זה בהחלט צעד אחד נוסף למען שחרור פולארד.

המ,

לפני כשלוש שנים נערך, לראשונה, דיום בכנסת על מדיניות הגרעין של ישראל. כמה ח"כים ערבים טענו שיש בידי ישראל כ-200 ראשי נפץ גרעיניים, ואף אחד לא הכחיש. כמו מכונת יום הדין בד"ר סטריינג'לאב, אין שום משמעות לנשק גרעיני סודי. אני לא בטוח שהמדיניות הרשמית של ישראל היא הכחשה, ואם כן, היא מן הסתם שווה כקליפת השום. אני מסכים, מכל מקום, שהסיפור עם וענונו, כמו כל שאר העניינים שקשורים לנשק הגרעין הישראלי, משונה מעט.

כן.

אבל התועלת העיקרית שצומחת מצפייה בסרט היא האפשרות להזכיר אותו כאנקדוטה בכל מיני דיונים שקשורים לאסטרטגיה, משחקי צ'יקן ותורת המשחקים. את זה אפשר לעשות גם בלי לצפות בסרט.

יש תיאוריה שאומרת שהכל בלוף

שלישראל אין כלום מתחת לכיפת הכור והכל בעצם נועד רק ליצור מאזן אימה שירתיע את מדינות ערב מללכת למלחמת חורמה טוטאלית כנגד המדינה מחשש לתגובה גרעינית... אבל אני לא יכול להכחיש או לאשר את הידיעות הללו

niv1990

New member
יכול להיות.. אף כ אני חושב שאחד

הסעיפים בהסכם בו צרפת ואנגליה עזרו צבאית היה שמדענים צרפתיים יקימו לנו כורף לפחות כך שמעתי (ממקור שאני מאמין לו).

niv1990

New member
לכן באה העמימות הגרעינית

להיות עם, אבל להרגיש בלי

סלוניק

New member
אבל זה כל הקונספט של ה'עמימות'.

שכולם ידעו שלישראל יש נשק להשמדה המונית, אבל לא להודות בכך רשמית.

למעלה