שאלה

HAINEEKEN

New member
שאלה

האם יש מקום שאפשר להצטלם בו נגיד, מספר תמונות שלא יעלו לי כמו בוק שלם? כי אני רוצה לפנות לסוכניות דוגמנים וצריך תמונת פנים ווגוף. יש דבר כזה? או שהאפשרויות הם או לעשות בוק בהמון כסף או לשלוח תמונה ביתית? תודה מראש.

hilala20

New member
אני אומנם לא צלמת אופנה

(רק מאפרת) אבל ההגיון והניסיון שלי אומרים שאין ממש דבר כזה חצי עבודה. או שעושים או שלא. אין באמצע. ותגדירי מה זה בשבילך המון כסף... אולי לא ביררת במקומות הנכונים?

HAINEEKEN

New member
תגובה

דבר ראשון אני בן אבל בקטנה... אממ תראי, לא איכפת לי להוציא משהו כמו 200-300 שקל פלוס מינוס בשביל להצטלם בצורה מקצועית, אבל לא יותר מיזה. למי שהבנתי בוק עולה בד"כ כמה אלפי שקלים שזה הרבה יותר מדיי.

hilala20

New member
אוקיי סליחה על הטעות...

המחיר שציינת בהחלט נמוך. בוק לא עולה בהכרח כמה אלפי שקלים, יכול להתחיל לפעמים בסביבות ה-1000 ש"ח ולא לעבור את הסכום הזה בהרבה. כמובן שהכל תלוי בצלם שאתה בוחר. 200-300 ש"ח זה לא ריאלי, כי בוק לא כולל רק תשלום לצלם אלא יש גם הוצאות על מאפר/ת (כן, גם גברים צריכים איפור בשביל להראות פיקס בבוק), על סטייל ושיער (שפחות קריטי אצל בחורים) ועל ריטוש. ולכן בפחות מ-1000 ש"ח אני לא חושבת שתמצא משהו (אלא אם איזה צלם ממש יתלהב ממך וירצה תמונות שלך לתיק האישי שלו ויהיה מוכן לשתף איתך פעולה). סה"כ תחשוב על זה - אתה רוצה בוק מקצועי שיפתח לך דלתות ולא משהו שכל אחד יכול לעשות בבית ולא יקחו אותו לשום מקום... כמו בכל תחום כמעט, בהתחלה צריך להשקיע לא מעט כסף וזמן, אבל אח"כ זה יכול להשתלם לך. גם אני בתור מאפרת מעבר ללימודים המקצועיים שלי הייתי צריכה ועדיין צריכה לקנות כל הזמן עוד ועוד איפור. והכסף אצלי לא צומח על העצים וגם אין לי תרנגולת שמטילה ביצי זהב. ההשקעה הזו משתלמת בסופו של דבר.

HAINEEKEN

New member
תגובה

כנראה שאני אסתפק בתמונה ביתית כי אני דיי בטוח שיקבלו אותי. חבל דוקא בעבר היתה לי הזדמנות להצטלם בחינם וויתרתי... בכל מקרה ניראה לי ש1000 שקל בשביל השקעה שלא בהכרח משתלמת זה דיי הרבה כסף... ותודה על העזרה :)

hilala20

New member
אף פעם אל תהיה בטוח

אני לא עובדת ולא עבדתי בסוכנות דוגמנות ואני לא מוסמכת להגיד, אבל בעיני כשמציגים משהו לא מקצועי, מקבלים את אותו יחס בחזרה...

למעלה